Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
'Hestourex Kapılarını ikinci Kez Açtı
 Hestourex   Kapılarını  ikinci Kez Açtı
 
Fuarda 50 bin ikili iş görüşmesi ile 20 milyar TL'lik ticaret hacmi hedefleniyor.
 
5 Nisan 2018 Perşembe - 20:02

Bu yıl ikincisi düzenlenen, Cumhurbaşkanlığı himayesindeki 'Hestourex Fuarı'na 165 ülkeden 5 binin üzerinde alım heyeti bekleniyor. Fuarda 50 bin ikili iş görüşmesi ile 20 milyar TL'lik ticaret hacmi hedefleniyor.

Dünya sağlık, spor ve alternatif turizm kongre fuarı 'Hestourex'in kapıları, ikinci kez açtı
ANFAŞ Expo Center'da,düzenlenen fuarın açılışına Antalya Valisi Münir Karaloğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Türkiye seyehat acentaları birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Bakanı Davut Çetin, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da önemli eksiğin 'Hestourex'le doldurulduğunu anlatan Vali Karaloğlu, geçen sene Dış işleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun himayesinde yapılan ve elde edilen başarıyla da bu sene Cumhurbaşkanlığı himayesine alınan fuar için Cumhurbaşkanı Erdoğana 'a teşekkür etti. Antalya'nın 2016'daki sıkıntıdan geçen sene yüzde 58'lik büyümeyle çıktığını belirten Karaloğlu, bu yılın 3 aylık döneminde de yüzde 50'lik artış olduğunu söyledi. Karaloğlu, bu rakamların, turizmde 2018 için konulan hedefe ulaşılacağını gösterdiğini kaydetti.

 ALTERNATİF TURİZM ÇEŞİDİ

Antalya'nın bugüne kadar 'deniz- kum- güneş'e yaslanarak, bu başarıları sağladığını anlatan Vali Karaloğlu, "Bundan şikayetimiz yok ama Antalya sadece bu değil. Bunun ötesinde çok önemli turizm alternatifleri var. Hestourex'le sağlık ve sporla alternatif turizmde de bir marka şehir olduğumuzu göstermek istiyoruz. Onun için Hestourex tam zamanında devreye girdi. Buna hem Antalya hem Türkiye'nin çok ihtiyacı var. Bu yılki tema gastronomi de çok önemli. Akdeniz mutfağının en önemli merkezlerinden biri Antalya'da gastronomi turizmi de çok önemli" diye konuştu. 

KKTC TÜRKİYE İLE BİRLİKTE OMUZ OMUZA

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu da turizmde 'deniz- kum- güneş' üçlemesi dışında artık sağlık ve spor turizmi alanlarında da ciddi gelişmeler olduğunu, turizm sektörü olarak bütün çalışmaları Türkiye ile omuz omuza yaptıklarını kaydetti.

'Hestourex'in Antalya açısından heyecan verici olduğunu belirten AK Parti'li Enç ise "Geçen sene beklenenin üzerinde görüşme trafiği gerçekleşti. Bunun da üstüne çıkacağından şüphem yok. 81 iliyle Türkiye muhteşem bir ülke. Biz çok misafirperver bir milletiz, kapımız sonuna kadar açık" dedi.

HER KÖŞEMİZDEN ZENGİNLİK FIŞKIRIYOR

Antalya'nın her köşesinden ayrı zenginlik fışkırdığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Toroslar'ın ardında bambaşka, sahil kısmında bambaşka Antalya olduğunu söyledi. Antalya'nın, turizmde başarı öyküsü yazan şehir olduğunu belirten Türel, dünya ortalamalarının 2,5 misli büyüme gerçekleştirdiğini anlattı. 'Hestourex' gibi büyük organizasyonlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Türel, "Sağlık ve turizmin bir araya geldiği önemli, dünya çapında bir organizasyon. Sağlık ve spor turizm birbirinden ayrılmaz iki önemli unsuru. Antalya bu konularda müthiş zenginliklere sahip ve uzun zamandır değerlendiremediğimiz bu fırsatları artık değerlendirebiliyoruz" diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNİN  BÜYÜK ÖNEMİ

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya da turizmin, dünyanın en hızlı gelişen sektörlerinden olduğunu, dünya turizminde bu büyümeyi sürükleyen ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini söyledi. Bu yıl Antalya'ya 12, Türkiye'ye 40 milyon turist hedeflendiğini, 2018'in 'rekorlar yılı' olacağını vurgulayan Bağlıkaya, Türkiye'nin alternatif turizm açısından önemli değerlere sahip olduğundan bahsetti. Bağlıkaya, sağlık turizminde kişi başı harcama ortalamasının 6 bin 500 dolar ve bu sektörün dünyada yaklaşık 100 milyar dolar büyüklüğe sahip olduğuna dikkat çekti. Türkiye'de geçen yıl 800 bin kişinin tıbbi tedavi için Türkiye'ye geldiğini ve yaklaşık 2 milyar dolar gelir sağlandığını kaydeden Bağlıkaya, Türkiye'nin sağlık turizmi pastasındaki payını yüzde 10'a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı
TÜM İLLERİMİZİ KALKINDIRACAK FUAR

Fuara ilişkin bilgi veren 'Hestourex' Danışma Kurulu ve Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, "81 ilimizi kalkındıracak, turizm ekonomisinden katkı alabileceği bir projeye ihtiyacı vardı ve o proje de Hestourex oldu. Spor, sağlık ve bu bağlamdaki alternatif turizm çeşitleri Türkiye'nin her ili ve ilçesinde uygulanabilecek kapasitede. Geçen yıl 150 ülke olan alım heyetleri görüşmelerini bu yıl 160 ülkeden 5 bin alım heyetiyle gerçekleştiriyoruz. Uçaklar doldu ve yer bulamıyoruz. Uçaklar bu kadar alım heyetini Antalya'ya getirmeye yetmedi" diye konuştu.

HEDEF '50 BİN İKİLİ GÖRÜŞME

Fuarda alım heyetlerinin ikili iş görüşmelerinin fuarın ikinci günü başlatılacağını belirten Çakmak, "Bu yıl 50 bin ikili görüşme gerçekleştirilecek. Bu ikili görüşmelerde geçen sene 10 milyar TL'lik ticaret hacmi oluşmuştu. Bu seneki hedefimiz 20 milyar TL, 5 milyar dolar ikili anlaşmalarla ülke ekonomimize katkı sağlamak istiyoruz. İlk fuarda uluslararası katılımcı çok azdı ama bu kez Almanya, Kazakistan gibi birçok ülkeden katılım var. Geçen sene zaten 150 ülkeden alım heyetleriyle fuarın rüştünü ispatladık" dedi.

BU YILIN TEMASI 'GASTRONOMİ' OLDU

Türkiye'nin ve Akdeniz Bölgesi'nin alternatif turizm çeşitliliği zenginliğine dikkat çeken Emin Çakmak, şunları söyledi: 

"Nisan ayında bir tarafta Antalya'da golf oynanırken, hemen arkasındaki Isparta Davraz'da kayak yapılabiliyor. Ülkemizin sağlık turizminde dünya üçüncüsü, futbol ve kamp turizminde dünya üçüncüsü, alternatif turizm çeşitliliğimiz açısından dünyada en önemli ülkelerden biriyiz. İlk fuarda kamp karavan teması işlemiştik, bu yıl 7 bölge, 81 ilin gastronomi teması, kardeş mutfaklar, Selçuklu, Osmanlı, Türk mutfaklarından 288 sayfalık Türkçe ve İngilizce kataloglar bastırdık." 

KONSEY GENEL KURULU ANTALYA'DA GERÇEKLEŞECEK

Fuarın çok önemli toplantıya da ev sahipliği yapacağını belirten Emin Çakmak, fuar kapsamında 57 ülkeden oluşan Dünya Sağlık Turizmi Konseyi'nin 4'üncü Genel Kurulu'nun da ANFAŞ'ta gerçekleştirileceğini kaydetti. Çakmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu fuarı himayelerine alarak, Türkiye turizminin, ülkenin geleceği açısından cari açığı kapatacak en önemli sektör olduğu mesajını verdiğini kaydetti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Eskişehirde Saldırıda 4 Ölü
 
Manavgat’ta Sahte İçki Operasyonu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Türkiye'nin Örnek Projesi
Port Akdeniz, Liman-İş Sendikası ile Türkiye'de ilke imza atarak hayati ...
Antalya'da Girişimciler Ödüllendirildi
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) tarafından bu yıl 14’cüsü ...
Kaza Mağdurlarına Dosteli Uzanıyor
Trafik kazalarında vefat eden vatandaşların ailelerine yada yaralanarak ...
Antalya'da Konut Satışlarında Artış
Muratpaşa Müteahhitler Derneği Başkanı Adnan Saraç, Türkiye’de inşaat ...
 
 
Çin Devlet Başkanı Cinping'den Türkiye'ye Teşekkür
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, G20 Liderler Zirvesi'nin açılışında yaptığı ...
Nisan Ayı İhracat Rakamları Açıklandı
Türkiye'nin Nisan ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.8 ...
ANİF2016 Antalya İstihdam Fuarı Başlıyor
Geçtiğimiz senelerde 15bin’den fazla iş arayan ile 150’ye yakın işvereni ...
Çad'dan ATSO Üyelerine Yatırım Daveti
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret eden ...
 
 
İran, Antalyalı Yatırımcıların Alternatifi Olacak
İran Ticaret, Sanayi ve Madencilik Odası (TSMO) Eğitim ve Araştırma Enstitüsü ...
ANFAŞ Hotel Equipment Kapılarını Açtı
Antalya'da 27'ncisi düzenlenen Hotel Ekipmanları Fuarı başladı. Bu yılki ...
Antalya'ya Bin 200'e Yakın Rus Tekstil Alıcısı Geldi
Antalya'da düzenlenen Dosso Dossi Fashion Show'a, 1200'e yakın Rus tekstil alıcısı geldi.
CLK Cep, CLK Web ve NKolay Bayileri Hizmete Girdi
CLK Akdeniz Elektrik'in yeni uygulamaları CLK CEP, CLK WEB, anlaşmalı ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya