Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
'Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum' Projesi Tanıtımı Burdur'da Yapıldı
 Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum  Projesi  Tanıtımı Burdur da Yapıldı
 
Proje, Burdur Valiliği koordinasyonunda; Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İl Müftülüğü tarafından yürütülüyor.
 
17 Ocak 2020 Cuma - 21:53

Burdur Valiliği  tarafından 2019 Mart ayından itibaren Uyuşturucuyla Mücadele kapsamında yürütülen Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum projesinin tanıtımı yapılarak, projeye katkı sunan kurumlara ve istihdam desteği sağlayan iş insanlarına plaket takdiminde bulunuldu.
 Gençliğimizi tehdit eden en önemli sorunların başında gelen Uyuşturucu ile mücadele kapsamında  Burdur valisi  Hasan Şıldak tarafından başlatılarak, Burdur valiliğince   yürütülen Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum projesi ile ilk etepta Burdur İl Merkezi, Bucak, Gölhisar ve Yeşilova İlçelerinde uyuşturucu kullanan kişilerin kendi irade ve istekleri doğrultusunda, bağımlılıklarından kurtarılarak yeniden topluma kazandırılmaları amaçlanıyor.
 
Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum adlı Uyuşturucu İle Mücadele Projesi, Burdur Valiliği koordinasyonunda; İl Sağlık Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İl Müftülüğü tarafından yürütülüyor.
 
Burdur Valiliği Açık Kapı Birimine kendi irade ve istekleri ile müracaat ederek uyuşturucudan, bağımlılıktan kurtulmak isteyen kişiler, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Uyuşturucu ile Mücadele Birimince takibi yapılıyor. Tedavileri Burdur Devlet Hastanesi psikiyatristleri tarafından düzenlenerek, gerekli hallerde yataklı tedavi kurumları olan AMETEM’lere sevkleri sağlanıyor. İhtiyaç halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla maddi destek sağlanıyor. Bağımlılık süreci tıbbi açıdan takip edilerek eş zamanlı olarak hem kendilerine hem de ailelerine psikolojik ve sosyal destek veriliyor. Programın herhangi bir aşamasında tedavi uyumu bozulan bağımlılar sürecin başına dönüyor.
Proje başlangıcından itibaren bugüne kadar kendi istek ve iradeleriyle projeye dahil olan 109 uyuşturucu bağımlısının tedavi süreçleri başlatıldı. Bu kişilerden 15 kişi çeşitli nedenlerle iletişim kesilmiş durumdadır.
 
Tıbbi tedavide belirli seviyeye gelip madde kullanmayan bağımlılar proje kapsamında İŞ-KUR üzerinden Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 ay süreyle kamuda işe yerleştirilmektedir. 31.12.2019 tarihine kadar bu kapsamda tedavi sürecini başarılı bir şekilde sürdüren 32 bağımlı kişi Toplum Yararına Programından yararlandırılarak düzenli bir iş hayatına adım atmaları sağlanmıştır.
 
Projenin devamında ise Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ile imzalanan protokol kapsamında, tedavilerini kararlılıkla sürdürerek uyuşturucu bağımlılığından kurtulan kişiler 6 ay süreyle İş-Kur aracılığı ile TYP kapsamında kamuda çalışmalarını takiben özel sektörde kalıcı iş sahibi olmaları sağlanmaktadır. 
 
Bugüne kadar BUTSO ile imzalanan protokol kapsamımda iş insanlarının sağladığı istihdam desteğiyle özel sektörde 22 kişi için istihdam ayrılmış olup Ekim ayında 5 kişi 6 Aylık TYP çalışması sonrasında özel sektörde işe başlamışlardır. Bu ay itibarıyla toplam 23 kişi TYP çalışmaları sonrası özel sektörde işe başlamış olacaktır. 
 
Ayrıca Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında proje Üniversite gençliğine yönelik olarak uygulanmaya başlanmıştır.
 
Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada; “Bugün adeta bütün Burdur burada, bu salonu doldurarak bu mutluluğa, bu özel ana tanıklık ediyor. Öncelikle tanıtım toplantımıza katılarak katkı sağlayan, destek veren, ruhuyla bedeniyle burada bulunan bütün davetlilere, bütün katılımcılara özel bir teşekkür ediyorum. Çünkü burada bulunmakla bu projeye olan desteğinizi ve inancınızı, insanlık adına, sosyal devlet adına güveninizi ve itimadınızı gösterdiniz. Bu destek bizim için çok önemlidir. Ben şu an duygusal bir atmosferdeyim gerçekten, ilk başladığımızda yola çıkarken, 2019 Mart ayında başladık bu projemize, ama aslında 2018'in son aylarında konuşmaya başladık.
 Bir hususu da açıklamak istiyorum. Tanıtım toplantımızın bu kadar geç yapılması, geciktirilmesi özel bir tercihimizdi. Projenin ilerlemesini, aşamalarını görmek istedik. Ne kadar sağlam ayaklar üzerine oturttuğumuzu bilsek de biz bu uygulamaları alanda görüp, ölçümlemeleri yapıp, gidişatımızı değerlendirip, ona göre toplumumuzun karşısına çıkmak istedik. Her şeyden önce, projemiz Allah’a şükürler olsun ki ilk andan itibaren inançla ve çok iyi bir proje kurgusu ile her yönden hesap edilmiş, ince detaylarıyla bugünlere ulaştı. Şu anda Doktor Sevinç Hanım, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanımızın verdiği rakama göre, 114 gencimizin proje kapsamında yer aldığını görüyoruz. 
 Devletimizin bu alandaki mücadelesi en başta Sn. Cumhurbaşkanımızın iradesi, talimatları ve Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun burada yansıda gösterdiğimiz yıl içinde Şubat ayında bütün İllerde de eş zamanlı olarak yapılan Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Toplantısında ifade ettiği bu kararlılık ve mücadele ruhu bütün İllerimize tabi ki yansıdı. Bizler de İldeki yöneticiler olarak, mücadelemizi kolluk birimlerimizle, Kaymakamlarımızla son derece güçlü şekilde üzerinde adeta titreyerek devam ettiriyoruz. Son yıllarda uyuşturucu ile mücadele Türkiye'nin terörle mücadele gibi, trafik terörüyle mücadele gibi üzerinde ihtimamla durduğu en önemli konulardan biridir. Gerek Emniyet, gerek Jandarma birimlerimiz adeta kuş uçurtmuyor, her türlü özel çalışma yapmak suretiyle İlimizde, İlimiz sınırları dahilinde uyuşturucu satışına ve kullanımına müdahale ediyoruz. Çok olumlu sonuçlar alıyoruz, bildiğiniz gibi artık basına da yansıyor, İlimiz bu manada en temiz illerden biridir, çok net olarak söyleyebilirim, uyuşturucu kullanımının belki de en az yaşandığı illerden biri ama düşünün ki bu durumda bile bu rakamları yakalamışsak demek ki durum çok ciddi, ülke olarak bunun üzerine giderek topyekün mücadele etmeliyiz. 
 Artık tonlarla yakalanan eroin miktarlarından, esrar miktarlarından bahsediyoruz, tonlarla ifade ediliyor ki, bunun bir gramı bir kullanıcıyı günlerce idare edebiliyor, bu kadar yüklü miktarlar, vahim bir tablodur ve bu noktada mücadele sadece polisiye, adli anlamda yapılan müdahale ve mücadelelerle yetinmemeyi gerektirecek kadar büyük bir meseledir. dedi.
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
MSB duyurdu :3 Şehidimiz Var
 
Haspolat kavşağı pazar günü trafiğe kapalı olacak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan 2019 'u Değerlendirdi 2020 Hedeflerini Anlattı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ...
Mehmet Kesim Yazdı :Merhum Denktaş'a Yapılan ayıp nasıl telafi edilecek ?
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş ...
MSB: Libya ve İdlib'deki ateşkes yakından takip ediliyor
MSB, Türkiye ile Rusya'nın kararıyla başlayan Libya ve İdlib'deki ateşkes ile ilgili açıklama yaptı.
İdlib'de Gerçekleşecek Ataşkes'i MSB Duyurdu
Milli Savunma Bakanlığı, Rusya Federasyonu ile sağlanan mutabakat çerçevesinde; ...
 
 
Erdoğan :Aile Kurumu Milli Varlığımızın Belkemiğidir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ...
MSB Açıkladı :Resulayn'da Dört Şehidimiz Var
Suriye’nin Resulayn kentinde, kontrol noktasında teröristler tarafından ...
Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’i Konuk Ediyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TürkAkım Projesi Açılış Töreni için ...
Erdoğan'dan Açılışta MİT'e Övgü Dolu Konuşma
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millî İstihbarat Teşkilatı’nın Etimesgut ...
 
 
Bakan Çavuşoğlu :Gerginliğin azalması için yoğun çaba harcıyoruz
Dış İşleri Bakını Çavuşoğlu: Kasım Süleymani'nin öldürülmesi bölge barış ...
Merakla Beklenen Emeklilerin Zam Oranı Belli Oldu
2019 yılı Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte memur-memur ...
Erdoğan Yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama, yürütme ve yargı organlarının ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan :En büyük Gücümüz Birliğimiz ve Dayanışmamızdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihî hadiselere şahitlik edilen 2019 yılını ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya