Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    Antalya 31 Mart Pazar günü Seçime Hazır  
 
    BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak  
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
4 İlde 12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!
4 İlde 12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!
 
Diyarbakır'ın Lice ilçesi, Şırnak Küpeli Dağı ve Beytüşşebap ilçesi, Bitlis'i Sini ilçesi, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde orta çaplı operasyonlar yapıldı. Düzenlenen operasyonlarda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
 
28 Ocak 2017 Cumartesi - 10:58

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne kadar bin 864'ü ölü olmak üzere toplam 2 bin 156 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 306'sı ölü olmak üzere toplam 321 PKK/PYD terör örgütü mensubunun da etkisiz hale getirildiği bildirildi.
TSK, başlangıcından bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekatında yaşanan gelişmeler ve terör örgütlerine yönelik son 1 hafta içerisinde icra edilen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, 19-26 Ocak 2017 tarihleri arasında PKK'nın sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanılması sebebiyle önem taşıyan bölgeleri (özellikle Şırnak, Tunceli, Diyarbakır, Bitlis, Ağrı) teröristlerden temizlemek ve kış tertiplenmesini kısıtlamak amacıyla operasyonlara aralıksız devam edildiği vurgulandı.
 
12 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bu kapsamda Diyarbakır'ın Lice, Şırnak'ın Küpeli Dağı ve Beytüşşebap, Tunceli Bali Deresi, Bitlis Sini Deresi ve Ağrı Doğubayazıt bölgelerinde orta çaplı operasyonların icra edildiği belirtildi.
 
İcra edilen operasyonlarda 12 PKK mensubu terörist etkisiz hale getirilirken, 27 adet el yapımı patlayıcı (EYP), 4 adet biksi hafif makineli tüfek, 2 adet kanas keskin nişancı tüfeği, 37 adet piyade tüfeği, 6 adet tabanca, 8 adet el bombası, 541 kilogram amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmat ile EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcı maddenin ele geçirildiği kaydedildi. Diyarbakır'ın Lice bölgesinde 16 sığınak, Bitlis'in Sini Deresi bölgesinde 14 sığınak, Tunceli'nin Bali Deresi ve Nazımiye bölgelerinde 31 sığınak, Batman'ın Hasankeyf bölgesinde 1 sığınak olmak üzere toplam 62 sığınak, barınak ve mağara, çok miktarda yaşam ve gıda maddesi ile örgütsel dokümanın bulunarak imha edildiği ve kullanılamaz hale getirildiği vurgulandı.
PKK'nın en önemli finansal kaynaklarından olan uyuşturucu üretimi, ticareti ve kaçakçılık ile mücadeleye yönelik icra edilen operasyonlar ve hudut hattında alınan tedbirler neticesinde ise 2 bin 184 kilogram kubar esrar, 2 bin 620 kilogram toz esrar ve 255 bin 370 paket kaçak sigaranın ele geçirildiği ifade edildi. Hudut denetim ve kontrolleri sonucunda sınırlardan yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 5 bin 329 kişinin yakalandığı bilgisi verilerek, son 1 hafta içerisinde icra edilen operasyonlarda zayiatın bulunmadığı belirtildi.
 
TSK'nın bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin yaptığı değerlendirmede şunlar kaydedildi:
"Yürütülen operasyonlar sonucunda bölücü terör örgütü her gün yeni kayıplara uğratılmakta ve güç kaybetmektedir. Diyarbakır/Lice, Şırnak/Küpeli Dağı ve Beytüşşebap, Tunceli/Merkez Bali Deresi, Bitlis/Merkez Sini Deresi ve Ağrı/Doğubayazıt bölgelerinde icra edilen operasyonlarla bölücü terör örgütüne ağır darbeler vurulmuştur. Tespit edilen sığınaklar ile sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler imha edilmiştir. Bu anlamda bölücü terör örgütü, lojistik açıdan da ağır darbe almıştır. İcra edilen operasyonlarla terör örgütünün kış tertiplenmesi kapsamındaki hazırlık faaliyetleri önemli oranda engellenmiştir. Bu başarıların asıl yansımaları bahar aylarında görülecek; terör örgütü, yapmayı planladığı birçok hain eylemi gerçekleştirecek güç ve kabiliyeti yitirmiş olacaktır. Bölücü terör örgütünün önemli finansal kaynaklarından olan kaçakçılık faaliyetleri, hudut hattında alınan tedbirlerle engellenmeye devam edilmiştir. Hudut bölgelerinde alınan tedbirler sayesinde bir hafta içinde toplam 5 bin 329 kişi yakalanmış ve çok miktarda uyuşturucu madde ve kaçak malzeme ele geçirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri, hudutların korunması ve teröristle mücadele kapsamında ağır kış şartlarına aldırmadan, gece-gündüz operasyonlarına devam etmektedir."
 
"AZAZ-CERABLUS ARASINDA 228 MESKUN MAHAL KONTROL ALTINA ALINDI"
Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin yapılan açıklamada ise, TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yoğun ve kararlı mücadelesi neticesinde Azaz-Cerablus arasında toplam 228 meskun mahal ve bin 880 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı ifade edildi. 9 Aralık 2016 tarihinde başlayan El Bab Harekatı'nda batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldığı kaydedilerek, "El Bab'ın, ele geçirilmesine yönelik planlı harekatın icrasına devam edilmektedir. Bu kapsamda; tecrit harekatı sürdürülmekle beraber El Bab'ın kuzeydoğusunda bulunan Suflaniyah ve Kabr El Mukri meskûn mahalleri kontrol altına alınmıştır. Tespit edilen hedeflerin etkisiz hale getirilmesine devam edilmektedir. DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat sürdürülürken; PKK/PYD terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edilmektedir" denildi.
 
"2 BİN 477 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudut hattının emniyete alınması, bölgede bulunan DEAŞ ve PYD/PKK terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi ve sivillerin normal yaşantılarına dönebilmesine olanak verebilmek amacıyla Fırat Kalkanı Harekatına devam edildiği vurgulanarak, "Fırat Kalkanı Harekatının başlangıcından bugüne kadar bin 864'ü ölü olmak üzere toplam 2 bin 156 DEAŞ mensubu, 306'sı ölü olmak üzere toplam 321 PKK/PYD mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Türk Hava Kuvvetleri tarafından, toplam bin 332 hedef imha edilmiştir. Ayrıca harekatın başlangıcından bugüne kadar tespit edilen 3 bin 282 EYP ve 55 Mayın imha edilmiştir. 26 Ocak 2017 tarihi itibariyle El Bab'ın kuzeydoğusunda bulunan Suflaniyah ve Kabr El Mukri meskun mahalleri kontrol altına alınarak DEAŞ terör örgütünün El Bab'tan sökülüp atılabilmesi amacıyla şehrin kuşatılması faaliyetlerine devam edilmiştir. Böylelikle terör örgütünün farklı bölgelerden takviye yapma gayretlerinin engellenmesi hedeflenmektedir. Fırat Kalkanı ve Musul Harekatı kapsamında koalisyonun gerektirdiği işbirliği ve koordinasyon esaslarını gözeterek destek faaliyetlerine devam etmekte, teröristle mücadelenin gerektirdiği kolluk kuvvetlerine destek kapsamında da operasyonel faaliyetlerini yerine getirme azim ve kararlılığını sürdürmektedir" ifadelerine yer verildi.
 
Fırat Kalkanı Harekatı'na ilişkin yapılan değerlendirmelerde ise şu ifadelere yer verildi:
 
"Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, başta PKK/PYD, FETÖ/PDY ve DEAŞ olmak üzere diğer tüm terör örgütleriyle mücadelesini son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla ve kesintisiz olarak sürdürecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat Kalkanı Harekâtının başlangıcından itibaren bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi maksadıyla her türlü tedbir alınmaktadır. Hedefler sıralı karargâhlarda dikkatle analiz edilerek seçilmekte, belirlenen hedefler akıllı güdümlü mühimmat ile imha edilmektedir. TSK'nın bölgede yaşayan sivillerin zarar görmemesi için almış olduğu tedbirlerin uygulanmasına, harekatın müteakip dönemlerinde de istisnasız şekilde devam edilecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri, yüce Türk milletinin emrinde, cennet vatanımızın güvenliği ve bekası için sarsılmaz iradesiyle 'ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla görev yapmaya ant içmiştir."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Burun Ameliyatı Olan Genç Kız Hayatını Kaybetti
 
Trump Rusya İle Birlikte Olursak DEAŞ’ı Yok Edebiliriz
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Adana'da Zincirleme Trafik Kazası 1 Ölü 5 Yaralı
Adana'da trafik polislerinin bir kazayı incelediği sırada, virajı alamayan ...
Silivri'de Kaçak Göçmen Operasyonu
Silivri'de kaçak yollarla yurtdışına çıkmak için tekneye binen göçmenlere ...
Kayıp Kız 75 Gün Sonra Bulundu
İZMİR'in Kiraz İlçesi'nde, evlerinin bahçesine çıktıktan sonra ortadan ...
Değeri 3 Milyon Dolar Olan 5 Sikke Ele Geçirildi
İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarihi ...
 
 
Trafikte ‘Sivil Polis’ Dönemi
Emniyet Genel Müdürlüğü 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelde, bundan ...
3 DEAŞ Bombacısı Sakarya'da Yakalandı
Irak’ta DEAŞ otomobillerine bomba yükleyerek Türkiye’ye gönderen 3 Irak ...
Gaziantep'te İki Grup Arasında Kavga 1 Ölü
İki grup arasında çıkan kavgada 51 yaşındaki Sabri Bül av tüfeğiyle vurularak ...
Kartal’da Narkotik Operasyonu
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kartal’da zehir tacirlerine ...
 
 
Bolu’da 13 Kişi FETÖ’den Tutuklandı
Bolu'da yürütülen FETÖ soruşturmaları kapsamında aralarında öğretmen, ...
Adana'da DEAŞ Operasyonu
Adana'da terör örgütü DEAŞ'a üye oldukları ve örgüt propagandası yaptıkları ...
4 Yaşındaki Çocuğunu Döverek Öldürdü
Bolu'da, birlikte yaşadığı sevgilisinin yaramazlık yaptığını öne sürdüğü ...
Polis Yeniden Aramaya Başladı
EMİNÖNÜ'nde annesi tarafından denize atıldığı belirtilen 40 günlük Tuğçe ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

BARÜ’nün projesiyle Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya