Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
79. İzmir Enternasyonal Fuarı Açıldı
79. İzmir Enternasyonal Fuarı Açıldı
 
İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) dün 79. kez kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar Açıkhava Tiyatrosu'ndaki açılış törenine, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
 
28 Ağustos 2010 Cumartesi - 17:17

Açılışta ilk konuşmayı yapan Aziz Kocaoğlu, İEF'nin Mustafa Kemal Atatürk'le başlayan aydınlanma devriminin en önemli adımlarından biri olduğunu belirterek, fuarın İzmir'i İzmir yapan değerlerin başında geldiğine dikkat çekti. Kocaoğlu, İzmir'in EXPO 2020 hedefine değindiği konuşmasında, "Fuarcılıkta geldiğimiz noktada, kendi ülkemizin kentlerini değil; Barcelona gibi, Milano gibi dünya kentlerini rakip görüyoruz. Gaziemir'de kuracağımız ve proje ihalesini tamamladığımız Yeni Fuar Alanı ise bu çalışmalarımızda elimizi daha da güçlendirecek. Oradaki inşaatları başlattıktan hemen sonra da, Kültürpark içindeki fuar hollerini yenileyerek 20 bin kişilik kongre ve sergi merkezine dönüştüreceğiz. Bütün bunların, İzmir'in EXPO 2020 hedefine giden yolunu aydınlatacağını düşünüyoruz" dedi.
DÜNYA KENTİ
İzmir'i yaşam kalitesi yüksek bir dünya kenti yapmak için çalıştıklarını belirten Vali Kıraç ise, "İEF'nin İzmir ve Türkiye'nin fuarcılıktaki başarısını kanıtladığını söyledi. İzmir ve Ege'nin can damarlarından biri olan bu köklü organizasyon kapsamında bu yıl temayı enerji olarak belirlediklerini ifade eden Kıraç, "Uluslararası Enerji Türk Zirvesi'ni düzenliyoruz. İzmir'in enerjide eşsiz fırsatları var" dedi. ıÜü"Fuar'ın İzmir'in geleceği için aydınlık ufuklar açmasını diliyorum" diye konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de, "Önemli bir gelenek hiç aksamadan 79 yıldır sürdürülüyor. 2. Dünya Savaşı devam ederken bile İzmir Enternasyonal Fuarı'nın, savaşan ülkelerin taraflarını, işadamlarını, sanayicilerini buluşturduğunu, dünya barışına katkı sağlayan bir mekan olduğunu 1943 yılında burada gösterdiğini unutmamamız gerekiyor" dedi. İEF'nin İzmir'in tanıtımında çok önemli bir rol oynadığını vurgulayan Bakan Nihat Ergün, İEF'nin Türkiye'nin dışa açılan yüzü olduğunu söyledi.
ONURLU BAŞLANGIÇ
Son konuşmayı yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise, "İzmir tarihinin çok önemli bir parçası olan fuar, ulusal savaşımızın başladığı yer. İzmir'de olmaktan mutluyum. Onur konuğu il Gaziantep Belediye Başkanı çok güzel bir konuşma yaptı. Onur konuğu olması çok güzel. Özgüveni ile dünyaya meydan okuyan Gaziantep'in İzmir fuarında olması hepimiz için mutluluk" dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında bir grup, "Gavur İzmir'e hoşgeldin genel başkan" şeklinde slogan atıldı. Sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, "Bu fuar Cumhuriyet ilan edilmeden ulusal kurtuluş savaşını veren yiğitlerin başlattığı bir fuardır. Hepimizin üstünde önemle durması gerekiyor. Cumhuriyeti kuranlar fuarı da kurmuşlardır. Sanayimizi kültürümüzü ticaretimizi her alanda uluslararası ilişkilerimiz burada filizlendi. Cumhuriyeti kuranlar biliyorlardı ki ulusal kalkınmanın yolu ekonomiden geçiyordu. Savaş alanlarında kazanılan başarılar ekonomik başyarılarla taçlandırıldıkça Türkiye bağımsızlığını kazanacak. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye özgür bir ülke olmak zorundadır. Türkiye'de her türlü düyüncenin özgürce ifade edilebildiği üniversiteler olmalıdır. Uluslararası ilişkilerde taviz vermeyen güçlü bir ülke olmalıyız. Kendi özgüvenimizle kendi kalkınmamızı sağlamak zorundayız. İEF onurlu bir başlangıçtır, bunu daha da geliştirerek önümüzdeki kuşaklara aktarmak zorundayız. Unutmayın gelecek ve güç bizim ellerimizdedir" dedi.
İKİ GAZİ VARDIR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ender Yorgancılar da Yeni Fuar Alanı'nın İzmir için önemine değinerek, "Yeni fuar alanının faaliyete geçmesi kentimize büyük katkılar sağlayacak" dedi. Konuk Başkan Güzelbey, İzmir'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Gaziantep'in onur konuğu yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Neredeyse Cumhuriyetimizle yaşıt olan İEF'de onur konuğu olarak yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum"
dedi. Gaziantep'in tarihine de değinen Dr. Asım Güzelbey, "Ulu Önder Atatürk Antep'in Bey nüfusuna kayıtlıdır. O dönem iki Gazi vardı. Birisi Gazi Antep, diğeri Gazi Mustafa Kemal Atatürk" diye konuştu. Açılış Töreni 79. İzmir Enternasyonal Fuarı özel tanıtım klibi gösterimiyle renklenirken, Onur konuğu il Gaziantep'in halk dansları ekibinin gösterisi büyük ilgi gördü. Törene katılanlar açılış töreninin ardından, Gaziantep'in standının açılışını gerçekleştirdi.
"ENERJİK FUAR"
Onur konuğu ilin Gaziantep, ana temasının "Enerji" olduğu 79. İzmir Enternasyonal Fuarı'na, 55 ülkeden 803'ü yerli 249'u yabancı olmak üzere 1052 firma katılıyor. 1.5 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Fuar, 5 Eylül 2010 tarihinde kapanacak. Giriş ücretlerinin tam 2 TL, öğrenci 1 TL olarak belirlendiği Fuar kapsamında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın katkılarıyla İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde 2 - 3 - 4 Eylül 2010 tarihlerinde Uluslararası Enerji Türk Zirvesi gerçekleştirilecek. Zirvede, enerji sektöründe yaşanan değişimler, yenilenebilir enerji politikaları, şehirlerde enerji tüketimi ve enerji verimliliği, şehirlerin enerji kaynakları potansiyeli, atık, jeotermal, güneş enerjisi teknolojileri, rüzgar enerjisi teknolojileri ve yenilenebilir enerji yatırımlarının hayata geçirilmesinin önündeki engeller gibi güncel konu başlıkları tartışılacak. Ayrıca fuarda oluşturulan Enerji Özel Bölümü'nde 25 firma yer alacak.
Protestoya tepki
Fuarın açılışına çoğunluğu CHP ilçe örgütlerinden olan bir grubun protestoları damgasını vurdu. Törene gelen Sanayi Bakanı Nihat Ergün, bu grup tarafından protesto edildi. AK Parti aleyhine sloganlar atan ve "Başbakan Kemal Kılıçdaroğlu" diye bağıran vatandaşlar, ortamın gerilmesine neden oldu. Proıtestoların sürmesi üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, devreye girerek belediye başkanları ve parti yöneticilerine protestonun durdurulmasını, CHP bayrakları ve hayır yazılı kağıtların indirilmesini sağlamalarını istedi. Bunun üzerine ilçe başkanları bu grubun arasına girerek protastoları önlemeye çalıştı. Kocaoğlu, kürsüde yaptığı açılış konuşmasında, ev sahibi olarak protestoların kendisine yapıldığını kabul ettiğini belirterek, Sanayi ve Ticaret Bakanı'ndan binlerce kez özür dilediğini söyledi.
Kocaoğlu, protestoları kastederek, bunları hiç bir İzmirli hemşehrisinin yapmayacağını, Türkiye Devleti'nin bakanının da bunları hak etmediğini söyledi. "Bu fuar Büyükşehir Belediyesi tarafından 79 yıldır düzenleniyor. Fuarın ev sahibi biziz. Burada yapılan protestolar, bana yapılmış sayılır. Bakandan binlerce defa özür diliyorum" diyen Kocaoğlu, "Burası hiç bir partinin, hiç bir zümrenin yeri değildir. 79 yıldır organize edilen onurla taşıdığımız bir kent törenidir. Burası ne AK Parti, ne CHP ne de başka partinin miting alanı değil. Bu bir fuar açılışıdır. herkesi sağlıklı düşünmeye davet ediyorum" dedi. Protestonun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Ergün ise, "Herhalde CHP'liler gereken tedbiri alacaktır. Burada yapılanlar hiç hoş değil. Hiç yakışık almadı. 28 ülkeden konukların olduğu yerde böyle bir davranış hiç doğru değil" yorumunu yaptı.
Bakan Ergün konuşmasında ise, kendisine yapılan protestoları kastederek, şöyle konuştu:
"Bu 79 yıllık tarihe gölge düşmesin. Geçen yıl da Deniz Baykal ile çok nezih bir açılış gerçekleştirmiştik. Bu yıl da Kılıçdaroğlu ile birlikteyiz. TBMM'de partilerimizin grup başkan vekilliklerini yaptık, birlikte çalıştık. En hararetli tartışmalarda bile birbirimizi kırmamaya özen gösterdik. Benim bulunduğum hiç bir yerde hiç bir arkadaşım Kılıçdaroğlu'nu üzecek bir iş yapamazdı, yapmadı. 1985'te belediye başkanlığı döneminde de kardeşi Ali Kılıçdaroğlu 5 yıl boyunca belediye meclis üyeliği yaptı. O dönemde kardeşi vasıtasıyla SSK Genel Müdürü olarak bize katkıları oldu. Burada 15 yıllık bir mazimizin olduğunu hatırlatmak isterim. 28 ülkeden temsilcilerin fuarın ruhunu bilerek buraya geldiklerini hatırlamalıyız. İzmirimizi bu sahnelerle hatırlatmamalıyız. Bu fuarın öneminin anlaşılmasını engelleyecek hareketlerin Türkiye'ye katkıda bulunmayacağını düşünüyorum" dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
8 Gün Önce Kaybolan İşadamının Cesedi Bulundu
 
İstanbul'un göbeğinde katliam
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kayseri'de 11. Ahi Abdurrahman Kiraz
Sanayi ve Ticaret il Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ...
Lojistik Sektörü UND Çatısı Altında Birleşiyor
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND)'nin ...
Musul Başkonsolosu Yıldız: Irak'ta En Kötü Dönem Sona Erdi
Türkiye'nin Irak'taki Musul Başkonsolosu Ahmet Yıldız, Irak'ın yakın gelecekte ...
Güneş Enerji Sistemleri Üretim Hattı'yla Japonları Şaşırttı
Isıtma soğutma sektörünün önde gelen firmalarından Baymak, dünyanın dört ...
 
 
En Popüler Meslek Şoförluk
İş bulma sitelerinde aranan işlerde birinci sırada şoförlük var.
Cep Telefonu Kredi Kartına Dönüşüyor
Cep telefonları Visa Europe ve Akbank'ın yeni uygulamasıyla temassız karta dönüşebilecek.
TMSF, Toprak Cam'ı Satışa Çıkarıyor
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Cam Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü, ...
En çok hatırlanan reklamlar: Selim, Tosun ile Yabancı Damat ve Aslı ile Kerem
Yapılan bir araştırmaya göre en fazla tanınan ve reklamı bilinen ilk 5 ...
 
 
Türkiye ekonomisi irtifa kazanan uçak gibi yükseliyor
Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı, Türkiye ekonomisinin ...
İşte Türkiye'nin En Büyük Sanayi Şirketleri
İSO-500 şirketleri açıklanıyor
Türk Yatırımcının Gözdesi Hollanda
Türk firmalarının yurtdışındaki yatırımları 17 milyar doları geçti. Türk ...
Bakan Nihat Ergün Trabzon'da İşadamlarıyla Bulştu
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Türkiye kendi insansız hava araçlarını ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya