Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/26 °C
 
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
 
    81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
AK Parti 'Referandum' Startını Verdi
AK Parti  Referandum  Startını Verdi
 
AKP'nin referandum kampanyası bugün Başbakan Binali Yıldırım ve partililerin katılımıyla Ankara'da Arena Spor Salonu'nda başladı.Başbakan Yıldırım, "Bugün halk oylamasına götürdüğümüz anayasa değişikliği, 2007'de başlayan işin eksiklerinin tamamlanmasıdır." dedi...
 
25 Şubat 2017 Cumartesi - 13:46

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Spor Salonu'na yaklaşık 40 bin partiliye seslendi.  Ankara Arena Spor Salonu’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethederken ona da ‘Hayır’ diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal’i düşünün… Samsun’a giderken ona da ‘Hayır’ diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan ‘Hayır’ diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi” ifadelerini kullandı.
 
Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

"Yenilik zordur, reform meşakkatlidir ancak zor diye, meşakkatli diye, güç diye, tehlikeli diye yeniliğe direnenler, yenilikten kaçanlar, tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler." dedi.
 
"BİZDE KUTUPLAŞMA YOK, BİZDE AYRIŞTIRMA YOK"
 
Yıldırım, "Bizde zorlama yok, bizde tehdit yok, bizde korku yok ama korkutmak da yok. Bizde kutuplaşma yok, bizde ayrıştırma yok. Biz dilden değil, gönülden 'evet' istiyoruz, kalpten 'evet' istiyoruz." diye konuştu.
 
'BİZ ONLARIN HAYIRLARINA 'EVET' DİYEREK BUGÜNLERE GELDİK'
 
Başbakan Yıldırım, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
 
"Gezi olayları provokasyondur dedik, 'hayır' dediler, biz 'evet' dedik. '17-25 Aralık kumpastır' dedik, 'hayır' dediler, biz 'evet' dedik. 15 Temmuz'da ülkeyi işgale geldiler, Meclisi bombaladılar, milli iradeyi ortadan kaldırmak istediler, biz 'yıkamazsınız, böldüremezsiniz' dedik. Daha ilk andan itibaren 'bu bir kalkışmadır' dedik. Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren 'ölümüne milletimle' diyerek kahramanca bütün bunların karşısında durdu. Biz onların hayırlarına 'evet' diyerek bugünlere geldik. Onların 'hayır' söylemleri karşısında eğer korksaydık, eğer çekilseydik tarih bizden hesap sorardı, millet bizden hesap sorardı, inanın Allah bizden hesap sorardı."
 
'2007'DE BAŞLAYAN İŞİN EKSİKLERİNİN TAMAMLANMASIDIR'
 
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, "Bugün halk oylamasına götürdüğümüz anayasa değişikliği, 2007'de başlayan işin eksiklerinin tamamlanmasıdır. Esasında cumhurbaşkanlığı sisteminin 2007'de önemli adımı atılmıştır. Bu değişiklikle, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de anayasaya, değiştirerek işlemiş oluyoruz." dedi.
 
'7,5 MİLYON GENCİMİZE SİYASETE GİRMENİN İMKANI GELİYOR'
 
YILDIRIM, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ ŞUNLARI SÖYLEDİ:
 
Bu değişiklikle 7,5 milyon gencimize siyasete girmenin imkanı geliyor, önleri açılıyor. 15 Temmuz'da, 'Bu ülkenin gençleri, memleket meseleleriyle ilgilenmez' diyenlere, o gece göğsünü tanklara, toplara, mermilere siper eden bu gençlerin ülkesine, milletine, bayrağına ne kadar sahip olduğunu bütün dünyaya gösterdiniz. Sizin bu yaptığınız karşısında bizim seçilme yaşını 18'e indirmemizin çok da büyük bir iş olmadığını buradan ifade etmek istiyorum."

“Siz hayatsınız, siz umutsunuz. Sizler beklediğimiz baharın müjdesiniz. Bu baharın muştusunu siz taşıyorsunuz çocuklar. Ey çocuklar… Ne güzle söylemiş üstat Necip Fazıl, “Annesi gül koklasa ağzı gül kokacak çocuk” Ne güzel demiş Nazım Hikmet… “Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne…” Sevgili Ecemsu… İşte şu muhteşem kadro yarınları inşa edecek.

Üzerimde bir emanet var. Milyonlar da bu selamı cevapsız bırakmayacak. Kurucu genel başkanımız, kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan… Size selamlarını getirdim. Buradan öyle bir ‘Evet’ deyin ki milyonlar sesimizi duysun… Liderimizin, kurucu genel başkanımızın emanetine sahip çıkıyor muyuz? Bütün gazilerimize buradan şükranlarımızı sunuyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
 
Bugün bu muazzam toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Ama bir eksikliğimizi hissediyoruz. Bugünlere birlikte geldiğimiz şehit Erol Olçok kardeşimizi ve oğlu Abdullah Tayyip’i de burada özellikle anmak istiyorum. Ömer Halisdemir’den Fethi Sekin’e bütün şehitlerimizi rahmetle şükranla anıyorum. Mekanları cennet olsun. Bugün yeniden kutlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Bugün yeni bir başlangıç için ‘Bismillah’ diyoruz. Yarının güçlü Türkiyesini kurma yolunda bu salonda ilk adımımız atıyoruz. Bundan 16 yıl önce yola çıktık. Reform heyecanımızdan, değişim heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik. Devrimci kimliğimizi hiç yitirmedik. Her gece başımızı yastığa koyarken ‘Bugün Allah için, millet için ne yaptık’ diye muhasebe yapmaktan hiç geri durmadık.
 
Heyecanımızı yeniledik, coşkumuzu yeniledik. Asla ‘Yeter artık’ demedik. Ne dedik? Bu aziz millet her şeyin en yenisini hak ediyor. Onun için yeniliğin daima peşinden koştuk. Yenilik zordur ancak zor diye yeniliğe direnenler, tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime ‘Hayır’ diyenler ortaya hiçbir eser koyamazlar. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethederken ona da ‘Hayır’ diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal’i düşünün… Samsun’a giderken ona da ‘Hayır’ diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan ‘Hayır’ diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi.
 
‘Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamaz, muhtar bile olamaz’ dediler. Millet ‘Evet olacak’ dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ı milletvekili de yaptı, Başbakan da yaptı. Onlar her reformda ‘Hayır’ dediler. Biz her seferinde ‘Evet’ dedik. Yolumuza devam ettik. 2007 yılında ‘Hayır siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz’ dediler. Biz ‘Seçeriz’ dedik. Millete gittik, milletimiz ne dedi? ‘Evet’ dedi. Ve Cumhurbaşkanımızı seçtik. ‘Millet Cumhurbaşkanı seçemez’ dediler. Biz ‘Seçeriz’ dedik, milletimiz ‘Evet’ dedi. Cumhurbaşkanını bizzat millet kendi ‘Evet’ oylarıyla seçti.
 
 evet-2
Bizim İstiklal Marşımızın ilk kelimesi nedir? Korkma! Bizim siyasetimizde asla korkaklık yoktur. Bize korkaklık yakışmaz. Bizim siyasetimiz cesur siyasettir. Bizim siyasetimiz yenilik siyasetidir, değişim siyasetidir. Heyecan tazeleme siyasetidir. Bizim siyasetimiz reform siyasetidir. 16 Nisan’a kadar meydan meydan, sokak sokak, kapı kapı dolaşarak ne diyeceğimizi biliyoruz değil mi? Bizde korku yok ama korkutmak da yok. Biz gönülden evet istiyoruz. Bunu da tek tek, tane tane anlatarak akıllara olduğu kadar kalplere de hitap ederek başaracağız.
 
İŞTE TANITIM TOPLANTISINDAN NOTLAR…
 
BAHÇELİ DETAYI
 
15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananların işleneceği toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüntülerine de yer verildi. Toplantı ile beraber AKP'nin referandum kampanyası da resmen başlamış oldu.
 
DÜN GECEDEN ALARM VERİLDİ

evet-1
 
Kazım Karabekir, Hipodrom ve Cumhuriyet Caddeleri ile spor salonuna çıkan yollar, tanıtım toplantısı nedeniyle dün gece saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Spor salonunun etrafı, AK Parti bayrakları donatıldı. Partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren spor salonuna giriş yapmaya başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Arena Spor Salonu’na giremeyen vatandaşlar için dışarıya dev ekran kuruldu.
 
‘KARARIMIZ EVET’ PANKARTLARIYLA ‘EVET’ YAZILI BALONLAR SALONDA
 
FOTO:İHA

Tanıtım toplantısının yapılacağı salona; ‘Türkiye’nin meselesi gençlerin meselesi’, ‘Yıkılmadık, yılmayacağız aksine biz daha yeni başlıyoruz’, ‘Kararımız evet’, ‘İstikrar için veriyorum oyumu alayınız gelse yıkamaz şanlı Çorum’u’, ‘Mesele vatan olunca teferruat olur siyaset’ pankartlarıyla ‘Evet’ yazılı balonlar asıldığı görüldü. Ellerinde Türk bayrakları bulunan partililer, ‘Daima aşk, daima millet’ ezgilerine eşlik etti. Öte yandan sosyal paylaşım sitesi Twitter’da, ‘DaimaMilletKararımızEvet’ etiketiyle hashtag açıldı. Katılımcılar, bu etiketle sosyal medyada paylaşım yapmaya başladı.
 
BAŞBAKAN YILDIRIM: YERİMİZ DAR AMA GÖNLÜMÜZ 80 MİLYONU ALACAK KADAR GENİŞ
 
olçak


Başbakan Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı’nın yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu’na geldi. Salona girmeden önce kendisi için hazırlanan otobüsten dışarıdaki kalabalığı selamladı. Anayasa değişikliği referandumu için tanıtım toplantısının yapılacağı 25 Şubat gününün, Türkiye’nin aydınlık yarınlarına kapı aralayacağını dile getiren Başbakan Yıldırım, “Bugün sel sel oldunuz, Ankara’yı doldurdunuz. Yerimiz dar ama gönlümüz 80 milyonu alacak kadar geniş. Bugün 25 Şubat, bugün Türkiye’nin aydınlık yarınlarına kapı aralayacak, muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi ulaştıracak halk oylaması için resmen kampanyamızı başlatıyoruz. Ülkemin insanı, 80 milyon akın akın burada ve yükselen bir ses var meydanlardan. Güçlü Türkiye için, sürekli istikrar için kararımız ‘Evet’. İşte karar, işte gelecek. Eminim ki kutlu yürüyüşün ilk adımını atan, kurucu liderimiz, Cumhurbaşkanı’mız bu muhteşem tabloyu izliyor. Buradan Cumhurbaşkanı’mıza Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarımızı gönderiyoruz” diye konuştu

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Mehmetçik El Bab Zaferini Böyle Kutladı
 
Şile’de 12 Köy Sular Altında Kalacak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Mehmetçik El Bab Zaferini Böyle Kutladı
Şırnak'ta konuşlu 172. Zırhlı Tugay'daki askerler, El Bab zaferinin ardından ...
Askeri Araca Bombalı Tuzak
Mardin-Diyarbakır kara yolunda askeri aracın geçişinden sonra patlama ...
PKK'nın Kıstırılan Üst Düzey Yöneticilerine Büyük Operasyon
Diyarbakır'ın Lice, Silvan ve Kulp ilçelerinde tespit edilen üst düzey ...
Erdoğan'dan İdam Açıklaması: Gerekirse Referandum Yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan idam talebiyle ilgili olarak, "Gerekirse bunun için ...
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Manisa'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenine katılmak üzere Manisa'ya gitti...
Başbakan Yıldırım'dan 'Af' Açıklaması
BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Adalet Bakanlığı'nın cezaevlerine yatan mahkumlarla ...
El Bab'da 2 Asker Şehit Oldu
SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü DEAŞ'ın yola ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 9-10 Mart'ta Rusya'ya Gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya gideceği açıklandı. Erdoğan, 9-10 Mart ...
 
 
Mehmetçik Kaletepe'ye üs Kurdu
Hakkari'nin Irak sınırında bulunan, teröristlerden temizlenen 2 bin 100 ...
Beklenen Torba Yasası Yürürlüğe Giriyor
TBMM Genel Kurulunda, mükelleflere vergi indirimi, Ahilik Esnaf Sandığı ...
Kandil'de 27 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine 22 Şubat'ta düzenlenen hava harekatında, ...
Meteoroloji'den Lodos Uyarısı
Meteoroloji, yurdun batı bölgeleri için kuvvetli lodos uyarısında bulundu...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya