Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
AKDİM'in Diyalog İftarı'nda Birlik Beraberlik Çağrısı
AKDİM in  Diyalog İftarı nda Birlik Beraberlik Çağrısı
 
Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (AKDİM) düzenlediği ‘Diyalog İftarı’, farklı inanç, Milliyet, meslek gruplarından insanları bir araya getirdi. İftara katılanlar sevgi, hoşgörü, kardeşlik gibi konuların üzerinde dururken, farklı olunsa da birlikte yaşamaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğu fikrinde birleşti.
 
26 Temmuz 2013 Cuma - 14:47

Belek’teki Rixos Premium Otel’deki iftara Cem Vakfı Başkanı Prof. İzzettin Doğan, Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Faruk Şen, eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile eşi Günseli Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Menderes Türel ile Mevlüt Çavuşoğlu, Federal Almanya Antalya Konsolosu Karin Köller, Uluslararası Antalya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve işadamı Fettah Tamince, siyasiler, Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya eski Belediye Başkanlarından Hasan Subaşı, Mehmet Manavoğlu, Erdal Öner, iş dünyasını ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yabancılardan oluşan 600 kişi katıldı. Sunuculuğunu Ramazan Ümit Şimşek’in yaptığı Diyalog İftarı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Antalya Müftüsü Ahmet Çelik dua okudu.
Geceye ev sahipliği yapan Fettah Tamince, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ın iftara katılanları bir araya getirdiğini belirterek, “Temennim bu rahmet ayı hepimize güzellikler, huzur, bereket getirsin. İnşallah bundan sonraki ramazanlarda da beraber olalım.” dedi. Antalya’nın kanaat önderlerinden Hüseyin Tulpar, asırlardır iyilik, şefkat, merhamet, huzur, emniyet, sevgi, hoşgörü, yardıma koşmanın Anadolu coğrafyasının asıl karakterini meydana getirdiğini ifade ederek, “Huzursuzlukların, sıkıntıların, şiddetin, geçici olduğuna inanmaktayım. Bu ümidimi bütün insanlık için düşünmekteyim.” diye konuştu.
“İNSANLIK İSLAMI TANIMIYOR”
Medeniyetler çatışması denilenin Müslüman-Hıristiyan çatışmasından başka bir şey olmadığını ve sonucunun Müslümanlar aleyhine olacağını savunan Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan, hem Müslümanları hem de insanlığı koruyacak büyük değerleri İslam dininin içerdiğine inandığını söyledi. Ramazan ayında düzenlene bu tür iftarlarda çeşitli fikirlere sahip insanları aynı çatı altında toplamanın yanı sıra İslam’ın yüce değerlerinin biraz daha ayrıntılı olarak verilmesi gerektiğine olan düşüncesini ifade eden İzzettin Doğan, “Başta Müslüman ülkeler olmak üzere insanlık İslam’ı yeterince tanımıyor. Gerçekten de fevkalade acıdır ve izahı fevkalade zordur. Allahuekber diyen kişinin, bir diğer Allahuekber diyen insanın kendisini keserek yüreğini yemesini İslamiyet adına izah etmek fevkalade zordur. Ramazan ayları bu tür yanlış değerlendirmelerin ve saptırmaların anlatıldığı, izah edildiği, hiç olmazsa üzerinde düşünüldüğü günleri oluşturmalıdır diye düşünüyorum.” diye konuştu.
“ALEVİ İLE SÜNNİ DÜŞMANLIĞINA ÇANAK TUTAN YÖNETİMLER İTİBAR GÖRMEMELİ”
Kur’an’i ifadeyle Allah’ın kendisini seveni sevdiğini dile getiren Doğan, “Yani Tanrı’nın sevgisini elde etmenin yolu insanı sevmekten geçiyor. Yunus’un ifadesiyle, ‘İster bin kez namaz kıl, ister bin kez hacca git, bir kez gönül kıldıysan var git yollar doku’. Bu kadar insan sevgisine, birlikteliğine, tevhide inanmış olan bir dinin mensuplarının bir takım bölüklere ayrılarak, eski deyimle bir takım fırkalara ayrılarak Alevi-Sünni şeklinde birbirine düşman kılınmasına çanak tutacak yönetim modelleri artık İslam ülkelerinde itibar görmemelidir.” değerlendirmesinde bulundu.
“İSLAMİYETİN MÜSLÜMAN ÜLKELERDE YANLIŞ TANITILMASINI İZAHTA ZORLANIYORUM”
Ortadoğu’daki gelişmeler göz önüne alındığında Türkiye’nin ‘zor bir dönemece girdiği’ tespitinde bulunan Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki bir çıkmaza doğru gitmekte olduğunu görüyoruz ve bütün bunlardan Müslüman ülkelerde ve İslamiyet adına yapılıyor. 45 yıldır devletler hukukunu ve uluslar arası politikayı anlatmış bir hoca olarak İslamiyet’in bu kadar az tanıtılmış olmasını, özellikle Müslüman ülkelerde yanlış tanıtılarak insanların birbirine düşman kılınmış olmasını doğrusunu isterseniz izahta zorluk çekiyorum. Bütün Müslüman devletlerin yürüttüğü politika, Türkiye’nin de İslam’ın tanıtılmasına ilişkin yetirince çaba göstermediğini görmek beni üzüyor.”
“İSLAM SON DİN OLARAK TANINIRSA BARIŞ EGEMEN OLUR”
Son din olan İslamiyet’in kendinden önceki peygamberleri ve onlara indirilen kitapları kabul ederek farklılığını ortaya koyduğunu kaydeden Cem Vakfı Başkanı, “Diğer dinlerin İslam’ı son din olarak kabul etmesini, en azından müsamaha göstermelerini sağlayabilirsek, bu yönde çaba gösterebilirsek savaşsız, barışın egemen olduğu, Tanrı’nın istediği gibi bir dünyayı insanoğlu kurmak şansına kavuşabilir. Aksi takdirde bugünkü medyanın gücünü göz önünde bulundurduğunuz zaman, uluslararası büyük grupların verileri nasıl değiştirme gücüne sahip olduğunu düşündüğümüzde, barışı sağlamının kolay olmadığını, sevgi ve barış dini İslam’ın istediği bir dünyayı kurmakta fevkalade zorlanırız diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
“DİYALOG İFTARLARINI DÜZENLEYENLERİ KUTLUYORUM”
Türk Alman Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Faruk Şen de 40 yıldır yaşadığı Almanya’da düzenlenen ve kendisinin de katıldığı diyalog iftarlarının Avrupa’da İslam düşmanlığının tırmandığı yıllarda başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. 75 milyonluk nüfusunun yüzde 9′una tekabül eden 6,8 milyon insanın dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan Türkiye’nin kendine özgü bir ülke olduğunu belirten Şen, “Nereye gitseniz bu diyalog iftarlarını, bu tatlı beraberlikleri görüyorsunuz. Bunu gerçekleştirenleri, özellikle de yurt dışındakileri kutlamak istiyorum.” dedi.
“BURADAKİ BERABERLİK TOPLUMA ÖRNEK OLMALI”
Diyalog iftarına eşi ile birlikte katılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti: “Bu kutsal ayda, diyalog ve hoşgörü üzerine konuşmaların cereyan ettiği çok hoş bir buluşma. AKDİM’e teşekkür ediyorum. Bu güzel beraberliğin birçok toplum kesimine örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemiz için ve tüm İslam alemi için sevgi, kardeşlik, barış, zulümden uzak, hepsinden önemlisi kul hakkı yemeyen bir gelecek diliyorum. Böyle bir geleceğe gerçekten İslam aleminin ihtiyacı var.”
“HUZUR VE BARIŞI TÜM İNSANLIK İÇİN İSTEMELİYİZ”
Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 2. Dünya Savaşı’nın ardından insanlığın bütün gayretinin yeniden aynı acıları yaşamamakta yoğunlaştığına, ancak bugün gelinen noktada özellikle İslam coğrafyasında çok üzücü olaylar yaşandığına işaret ederek şunları söyledi: “Halbuki, tek Tanrı’ya inananlar olarak peygamberlerimiz bir, kitaplarımız bir, bunların muhteviyatı da bir. 10 emir Hz. Musa’ya gelmiştir ama bizim de baş tacımızdır. O halde birbirimizi daha çok anlamamız lazım. Şimdi empati diyorlar, eskiden buna kıyas-ı nefs denirdi. Karşımızdakinin haleti ruhiyesini anlayarak, ona saygı göstererek ve onu hoş görerek, aynen AKDİM’in ortaya koyduğu gibi, huzur ve barışı bütün insanlık için temenni etmemiz lazım.”
“RAMAZAN’DA BİR ARAYA GELİP GÜZELLİKLER PAYLAŞTIK”
Konuşmasına Türkçe ‘İyi akşamlar’ diyerek başlayan Federal Almanya Antalya Konsolosu Karin Köhler ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: “Diyalog İftarı! Bundan daha güzel bir kavram bugün akşam için olabilir miydi? Bunun anlamı hep beraber sizin kutsal ayınız Ramazan’da bir araya gelip güzellikleri paylaşmaktır. Bir araya gelenler Antalya’nın çok değişik kesimlerı. Bunların içinde benim temsilcisi olduğum Alman vatandaşlarımız da bulunmakta. Burada bulunmaktan son derece memnunum. Burada sadece yemekleri paylaşmış değiliz. Kültürlerimizin birlikteliği devam etmektedir. Bu da bize sonsuz mutluluk vermektedir.” Köhler, konuşmasını yine Türkçe ‘Çok teşekkürler’ diyerek bitirdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
7 Yeni Film Vizyonda
 
DP-UG Genel Merkezi'nden Denktaş'ın Sağlık Durumu Açıklaması
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Karakartalların Stadı 'nın Yıkımı Tedbiren Durduruldu
Koruma Kurulu, İnönü Stadı'ndaki yıkım çalışmalarını tedbiren durdurdu. ...
Twitter ve Hükümet Anlaştı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Twitter’ın Türkiye’de ofis açmak için ...
Haliç Yat Limanı İhalesi Fettah Tamince Şirketinin
Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesi tamamlandı. İhaleyi 1 milyar ...
İnönü Stadı'nın Yıkımında Tarihi Eserler Parçalandı
İnönü Stadı yıkımında ortaya çıkan tonozlu yapı, iş makineleri tarafından ...
 
 
Kaçak Yolcu Skandalı!
İsrail'den sınır dışı edilen bir yolcunun İstanbul – New York seferini ...
Davut Dursun Yeniden RTÜK Başkanı
Davut Dursun üçüncü kez RTÜK Başkanlığına seçildi. Başkanvekili ise Hasan Tahsin Fendoğlu oldu.
Erzurum Valisi Altıparmak'tan 94'üncü Yıldönümü Mesajı
Erzurum Kongresi'nin 94'üncü yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Erzurum ...
Gezi Eylemcisi Sanatçı Başbakan Erdoğan'dan Özür Diledi
Gezi Parkı olaylarının önder sanatçılarından Şafak Sezer, dün akşam AK ...
 
 
Diyanet İşleri Başkanı Görmez’den “ekşi sözlük”Tepkisi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, sosyal medyada Hazreti ...
Genelkurmay Başkanlığı'ndan Suriye Açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, hudut hattında görev yapan zırhlı araca Suriye ...
AVM'de Şok İntihar
Şişli’de bir AVM’de 6. kattan atlayan genç kız, intihar etti.
Ceylanpınar'da Panik
- Suriye’nın Rasulayn ilçesinden ateşlendiği sanılan uçaksavar mermileri, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya’yı 19 Mayıs  coşkusu sardı

Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya