Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
ATSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
ATSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı
 
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
 
26 Mart 2013 Salı - 19:26

Seçimin iki kez ertelenmesine neden olan NACE kotları tartışmalarını artık geride bıraktıklarını belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Biz üç grubumuzun taleplerini TOBB’a ilettik. TOBB ve Bakanlık tüm Türkiye’den ve bizden yapılan bu talepleri inceledi ve nihai kararı Bakanlık verdi. Bütün Türkiye’den gruplara itiraz sayısı veya değişiklik talebi 189’dur. Yani 365 odadan binlerce gruptan gelen talep sayısı bu kadardır, bu kadar mesele ve erteleme sonucunda durum budur. Bu 189 talebin de sadece üçü, yani yüzde 1 kadarı bizim odadandır. Çoğunluğu İstanbul odalarından gelmiştir. Buna rağmen 189 talepten 89’u baştan reddedilmiş, 100’ü incelemeye alınmıştır. Bütün Türkiye’de bazı talepler uygun görüldü, bazıları ise reddedildi. Artık bu süreci de geride bırakmış bulunuyoruz. Artık oda ve borsalara yakışan, bize yakışan bir seçim süreci olacağını ümit ediyorum. Türkiye gündemine baktığımızda, zaten bizim seçim konusu çok hafif kalır. Daha önce de söylediğim gibi, bizler işadamıyız, bizim derdimiz ülkemize, mesleğimize hizmet etmek. Ülkemize katkı yapmaktır. seçim de sadece bir teferruattır” dedi.
SİYASET UZLAŞMA SANATIDIR
Türkiye’nin çok farklı bir dönemden geçtiğini ama iş adamı olmalarından dolayı duygusallığa yer vermeyeceklerini belirten Budak, “Devlet de kurumlar da akıl ile konuşur ve hareket eder. Odalar ve borsalar birliği 81 ilde yüzlerce oda ve borsada 1 milyondan fazla işadamını bir arada tutan bir kurumdur. Bu nedenle biz duygularımızla konuşamayız. Büyük devlet, milli davalarında uzlaşmayı sağlayan devlettir. Önemli konularda mutlaka TBMM’nde asgari bir uzlaşma olmalıdır. Siyaset uzlaşma sanatıdır. Herkes herkesin düşüncesine, duyarlılığına saygı göstermelidir. Her şey anayasa ve yasalar çerçevesinde hak ve hukuk içinde yürütülmelidir. Önemli olan millet olarak hepimizin huzurlu olması, vicdanlarımızın rahat olmasıdır. Bugün bu noktada değiliz. Birçok şeyin netleşmesi, taşların yerine oturması gerekiyor. Türkiye’de yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın, Türk bayrağı altında yaşamanın hak ve sorumluluklarına sahip olmalı. Bundan onur ve gurur duyabilmelidir. Asıl mesele budur” ifadesini kullandı.
RUSLARIN PARALARI TÜRKİYE’YE GELECEK
Ekonominin geçen yılın aynı aylarına göre hafif de olsa iyileşme yaşadığını belirten Budak, Güney Kıbrıs’ta yaşanan mali kriz sonrası orada parası bulunan Rusların Türkiye’ye döviz girişinde bulunacağını belirtti. KDV ve ÖTV tahsilatının Şubat sonu itibariyle yüzde 33 arttığını, ihracatta ve sanayide ise durgunluk yaşandığını belirten ATSO Başkanı Budak,şunları kaydetti:
“Tarım ihracatı artışı yüzde 24.Toptancı halde fiyatlar Şubat ayında da arttı. Ama sanayide hem üretimde hem ihracatta halen biraz durgunluk görüyoruz.Yani kısmi bir canlanma var ama genel ve net bir iyileşme henüz görülmüyor. Geçen yıl söylemiştim, halen aynı noktadayız. Bu büyüme ne olduruyor, ne de öldürüyor. KOBİ’lerin ve esnafın büyük kısmı alçak sürünme talimi yapıyor.İşte TUİK Aralık ayı işsizlik oranını yüzde 10.1 olarak açıkladı. Bu artış mevsimsel ve tarımdan kaynaklanıyor. Ama rakamlara baktığımızda turizmde Eylül ve Kasım ayı istihdamında sanki bir değişiklik olmamış görünüyor. Kış aylarında Antalya’da oteller kapanıyor, ama bu TUİK rakamlarında görünmüyor. Bunun üzerinde biraz daha fazla durmaları gerekir. İşsizlik rakamı da gösteriyor ki, ekonominin canlanması için yeni fren konmamalıdır. Enflasyonla, cari açıkla mücadele bu şekilde, frene aşırı basarak değil, daha farklı yollarla yapısal önlemlerle yapılmalıdır. Aslında bakanlıklar yapısal önlemler konusunda birçok adım atıyorlar. Sanayi yatırımları, Ar-Ge yatırımları, aramalı üretimi konusunda adımlar atılıyor. Tarımda düşük faizli kredi desteği yeniden düzenlendi."
PTT KUYUMCULARA RAKİP
Ticarette halen esnafa dönük çalışmaların yetersiz kaldığını söyleyen Budak, perakende ticaretteki sıkıntıların bir türlü gündeme gelmediğini ifade etti. Kuyumculara önce bankaların sonra da PTT’nin rakip olup altın alıp satmaya başladığına dikkat çeken Budak, “Altın satan zincir market bile var. İnternet üzerinde mücevher satışı da var. Bunun adı kuyumculara kapatın demektir. Bu kadar sese rağmen ekonomi yönetiminden bu konuda bir ses gelmiyor. Eğer bankalar kuyumculuk yapacaksa, o zaman kuyumcular da bankacılık yapabilsin. Binlerce kuyumcunun mağduriyeti ve haykırması duyulmuyorsa bu demokrasimizin eksikliğidir” dedi.
RAYİÇ BEDELLER ADALETSİZ
Son günlerde Antalya’da 2B sorunlarının hat safhaya ulaştığını belirten Budak, “Rayiç bedel tayininde gerçekten yanlışlar olduğu görülüyor. Çünkü rayiç bedel ilçe veya hatta köy bazında belirlendiğinde mutlaka adaletsizlik oluyor. Bir köyde sahile yakın arsanın değeri düşük belirlenmiş olabiliyor, ama aynı köyde ya da beldede sahilden içerdeki arsaların değeri de yüksek kalıyor. Aslında ada, pafta düzeyinde tek tek rayiç belirlemesi yapmak gerekiyor. Bu konuda Devlete, millete, arsa ve arazi sahibine haksızlık olmamalıdır. 2B’nin bir rant kaynağı olması da yanlıştır, ama üreticinin, mal sahibinin mağdur olması da yanlıştır. Bu nedenle mutlaka rayiç bedeller tek tek inceleme yapılarak belirlenmelidir” şeklinde konuştu.
AKŞAM TİCARETİ ÖNEMLİ
Antalya’nın ticaretinin turizme bağlı olduğunu belirten Budak, kış aylarında işlerin durduğunu ve turizm sezonu ile kıpırdanmaya başladığını kaydetti. Turizm sezonunun Nisan ayı başı ile hareket kazanacağını söyleyen Budak, buna rağmen turistin havalimanında karşılanacağı ve bilgi vereceği danışma bürosunun bile halen olmadığını söyledi. Budak, sözlerini ise şöyle sürdürdü:
“Dünyada turistik şehirlerin tümünde önemli meydanlarda sürekli dolaşan genç görevliler vardır. Akşam ticareti de önemli bir konu. Antalya’da AVM’ler akşam 22:00’ye kadar açık, ama şehir kapalı.Şehir, saat 20:00’de kapanıyor, kepenkler kapatılıyor. Hep söyledik.Şehir merkezinde aydınlatmada halen sorunlar var. Akşam saatlerinde canlılık için ayrıca sosyal organizasyonlar da yapılmalı. Ama bütün bunların yanında esnafa da çok iş düşüyor. Biz bir caddede, bir sokakta esnaf arasında birlikteliği sağlayamıyoruz. Esnafımızın bir kısmı hep dışarıdan bekliyor. Oysa esnafın bir cadde ve sokağa insan çekmek için düşünmesi, birlikte davranması gerekiyor. Esnaf birlikte olup, bir öneri getirirse biz de destek oluruz:"
İSRAİL ÖZRÜ
İsrail’den gelen ‘Özür’ün başta Antalya olmak üzere Türkiye için büyük kazanç olduğunu belirten ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Bu durum Antalya için önem taşıyor. İsrail pazarı bizim için her zaman önemliydi. İsrail pazarının biran önce yeniden canlanmasını, İsrailli turistleri bu sezon Antalya’da görmeyi ümit ediyorum. Bu konuda turizmcilerimiz bir girişimde bulunursa bunu destekleriz. Antalya her yıl yaklaşık 350 bin İsrailliyi ağırlıyordu. Bu rakam şimdilerde sadece 35 bin. Bu rakamı bundan sonra yakalayacağımızı ve esnafımıza büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
HIZLI TREN
1 milyon imza toplayıp, hızlı trenin Antalya’ya getirilmesini talep edilmesi gerektiğini söyleyen Budak, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hızlı tren Antalya’ya 2023 yılında deniyor, ama 2023 yılı geç olacaktır. Bu nedenle gerekirse Antalya’dan bir milyon imza toplayıp hızlı treni talep edelim. Esasen bizim 2023 vizyon belgemizi alıp Antalya olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gitmemiz gerekiyor. Umuyorum ki, böyle bir toplu talep olursa bu talepler karşılığını bulacaktır. Antalya’nın en büyük sorunlarından birisinin ulaşım olduğunu sanırım herkes kabul ediyordur. Şu anda Antalya plakalı otomobil sayısı 350 bine yakın. 123 bin de kamyonet sayılan hem ticari hem binek olarak kullanılan araç var. Gerisi motosiklet veya önemsiz sayıda. Yarım milyon deseniz henüz dört kişiye bir araç düşüyor. Bu 10 yıl içinde ikiye katlanacaktır. Buna bir de turizmdeki artışı ekleyin. Ulaşım konusu yalnızca bireysel bir konu değildir. Ticaretin gelişmesi de ulaşıma bağlıdır."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Tarihi Surlarda Onarım Seferberliği
 
Evcilmen: Sinan Mahallesi Açık AVM Olacak
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
MÜSİAD'dan AESOB Başkanı Sevimçok'a Ziyaret
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Antalya Şubesi Başkanı ...
Genç Girişimcilerden ATSO Başkanı Budak'a Ziyaret
ATSO bünyesinde faaliyet gösteren TOBB Antalya Genç Girişimciler Kurulu ...
SGK Müdürü Duru'dan Yapılandırma Uyarısı
Antalya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Manavgat Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü ...
ATSO Başkanı Budak'tan Değerlendirmeler
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman ...
 
 
Antalya'da İhracat Patlaması
Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, 2012 ...
Sevimçok'tan Esnafa Uyarı
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, sosyal güvenlik destek primleri borçları ...
Sevimçok’tan 40 Yılını Dolduran Şoförlere Plaket
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah ...
Antalya Barosu Başkanı Bacanlı'dan Sevimçok'a Ziyaret
Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar ...
 
 
AESOB Başkanı Sevimçok'tan AVM Değerlendirmesi
Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah ...
DTO’dan Yılın İlk Toplantısı
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, denizcilik ...
ATSO Başkanı Budak'tan Enflasyon Değerlendirmesi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman ...
KEMİAD’dan Kanun Teklifine Destek
Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği (KEMİAD) Başkanı Ali Nail Kılıç, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya