Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Ak Parti ‘Geleceğin Siyasetini Yetiştiren Bir Okuldur’
Ak Parti ‘Geleceğin Siyasetini Yetiştiren Bir Okuldur’
 
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından bazı satır başları...
 
25 Ocak 2017 Çarşamba - 11:33

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından bazı satır başları:
 
AK PARTİ GELECEĞİN SİYASETİNİ YETİŞTİREN BİR OKULDUR
 
Bu yıl 5 bin arkadaşımız siyaset akademisini başarıyla tamamlamıştır. 2008'den bugüne kadar 50 bin kişi siyaset akademisinde eğitim gördü, kendilerini geleceğe hazırladı. AK Parti siyasetinin başarısının altında yatan önemli sebeplerden biri de geleceğin siyasetçilerini yetiştiren bir okul olma özelliğidir. Siyaset Akedemisinin çalışmalarına katkı veren her kardeşimize huzurlarınızda içtenlikle teşekkür etmek istiyoru. Akademi çalışmalarına katılan herkese de buradan teşekkürlerimi sunuyorum.
 
112 BİN 400 VATANDAŞIMIZ İŞ SAHİBİ OLACAKTIR
 
Dün önemli bir adım attık, kararlar aldık. 28 Kasım-11 Ocak tarihleri arasında Doğu'da, Güneydoğu'da yatırımcılarla görüşüldü, onların talepleri dinlendi ve beklentileri görüşüldü. Ortaya çıkan sonuç gayet memnuniyet verici. 23 il için yatırım yapmak üzere müracaat edenlerin sayısı bin 200'ü aşmış durumda. Toplam yatırım miktarı da 20 milyar doları bulmuş vaziyette. Bu yatırımlar bölgede gerçekleşirse 112 bin 400 vatandaşımız, gencimiz iş aş sahibi olacak. Bunu etrafıyla düşündüğümüzde bu sayısı 500 bini geçmiş olacak. Sadece bu rakamlar ön talep sırasında yapılan müracaatlardır. Program resmen dün başladı. Program kapsamında yatırım yapan herkese yapacağı yatırımla ilgili fizibilite hazırlama, danışmanlık yapma gibi hizmeti bedelsiz devlet verecektir.
 
10 MİLYARA KADAR SABİT YATIRIM BEDELİNİ KARŞILAYACAĞIZ
 
Kullanılan kaynağın her kuruşunun nereye gittiğini, israf edilmediğini bilmek istiyoruz. Yatırım için arazi temininden başlayarak arsa üzerine bina yapılması dahil desteği vermeye devam edeceğiz. 10 milyara kadar sabit yatırımın bedelini biz karşılayacağız. Fabrika kurulduktan sonra iş bitmiyor. Üretim tesislerini büyütmek, geliştirmek isteyenlere de yine destek verilecek. Fabrika kuruldu, sıra fabrikanın içini donatmaya geldi. İçeriye alet, edevat, makina ne lazımsa onunla ilgili makina teçhizatın alımında da destek veriyoruz. Bu destek kredi şeklinde, faizsiz kredi şeklinde. 2 yılı ödemesiz olacak, 4-6 yıl arasında değişecek. Eğer içerideki makinaları yurt içinden alırsa kredi süresi daha uzun ve ödeme süresi de daha fazla olacaktır.
 
ÇAĞRI VE VERİ MERKEZİ KURMAK İSTEYENLERE DESTEK VERECEĞİZ
 
Bütün bunlar olduktan sonra sıra geldi işletme desteğine. Yine 4 yıl süreyle 1 yılı ödemesiz, işletme süresince işletme kredisi olarak yatırımcılara temin edilmiş olacak. Bu üretim ve imalatla ilgili konular. Ayrıca hizmet sektörüyle ilgili yatırım yapmak isteyenler için de benzer destekler var. Çağrı merkezi kurmak isteyenlere destek vereceğiz. Veri merkezi kurmak istiyorlarsa onlara da destek vereceğiz. Bu iki sektör çok önemli. Bugün 80 bin civarında bu sektörde çalışan genç kızlarımız, genç erkek kardeşlerimiz var. Bu güzel bir sektör. Sadece sermayesi de fazla yok. Küçük bir yatırımla birçok insana kolayca iş bulabiliyorsunuz. Üstüne üstlük de vatandaşın derdiyle dertleniyorsunuz, sorunları çözüyorsunuz.
 
BİLGİLER PARMAK BOYUTUNDA KART İÇİNDE SAKLANABİLECEK
 
Bazı illerimizde şu anda en büyük iş veren konumuna gelmiştir çağrı merkezleri. Desteklemeye devam edeceğiz. Veri merkezi kurma işi de son yıllarda internetin yaygın kullanılmasıyla beraber, elektronik ortamda çok fazla bilgi üretiyor. Eskiden bu bilgiler kağıtlarda oluyordu, arşiv ve depolarda tutuluyordu. O evrakların bulunup çıkarılması çok büyük bir zahmet gerektiriyordu. Veri merkezlerinde artık herşey elektronik ortam içerisinde parmak kadar bir hafıza içerisinde, bir kart içerisinde toplayabiliyorsunuz. Bunların gelecek yıllara emniyetle bırakılabilmesi, istendiği zaman çıkarılması çok daha kolay hale gelecektir.
 
100 LİRANIN 70'İNİ DEVLET 30'UNU SİZ VERECEKSİNİZ
 
Bütün bu iş yapacak, üretim yapacak yatırımcılarımıza, gençlerimize bu fırsatı hazırladık. Bu destekleri yürürlüğe koyduk. Memleketimize, milletimize, bölgemize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Desteklerde tabii herşeyi devleti vermiyor. Herşeyi devlet verirse o sosyal yardım olur. 100 liralık işinin 30'u siz vereceksiniz 70'ini de siz vereceksinzi. Dolayısıyla yatırımcı da elini taşın altına koyacak. Bu projedeki amacımız; bir yandan terörle mücadelede önemli mesafeler aldık. Hem kırsalda hem kentlerde. Devletin iradesi, gücü, sokakta, dağda, bayırda her yerde hakim. Bundan sonra yapmamız gereken sağlanan bu güvenlik ortamında orada yaşamın daha da canlandırılması. Bu yatırımlarla birlikte vatandaşlarımız artık geleceklerini buradan inşa edecekler.
 
DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA YAPILAN YATIRIM BATI'YA YAPILMIŞTIR
 
Su, şeker, un herşey hazır. Sıra helvayı kavurmaya geldi. Helvayı da yatırımcılar kavuracak. Çiftçi, esnaf, yatırımcı işini büyütme imkanı elde edecek. Adım adım huzur, refah ve kalkınma sağlanmış olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Bazıları "Niye oraya bunları yapıyorsunuz" diyebilir. Aslında Doğu ve Güneydoğu'ya yapılan her kuruşluk yatırım Batı'ya yapılmış yatırımdır. Buraların yatırımını yapmazsak, buradan insanlarımız İstanbul'a gelecek, başka illere gelecek ve daha büyük sıkıntı yaşayacak. İnsanların doğduğu yerde her türlü ihtiyacı sağlamak boynumuzun borcudur.
 
ÜÇ ÜLKE SURİYE'YLE İLGİLİ MUTABAKATI SAĞLADI
 
Hükümetimiz işbaşına geldiğinden bu tarafa ekonomi, adalet, kalkınma ile ilgili birçok teknoloji geliştirme, ARGE faaliyetleriyle ilgili birçok kanun çıkardık, reform yaptık. Bütün bunları 15 Temmuz darbe girişimine rağmen yaptık. Haziran'dan bu tarafa çıkardığımız kanunlar, reformlar Cumhuriyet tarihinden hakikaten kalıcı sonuçları olacak düzenlemelerdir. Göreve geldiğimizde, "Dostlukları arttıracağız, düşmanlıkları azaltacağız" dedik. Buna mecburuz; çünkü bölgede Türkiye'de bölge ülkelerinin teminatıdır. Rusya ile ilişkilerimizi düzelttik. İsrail'le süregelen sorunumuz vardı onu bir noktaya bağladık. O günlerde de Suriye'de 6 ay içerisinde iyi bir şeyler olacak, dedik. Hamdolsun Suriye'de ateşkesin sağlanması için Rusya, İran'la birlikte inisiyatif aldık, ateşkes sağlandı. Kazakistan, Astana'da bir zirve yapıldı ve üç ülkenin ateşkesin uyulduğunun takibini yapması konusunda mutabakat sağlandı.
 
ÜLKEMİZİN GÜCÜ MİLLETİMİZİN GÜCÜ CUMHURBAŞKANIMIZIN DİRAYETİNDEN GELİYOR
 
Irak'ta uzaktan uzağa atışmalarla bu iş olmaz dedik. Gelin konuşalım, dedik. Biz komşuyuz, birbirimize ihtiyacı var. Komşu komşunun külüne ihtiyacı var derler. Irak'ta Başika, Musul, PKK'yla mücadele, Sincar'daki oldu-bittilerin nasıl ele alınacağını hep beraber değerlendirdik. Bütün bunları yapınca Türkiye'nin bölgedeki etkinliği de arttı. Bir yıl önce Suriye meselesinde Türkiye'yi hesaba katmayanlar, şu anda Türkiye'nin dediği neyse ona göre amel ediyorlar. İşte bu ülkemizin gücüdür. Ülkemizin gücü milletimizin gücünden, Cumhurbaşkanımızın dirayetinden geliyor.
 
EMNİYET SAĞLANINCA ONLAR DA MEMLEKETLERİNE DÖNECEKTİR
 
Üç ülke ayrıca Suriye'de siyasi sürece uluslararası toplumun katkı sağlamasını, BM kararlarına uymasını bekliyor. Suriye'de barışın sağlanması, terör örgütlerinin temizlenmesi için bir yandan da biz Fırat Kalkanı Operasyonu ile DEAŞ, PYD, YPG'ye karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Mücadeleyi veren Özgür Suriye Ordusu, biz de onlara destek veriyoruz. Amacımız terörle mücadeledir. Bölgeden terörün temizlenmesi, kardeş Suriye halkının can ve mal güvenliğinin huzura, esenliğe kavuşması, yıllardır memleketlerini terketmek zorunda kalan tekrar ülkelerine dönmesi öncelikle hedefimizdir. Biz onları zor zamanlarda misafir edeceğiz; ancak ülkelerinde huzur, barış, emniyet sağlandıktan sonra şüphesiz onlar da memleketlerine dönecektir.
 
İNSANIN BİR SÜRE SONRA MEMLEKETİ BURNUNDA TÜTER
 
Hiç düşünmeyin, gelişmiş ülkelerde yaşamak güzel şeydir, niye ben Sudan'da, Afrika'da yaşayayım diye düşünmeyin. Hakikaten kendi memleketiniz tüm yoksulluğuna, çaresizliğine rağmen bir süre sonra burnunuzda tüter. Bu memleketin, bu ülkenin, bu vatanın kıymetini bilmeyenlere gereken cevabını anladıkları dilden de vermeye devam edeceğiz. İnşallah Astana zirvesi hayırlı sonuçlar doğuracak.
 
MİLLİ İRADEYİ ALAŞAĞI ETMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEDİNİZ
 
Yüce Meclis anayasa değişikliğinde kararı verdi. AK Parti kendine yakışır bir şekilde dayanışma ruhunu bu büyük grup Meclis'te gösterdi. Bütün milletvekili arkadaşlarımın göstermiş olduğu birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma ruhu için huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Yoldaş olmanın, gönüldaş olmanın gururunu bir kez daha yaşadım. Aydınlık Türkiye'nin yarınları, devletimizin bekası için tarihi bir görev yapmıştır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturuna yürekten inandık. Sizler milletin dediği olacak dediniz ve milli iradeye sahip çıktınız. Milli iradeyi alaşağı etmek isteyenlere beklediği fırsatı vermediniz.
 
AK PARTİ VESAYET ODAKLARINA KARŞI MÜCADELE VERDİ
 
AK Parti millet gücünün üstünde güç tanımadığı için Türkiye'nin en güçlü siyasi hareketidir. Bütün teşkilatımıza, bütün kademelerine sergiledikleri bu güzel dayanışma ruhu için bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye uzun zamandır vesayet anayasalarının yol açtığı sorunları çözmeye çalışıyor. 1982 Anayasası 18 sefer değiştirilmiş. Biz 19'uncu değişikliği de Meclis'te halkoylamasına götürmek suretiyle geçirdik. Bu anayasa Türkiye'nin bugünkü isteğini karşılayamıyor, demokrasinin gereklerini yerine getiremiyor. Bu anayasa değişikliğinin karşısında olanlara milletimin huzurunda söyleyeceğim birkaç söz var.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İDO ve BUDO İptal Edilen Seferler Listesi!
 
Başbakan Yıldırım'dan Rejim Tartışmalarına Yanıt
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
TEM'de TIR kazası!
TEM otoyolunun Bolu dağı Tüneli kesiminde damacana yüklü tırın kaza yapması ...
Doğu ve Güneydoğu'yu Kalkındıracak Dev Hamle
23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu’ya ...
Türkiye'den Flaş S-400 Hamlesi
Türkiye için hayati önem arzeden hava savunma sisteme yönelik nihai adımlar ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Şehit Ailelerine Taziye Telgrafı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatı sırasında şehit düşen askerlerin ...
 
 
TSK Terör Yuvalarını Bir Bir Vuruyor
Türk Silahlı Kuvvetlerince, Avaşin-Basyan, Gara, Zap ve Hakurk bölgelerine ...
Soma'da 8 Doktor Gözaltına Alındı
Manisa'nın Soma ilçesinde gerçekleştirilen Cemaat operasyonunda 6'sı kadın, ...
Yıldırım'dan Sabırsız Yatırımcıya 'Be Mubarek'
Başbakan Binali Yıldırım, Cazibe Mekezleri Yatırım Programını'nı açıklarken ...
Başbakan 23 İl İçin Destek Paketinin Ayrıntılarını Açıkladı
Cazibe Merkezleri Programı'nın bugün hayata geçeceğini açıklayan Başbakan ...
 
 
Türk Deniz Kuvvetleri Yeni Sistemlerle Güçlendiriliyor
Türkiye, Deniz Kuvvetleri’nin envanterine yeni katılan ve katılacak deniz ...
13 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 154. gününde, 107 DEAŞ terör örgütü hedefi ...
'Cazibe Merkezleri' Resmen Start Alıyor
Yarın gazetelerin yayın yönetmenleri ile bir araya gelecek olan Başbakan ...
Metrobüste Şırıngalı Saldırı
İstanbul Mecidiyeköy’de metrobüse binen Ercan Paksoy, iddiaya göre hemşire ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya