Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
Akaydın, Kent Gündemini Değerlendirdi
Akaydın, Kent Gündemini Değerlendirdi
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kent gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
26 Mart 2013 Salı - 19:37

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, kuaförlerin belediye önünde yaptıkları eylemin ardından gazetecileri makamında ağırladı. Başkan Akaydın, gündeme dair açıklamalar ile gazetecilerin sorularını cevapladı.
ASFALTLAMAK İSTEDİĞİMİZ OKUL BAHÇESİNE GİREMEDİK
Başkan Akaydın, Döşemealtı İlçesinde bir okulun bahçesinin Büyükşehir Belediye ekiplerince asfaltlanmasına izin verilmemesi ile ilgili olarak, “ Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin siyasi neden ve baskılarla engellendiğinin en çarpıcı örneği Döşemealtı'nda yaşanmıştır. Öğrencilerin ve okul yönetiminin talebi üzerine bir okul bahçesini asfaltlamak üzere gönderilen Büyükşehir Belediyesi ekipleri okula alınmamış, ardından aynı asfaltlama işi Döşemealtı Belediyesi ekiplerine yaptırılmıştır. Bu uygulama siyasi korku ve partizanlığın devlet kurumlarında ne derece yaygın olduğunu göstermesi açısından son derece düşündürücü ve vahimdir. Okul benden asfaltlama istiyor. Öğrenciler, okul aile birliği bahçeye asfaltlama istiyor. Burada Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygün ve okul müdürü iyi niyetli. Bu bir rezalet. Bunca yıldır neden okula asfaltlama yapılmamış. Döşemaltı Antalya’nın ilçesidir. Biz her yere hizmet yaparız. Ama bu siyasi müdahalenin, şantajın, korkunun, baskının en tipik örneğidir. Biz parti ayrımı olmadan bizden yardım isteyen belediyelere her zaman yardım ediyoruz. Partizanlık gütmüyoruz. Selden zarar gören Haskılızören Köyü’ne gereken yatırımları yaptık. Van’a en çok yardım yapan belediyeyiz. Ama hiçbir zaman reklam yapmadık” diye konuştu.
Haskızılören’de sel olduğu gün Altın Portakal jürisi ile toplantısı olduğunu hatırlatan Başkan Akaydın, “ Ertesi gün bir gazete, ‘Vatandaş sele kapılırken başkan Akaydın, Altın Portakal’la uğraşıyordu’ diye bir manşet. Bizden daha çabuk oraya giden olmadı. Haksız yere eşleştirildik. Sel bölgesine ilk ulaşan bizim itfaiyemizdi. Muhtar evi yaptık, şimdi koyacak yer bulamıyoruz. Demre’ye de ilk ulaşan biziz. Bunlar bizim asli ve vatandaşlık görevimizdir” dedi.
‘AKSU’NUN YANINDAYIZ’
Başkan Akaydın yaşanan 2b olayları ile şunları söyledi: “ Antalya 450 bin dönüm 2b’li arazi var. Bunun 82 bin dönümü Aksu’da. Vatandaşı haklı görüyorsam ve partimin il başkanı beni yanında görmek istiyorsa ben giderim. Biz her zamana köylü bedel ödesin, bedava toprağını alsın demiyoruz. Ama köylü ödediği emlak gelir vergisi üzerinden arazisini alsın. Bugün 2b’de yaşanan bir faciadır, dramdır. İstenilen paralar şok yüksek. Çok kazanan sera köylüsü fakir duruma düşmüş durumda. Girdilerini karşılayamıyor. Gittiğimizde onlara, ‘ Aman yol kapatmayın, kanuna aykırı eylem yapmayın’ diye uyarıyoruz. Hükümet 25 milyar lira gelir bekliyordu. 4.5 milyara indiler. Gelinen nokta 4.5 milyar için. Bu para için, bu ülke batmaz. Halkın sabrı zorlanarak gelindi bu noktaya. Bu cezayı Aksu çekecektir, Demre, Kaş Kalkan, Antalya çekecektir.
BAŞBAKANLA GÖRÜŞME TALEPLERİ
Başkan Akaydın, ‘Başbakan’a kırgınım 2 kez randevu istedim kabul etmedi’ açıklaması ile ilgili olarak, “Ben kapıdan kovulunca bacadan girmeye çalışanlardan değilim. Kapıdan kovulduysam bacadan girmeye çalışmam. Önüme bir engel çıksa yandan geçerdim. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı seçimlerin ardından Antalya’ya ilk geldiğinde aradım. Özel ziyareti olabilir. Anlarım. Ama bir dönersin, özel kalemin döner azından. Bunun yapılmaması bir nezaketsizlik Özel ziyarettir ben bunu anlarım zaten. İkincisi ise, Altın Portakal davetiyeleri ile ilgili siyasilere randevu istedim davetiyeleri elden vermek için. Aradığım bütün siyasi liderler ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geriye döndü. Bir tek Başbakan Recep Tayip Erdoğan geri dönmedi ve nede randevu verdi. Özel kalemi nezaketen ‘Davetiyeyi aldık. Teşekkür ederim’ diyebilirlerdi. Ama yine denilmedi. Ben nazik biriyim. İçişleri Bakanı Muharrem Güler benim dostum bakan olduğu zaman ilk arayan ve tebrik edenlerden biri benim. Ben aynı zamanda Antalya’nın onurunu temsil ediyorum. Ben onurlu adamım. İki kere görüşmek istedim. Artık görüşmek istemem. Yazışmayı yaparım” ifadelerine yer verdi.
Akaydın şöyle konuştu: “ 1.5 sayfalık bir yazıyla, hükümetle tıkanan sorunlarını madde madde yazdım. Bunu 14 milletvekiline gönderdim. Bunların 7’si AK Parti milletvekiliydi. Hangisini çözdünüz kardeşim. Ama illaki ben boynunu çöktürürüm, yanıma gelir, ricacı olurda çözerim diyorsa o benim kitabımda yok. İyi niyetle çözeceksen, çöz kardeşim. Kırcami sorunu çöz kardeşim. Elimden geleni yaptım. Kamu yararı karalını alın diye 3 yıldır söylüyorum. Bunların hepsi safsata. Randevu vermeyenlerden biri de Maliye Bakanı’dır. Ben dik duruşlu biriyim, hiçbir zaman eğilmem.”
EXPO AÇIKLAMASI
EXPO çalışmalarını ve Antalya’ya ayrılan kaynaklar ile ilgilide konuşan Başkan Akaydın, “ Antalya’ya hep birlikte hizmet edeceğiz. AVM’ler ve büyük otellerin yarısı gelirini burada vermiyor. Çıkaracağınız bir kanun ‘Gelir kazanıldığı yerde vergilendirilir’ bu kadar. Antalya’ya daha fazla kaynak gelsin. EXPO yasası çok geç çıkarıldı. Kentin yerel alakadarlarından iki isim yönetim kurulu dışında bırakıldı. Bütün ülkeler expolarına büyük paralar ayırırken, bizde çok cüzi para ayrıldı. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker iyi niyetli. Bu işi biz Türk usulü yumurta kapıya geldiği zaman kurtarırız gibi geliyor. Yapılan yardımlar Antalya’yadır. Belediyeye kaynak aktarmadan yatırım yapamazsınız. Bu yardımlar devlete, millete yapılıyor. Güney Kore küçük 3 aylık organizasyonuna 11 milyar dolar ayırdı. Bizde 600-700 milyon ayrılmış da. Sanki belediyeye yardım yapılmış gibi konuşuluyor” ifadelerini kullandı.
Akaydın, ASAT üzerinden Büyükşehir Belediyesi’nin EXPO alanı için 50-60 milyon liralık harcama yaptığını hatırlattı.
A KENT İDDİANAMESİ
Başkan Akaydın bir gazetecinin A Kent iddianamesi kabul edildi, nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna, “ İddianamede ciddi bir şey yok. Sadece şu şoför bunu dedi, diğeri şunu söyledi. Bizim yaptıklarımız şoförün isteklerini karşılamıyor. Açıktan para toplamayı engelliyor, bizim elektronik sistem. İddianame bunun üzerine kurgulanmış” şeklinde cevap verdi.
HASTANE ALANI
Başkan Akaydın, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin’in Konyaltı’ndaki hastane alanı ile ilgili açıklamalarına ise, “ Arazi belediyenindir. Sanki belediyenin eli mahkummuş gibi arsayı sağlık müdürlüğüne vermeye. Böyle bir şey yok. Önce ‘Şunu kamulaştıralım, parasını ödeyelim’ diye gel. Bende bir düşüneyim. Mahkeme biz orayı kültür alanına çevirmek isteğimizde burası sağlık alanı diye iptal etti. Yürütmeyi durdurma kararı verdi. Onlara vermez ki mahkeme. Orası belediyenin mülkü. Geçmişte eski belediye başkanı Hasan Subaşı tarafından sağlık alanı yapılmış. Ama şimdi belediyenin orada kültür ihtiyacı var. Belediye kendi mülküne istediğini yapabilir. Sağlık müdürlüğünün hastane ihtiyacı olan arsayı, ben mi vereceğim. Bir sürü boş yer var. Orası tipik bir yer. Nerde görülmüş deniz manzaralı bir hastane” diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Jandarmadan Sigara Operasyonu
 
Arabacıoğlu, Küçük Kaymaklı'da Halkı Selamladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Evcilmen: Sinan Mahallesi Açık AVM Olacak
Muratpaşa Belediyesi tarafından uygulanacak ve Sinan Mahallesi’ni açık ...
Tarihi Surlarda Onarım Seferberliği
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Kaleiçi Yat Limanı’nı eski cazibesine ...
Kepez Şifo’yu Geleceğin Sporcularıyla Buluşturuyor
Medicalpark Antalyaspor’un başarılı çalıştırıcısı Mehmet Özdilek, Kepez ...
Alanya’da Üç Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu
Antalya'nın Alanya ilçesinde Orman Haftası nedeniyle "Yanan Ormanların ...
 
 
Muratpaşa’nın Konuğu Kepez Belediyespor
Bölgesel Amatör Ligi 23. hafta karşılaşmasında Muratpaşa Belediyespor ...
Akaydın: Başbakana Kırgınım
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “Başbakan Recep Tayyip ...
Antalya’da Bahar Turnuvası Yelken Yarışları
Türkiye Yelken Fedarasyonu Bahar Turnuvası Yelken Yarışları başladı.
Likya’nın Son Orkideleri Koruma Altında
Dünyada, sadece Antalya'nın Kaş ilçesinde yayılış gösteren ve nesli kritik ...
 
 
Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu Heyetinden AGC'ye Ziyaret
Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu (FIJET) Yönetim Kurulu ve ...
Evcilmen'den Yaşlılar Haftası Yemeği
Muratpaşa Belediyesi tarafından ‘Yaşlılara Saygı Haftası’ kapsamında gerçekleştirilen ...
Alanya'da İmamlardan Muhteşem Konser
Antalya'nın Alanya ilçesinde köy ve merkez camilerinde görev yapan 20 ...
ASAT Genel Müdürü Yalçın'dan Çağrı
ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın suyun önemine dikkat çekerek, 2013 yılının ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya