Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   22/27 °C
 
 
    Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü  
 
    Tansiyon Hastalığında Suçlu Gen Deyil Yaşam Şekli  
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
Akaydın’ın Yoğun Amerika Mesaisi
Akaydın’ın Yoğun Amerika Mesaisi
 
Amerikalılara Antalya’yı, Türkiye’yi ve demokrasi serüvenini anlattı
 
30 Mart 2011 Çarşamba - 15:16

Amerika Birleşik Devletleri ziyaretinden dönen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya’nın tanıtımına yönelik önemli temaslarda bulunduğunu söyledi. Türkiye ve Demokrasi konusunda Newyork ve Dallas’ta iki konferans veren Akaydın, Amerikalılara bir model ülke olarak Atatürk’ün kurduğu laik ve modern Türkiye’yi anlattığını kaydetti.
 
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Teksas Türk Amerikan Derneği’nin davetlisi olarak geçtiğimiz hafta Amerika’ya giden Başkan Mustafa Akaydın, Antalya’ya döndü. Newyork Üniversitesi ve Dallas Kent Konseyi’nde ‘Türkiye ve Demokrasi’ konulu iki konuşma yapan Akaydın, kardeş şehir Austin’e de nezaket ziyaretinde bulundu. Akaydın, temasları kapsamında Birleşmiş Miletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile görüşerek, Nevruz nedeniyle BM Genel Kurulu’ndaki toplantıya katıldı. Akaydın, Newyork Başkonsolosluğu, Türk Ticaret Ateşeliği, Türk Kültür ve Turizm Ataşeliği’ni de ziyaret etti. Türk-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odası (TACCI) Başkanı Celal Seçilmiş ile bir araya gelen Başkan Akaydın Türk-Amerikan Radyosu’nun da canlı yayın konuğu oldu. Türk Amerikan Derneği’nin kokteyline katılan Akaydın, Türk basın mensupları ile basın toplantısı yaptı.
 
Geziyi değerlendiren Akaydın, özellikle turizm ve Antalya’nın tanıtımı konusunda girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Başkan Akaydın şu bilgileri verdi: “90 yıllarda ablam Leyla Özhan’ın da Ataşe olarak görev yapmış olduğu Türk Kültür ve Turizm Ataşeliği’nde Antalya’nın Amerikalılar için golf, kültür turizmi ve ilerde yaşlı turizmi konusunda önemli bir merkez olabileceğini anlattım. 679 bin Amerikalı Türkiye’ye turist olarak geliyor. Bu iyi bir rakam. Amerikalı turistler her şey dahil sistemini sevmeyen, butik otelleri tercih eden, çok para harcayan, kültür ve golf turizminden hoşlanan insanlar. Bunların tanıtımını yaptım. Kültürümüzü iyi pazarlayamıyoruz. Özellikle Patara’yı anlattım onlara. Patara Amerikalılar için çok önemli. Çünkü Amerika Anayasası, dünya demokrasi tarihinin başlangıcı olarak kabul edilen Patara’daki Likya Meclisi’nden esinlenerek hazırlanmış bir anayasa. Onun için Patara’nın çok iyi tanıtılması gerektiğini düşünüyorum.”
 
Akaydın şöyle devam etti: “Amerika’daki 3. yaş grubu turistlerin Antalya’da her türlü sağlık garantisinden yararlanabileceklerini, ihtiyaç duyacakları donanımları bulabileceklerini ve güvenle gelebileceklerini dile getirdim. Antalya’nın avantajlarını anlattım. Bunun üzerinde çalışma yapılması gerektiğini, her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade ettim. Bu konuda turizmcilerimize de görev düşüyor. Yakın gelecekte kendilerini görüşmelerim ve izlenimlerim konusunda bilgilendireceğim.”
 
Bölgedeki kritik durum nedeniyle Türkiye’nin önemli bir ülke olarak algılandığını kaydeden Akaydın, New York ve Dallas’taki konferanslarında bir çok soru aldığını ifade etti. Akaydın şunları söyledi: “Konferanslarımda “Türkiye bölge için model olabilir mi?” sorusunun yanıtlarını paylaştım. Atatürk’ün kurduğu modern ve laik Cumhuriyet’in inşa ettiği sağlam altyapı sayesinde Türkiye’nin bölgede demokrasiyi yürüten tek ülke olduğunu söyledim. Türkiye’de laikliğin, hukukun üstünlüğünün ve basın özgürlüğünün demokrasinin vazgeçilmez ön şartlarını oluşturduğundan ve demokrasinin korunmasının hem Türk-Amerikan ilişkileri açısından hem de Türkiye’nin bölgedeki diğer Müslüman ülkelere uzun vadede örnek olabilmesi açısından çok büyük önem taşıdığını vurguladım. ABD’nin “ılımlı İslam” dayatmasının son derece mantıksız olduğunu, Türkiye’nin bu tür yapay ve pratikte işlerliği olmayan düşünce sistemlerine ihtiyacı olmadığını konuşmalarımda dile getirdim.”
 
 
Bölge İslam ülkelerinde Türk tipi bir demokrasinin yakın gelecekte sağlanıp sağlanamayacağı konusunda sorular aldığını belirten Akaydın, “Ben de pek kolay sağlanamayacağını, bunun sağlanabilmesi için Atatürk’ün Türkiye’de başlattığı gibi bir aydınlanma devriminin başlatılması gerektiğini anlattım. Türkiye’de yaşandığı gibi 50-60 yıllık demokrasi tecrübeleri lazım ki Türkiye’nin durumuna gelebilsinler dedim. Dış müdahalelerle bugün Mısır’da ve Libya’da dün Irak’ta olduğu şeklinde yapılan demokrasi çağrılarının kısa vadede sonuç vermesi gibi bir beklentinin oluşmaması gerektiğini söyledim” diye konuştu.
 
Konferansında Avrupa Birliği ile ilişkilerde yaşanan sıkıntıların da gündeme geldiğini kaydeden Akaydın, “Türkiye’nin haklı gerekçelerini anlattım. Türk demokrasisinin durumu, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü konusunda yaşanan sorunlarımız da gündeme getirildi. Ben de uygun bir dille gerçeklerimizi ifade ettim” dedi.
 
Geçtiğimiz yıl Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Türk kökenli 15 Amerikalı çocuğu Antalya’da ağırladıklarını hatırlatan Başkan Akaydın, “Misafirperverliğimizden çok memnun kaldıklarını ve büyük güven duyduklarını dile getirdiler. Her yıl Türk kökenli Amerikalı çocukları Antalya’da ağırlama konusunda görüş birliğine vardık. Ayrıca Newyork’taki Türk yürüyüşünde yer almamızı ve Dallas’taki festivalde stant kurmamızı istediler. Olumlu yanıt verdik” şeklinde konuştu.
 
Amerika’da yaşayan Türklerin sayısının 500 bine yaklaştığını anlatan Akaydın değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Yurt dışındaki en eğitilmiş Türk nüfusunu temsil ediyorlar. Büyük çoğunluğu master ve doktoralı. Önemli bir potansiyel. 180 bini Newyork’ta bulunuyor. Bu Türkler orada güçlü bir lobi oluştururlarsa gerçekten Türkiye’nin dünyadaki görüntüsünü çok rahatlıkla etkileyebilirler.”
 
Auistin’de temiz enerji ile ilgili incelemelerde de bulunan Akaydın, bugün enerjiyi ucuz ve kolay temin edilen ABD’de bile güneş enerjisiyle ilgili ARGE düzeyinde önemli çalışmalar bulunduğunu belirtti. Akaydın, “Japonya felaketinden sonra Amerika’da da nükleer enerji konusunda ciddi tereddüt yaşanıyor” dedi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Alanya’da Trafik Kazası: 1 Yaralı
 
Erdoğan: İdam Gündemimizde Değil
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Alanya’da Trafik Kazası: 1 Yaralı
Alanya'da, motosiklet sürücüsü kadın, seyir halindeyken yola çıkan ineğe ...
Tütüncü’den Kitap Okuma Projesine Destek
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü, her okul ziyaretinde tavsiye ...
Soyguncuları Maskelerindeki Parmak İzi Ele Verdi
Antalya'da bir alışveriş merkezine girerek silahlı soygun yapan kişileri, ...
Muratpaşa Şampiyonaya Hızlı Başladı
Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Genç Kızlar Türkiye ...
 
 
Antalya’da İntihar
Antalya'da 20 yaşında iki çocuk annesi bir kadın, falezlerden atlayarak intihar etti.
Konyaaltı Caddesinde Engeller Kalkıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı Caddesi’nin yüzünü yeniliyor. ...
112 Acil Çağrı Merkezi Toplantısı
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında 112 Acil Çağrı Merkezine ...
Toros'lu Öğrenciler Yılın En’lerini Seçti
Toros Eğitim Kurumları tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen geleneksel ...
 
 
Kayserili Hemşehriler Yemekte Buluştu…
Hemşehri derneklerinin her ay geleneksel olarak düzenlediği muhabbet sofrasının ...
Yenigün Kapalı Pazarı Açılıyor
Muratpaşa Belediyesi, yapımı tamamlanan Yenigün Mahallesi Kapalı Pazarı’nı ...
Prof. Dr. Alper Demirbaş, CHP Adaylığından Çekildi
Dünyaca ünlü organ nakli uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş daha önce açıkladığı ...
Kazağı İlaçlama Aracına Sıkışan Çocuk Ağır Yaralandı
Antalya'nın Alanya ilçesinde kazağı ilaçlama aracının kayışına sıkışan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya