Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
Akdeniz Belediyeler Birliği(AKBB) ödülleri sahiplerini buldu
Akdeniz Belediyeler Birliği(AKBB) ödülleri sahiplerini buldu
 
Akdeniz Belediyeler Birliği(AKBB) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nda dereceye giren belediyeler ödüllendirildi.
 
20 Temmuz 2020 Pazartesi - 15:45

Yerel yönetin anlayışının geliştirilmesi, belediye hizmetlerinin niteliğinin artırılması, kentlilik bilincinin güçlendirilmesi, belediye projelerinin desteklenmesi ve başarılı belediye başkanlarının da teşvik edilmesini sağlayan 5. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın ‘EN’leri ödüllendirildi. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine  AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı katıldı. AKBB tanıtım filminin izlenmesinin ardından törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Tütüncü, 2019 yılı itibariyle Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 5. Akdeniz Belediyecilik ödüllerini tertip ettiğini, aslında ödül töreninin Mart ayında City Expo Fuarı’nda yapılmasının planladığını, pandemiden dolayı fuarında ödül töreninin de belirlenen tarihte gerçekleştirilemediğini dile getirdi. Tütüncü, “5. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın 2015 yılından itibaren gerçekleştirdiğimiz bu belediyecilik ödül törenleri belediyelerimizin aslında yapmış olduğu çalışmaların literatüre girmesi, kayıtların içerisine girmesi amacıyla, hem de diğer belediyelerimize belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmaları örnek olarak sunmak göstermek ve birbirimizin tecrübesinden faydalanmak amaçlarını taşımaktaydı. İnancım odur ki; demokrasilerde belediyelerimizin performanslarına ve belediye başkanlarımıza ödülü sadece ve sadece halk verir. Zaten hepimiz 5 yılda bir gerçekleşen yerel seçimlerle halkımızın karşısına geçiyor, onların güven oylarını talep ediyoruz. “ dedi. 
Bu yarışma ortak aklın buluşması 
“Bizim yapmış olduğumuz şey, aslında yapılan güzel projelerin örnek projelerin bir belediyecilik literatürüne girmesine vesile olmasından ibarettir.” diyerek sözlerine devam eden Başkan Tütüncü, “Bizim yaptığımız şey aslında bir ortak aklın buluşmasına dönüşmesine  bir adım atmaktır. Aslında bizim yapmak istediğimiz şey bu projeleri gerçekleştirirken bizlerle birlikte işbirliği yapan, bizlere katkı sağlayan, çok değerli teknik ekibimizin personelimizin onure edilmesidir. 2015 yılından bu yana 5 defa tertip ettiğimiz bu belediyecilik ödüllerinde müracaat eden bütün projeleri her yıl Akdeniz Belediyeler Birliği bir kitap haline getiriyor. Antalya'nın ve Türkiye'nin önemli kütüphaneleri başta olmak üzere belediyecilikle ilgili birçok kitaplığa bu kitaplar gönderilmektedir. Örneğin; Manavgat Belediyemizin 2016 yılında hangi projeler ile bu yarışmaya katıldığı o kayıtların içerisinde… Sadece Manavgat Belediyemiz değil, bütün belediyelerimizin mesela Çameli Belediyemizin yapmış olduğu müracaatlar, aldığı ödüllerden bahsetmiyorum, yapılan bütün projeler bütün ayrıntılarıyla bu kitapların içinde yer alıyor. Biraz sonra da bu yılki kitaplar arkadaşlarımız tarafından sizlere takvim edilecek. Bunun kıymetli bir iş olduğunu düşünüyorum.”ifadelerini kullandı.
Belediyecilik ödülleri çok önemli etkiye sahip 
 Akdeniz Belediyeler Birliği'nin, 1978 yılında kurulduğunu da hatırlatan Tütüncü, “Bu anlamda yani tarihe bir not düşme anlamında bu belediyecilik ödüllerinin çok önemli bir etkiye sahip olarak değerlendirdiğimi de ifade etmek isterim. En nihayetinde belediyeler birliklerinin temelde iki tane amacı vardır. Birincisi belediyelerin müşterek sorunları üzerinde görüşmeler yaparak, onlarla ilgili bir lobi oluşturmaktır. Belediyeler Birliği'nin bir o kadar önemli olan ikinci fonksiyonu da; belediyelerimizin bir istişare zemininde, bir ortak akıl zemininde, daha iyiye, daha güzele yönlenmelerini sağlayabilmektir. Bu bakımdan belediyecilik proje yarışmasına, belediyecilik ödüllerine özel bir önem verdiğimizi her yıl daha da geliştirerek yolumuza yolculuğumuza devam etmek istediğimizi ifade etmek isterim. “ dedi. 
Tütüncü’den emeği geçenlere teşekkür 
Belediye başkanlarına teşekkür ederek sözlerini sürdüren Tütüncü, “Böylesi bir yarışmayı önemseyip, yarışmaya müracaat etmek çok önemli bir iştir. Her yıl artarak, proje yarışmamız farklı bir heyecanla belediye başkanlarımız tarafından karşılanmakta, onların zihinlerinde bu şekilde bir tanımlamayla karşılık bulması, bu yarışmanın geleceğe dönük hedefleri açısından da gelecek yolculuğu bakımından da son derece önemlidir. İkinci teşekkürüm, bu çalışmaları sahada en güzel biçimde hayata geçiren ve onları sürdüren belediyelerimizin bütün çalışanlarına… Üçüncü teşekkürüm de; bu yarışmada jüri üyeliği yapan akademik kuruldaki arkadaşlarımızdır. Sunulan projeleri detaylı bir biçimde incelemek bir yana, yeri geliyor bazı projelerin sahadaki yansımalarını görmek için uzun yolculuklar yaparak belediyelerimize gidiyorlar. Ve projeyi yerlerinde inceliyorlar.” diye konuştu. 
Yarışma bilimin ışığında değerlendiriliyor
Proje yarışmasına başlarken getirilen eleştirilere de değinen Tütüncü, “Burada siyasi bir duruş sergilenirse, ödüller siyasi olarak tespit edilirse, o zaman bu ödüllerin pek bir anlamı olmayacağını, ya da böyle olmasa bile birilerin bunu bu şekilde algılayabileceği yolunda bir takım ön kabuller vardı, öngörüler vardı. Biz siyası bir duruş içerisinde olmayacağımızı, bilimin ışığında bir değerlendirmenin yapılması gerektiğini ve bu projelerin de teknik bir heyet tarafından jüri denetimine tabi tutulmasını ve böylelikle güzel objektif bir değerlendirmenin ortaya çıkmasını sağlamak istediğimizi ifade etmiştik. Çok şükür; 5 yıldan beri bu anlamda bizim Belediyeler Birliği Encümenimizin hiçbir müdahalesi olmadan jürideki arkadaşlarımız, öğretim üyelerimiz, uzman arkadaşlarımız, meslek odası başkanlarımız, bunları kendi oylarıyla sıralanmışlardır. Geçtiğimiz yıllarda da belediye başkanlarımızdan da bu anlamda çok ciddi teşekkürler almıştık. Ben bile belediyeler birliği başkanı olmama rağmen oylama bittikten sonra listeyi görüyorum.”dedi. 
AKBB ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını “ En önemlisi birlik çatısı altında birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Ben ödül kazanan, yarışmayı ciddiye alıp buraya projelerini gönderen bütün arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkürü borç bildiğimi ifade ediyorum .” diyerek tamamladı. 
14 belediye, 29 proje
5. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın seçici jüri üyeleri adına da Çevre Yüksel Mühendisi Lokman Atasoy söz aldı. Atasoy, yarışmaya 14 belediye tarafından 29 proje başvurusu yapıldığını ve 5 kategori de yapılan başvuruların akademisyen, meslek odası temsilcileri ve encümen üyelerinden oluşan jüri üyeleri tarafından 7 defa titizlikle değerlendirildiğini söyledi. 
Konuşmaların ardından 5. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışmasında görev alan jüri üyelerine Başkan Tütüncü tarafından teşekkür plaketi verildi. Dereceye giren belediyelere ödüllerinin takdim edilmesinin ardından projelerin yer aldığı serginin açılışı da yapıldı.  Açılış sırasında Kepez Belediyesi Engelli Vakfı mehteren takımı sahne aldı
5.AKDENİZ BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI ÖDÜL ALAN LİSTESİ
İYİ YÖNETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER KATEGORİSİ;
1) ÇAMELİ BELEDİYESİ (Çameli Spor Turizmi Tanıtım Filmi Projesi)
2) BOZKURT BELEDİYESİ (Uluslararası Bozkurt İzcilik Kampı İle Bozkurt Dünyaya Açılıyor)
3) MANAVGAT BELEDİYESİ (Aile Eğitim Ve Sosyal Hizmet Merkezi)
ÇEVRE KORUMA VE ALT YAPI ÇALIŞMALARI
1) KONYAALTI BELEDİYESİ (Biyokütle Ve Güneş Enerjisinden Döngüsel Enerji Üretimi Projesi)
2) SANDIKLI BELEDİYESİ (Çevre Dostu Jeotermal Suyun Tek Elden Dağıtım Projesi)
3) DEMRE BELEDİYESİ (Sınırların Ötesinden Gelen Caretta Caretta Elçileri)
ÜST YAPI ÇALIŞMALARI
1) KEPEZ BELEDİYESİ (Bir Zamanlar Antalya Müzesi)
2) AKSEKİ BELEDİYESİ (Prof.Dr.Metin Sözen Sokak Sağlıklaştırması)
3) ÇAMELİ BELEDİYESİ (Çameli Ekoturizm Altyapı Geliştirme Projesi)
PEYZAJ,PLANLAMA,TASARIM VE UYGULAMA PROJELERİ
1) ELMALI BELEDİYESİ (5000 Yıllık Kültür ''Tarihi Arı Serenleri'')
2) ALANYA BELEDİYESİ (Kale Yürüyüş Yolları)
3) MANAVGAT BELEDİYESİ (Manavgat Kent Meydanı)
SOSYO VE KÜLTÜREL BELEDİYECİLİK UYGULAMALARI
1) ISPARTA BELEDİYESİ (+1 Mutluluk Down Market)
2) KONYAALTI BELEDİYESİ (Aynur&İrfan Kamil Bileydi Yaşlılar Kreşi)
3) KEPEZ BELEDİYESİ (Kepez Belediyesi Evde Sağlık Ve Bakım Hizmeti)

ANI ÖDÜLÜ: BURDUR BELEDİYESİ (El Sanatları Merkezi)
JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ: BUCAK BELEDİYESİ (Bucak Belediyesi Sıfır Atık Mobil Uygulama Ve Saha
Bilgi Yönetim Sistemi Projesi)
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: “Dün, bugün ve her zaman KKTC’nin yanındayız”
 
Bakan Koca Vaka Sayısı En Yüksek ve En düşük İlleri Açıkladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Atıklar Dönüşüyor, Antalya Kazanıyor Yarışması Sonuçlanıyor
“Atıklar Dönüşüyor, Antalya Kazanıyor” başlıklı yarışmaya başvuran 189 ...
Halk Süt'ün İlçelerde de Dağıtımı Başladı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından 3 Temmuz’da ...
Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu : Konyaaltı Sahili İle İlgili Endişeliyiz,Uyarıyoruz
Antalya'da Görev Yapan 20'nin üzerindeki Meslek odasının oluşturduğu Antalya ...
Antalya Valisi Yazıcı'dan AESOB’a Ziyaret
Antalya Valisi Ersin Yazıcı Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ...
 
 
Kepez Anadolu Şehitler Müzesi Törenle Açıldı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 3. Dönem için vaat ettiği 123 ...
Başkan Tütüncü'den 15 Temmuz Mesajı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ...
Başkanlar Kırcamisinde Yeni İmar Planına Göre Başlayan Yol Yapımı Çalışmalarını İnceledi
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami imar planlarına karşı açılan ...
AESOB Başkanı Dere'den Başkan Genç'e Teşekkür
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ...
 
 
Alanya Entegre Katı Atık Bertaraf Tesisi çöp kabulüne başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme ...
Kepez’de ‘Kan ver can olsun’ kampanyası sürüyor
Kepez Belediyesi ve Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ‘Kan ver ...
Milletvekili Arı :Tünelin Takipçisi Olacağız
CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı Çamyuva-Phaselis Tüneli’nin yapımı ...
Başkan Uysal :Hayalimiz Dünya İle Buluşmak ,Herşeyi Beraber Gerçekleştireceğiz
Başkan Uysal, ASSİM’de 29 Haziran – 10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya