Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
Akpınar : “Alternatif Tıp Alanında Bölüm Düzeyinde Bir ilki Gerçekleştireceğiz”
Akpınar : “Alternatif  Tıp Alanında Bölüm Düzeyinde Bir ilki Gerçekleştireceğiz”
 
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, katıldığı online yayında GAÜ Tıp Fakültesi, Pilotaj bölümü, Arizona Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü, pandemi ve eğitim süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
 
11 Nisan 2021 Pazar - 13:12

AKPINAR; “HEDEFİMİZ KKTC'Yİ SAĞLIK VE TIP ALANINDA BİR ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK”
 Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, katıldığı online yayında GAÜ Tıp Fakültesi, Pilotaj bölümü,  Arizona Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü, pandemi ve eğitim süreci hakkında açıklamalarda bulundu. 
Pandemi ve online eğitim süreçlerinden bahseden Akpınar; “GAÜ online eğitim sürecini biz E-learning platformu üzerinden yapıyorduk ve 1999-2000 yıllarında başlamıştık. O nedenle bu talihsiz pandemi başlangıcından itibaren E-learning sistemine kolayca geçen ilk üniversitelerden biri olduk. Bu süreç öğrencilerimiz ve bizim için ne kadar zorlu olsada en doğru şekilde bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Covid ile ilgili belirli düzenlemelerin olduğu ve öğrencilerimizin bu süreçten daha az etkileşim altında olmasını arzu etmemiz sebebiyle de yaz döneminde yüzyüze eğitime geçmeye ağırlık veriyoruz. Tüm temennimiz bir sonra ki akademik yılın tamamıyla kampüste ki yaşam döngüsüne geri dönmek ve yüzyüze eğitime başlamak olacaktır” dedi.
Öğrencilerin yüzyüze eğitim için adaya gelmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; “Üniversiteye gelmek için uğraş veren öğrencilerimiz var. Fakat kendi içinde bulundukları ülkelerinde şuanda geçmekte olduğu ağır koşullardan dolayı gelemiyorlar. Pandemi ile ilgili endişe duyan, risk sürecine bağlı olarak gelmek konusunda çekinceleri olan öğrenciler var. Bakanlar Kurulununda almış olduğu kararlarla zaman içerisinde öğrencilerimizin adaya doğru zamanlama süreci ile gelmeyi planlayan öğrencilerimiz var. 
Geçtiğimiz ay bakanlar kurulunun almış olduğu kararlar çerçevesinde 3.sınıf ve mezun olma durumunda olan öğrencileri yüzyüze eğitim için adaya çağrıldı. GAÜ olarakta biz uygulamalı dersleri olan öğrencilerimiz için yüzyüze eğitim davetini yaptık. Yavaş yavaşta öğrencilerimiz adaya gelmeye başladılar” dedi.
GAÜ Tıp Fakültesi hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; “Tıp Fakültesi ile geçmişten gelen bir hazırlık sürecimiz vardı.Laboratuarların tamamlanıp, lisansında alınması ile birlikte kayıt sürecine başladık. Şuanda güçlü akademik, fiziki ve teknolojik altyapıya sahibiz. Bir çok üniversitede kurulmamış olan başta anatomi laboratuvarı olmak üzere, dijital eğitim süreci için GAÜ Tıp Fakültesinde tüm imkanlar hazır durumda. Genetik ve klonlamaya kadar bir çok altyapının medikal düzenlenme çerçevesinde bünyemizde yer alıyor.


 “Alternatif  Tıp Alanında Bölüm Düzeyinde Bir ilki Gerçekleştireceğiz” 
Akpınar; “Uluslararası öğrenciler başta olmak üzere 20 öğrencimiz kaydını yaptırmış bulunmaktalar. Tıp Fakültesi ile ortaya koyacağımız çalışmaları Çin'in en önemli üniversitelerden biri ile yapmış olduğumuz anlaşma ile de alternatif tıbbıda sürece dahil etmiş olacağız. Alternatif Tıp alanında bölüm düzeyinde bir ilki de aynı zamanda gerçekleştirmiş olacağız.
Arizona Üniversitesi ile ilk defa 4 yıllık Medical Degree için Lisans başvurusunu yapacağız. Amerika’da bu yönde ciddi bir süreç başladı. Lisans sürecini tamamladıktan sonra özellikle 3.Dünya ülkelerinde görev alacak olan ara sağlık elemanları yetiştirmesinde bu lisan çok önemlidir” dedi.
Arizona Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; Arizona Üniversitesi, Dünya'da önde gelen ilk 100 içerisinde bulunan bir üniversite ve NASA'nın birebir çalıştığı üniversitelerinden biri. Bu kadar önemli bir üniversitenin KKTC'ye kendi global kampüsleri anlamında seçmiş olması GAÜ’yü de kendi yerleşkesi olarak seçmesi ABD'ye gidemeyecek olan öğrencileri buraya göndermesi oldukça önemli bir ilerlemedir” dedi.
Arizona Üniversitesi ve GAÜ eğitim ortaklığından bahseden Akpınar; “Bizlerin kendi eğitim süreçlerimize sahil olmayan programlara gelecek olan öğrenciler hibrit dediğimiz bazı dersleri bizim bünyemizde ki hocalarımızdan bazı dersleride Arizona Üniversitesi'nin hocalarından alacaklar.
 
“Arizona Üniversitesi Kıbrıs Kampüsü Çift Diploma İmkanı Sunmaktadır”
Akpınar; “Arizona Üniversitesi öğrencesi olarak adamıza gelecek olan öğrenciler eğitiminin 4 yılını burada tamamlayıp buradan mezun olabilecekler. Arzu ederlerse eğitimlerinin bir sömestrsini ABD'de yapabilecekler. Öğrencilerimiz aynı zamanda Arizona Üniversitesi Kıbrıs Kampüsünde okumayı tercih ettiklerinde çift diploma ile mezun olacaklardır. ABD Arizona Üniversitesi'nde okumak 30bin Dolar, kendi bulunduğumuz coğrafyada Arizona Global Kampüs'te bu fiyat 7bin Dolar olarak belirlendi. Böyle bir avantajın öğrencilerimize veriliyor olması çok büyük bir şans.
GAÜ bünyesinde bulunan tüm bölümler Arizona Üniversitesi eğitim programında olacaktır. Bizim şuanda Arizona Üniversitesi'nde bulunan bizde bulunmayan farklı bölümlerin açılımları ile ilgili hazırlık süreçlerimizde devam etmektedir. MEB ve YÖK onayları geldikten sonra yeni bölümlerimize hayata geçireceğiz. 120 civarında bir programı farklı 12 fakülte bünyesinde öğrenciler kayıt yaptırabilecekler” dedi.
 GAÜ'nün uluslarasılaşmada tercih edilmesi avantajlarından bahseden Akpınar; “Bu yıl 35.kuruluş yılımız. Kuruluşundan itibaren GAÜ, akreditasyona önem verdi. Bu akreditasyonlarda Türkiye ve KKTC'de denkliğinden dışında Amerikan Yükseköğretim Kurumu'nun denkliğini alma başarısını göstermiş olması uluslararasılık anlamında önem taşımaktadır. Bunu taşıdığımız en üst nokta Magna Carta'ya dahil olan bir üniversite olmamız. Üniversitemizin hem kendine hemde mezunlarımızın almış oldukları eğitimin yanında almış oldukları saygınlıklar da önem taşımaktadır” dedi.
 
“Temennimiz Pilotaj Öğrencilerimizin Uçuş Eğitimlerini KKTC'de Yapmaları”
Pilotaj Bölümü ve eğitimleri hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; “Özel ve ticari havayolları pilotu yetiştirme yetkisine sahibiz. KKTC'de ki karasal yer hizmetlerine bağlı derslerimizi tamamladıktan sonra pilotaj öğrencilerimiz uçuş eğitimleri için İstanbul'a geçiyorlar. İstanbul Çorlu Havalimanı'nda bulunan merkezimizde eğitimlerini kendi bünyemizde bulunan uçaklarımızla yapıyorlar. Öğrenci sayımızın fazla olması sebebiyle de orada iki ayrı Pilotaj Okulu ile işbirliği yapıyoruz. Şuanda İstanbul’da uçuşlarını tamamlamakta olan ticari, özel ve ATPL öğrencilerimiz var. Tüm temennimiz önümüzde ki yıllarda uçuş eğitimlerini KKTC'de yapabilecek hava sahasının kendi uçaklarımızda açılmasını sağlamak.
İstanbul'da kurulmuş olan Uluslararası Havacılık Akademimiz ile sadece KKTC'ye gelen değil Uluslararası öğrenci kabulünede başlamış durumdayız. Yakın zamanda İstanbul Flight Akademi ile oluşacak olan işbirliğimizle Pamukova'da Havacılık Uçuş Merkezi'ni oluşturacağız” dedi.
Akpınar,:"GAÜ Olarak İnsansız Hava Aracı Geliştiriyoruz" 
GAÜ gelişim programları hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; “Bahsedilen gelişim programları haricinde yakın zamanda, Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin ve hocalarımızın katkısı ile bir İnsansız Hava Aracı yapımı projesi süreci var. Bu proje Eylül ayında İstanbul Tekno Fest'e yarışmaya katılmayı düşündüğümüz önemli bir proje. Sadece keşif ve haritalama değil, KKTC'ye sahil güvenlik ve bir çok konuda hizmet verebilecek bir proje olacak. 
Bu süreçlerde önemli olan GAÜ'nün hayata geçirmek arzusunda olduğu projelerin hükümetimiz ve devletimiz tarafından doğru bir şekilde algılanması, desteklenip sahip çıkılması ve yükseköğretim alanının korunmaya alınması gereklidir” 
 
“Diğer Sektörler Gibi Üniversitelerinde Devlet Desteğine İhtiyacı Var”
Akpınar; “Pandemi süreci başından itibaren bir çok sektörel yapı ciddi destek aldılar. Ancak yükseköğretim alanında maalesef herhangi bir destek alabilmiş değiliz. Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB) olarak öğrencilerimizin adaya gelmesi, yükseköğretim alanının Covid-19 sırası ve sonrasında yapılanması sürecinin planlanması doğrultusunda ortaya koymuş olduğumuz bir çok düşüncenin beklemede olduğunu görüyoruz. Arzumuz hükümetimizin bizim duruşumuza yakın bir duruş sergilemesi, birliktelik sağlaması” dedi.
Akpınar, "Dizide Geçen Bir Çok Olay Geçmişte Canlı Canlı Yaşadığımız Olaylar" 
GAÜ'nün sponsorluğunu üstlendiği TRT dizisi “Bir Zamanlar Kıbrıs” hakkında açıklamalarda bulunan Akpınar; “Dizide geçen bir çok olay geçmişte canlı canlı yaşadığımız olaylar. Olaylar ekranlara biraz daha hafif bir şekilde aktarılıyor. Daha ağırlaştırılmış ileri biçimde aktarılıyor olsa insanlarımız çok daha ileri birtakım söylemler ortaya koyacaklardır diye düşünüyorum. Ben çok başarılı buluyorum. Genç nesillerin geçmişte yaşanılanları gelecekle olası her türlü ilişkilendirmeyi daha doğru şekilde yapacağını düşünüyorum. Başta Anavatan Türkiye olmak üzere her ne kadar adada yaşanılanları  biliyor olmalarına rağmen çok daha doğru bir şekilde anlatılıyor olduğunu görüyorum. O esaretlerin, katliamların anlatılması gösterilmesi çok önemlidir” dedi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başkan Tütüncü'den Polislere Sürpriz Ziyaret
 
Artan Vaka Sayısı 3 Önemli Turizm Pazarını Olumsuz Etkiliyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Dekan Caniklioğlu'dan 5 Nisan Avukatlar günü Mesajı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ); Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem ...
KKTC'de Ercan Havaalanında Grev
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Ercan ...
GAÜ'de ‘’Moleküler Biyolojideki Gelişmelerin Tıp Dünyasına Etkileri’ konuşuldu
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tıp Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi ...
GAÜ Personeline PCR Testi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) bünyesinde çalışan akademik ve idari ...
 
 
KKTC'de Özel Televizyon Kanalları Diken Üstünde
KKTC'de Özel TV Kanallarının BRT Üzerinden yaptıkları uydu yayınlarıyla ...
Kıbrıs Üniversiteler Birliği Başkanı Akpınar'dan Aşı Konusunda Önemli Açıklama
Serhat Akpınar yaptığı açıklamada 'aşı dalgaları ve öncelikler bir kuyumcu ...
KKTC'de Cezaevi Firarisi Rus Mahkum Yakalandı
KKTC'de Cezaevi firarisi Rus uyruklu mahkum Alexsandr Satlaev polis ve ...
KKTC Polisi Firari Rus Mahkumun Peşinde
Merkezi Cezaevi'nden firar eden Rus mahkum Alexander Satlaev Girne'de ...
 
 
Mehmet Kesim Yazdı : KKTC'de Reçete Belli
Byturco Medya Yayın Grubu başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim üstüste ...
Üniversiteler ikinci dönem için akademik takvim çalışmalarına başladı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Sağlık Bakanlığına bahar dönemi için ...
KKTC'de Polis ve Basın mensuplarına PCR testi yapılacak
KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli 7 Şubat pazar günü polis ve basın mensuplarına ...
Kıbrıs Türk Tabipler Birliğinden Dikkat Çeken Açıklama
​Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu adına yapılan ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya