Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
 
    KANTDER başkanı Bülent Kantarcılar'dan AKOSDERE Yardım Eli  
Almanya çok MESUT
Almanya çok MESUT
 
Almanya Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil'in mükemmel oyunu ile İngiltere'ye sahayı dar etti. Almanya, İngiltere'yi 20'de Klose, 32'de Podolski,67 ve 70'de Müller'in attığı gollerle 4-1 yendi ve çeyrek finale yükseldi...
 
27 Haziran 2010 Pazar - 19:29

 


Almanya
, şimdiden Dünya Kupası'nın klasikleri arasına giren maçta İngiltere'yi farklı yenerek 2010 Güney Afrika'da son sekize kaldı.

Miroslav Klose, Lukas Podolski ve Thomas (2) Müller'in golleri Almanya'ya 4-1'lik galibiyeti ve çeyrek finali getirdi.

İlk yarıda Matthew Upson ile farkı bire indiren İngiltere bu golden hemen sonra eşitliği yakaladığı sandı ama Frank Lampard'ın kale çizgisini geçen topunu hakem gol olarak değerlendirmedi.

1970 çeyrek finalinde ve 1990 yarı finalinden sonra Almanya'ya bir kez daha boyun eğen İngiltere'de John Terry ve Matthew Upson savunmanın ortasında inanılmaz hatalara imza atarak hezimette başrolü oynadı.

Bloemfontein'deki Free State Stadı'nda maça iyi başlayanAlmanya 5. dakikada gole yaklaştı. Ceza sahası içinde Mesut Özil'in dar açıdan vuruşunu kaleci David James ayaklarıyla çıkardı.

Almanya 20. dakikada öne geçti. Manuel Neuer'in kaleci vuruşundan gelen top John Terry'nin başının üzerinden geçti, Miroslav Klose Matthew Upson'a rağmen topa ayak koyarak kaleci David James'i mağlup etti.

31. dakikada Thomas Müller'in pasında Klose ceza sahası içinde sağ tarafta kaleciyle karşı karşıya kaldı, vuruşunda James ikinci gole izin vermedi. Ancak bir dakika sonra yine Müller'in pasında bu kez Lukas Podolski sol çaprazda sert bir vuruşla Almanya'nın ikinci golünü attı. 

35. dakikada Frank Lampard'ın altıpas üzerinde kaleye gönderdiği topu Manuel Neuer çeldi, iki dakika sonra İngiltere farkı bire indirdi.

Steven Gerrard'ın sağdan ortasında Upson kaleci Neuer'den önce yükselerek topu kafayla filelere yolladı. Bir dakika sonra Lampard'ın ceza sahası dışından çektiği şutta üst direğe çarpan top kale çizgisini bariz şekilde geçmesine rağmen hakemden gol kararı gelmedi.

İlk yarının sonlarına doğru oyunda sağladığı üstünlüğü ikinci yarıya da taşıyan İngiltere 52. dakikada direğe takıldı. Lampard'ın kullandığı frikikte top üst direkten geri geldi.

Daha etkili görünmesine rağmen kesin bir üstünlük kuramayan İngiltere 67. dakikada Müller'in golüyle yine iki farkla geriye düştü.

70. dakikada soldan ilerleyen Mesut ceza alanına girdi, ortaya çıkardığı pasta Müller kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü attı.

Almanya karşılaşmanın sonunu rahat bir tempoda getirdi ve Dünya Kupası'nda adını çeyrek finale yazdırdı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Yaşamsal Yanlışlar!
 
Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na Methiye
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER

Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e37'

[MySQL][ODBC 3.51 Driver][mysqld-5.7.32-log]Table 'byturco.haber_arsiv' doesn't exist

/haber.asp, line 714