Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/25 °C
 
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
 
    81 ilde "Narkoçelik-13” operasyonları düzenlendi.  
Altın Portakal’dan Teşvik Ödülü
Altın Portakal’dan Teşvik Ödülü
 
Altın Portakal bu yıl yeniliklere imza atıyor. Ödül yönetmeliğinde yapılan değişiklik uyarınca "En İyi Film" ödülünü alan yapımcı, yeni filmine iki yıl içinde başlar ve filmin bir bölümünü Antalya'nın simgesi olan mekanlarda çekerse, toplam 400 bin liralık ödülün sahibi olacak.
 
8 Temmuz 2010 Perşembe - 11:38

Altın Portakal bu yıl yeniliklere imza atıyor. Ödül yönetmeliğinde yapılan değişiklik uyarınca “En İyi Film” ödülünü alan yapımcı, yeni filmine iki yıl içinde başlar ve filmin bir bölümünü Antalya’nın simgesi olan mekanlarda çekerse, toplam 400 bin liralık ödülün sahibi olacak. Başkan Mustafa Akaydın, eser sahiplerinin telif haklarına yönelik düzenlemelere gidildiğini de bildirdi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 47’nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 9–14 Ekim 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival kapsamında düzenlenen ulusal ve uluslararası yarışmalara başvuru koşulları açıklandı. Ulusal dalda Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel Film yarışmaları gerçekleşecek. Festivalin uluslararası dalında ise uzun metraj filmler yarışacak. Festival kapsamında yer alan yarışmalar için son başvuru tarihleri belirlendi. Ödül yönetmeliğinde yapılan düzenlemeler konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın bilgi verdi. Başkan Akaydın, sinema eseri sahiplerinin telif haklarını korumaya yönelik ibarelerin de yönetmeliğe eklendiğini bildirdi.
 
Ulusal yarışmalarda son başvuru tarihi 13 Ağustos
 
Ulusal Uzun Metraj, Ulusal Kısa Film ve Ulusal Belgesel Film yarışmaları için son başvuru tarihi 13 Ağustos 2010, Uluslararası Film Yarışması için ise son başvuru tarihi 20 Ağustos 2010 olarak belirlendi.
Ulusal Uzun Metraj, Kısa Film ve Belgesel dallarında yarışmaya katılacak filmlerin 1 Ekim 2009 tarihinden sonra, Uluslararası yarışmaya katılacak filmlerin ise son iki yıl (24 ay) içinde yapılmış olması gerekiyor.
 
Uzun Metraj’da ulusal yarış
 
Türk Sineması’nın nitelikli filmlerini ödüllendirerek, yapımcı ve yaratıcıların yeni filmler üretmesine, ulusal sinemamızın güçlenmesine katkıda bulunmak; sinema sektörümüzün estetik ve teknik gelişmesine öncülük etmek; Türk Sineması’nın ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına zemin hazırlamak amacıyla düzenlenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na, 1 Ekim 2009 tarihinden sonra tamamlanmış ve Antalya Uluslararası Film Festivali’ne daha önce başvuruda bulunmamış “kurmaca” türündeki “uzun metraj” Türk filmleri katılabilecek. “Uzun metraj” tanımlaması “süresi en az 60 dakika olan filmleri” içeriyor.
Ulusal Uzun Metraj dalında yarışmaya katılacak filmlerin, başka bir ulusal yarışmada “en iyi film ödülü” almamış, herhangi bir ulusal TV kanalında (pay TV kanalları dahil) gösterilmemiş, DVD baskılarının satışa sunulmamış olması gerekiyor.
 
 
Kısa filmcilere festival desteği
 
Süresi 30 dakikayı aşmayan yapımların katılabileceği Kısa Film Yarışması’nda tür ayrımı yapılmıyor. Daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış ya da bu yarışmalarda ödül almış olmak da yarışmaya katılmaya engel değil. Önceki festivallerde uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde yarışmaya katılmış kısa filmler ise bu yılki yarışmada yer alamayacak.
Kısa film yapımını özendirmek, kısa filmciliğin gelişimine katkıda bulunmak, kısa film yapımcılarının sinema sektörü ile bütünleşmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Kısa Film yarışmasında “En İyi Film” ödülü 10 bin TL olarak belirlendi.
 
Belgeselcilerin Antalya buluşması
 
Ulusal Belgesel Film dalında yarışmaya “yaratıcı belgesel” tanımına uygun sinema ürünleri katılabiliyor. Bu alan dışında kalan bilimsel belgesel, TV programı, tanıtım filmi vb. nitelikteki sinema sanatı sınırları içinde değerlendirilemeyecek filmler, yarışmaya kabul edilmiyor. Televizyon için hazırlanmış yaratıcı belgeseller ise yarışmaya katılabiliyor.
Yarışmanın amacı belgesel filmin önemini vurgulamak ve ülkemizde belgesel sinemanın gelişimine katkıda bulunmak olarak vurgulanıyor. Kısa filmde olduğu gibi belgesel dalında da daha önce ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış ya da bu yarışmalardan ödül almış olmak katılmaya engel değil. Ancak daha önce Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali çerçevesinde bir yarışmaya katılmış olan filmler, Belgesel dalında da yarışmaya katılamıyor.
“En İyi Belgesel Film”e 15 bin TL, “En İyi İlk Belgesel”e 5 bin TL parasal ödül ve Altın Portakal heykeli verilecek.
 
Uluslararasında son başvuru 20 Ağustos
 
47’ncu Uluslararası Antalya Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Uluslararası Film Yarışması için 20 Ağustos tarihinden önce başvurusu yapılan filmler ön değerlendirmeye alınacak. Ön değerlendirme sonucunda yarışacak filmler belirlenecek. Festival yönetimi, festivalin uluslararası boyutuna, film endüstrisinin atılımı, farklı kültürlerin kaynaşması, Türkiye’de sinema kültürünün gelişmesi açısından olduğu kadar Antalya’nın ve Türkiye’nin tanıtımı açısından da önem veriyor. 
47’nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda birinci gelen film 330 bin TL ile ödüllendirilecek.
47’nci Festival’de En İyi Yönetmen ödülü 50 bin; En İyi Senaryo ödülü 30 bin, En İyi Görüntü Yönetmeni 30 bin, En İyi Müzik ödülü 30 bin TL olarak belirlendi.
 
Portakal’da yeni düzenlemeler
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, film çekimini teşvik etmek ve telif hakları konusuna gösterilen özenin arttırılması amacıyla, yarışma yönetmeliğinde bazı düzenlemeler yapıldığını bildirdi. 
Başkan Akaydın Altın Portakal ödüllerine “Antalya Teşvik Ödülü” adı altında bir ödülün daha eklendiğini söyledi. 47’nci Festival için 70 bin TL olarak belirlenen Antalya Teşvik Ödülü, En İyi Film Ödülü’nün sahibi olan yapımcının, ödülü aldığı yılı takiben 2 yıl içinde çekeceği yeni  filminin  bir bölümünü Antalya’da çekmesi halinde teşvik amacıyla verilecek. 
Yeni düzenlemeye göre; Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması dalında “En İyi Film” ödülü alan filmin yapımcısına 330 bin TL’nin yarısı (165.000-TL) 31 Mart 2011 tarihinde ödenecek. Ödülün kalan yarısı (165.000-TL) ise, ‘yeni filmlerin yapımını teşvik etmek amacıyla’ yapımcının 2 yıl içinde yeni bir film çekmeye başlaması halinde ödenecek. En İyi Film ödülünün sahibi çektiği bu filmin bir bölümünü Antalya’nın simgesi olan mekanlarda çekerse 70 bin TL değerindeki Antalya Teşvik Ödülü’nün de sahibi olacak ve aldığı ödül tutarı 400 bin TL’ye ulaşacak. 
Akçeli ödüllerin ödül sahiplerine ödenmesi için, eserle ilgili tüm yasal teliflerin, telif yasasında belirtilen hükümler doğrultusunda eser sahiplerine ödenmiş olması gerekiyor. Başkan Akaydın, yönetmen, özgün müzik bestecisi, senaryo ve diyalog yazarının da “sinema eserinin sahipleri” olduğunu vurgulayarak, bu düzenlemeye gidildiğini bildirdi.
 
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bienvenida (Hoşgeldin) Salcido
 
Yıldırım, Nilmar ve Godin'i bitirdi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Troya, Antalya'da Sahnelenmeye Başlandı
Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun son gösterisi Troya, 2010 Türkiye Turnesi ...
Antalya’da, Uluslararası Ramazan Festivali
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel Ramazan Şenliği uluslararası ...
Modern Dansın Duayeni Antalaya Açıkhava’da
Moden Dansın ülkemizdeki en önemli isimlerinden biri olan Zeynep Tanbay ...
Becerikli Eller Toprağa Şekil Veriyor
Antalya'nın Kemer ilçesi Tekirova beldesinde yetişkinler de öğrencilerle ...
 
 
Restorasyon Çalışmalarında Tarihi Su Kanalı Bulundu
Antalya'da restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açılan 800 yıllık ...
Hıdırlık Dinletileri Sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Hıdırlık Dinletileri devam ...
Troya 6 Temmuz'da Antalya'da
Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun son gösterisi Troya, 2010 Türkiye Turnesi ...
5 Yeni Film Gösterimde
Beyazperdenin en iyi animasyon serilerinden 'Oyuncak Hikayesi'nin üçüncüsü, ...
 
 
17.Aspendos Uluslarası Opera Ve Bale Festivali
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 17.Aspendos Uluslararası Opera ...
Öğretim Üyesi Yıldırım’ın Harman Zamanı Adlı Kitabı Piyasada
Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Osman Nuri Yıldırım, ...
‘Muhabbet Geceleri’nin Konuğu Dursun Ali Erzincanlı
Kepez Belediyesi’nin sponsorluğunda Ayışığı Sanat Eğitim Kültür Hizmetleri ...
Yeni Oyun : "ELİF ANA"
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Personel Tiyatrosu, yeni oyunu ‘Elif Ana’nın provalarına devam ediyor.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya