Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/24 °C
 
 
    Muratpaşa'da Sokak köpeklerin özel yaşam alanı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor  
 
    Telefirik Kazasıyla İlgili ,Başkan Mesut Kocagöz Dahil 5 Kişiye Tutuklama  
 
    Girne Belediye Başkanı Şenkul'un Çok Ses Getirecek Vicdani Paylaşımı  
Anayasa Değişiklik Teklifi TBMM'ye Veriliyor
Anayasa Değişiklik Teklifi TBMM ye Veriliyor
 
Filyos Limanı temel atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, 'Yeni anayasa çalışmalarımızı sınırlı değişikliği öngören teklifi hazırladık. Yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi TBMM'ye veriyoruz' dedi
 
9 Aralık 2016 Cuma - 18:04

538 milyon liralık Filyos Limanı’nın temeli bugün Zonguldak’ta Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağı törenle atılıyor. Türkiye’nin en büyük limanlarından olacak Filyos’taki altyapı işleri kapsamında 3 bin metre uzunluğunda ana mendirek yapılacak. Tali mendireğin uzunluğu ise 2 bin metreyi bulacak. Bu sayede, Batı Karadeniz’de kuzey-güney aksında kombine taşımacılık hizmeti verecek bir liman kompleksi ortaya çıkmış olacak.

Başbakan Yıldırım Filyos Limanı temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Yıldırım anayasa değişikliğine de değinerek; 'Yeni anayasa çalışmalarımızı sınırlı değişikliği öngören teklifi hazırladık. Yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi TBMM'ye veriyoruz' dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamasından notlar;

* Bugün toplam tutarı 700 milyonu aşan 72 tesisin de açılışını gerçekleştiriyoruz. Dün bütün Türkiye için teşvik ve tedbir paketlerini açıkladık. Bugün de Zonguldak'a müjdelerimizi getiriyoruz. Teşvik paketimizde madenciler dinleyin bakalım konuşacağız sizinle de.

* İstihdamdan üretime esnaftan KOBİ'ye birçok kesimi ilgilendiren önemli konularda kararlar aldık. Ekonomik krizin devam ettiği dünyada firmalarımızın esnafımızın fabrikalarımızın ihtiyacı olan nakiti gidermek için 250 milyar liralık bir nakit oluşturduk. KOBİ'lere 50 bin TL'lik faizsiz kredi vereceğiz. 2017'de 600 bin vatandaşımıza İŞKUR'la iş sağlayacağız.

* Özel sektör asgari ücretten yararlanması için ilk üç aylık prim ödemelerini son 3 ayına erteledik. Değerli kardeşlerim 14 yıldır Türkiye'nin kalkınması için refahı için seferberlik başlattık. 2. Abdulhamit'in hayali olan Filyos projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece liman kısmı. Onun arkasında 100 binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi haline getiriyoruz. Zonguldak'a deniz ulaşımında Karadeniz'in bir yıldızı haline getirmiş olacağız.

* Liman projesiyle beraber aynı anda başka yatırımlar da gelecek. Ne demek endüstri sanayi bölgesi? Burada fabrikalar yapılacak. Bir kısmı da orman arazisi olarak yeşilliği muhafaza ediyoruz. Bu endüstri bölgesinde tabii ki fabrikalar kurulacak. Üretim alanında en az 10 büyük fabrika kuracağız. 12 bin insanımıza iş sağlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesine sahip olacak liman. Limana karayolu bağlantıları gerçekleştirilecek. Mithatpaşa-Aslankaya tünelleri de önümüzdeki sene hizmete girecek. 72 hizmet tesisini de bugün açıyoruz. Maden müzesinden bölünmüş yol birçok tesisi kazandırıyoruz. 500 kişilik yurt yapıyoruz. Hastaneler yaptık, resmi açılışını yapıyoruz.

* Az önce sağlık bakanımızın ifade ettiği gibi Zonguldak'a 400 yataklı büyük hastane yapma kararı aldık. Başladık ama sıkıntılardan dolayı devam ettiremedik. Zonguldak'a yakışır 400 yataklı şehir hastanesini de yapmış olacağız. 14 yılda 7 milyar yatırım yaptık Zonguldak'ta. 1400 üzerinde derslik, 7 hastane, 2112 konut bitirdik, 1600 konutun yapımı devam ediyor. Zonguldak'a 12 milyon fidan diktik. Çaycuma Havaalanı'nı elden geçirdik. Filyos Limanı açıldığında Çaycuma'ya daha çok sefer olacak.

* 16 projemiz var. Zonguldak Bartın arasına da bölünmüş yol yapıyoruz. Bütün çalışmalarımız tamamlandığında Bolu, Bartın, Karabük ve Düzce'ye konforlu şekilde seyahat edeceksiniz. Dış ticaretin gelişmesi kıyı şeridi olan bölgelere ayrı önem veriyoruz. Dış ticaret açısından Zonguldak'ın hayati öneme sahip olduğunu biliyoruz. Denizciliğe çok büyük önem verdik. 35 Denizcilik Okulu sayısını 100'ün üzerine çıkardık. Deniz ticaret filomuz 19'dan 14'e yükseldi. Tersane sayımız 37'den 79'a çıktı.

* Balıkçı barınağı sayımızı 384'e çıkardık. İzmir, Mersin'e büyük liman, Karadeniz'in merkezi Zonguldak'a Türkiye'nin 3. büyük limanını başlattık. Endüstri ile ilgili yatırımımıza başlamış olacağız. Zonguldak kara elmasın, demokrasinin merkezi, kadınları erkekleri 15 Temmuz gecesi meydanlara indiniz. Türkiye'nin geleceğini kurtardınız. Sizin için ne yapsak azdır. Siz her şeyin en iyisine layıksınız.

* Alçak darbecilere FETÖ örgütüne gereken dersi veren sizsiniz. Böyle bir duruş sergilediniz, darbecilere darbe yaptınız, ekonomiye can suyu oldunuz. Dövizi bozdurarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunuyorsunuz. Civar ülkelerde büyük sıkıntılar var. Milyonlarca mazlum Suriye Irak'ta hiç uğruna hayatlarını kaybediyorlar. Bölgedeki adaletsizliklerin ortadan kaldırılması için Hükümetimiz bütün gayretleri gösteriyoruz. Oradaki kardeşlerimize kucak açmak için bütün imkanları seferber ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Anadolu toprağındaki insan varoldukça bu ülkeyi dize getiremez, ülkeyi böldüremez.

* FETÖ'nün neler yaptığını bütün alem gördü. Değerli kardeşlerim, madenciler bugün Türkiye'de her alanda büyük değişim yaşıyoruz. Siyaset demokrasi adaletle milletimize yaraşır ülke olmaya gayret ediyoruz. Türkiye'nin her köşesinde bunu görüyorum. Artık ülkemizi darbelerden kurtarmak istikrarsızlığı Türk siyasetinin tarihinden kalkması için sistem değişikliği çalışması devam ediyor. Yeni anayasa çalışmalarımızı sınırlı değişikliği öngören teklifi hazırladık. Yarından itibaren anayasa değişiklik teklifimizi TBMM'ye veriyoruz. Ak Parti söz veren, verdiği sözü de yerine getiren partidir. Yapmayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik, her sözü de yerine getirdik. Bu ülke için gece gündüz demeden çalışan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoldaşlarıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da selamını getirdik.

* Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'de koalisyonlar dönemini sona erdirecek güçlü meclis şeklinde daha demokrasimizin güçleneceği sorunların ortadan kalkacağı güzel günleri hep beraber yaşayacağız. Türkiye'nin geleceği için sistem değişikliğine hazır mıyız? İşte Zonguldak'ın sesi... Bu sözümüzü gerçekleştirmek için tekrar size geleceğiz. Sorunların krizlerin çözüldüğü yer millettir. Çözüm için başkalarını arayanlar milletten gerekli cevabı alırlar. Yurtdışında Türkiye'yi bölmek için kol kola girenler, FETÖ'nün yanında olanlar milletten hakettiği cevabı alacaklar.

* Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Ak Parti hükümetleri olarak vatandaşın ihtiyacı bizim önceliğimiz oldu. İşimiz hizmet gücümüz millet, durmak yok yola devam. Laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyacağız. Türkiye'ye inanmayanlar ne söylerse söylesin bu büyük ülke istikrarlı bir şekilde ilerliyor. Bu toprakları yüzyıllar boyunca bize veren büyük millet olma ruhunun ne demek olduğunu bütün dünyaya gösterdik.

* Ekonomi seferberliğimiz artarak sürecek. Hepimiz daha güzel günler ve yarınlar için, daha güzel gelecek için seferberlik halindeyiz. Sorunları arkamızda bırakmadık. Dağ gibi sorunları, hizmetlere dönüştürerek bu günlere geldik. Sorunları torunlara havale etmek değil, çözmektir Ak Parti demek. Bu aşkın heyecanın daha fazlasını sizde görüyorum.

* İnancımızı heyecanımızı kaybetmediğimiz sürece başarıları hep birlikte yaşayacağız. Bizde dur durak yok. Bu ülke için bu millet için çalışmaya devam edeceğiz. Filyos Limanı'nın gerçekleşmesinde emeği geçen Zonguldak, Bartın Karabük milletvekillerimize, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan'a çok teşekkür ediyorum. 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Anayasada Yüce Divan Formülü
 
Vali Karaloğlu Akseki ve İbradı'yı Ziyaret Etti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Faiz Lobisine Tepki Gösterdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. ...
İsmet Sezgin Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, Meclis'te düzenlen tören ile son yolculuğuna uğurlanıyor.
Başbakan Yıldırım Ekonomiyle İlgili Tedbirleri Açıkladı
Başbakan Yıldırım, yeni yılla birlikte gelecek teşvik ve tedbir paketlerini açıkladı.
Yıldırım: Bilişimin Önemini 15 Temmuz'da Gördük
Başbakan Binali Yıldırım, Sheraton Oteli'nde düzenlenen Türkiye Bilişim ...
 
 
İsmet Sezgin'i Kaybettik
Eski Bakan ve TBMM Başkanı İsmet Sezgin 88 yaşında tedavi gördüğü Gülhane ...
Müezzinoğlu: DİSK Bin 800 TL Olmasını İstiyor
DİSK'te açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu asgari ücretle ilgili ...
TSK: DEAŞ'a Ait 9 Hedef Yok Edildi
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin ...
Büyükelçi Atamaları Resmi Gazete'de Yayımlandı
Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Elçi Ökem oldu.
 
 
Suriye Sınırına ZPT Sevkiyatı
Şanlıurfa'dan, Suriye sınırındaki Kilis'in Elbeyli İlçesi'ne Zırhlı Personel ...
Akar İncirlik'te Dunford ile Görüştü
Orgeneral Hulusi Akar, İncirlik'te ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford görüştü.
Göktürk-1 Uydusu Fırlatıldı
Göktürk-1 uydusu saat 16.51'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Fransız ...
Göktürk-1 Uydusu Fırlatılıyor
Göktürk-1 uydusu bugün saat 16.51'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya