Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/27 °C
 
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
 
    KKTC 'de YDP Parti Meclisi belirlendi  
 
    AKDÜ Hastanesi 1797 araç kapasiteli Otoparkı açılış için gün sayıyor  
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın 2012 Hedeflerini Açıkladı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın 2012 Hedeflerini Açıkladı
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "2012'nin dünyaya, ülkemize, Antalya'mıza hoşgörü, sevgi, sağlık, mutluluk, daha çok insan hakları ve daha çok demokrasi getirmesini diliyorum" dedi.
 
30 Aralık 2011 Cuma - 15:57

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın 2012 hedeflerini açıkladı. Akaydın, belediye başkanlığı görevindeki 3 yılını tamamlamak üzere olduğunu, başkanlık görevini önemli sorunlarla devraldığını ve görev süresinde başta borç yükü olmak üzere önemli sorunlarla mücadele ettiğini söyledi. Şu ana kadar yaklaşık 400 milyon lira borç ödediklerini belirten Akaydın, artık mali yönden ayakları yere basan bir belediye olduklarını ve ufku daha iyi gördüklerini dile getirdi.

İşçi ve memurlara borçları kalmadığını vurgulayan Akaydın, "Özellikle emekçi alacaklarına büyük önem veriyoruz. Bu süre içinde gururla söyleyebilirim ki bir memur toplu sözleşmesi yaptık. Bu sene de esaslı bir zam yaptık memurlarımıza yüzde 300 gibi. Memurlarımızın yüzü gülüyor. İşçilerimize de dün itibariyle bir yılbaşı ikramiyesi verdik. Benim için en önemli olan bu" dedi.

Görevde bulundukları 3 yıl içinde yaklaşık proje bedeli 1 milyon lirayı geçen 35 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Akaydın, bu projeler içinde Hurma'daki atık su çamurundan enerji elde etme tesislerini çok önemsediğini anlattı. Bu yatırımı yaparken Hurma'daki bütün tesisi sıfırladıklarını ifade eden Akayadın, 15 senede yapılmış 500 bin vatandaş kapasiteli kanalizasyon altyapısını da 1 milyon 400 bine yükselttiklerini bildirdi.

Başkan Akaydın, ASAT aracılığıyla 33 ayda 253 milyon lira yatırım yaptıklarını, belediye başkanlığı görevi bitene kadar bu rakamı 500 milyon liraya çıkarmayı istediğini vurguladı. Akaydın, "Şöyle bir iddiamız var. Başkanlık dönemi bittiğinde Antalya'nın kanalizasyon ve içme suyu sorunu hemen hemen kalmayacak" diye konuştu.

Akaydın, kendisinden önceki belediye başkanlığı döneminde yapımına başlanan Sobacılar Çarşısı ve Çıplaklı projelerini de tamamladıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benden önceki belediyenin başlattığı ve Antalya'nın başına çok büyük dert olan bir takım çukurlar var. Bunlar 3 tane. Bu çukurlardan birisine bizim yapacağımız birşey yok. Yüzüncü Yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait bir alan. Zannediyorum orada makul nokta bulunacaktır. Çünkü Spor Bakanımızın açıklamaları bunu gösteriyor. Biz okullar Bölgesi dediğimiz bölgeyi ele aldık. Buranın da mülkiyet sorunları vardır. 2 senemizi aldı, çözdük. Şimdi orada ihalemizi yaptık. Sanıyorum Temmuz ayında bitecek. Çok güzel bir bahçe ve meydan olacak ve altında 300 araçlık üç katlı otopark yapıyoruz. Çukurlar kapanıyor. Bir diğer çukur olan, içinde mezarların bulunduğu Doğu Garajı Bölgesi'nin arkeolojik kazı çalışmalarını bitirdik. Avam projesi ile anıtlar kurulundan onay aldık. Orada bir ihale çalışması içindeyiz. Zannediyorum üç büyük çukurun ikisini kapatacağız bu dönemde."

-"Üreten belediye"-

Belediye Başkanı Akaydın, Kaleiçi Yat Limanı'nda da önemli bir proje geliştirdiklerini, Cumhuriyet Meydanı'na eklendiğinde bölgenin yepyeni bir çehreye kavuşacağına işaret etti. Tophane'den yat limanına panoramik bir asansörle inilebilecek bir proje geliştirdiklerini anlatan Akaydın, 5M Migros'un güneyindeki bölgeyi de Antalya'nın 3. cazibe merkezi haline getireceklerini kaydetti. Burada dünyanın sayılı büyük akvaryumlarından birini Antalya'ya kazandıracaklarını belirten Akaydın, bu tesisin gelecek Temmuz'a ayında tamamlanmasını beklediklerini dile getirdi.

Güneş enerjisi kullanımını da önemsediklerini hatırlatan Akayadın, Güneş Ev projesi ile bunu hayata geçirdiklerini, tesiste elektriğin güneşten elde edildiğini, vatandaşa, yatırımcılara ve otelcilere proje desteği sağladıklarını söyledi.

Akaydın, uzun yıllardan sonra ilk kez Büyükşehir Belediyesi'nin üreten bir belediye haline geldiğini, Boğaçayı'ndaki üretim tesislerinin hayata geçirildiğini bildirdi.

Kurulan fidanlıkta 1,5 milyon çiçek yetiştirildiğini belirten Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni tohumlama teknolojisi satın aldık. Eskiden 60 kuruşa satın aldığımız bir çiçeği bu tesislerde 8 kuruşa kadar maliyetini indirdik. Artık tesislerimizden dışarı satış yapan bir belediye konumundayız. Boğaçayı bölgesinde demir döküm atölyesi kurduk. Belediyenin bir kentte yapması gereken birçok işte, mazgal, rögar kapakları, bariyerler, aydınlatma direklerini burada üretiyoruz. Demir döküm tesislerimizin uzantısı olarak muhtar evlerini, durakları imal edebiliyoruz. Bu tesislerde bir alüminyum ve ahşap doğrama üniteleri var. Evlerin camlarını, kapılarını, doğramalarını alüminyum ve ahşaptan yapıyoruz. Kentte parklarda, mezarlıklarda, camilerde, okullarda gördüğünüz bankları üretebiliyoruz. Tel, çit üretiyoruz ve eskiden satın aldığımız meblağların yaklaşık üçte, dörtte, hatta beşte birine bunları mal ediyoruz. Bilboardlarda gördüğünüz dijital baskıların hepsi yine bu tesislerde yapılıyor. Antalya'nın ilk bez baskı atölyesini de burada kurduk. Bunlar gurur verici ve istihdam yaratıcı tesisler."

-"Halkımızdan biraz daha sabır rica ediyoruz"-

Akaydın, Antalya'da 40 engellilere yönelik donanımı olan, karbondioksit emisyonu düşük otobüs kazandırdıklarını hatırlattı. Bunun devamını almak istediklerinde bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Başkan Akaydın, Antalya'nın ulaşımının şu anda en sıkıntılı konulardan biri olduğunu dile getirdi. Burada ciddi bir devrim başlattıklarını belirten Akaydın, "Devrim biraz sancılı olur ama bu sancıların son aylarına yaklaşıyoruz. Halkımızdan biraz daha sabır rica ediyoruz. Antalya'ya yakışan uygar bir kent ulaşım sistemini yavaş yavaş yerine oturttuğumuz inancındayım" dedi.

Kentte parklara çok önem verdiklerini, Antalya'nın kullanımda olan en büyük parklarından Sarısu'yu halkın hizmetine açtıklarını hatırlatan Başkan Akaydın, burada da bazı engellemelere uğradıklarını öne sürdü. Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü noktadaki düzenlemeleri de tamamladıklarını vurgulayan Akaydın, buranın da gelecek ay hizmete gireceğini bildirdi.

Mustafa Akaydın, "Çok gururlandığım" dediği projelerini de şöyle anlattı:

"Kepez'de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi. Burada biri engellilere yönelik olmak üzere 5 diş ünitemiz var. Burada özellikle yoksul kesim çocuklarına koruyucu ağız ve diş sağlığı, hem eğitimi hem bakım hem de tedavi hizmeti veriyoruz. 5 ayda 20 bin çoğumuzun müracaatını aldık, 6 bininin tedavilerini bitirdik. Mali değeri belki düşük ama sanayi Çarşısı'nda bir Çıraklık Eğitim Merkezi açtık. Sanıyorum Türkiye'de ilk defa sanayideki çıraklarını yediren, içiren eğiten bir belediyeyiz. O çocuklarımızın dışında barındırma durumunda olmadığımız 400 çocuklarımıza da sıcak çorba ve kalorili ekmek veriyoruz. Aynı hizmeti üniversite öğrencilerine de veriyoruz. Gençlere yönelik 150 kişi kapasiteli bir yurt yarattık ama 300 kapasiteli bir gençlik ve kültür merkezi binasının da yarısını bitirdik. Sanırım 6 ay içinde bu da bitecek. Çıplaklı'da benden önceki belediye başkanının başlattığı, bitirmesinin bana kısmet olduğu Türkiye'nin en büyük engelliler eğitim rehabilitasyon hatta konaklama tesisini hizmete açtık. Bunlardan çok gururluyuz."

Antalya'nın esnaf yoğunluklu caddelerinde yürütülen düzenleme çalışmalarına da değinen Akaydın, Işıklar Caddesi ile başlayan çalışmaların Güllük ve Şarampol caddeleri ile devam edeceğini kaydetti.

-"Asfalt rekorunu kırdık"-

Başkan Akaydın, 33 ayda 527 kilometre içme suyu şebekesi, 200 kilometrenin üzerinde kanalizasyon şebekesi döşediklerini, 300 bin ton sıcak asfalt döşeyerek Antalya tarihine ait asfalt rekorunu kırdıklarını söyledi.

Altyapı çalışmalarının yanı sıra, kavşak, sinyalizasyon, düzenleme çalışmaları yürüttüklerini belirten Akaydın, bunun yanı sıra kültür ve sanata da ağırlık verdiklerini dile getirdi.

Televizyon Ödülleri, Halkın Portakalı, Caz Festivali, Karikatür Yarışması, Şiir Festivali gibi etkinlikleri hayata geçirdiklerini hatırlatan Akaydın, özellikle kadınları edebiyatla buluşturan etkinliklere ağırlık verdiklerine değindi.

Akaydın, şöyle konuştu:

"Bundan 3 yıl önce ne vaat ettiysek bunların hemen hemen büyük çoğunluğunu ya başlattık ya bitirdik ama hiç hesapta olmayan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Çıraklık Eğitim Merkezi gibi başka projeler de yaptık. Ama yine de eksiklerimiz vardır. Bu eksiklerden dolayı halkımızdan özür diliyoruz. Antalya'ya doğal gaz çalışmalarının altyapısını başlattık. Büyükşehir'e ait olan bölümü bitti. Antalya'nın bazı bölgelerinde önümüzdeki ay itibariyle Kepez başta olmak üzere doğal gaz bağlanması başlayabilecek. Şehrin bilişim altyapısında da önemli yatırımlar yaptık. Özellikle fiberoptik, bilgiye ulaşabilme açısından. Bunların hepsi övünülecek projeler. Ulaşımda Büyükşehir'den kaynaklanmayan, başka odaklardan kaynaklanan sıkıntılar vardır. Halkımız bize biraz daha güvensin, biraz daha sabretsin. Bunların da hepsi düzelecektir."

-Antalyaspor için tesis meselesi-

Başkan Akaydın, Antalyaspor'a tesis kazandırmak için 2 yıl önce bir ihale yaptıklarını, Milli Emlak tasarrufuyla bu konuda belediyeye geçici tahsis yapılan Duacı köyündeki alanın ellerinden alındığını söyledi.

Gerekçe olarak buranın 2B olduğunun kendilerine söylendiğini belirten Akaydın, "Eğer bu işlem yapılmasaydı, Antalyaspor şu anda çok önemli bir spor tesisine, konaklama, eğitim, antrenman tesisine kavuşmuş olacaktı. Bu konu da içimde bir hicrandır. Antalyaspor çok önemli bir yatırımdan uzak tutulmuştur" dedi.

-Hükümetle ilişkiler-

Mustafa Akaydın, merkezi yönetimle ilişkiler açısından 2011'in nasıl geçtiği yönündeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Basında zannedildiği gibi değil. Benim hükümetle alıp veremediğim yok. Hükümet Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik yollarla seçilmiş hükümetidir. Ben de muhalif bir partinin belediye başkanıyım. Benim hükümetle bir sorunum yok ama sanıyorum hükümetin muhalif belediyelerle sorunları var. Bu sorunları aşmalarını diliyorum. Özellikle muhalif belediyelere yapılan bana göre bir kısmı hukuksuz müdahaleler, baskılar var. Bunların kalkmasını arzu ediyoruz. Bir yerde yolsuzluk, kusur, suç varsa bunun üzerine gidilmelidir. Ama bu kusur ve suçlar sadece muhalif belediyelerde mi var, diğer belediyelerde hiç mi birşey olmuyor, Türk halkının bu konularda ciddi soru işaretleri var. Ama benim kimseyle ciddi bir sorunum yok. Ulaşmam gerekene ulaşıyorum, konuşmam gerekenle konuşuyorum. Elimi çevirmeyenle, bana randevu veren herkesle de buluşuyorum."

-EXPO-

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, EXPO 2016'Yı çok önemsediğini, Türkiye tarihinin en önemli organizasyonu olduğunu kaydetti. EXPO'yu "Tarım Olimpiyatı" diye tanımlayan Akaydın, "Bu çok büyük bir Cumhuriyet başarısıdır, bu başarıyı Antalya bütün odaklarıyla birlikte çalışarak haketmiştir" dedi.

Hükümetin, Antalya Valiliği'nin ve kentteki sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışarak bu organizasyonu Antalya'ya getirmeyi başardığına dikkati çeken Başkan Akayadın, EXPO'nun kente önemli gelir getireceğini ve istihdam sağlayacağını vurguladı.

Akaydın, "Umarız Ulaştırma Bakanımız da bu süre içinde Antalya'ya hızlı trenin de gelmesine katkı verirse, hakikaten Antalya Türkiye'nin daha da çok parlayan yıldızı haline gelecektir diye umut ediyorum" diye konuştu.

-2012 dilekleri-

Mustafa Akaydın, 2011'in dünyada ve Türkiye'de acılarla yaşanan bir sene olduğunu, bunların 2012'de olmamasını diledi. Bunların bir kısmının doğal afetler, bir kısmının terör faaliyetleri olduğunu hatırlatan Akaydın, şöyle konuştu:

"Ülkemizde özellikle kadınlara yörelik şiddet olaylarında bir artış var. Özellikle insan hakları, demokrasi, basın özgürlükleri yönünden ciddi müdahaleler var. Bu müdahalelerin olmamasını diliyoruz. Gereksiz yere uzayan tutukluluk sürelerinin kaldırılması, hapishaneleri dolduran bir sürü milletvekili, aydın, subayların bir an önce yargılamalarının bitirilmesini, adaletin getirilmesini istiyoruz. Yani asıl talebimiz Türkiye izin özgürlüktür, demokrasidir, insan haklarıdır, kadın haklarıdır ve yoksul kesimlerin beklentileridir. Bu doğrultuda başta barış olmak üzere 2012'nin dünyaya, ülkemize, Antalyamıza hoşgörü, sevgi, sağlık, mutluluk, daha çok insan hakları ve daha çok demokrasi getirmesini diliyorum."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Pasaport, ehliyet, ruhsat zamlandı
 
Kepez Belediye Başkanı Tütüncü 'Arı Gibi Çalışacağız'
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
A Kent’te Şok Arama
Antalya polisi, şehir içi toplu ulaşımda biletleme işlemini gerçekleştiren ...
Belediye Hizmet Binası Yeniden İhale Ediidi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin, inşaatı yarım kalan yeni hizmet binasının ...
Organ Naklinde Dünya Rekoru
Medical Park Antalya Hastanesi'nin Organ Nakli Merkezi Bölümü Başkanı ...
Kepez’e Yeni Yıl Hediyesi
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya'nın vizyonunu güçlendirecek ...
 
 
Bakan yayına bağlandı
Akdeniz Üniversitesi'nde özel güvenlik elemanlarının şiddetine maruz kalan ...
Garson Av Tüfeğiyle Öldürüldü
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir restoranda çalışan 35 yaşındaki Niyazi ...
Bakan Günay'a Fahri Doktora
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Akdeniz Üniversitesince, Türkiye'nin ...
Matso, Sertifika Almaları Hususunda Üyelerini Uyardı
Antalya'nın Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO), üyelerini Fikir ve ...
 
 
İstimlak Bedeli Ödenmediği İçin Kapatılan Yolu Jandarma Açtı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde istimlak bedeli ödenmediği gerekçesiyle ...
Akdeniz Üniversitesi’nde Akademik Tören
Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen 'Akademik Tören'de 34 profesör, 55 ...
Antalya'da açlık grevindeki gençlere pide ikramı
Antalya'da vatandaşlar Füze Kalkanı Projesi'ni protesto etmek için açlık ...
Antalya'da Yarım Kalan Belediye Hizmet Binası Yeniden İhaleye Çıkıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı yarım kalan yeni hizmet binasının ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya