Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
Antalya Emniyet Müdürlüğünden Çok Özel Kurban Bayramı Bilgilendirmesi
Antalya Emniyet Müdürlüğünden  Çok Özel Kurban Bayramı Bilgilendirmesi
 
Antalya’da Kurban Bayramı Tatili Süresince ASAYİŞ ve TRAFİK Tedbirleri En Üst Düzeyde Alınarak Hem Antalyalılar Hemde Şehre Gelen Misafirler Bilgilendirildi
 
19 Ağustos 2018 Pazar - 12:57

Kurban Bayramında İlimizi Ziyaret Edecek Vatandaşlarımızın Dikkatine

Antalya’da Kurban Bayramı Tatili Süresince ASAYİŞ ve TRAFİK Tedbirleri En Üst Düzeyde  Alındı
Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya İl Geneli Polis Sorumluluk Bölgesinde de Kurban Bayramının huzur ve güven içerisinde idrak edilmesini sağlamak üzere 15 Ağustos 2018 Cumartesi günü sabahından itibaren Asayiş ve Trafik Tedbirleri kapsamında alınan güvenlik önlemleri tüm Emniyet Teşkilatına tamim edilerek, en ince ayrıntısına kadar alınan önlemler bir plan dahilinde uygulamaya konulacak olup, bu tedbirler 26 Ağustos 2018 Salı günü akşamına kadar devam ettirilecektir.
Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için, 15 Ağustos -26 Ağustos 2018 tarihleri arasında il geneli polis sorumluluk bölgesinde genel güvenlik, asayiş ve trafik güvenliğinin temini amacıyla (11) gün süresince planlanan tedbirlerde;

 *  İl merkezindeki

Genel asayiş ve güvenlik  tedbirlerinde (21.635), Trafik tedbirlerinde (1.295) olmak üzere toplam (22.930) personel görevlendirilmiş,


  *  Dış İlçelerimizdeki

Genel asayiş ve güvenlik tedbirlerinde (10.552), Trafik tedbirlerinde (1.284) olmak üzere toplam (11.836) personel görevlendirilmiştir.

İlimizin en önemli turizm kenti oluşu ve bayram tatili de olması nedeniyle ülkemizin değişik kentlerinden karayolu, havayolu ve deniz yolu ile ilimize çok sayıda vatandaşımız ile yabancı turistlerin geleceği göz önünde bulundurularak, Kurban Bayramı süresince il merkezi ve ilçelerimizdeki  ana arterler ve bağlantı yolları ile araç ve insan yoğunluğu yaşanan bölge, alan ve güzergahlarda, mezarlıklarda, camilerde, kurban satışı ve kesimi yapılan pazarlarda ve  yerlerde, alışveriş (AVM) merkezlerinde, eğlence yerlerinde, gar ve terminallerde, limanlarda,  lunaparklarda vb.yerlerde kapkaç, hırsızlık, yankesicilik gibi suçların işlenmesinin önlenmesi  ve ayrıca trafik kazalarına meydan verilmemesi amacıyla;

 *  Şehirlerarası otobüs terminali, metro istasyonları,  hava ve deniz limanları, alışveriş merkezleri, çarşı ve pazarlar ile kurban satış yerleri, park ve bahçeler, şehir içi toplu taşıma araçları ve duraklarında oluşabilecek yoğunluklar dikkate alınarak mevcut  sivil ve resmi motorize ekipler ile yaya devriye görevlilerimizin sayıları arttırılmış,
 *  Vatandaşlarımızın huzurunu bozan/bozacak olan davranışların men edilmesi ve aranan kişilerin yakalanması amacıyla, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde yoğun kontrol ve denetlemeler planlanmış ve uygulanmaya başlanmş,
*  Vatandaşlarımız bayram ziyareti ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacaklarından ve işyerleri ile evleri uzun süreli denetimsiz kalabileceğinden hırsızlık olaylarına karşı önleyici tedbirler arttırılmış,
  *  Arefe gününden itibaren bayram süresince mezarlık ziyaretlerinde bulunacak olan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için mezarlık alanlarında yeterli sayıda resmi ve sivil personel görevlendirmeleri yapılmış,

  (UYARI -1: Mezarlıklara araçları ile gelen vatandaşlarımızın araç içerisinde, kıymetli eşya  ve evrak bulundurmamalarını, değerli eşyalarını araç dışından görünür şekilde bir yerlerde bırakmamalarını özellikle hatırlatırız.)
 *  Bayram sabahı bayram namazı nedeniyle camilerde yaşanacak yoğunluklar göz önünde bulundurularak tüm Camilerimizin çevrelerinde ek tedbirler planlanmış,
 *  Bayram öncesi ve bayramın ilk günlerinde kurbanlık hayvan sevkiyatlarındaki yoğunluk dikkate alınarak kurbanlık hayvanlara karşı hırsızlıkların önlenmesi amacıyla tedbirler alınmış, hayvan satışlarının yapıldığı yerlerde sahte para ve dolandırıcılık olaylarına ve hayvan nakil araçlarında yönelik kontroller arttırılmış,
 *  Şehir içi ve şehirlerarası yollarda; trafik kazalarının önlenebilmesi ve vatandaşlarımızın bayram ziyaretlerini huzur içinde yapabilmeleri ve trafiğin tanzimi/denetimi için mevcut resmi denetim ekiplerinin sayısı asgari her 30 km.’ye bir ekip olacak şekilde iki katına çıkarılmıştır.
 (UYARI-2 : Şehirlerarası yolcu ve yük taşıyan araçlar üzerinde kontrollerimiz bayram süresince yoğun bir şekilde sürdürülecek, özellikle hayvan kaçakçılığı konusunda duyarlı bulunulacak, güvenli seyahat için yeterli şartları karşılamayan  ve eksik evrakları olan
araçların seyahatlerine izin verilmeyecektir.)
*  Şehirlerarası ve şehiriçi bağlantılı karayollarımızdaki araç trafik yoğunluğunun yüksek olacağı öngörülen 15-26 Ağustos tarihleri arasında trafik denetimleri hem havadan ve hem de karadan olacak şekilde en üst düzeyde yürütülecektir.
(UYARI -3: Bayram tatili boyunca karayolu trafiğinde seyredecek başta araç sürücüleri olmak üzere tüm yol kullanıcılarının trafik kurallarına (hız sınırlarını aşmama, uykusuz-yorgun araç kullanmama, alkollüyken araç kullanmama, kasksız araç kullanmama, trafik işaret ikaz ve uyarılarına riayet etme vb.) azami özen göstermelerini önemle rica ediyoruz.)

Kurban Bayramı ve tatil vesilesiyle ilimizi ziyaret edecek sayın misafirlerimize; Trafik birimlerimizce yapılan istatistiki çalışmalar sonucu ilimizin karayolu yapısının eğimli, dik ve virajlı olması nedeni ile hiç istenmeyen kazaların, trafik işaret ve levhalarına uymamak, aşırı hızlı ve yorgun araç kullanımından yaşandığı tespit edilmiştir.
Bunun yanı sıra, ilimize yapılacak olan ziyaretlerinizde öncelikle hatırlatmak isteriz; “Antalya’ da tescilli araçların % 20 sini gerek mevsim şartları gerekse ulaşımdaki sağladığı kolaylıklar nedeni ile motorsiklet tipi araçlar oluşturmaktadır. Ayrıca ilimiz “Yaya Öncelikli Kent” tir.
İlimizin fiziki yapısı da dikkate alınarak sürücülerin dikkat etmesi gerek en ve kazaların yoğun olduğu noktalar çıkartılmıştır.
A)    Antalya – Burdur Karayolu güzergâhımız toplam 43 km bölünmüş yoldur.
 1.  Yolun 18 km’si tehlikeli eğim ve virajlı
  2.  25 km’si ise hafif eğimli ve düzdür.
  3.  Üst geçit çalışması yapılmaktadır.
  4.  Yolun fiziki yapısı nedeni ile yoldan çıkma, devrilme, sabit cisme çarpma şeklindeki kazalarda artış görünmektedir.
B)    Antalya – Korkuteli Karayolu güzergâhımız toplam 29 km uzunluğunda bölünmüş yoldur.

  1.  Yolun 18 km’si tehlikeli eğim, virajlı ve
  2.  11 km’si ise eğimsiz ve düzdür.
  3.  Tahtalı beli zirve ile 25 km arası dik eğim ve virajlı olması nedeniyle bu bölgelerde yoldan çıkma, sabit cisme çarpma ve devrilme şeklinde kazalar yoğun olarak görülmektedir.
C)    Antalya – Kemer Karayolu D- 400-09 güzergâhımız toplam 26 km uzunluğunda yolun fiziki yapısı bölünmüş yoldur

  1.  Yolun tamamı virajlı, tehlikeli virajlı ve eğimlidir.
  2.  Ayrıca bölgede bulunan oteller nedeni ile turizm sezonunda karayolu trafik yoğunluğu artmaktadır.
  3.  Güzergâh üzerinde 3 adet tünel mevcuttur,
  4.  Yol kesimi 80-76. Km ler arası özellikle virajlı olması nedeniyle bu bölgede yoldan çıkma, devrilme ve arkadan çarpma şeklinde kazalar meydana gelmektedir.
D)    Antalya - Isparta Karayolu güzergâhımız toplam 31 km uzunluğunda

  1.  10 km’si bölünmüş 21 km ise bölünmemiş yol, yolun büyük bir bölümü hafif eğimli ve virajlıdır,
  2.  Güzergâhta yol genişletme çalışmaları devam etmektedir.
  3.  5-38 km ler arası virajlı kesimlerde yoldan çıkma devrilme ve yerleşim yerleri içerisinde ise yayaya çarpma şeklinde kazalar meydana gelmektedir.
E)    Antalya – Serik Karayolu güzergâhımız toplam 24 km uzunluğunda tamamı düz ve bölünmüş yoldur.

  1.  Antalya Serik, Manavgat ve Alanya İllerini bağlayan yoldur.
  2.  Güzergâhta turizm tesislerinin bulunması nedeniyle her dönemde trafik yoğunluğu çok fazla olan yoldur.
  3.  Kadriye Kavşağı ile Çandır Kavşağı arası kavşak ve yoldan çıkma şeklinde kazaların yoğun olduğu görülmektedir.
F)    Antalya-Akseki güzergâhımız 65 km uzunluğunda yolun fiziki yapısı bölünmemiş yoldur.

  1.  Güzergâhın tamamı dik iniş ve dik çıkışlı ve keskin virajlıdır. Bu nedenle bu bölgedeki trafik kazaları hatalı sollama, viraja hızlı girmesi sonucu savrulma devrilme ve sabit cisme çarpma şeklinde meydana gelmektedir.
G)    Akseki güzergâhının devamı olan Manavgat ile Alanya Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği sorumluluk bölgesi 104 km uzunluğundadır.

  1.  Yolun fiziki yapısı düz ve eğimsizdir.
  2.  Yerleşim birimi içerisinden geçen bu güzergâhımızda yol üzerinde çok fazla kontrollü, kontrolsüz ve tali yoldan anayola katılım mevcuttur. Ayrıca yayalar sıklıkla kullanmaktadır.
  3.  Bu bölgede kazalar genellikle kavşak kazaları ve geçiş üstünlüğüne uymama şeklinde meydana gelmektedir.
H)    Kaş-Antalya güzergâhı toplam 86 km uzunluğunda olduğu yolun fiziki yapısı virajlı, eğimlidir.

  1.  Bu bölgede trafik kazaları genellikle 11-22 Km ler arasında meydana geldiği bu bölgede anayola çok fazla tali yol ve arazi yolu katılımı olmasından kaynaklanmaktadır.
  2.  Kazalar genellikle yandan çarpma şeklinde meydana gelmektedir.
İ)      Korkuteli-Antalya güzergâhı 86 km uzunluğundadır

  1.  Yolun fizik yapısı genellikle virajlı eğimli ve bölünmüş yoldur.
  2.  Kazalar genellikle Korkuteli – Fethiye karayolu üzerinde oluş şekli olarak yoldan çıkma ve devrilme şeklinde meydana gelmektedir.
J)      Kumluca-Antalya güzergâhımız toplam 74 km uzunluğundadır.

  1.  Yolun fiziki yapısı, eğimli ve virajlıdır.
  2.  Meydana gelen kazaların Antalya – Kemer arası yolun bölünmemiş yol olması ve virajlı olması nedeniyle sürücülerin viraja hızlı girmesi sonucu yoldan çıkma ve devrilme şeklinde meydana gelmektedir.
  3.  Ayrıca yine Kumluca -Finike arasında D 400-08+16 ile D 400-08+13 km’lerinde kaza artışı görünmektedir.

Hatıralarınızdan silinmeyecek güzellikte tatil yaşamanızı, hasretle kavuşmayı beklediğiniz yakınlarınıza sağ salim ulaşabilmenizi diler, bayramınızı Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak en içten dileklerimizle kutlarız.
Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak; hizmetin daima en iyisine layık olan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla, 24 saat boyunca görev başında olacağımız (11) gün süresince, vatandaşlarımızın  karşılaşacakları her türlü asayiş, güvenlik, terör ve trafik olaylarıyla/sorunlarıyla ilgili ihbar, şikâyet ve yardım taleplerini aşağıdaki iletişim adreslerinden Antalya İl Emniyet Müdürlüğüne iletmelerini rica ediyor, ülke olarak  bayram tadında kazasız belasız bir bayram geçirilmesini temenni ediyoruz.



            Telefon Numaraları  : 112 Acil Çağrı Merkezi

Emniyet Santral                  : 0 (242) 345 41 00 (5 hat)



            e-postadresleri; [email protected]@antalya.pol.tr>



Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Camilere Bayram Hazırlığı
 
İyi Bayramlar
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalya Emniyet Müdürlüğü O Sürücülere Uygulanacak İşlemleri Açıkladı
İşte Kamuya Açık Alanlarda Trafik Düzenini Bozan ve Tehlikeli Araç Kullanan ...
18 FETÖ/PDY Üyesine Eş Zamanlı Operasyon
FETÖ/PDY Soruşturmaları Kapsamında 19 Adrese Eş Zamanlı Operasyon Yapıldı
Başsavcı Solmaz'dan Vali Karaloğluya Veda Ziyareti
Vali Münir Karaloğluna Makamında Veda ziyaretinde Bulunan Başsavcı Solmaz'a ...
BAM Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz Yargıtay Üyeliğine Seçildi
Antalya Bölge Mahkemesi Başkanı Ali Nevzat Açıkgöz HSK' da Yapılan Seçimde ...
 
 
Adliyede 15 Temmuz Şehitlerimiz İçin Anlamlı Etkinlik
Adliye Bahçesinde, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olanlar ...
Başkan Açıkgözden İl Müdürü Ulucan'a Ziyaret
Yeni Göreve Başlayan İl Emniyet Müdürü Ulucanı Makamında Ziyaret Eden ...
Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan'dan Bayram Mesajı
Ulucan Mesajında''Antalya İl Emniyet Müdürlüğü olarak değerli vatandaşlarımızın ...
Polis Şüpheli Tır'da Aramada Eroin Ele Geçirdi
Aksu ilçesindendeki Narkotik Polislerince Yapılan operasyonda eroin bulunan ...
 
 
Antalya Adliyesi Bahçesinde İkinci Kez İftar Proğramı
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Antalya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi ...
Bayram ve Yaz Tatilin'de Trafik Güvenliği İçin Bilgilendirme
Şehirlerarası Otobüs Sürücüleri ve Yolcularına Trafik Güvenliği Hakkında Bilgilendirmeler Yapılıyor
Antalya Açıkların'da Kaçak Göçmen Faciası 9 Ölü
Olayda, 1'i kadın, 6'sı çocuk 9 kişinin cansız bedeni sudan çıkarılırken, ...
Kaçak Pırlanta Getiren Afganlar Havalimanında Yakalandı
Giysilerinin arasında yapılmış gizli bölmelerde küçük poşetlere konularak ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya