Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Antalya İli Alanya ve Manavgat İlçelerinde İhaleye Çıkarılan Hazine Gayrimenkulleri
Antalya İli Alanya ve Manavgat İlçelerinde İhaleye Çıkarılan Hazine Gayrimenkulleri
 
Antalya’da, 95.936 parsel de 7.620 km2 yüzölçüme sahip Hazine arsa ve arazileri bulunmaktadır. İlimiz yüzölçümünün 20.732 km2 olduğu göz önüne alındığında Antalya'nın 1/3 ünün tapuda Hazine adına tescilli olduğu görülmektedir. Bu orana, Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri de eklediğimizde İlimizin yaklaşık % 60' ının Hazine taşınmazı olduğu görülecektir
 
1 Aralık 2010 Çarşamba - 10:35

Dünya ekonomilerini incelediğimiz zaman, özellikle gelişmiş batı ekonomilerine baktığımızda hiçbirinde bu kadar fazla devlet arazisi ya da atıl sermaye bulunmamaktadır. Tamamına yakını ekonomiye kazandırılmıştır. Dünya ülkelerinin mülkiyet dağılımlarını, ülkelerin gelişmişlik ölçütlerinden biri olan kişi başına düşen milli gelirleri ile karşılaştırıldığında, görülmektedir ki; Bir ülkede özel mülkiyet oranı, Devletin mülkiyet oranından ne kadar fazla ise o kadar kişi başına milli gelirleri de yüksek olmaktadır. Diğer bir anlatımla, bir ülke atıl devlet arazilerini elinde tutmayıp özel müteşebbislere vererek yatırım ve üretime, dolayısıyle ekonomiye kazandırdıkça o kadar çok ekonomik yönden gelişiyor ve o ülkenin fertlerinin gelirleri arttığından yaşam seviyeleri yükseliyor. Aksine, Devletin mülkiyet oranı özel mülkiyet oranından ne kadar çok fazla ise o kadar az gelişiyor, milli gelir seviyesi düşüyor ve fertlerinin yaşam kalitesi azalıyor.
 
Antalya’da bulunan atıl vaziyetteki hazine arsa ve arazilerinin, ekonomiye kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla Defterdarlığımızca belirli periyotlar dahilinde yaptığımız ihalelere Aralık ayı içinde de devam edilmektedir. Bu çerçevede Alanya ve Manavgat ilçelerimizde bulunan toplam 22.240 m2 büyüklüğünde, 2.290.000,00 TL değerinde 18 adet Hazine taşınmazının satış ihaleleri de yapılacaktır.
 
 Bunun yanında, bir yatırımda yatırım maliyetinin önemli bir kısmını yatırımın üzerinde yapıldığı arazinin bedeli oluşturmaktadır. Arazi maliyeti ne kadar düşürülürse işletme sermayesi de o kadar büyük olur ki, bu da kolayca ve daha büyük yatırımın gerçekleştirilmesini sağlar. Böylelikle yatırım ve istihdamın arttırılması önemli katkıda bulunulmuş olur.
 
Bu amaçla; Manavgat İlçesi Evren Mahallesinde 18.184 m2 büyüklüğünde taşınmaz, ticaret ve konut hariç olmak üzere, imar planı ile getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak, turizm, eğitim, sağlık, sanayi, sosyal ve kültürel amaçlı tesislerin yapılması amacı ile 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı ihalesi yapılacaktır.
 
·   Manavgat Sarılarda Satılık Konut Arsaları
 
Manavgat İlçesi Sarılar Mahallesinde bulunan9.698 m2 büyüklüğünde, 1.468.000,00 TL değerinde 13 adet arsanın satış ihalesi, açık teklif usulü ile Manavgat Malmüdürlüğünde 9 Aralık 2010 Perşembe günü gerçekleştirilecektir. Taşınmazların tamamı Sarılar Belediyesi sınırları içinde kalmakta olup, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı olarak ayrılmıştır. Taşınmazların her birinde plana göre 0,90 kaks, 0,30 taks oranları üzerinden zemin + 2 kat inşaat müsaadesi vardır. Ayrıca, satılacak arsalar yol, su, elektrik, toplu taşıma gibi belediye hizmetlerinden de yararlanmaktadır.
·     Manavgat Yaylaalan ve Karaöz Köylerinde Satılık Tarım Arazileri
 
Ayrıca Manavgat İlçesi Yaylaalan ve Karaöz Mahallerinde bulunan 10.046 m2 büyüklüğünde, 202.000,00 TL değerinde 2 adet arazi ise  09 Aralık 2010 Perşembe günü satışa çıkarılacak olup, taşınmazlar plansız alanda bulunmaktadır.
 
 
·     Alanya İncekum ve Mahmutlar Beldesinde Satılık Konut Arsaları            
              
Alanya İlçe bulunan 2.496 m2 büyüklüğünde 620.000,00 TL değerinde 3 adet Hazine arsası 14 Aralık 2010 Salı günü Manavgat Malmüdürlüğünde açık ihale usulü ile satış ihaleleri gerçekleştirilecektir.
Alanya İlçesi, İncekum Beldesinde bulunan toplam 1.770 m2  yüzölçümündeki 2 adet arsa, toplam 320 bin TL bedel üzerinden, satışa çıkarılacaktır. Arsalar 1/1000 ölçekli uygulama imar planı içinde kalmakta olup, planda konut alanı olarak ayrılmıştır. Plana göre arsalarda 2 kata kadar inşaat müsaadesi vardır.
Ayrıca, Mahmutlar Kasabası sınırları içinde bulunan 725 m2 yüzölçümünde, 1 adet taşınmaz da 300 bin TL bedel üzerinden satılacak olup, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı olarak ayrılmıştır.
 
Bilindiği üzere Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az ¼ ü peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkânı getirilmiş olup, bu taksitlere ise aylık % 0,75 oranında düşük bir faiz uygulanmaktadır. Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır.
 
·               Yatırımcılarımız için Manavgat’ta irtifak hakkı ihalesi….
 
Manavgat İlçesi Evren Mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 18.184 m2 büyüklüğünde 106 ada 1 parsel numaralı taşınmaz, ticaret ve konut hariç olmak üzere, imar planı ile getirilecek kullanım kararlarına uygun olarak, turizm, eğitim, sağlık, sanayi, sosyal ve kültürel amaçlı tesislerin yapılması amacı ile 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı ihalesi yapılacaktır. İhale 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile, 180.000,00 TL yıllık bedel üzerinden 9 Aralık 2010 Perşembe günü Manavgat Malmüdürlüğünde gerçekleştirilecektir.
Söz konusu arsa Evrenseki Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kalıp, taşınmaza toplu taşıma araçlarıyla da rahatlıkla gidilebileceği gibi, sahilden de ulaşılabilmektedir. Parselin bulunduğu mahalde her türlü alt yapı hizmetlerinden yararlanılmakta olup, arsanın denize uzaklığı sadece 350 metredir.
İhale sonucu, gerekmesi halinde fiili kullanım olmaksızın, imar planının yaptırılması, değiştirilmesi, uygulama projelerinin hazırlatılması ve onaylatılması gibi işlemlerin yerine getirilebilmesi, ilgili Kurum ve Kuruluşlardan gerekli izinlerin alınabilmesi için, irtifak hakkı ihalesi sonucunda kararlaştırılacak irtifak hakkı bedelinin % 20' si oranındaki bedel karşılığı 1 (bir) yıl süre ile ön izin verilebilecektir. Gerekmesi halinde ön izin süresi bedeli karşılığında uzatılabilmektedir.
 
·               Alanya Devlet Hastanesinde Kiralık Kantin ve Kafeterya
 
Alanya İlçesi, Fığla Mahallesinde bulunan, Devlet hastanesinin 90 m2 lik kısmı 40.500,00 TL yıllık kira bedeli üzerinden,   5 yıl süre ile Kantin ve Kafeterya olarak kullanılmak üzere kiraya verilecektir. Kiralama ihalesi 14 Aralık 2010 Salı günü Alanya Malmüdürlüğünde gerçekleştirilecektir.
 
İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup, takip eden yıllar kira bedelleri ise bir önceki yıl kira bedelinin ÜFE oranında artırılması suretiyle bulunacak bedeldir. Kira bedellerinden ayrıca KDV alınmayacaktır. Kiracı tarafından talep edilmesi halinde, ilk yıl için kira bedelinin dörtte biri sözleşmenin düzenlenmesinden önce, kalanı üçer aylık dönemler halinde üç eşit taksitte, müteakip yıllar kira bedelleri ise, üçer aylık dönemler halinde dört eşit taksitle ödenebilir.
 

Ekonomiye kazandırılması amacıyla ihalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları hakkında bilgiler Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde (www.antalyadefterdarligi.gov.tr) yayınlanmıştır. Ayrıca vatandaşlarımız konuyla ilgili olarak Manavgat ve Alanya Malmüdürlüklerinden ayrıntılı bilgi alabilirler

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Belçika Parlamento Başkanı Türkler’e Hakaret Etti
 
Yurtdışına Gitmek İsteyen Gençlere Seminer
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
DSP Antalya Barosunu Ziyaret Etti
Demokratik Sol Parti İl Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, yönetim kurulu ...
Wikileaks Balonu Antalya'da Söndü
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, Wikileaks sitesinde ...
Şiddetli Yağış Sera ve Evlere Zarar Verdi
Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan ...
Antalya Döşemealtı'nda Su Kesintisi
Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT), ...
 
 
Kepez’e Evlad-ı Fatihan’dan 2. Kardeş Şehir
Kepez Belediyesi, 540 yıla yakın Osmanlı Devleti’nin egemenliğinde bulunan ...
Profesöre Rüşvet Gözaltısı
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı, Kadın Hastalıkları ...
Antalya’da Şüpheli Ölüm
Antalya'da, psikolojik sorunları olan bir kişi apartmanlarının bahçesinde ölü bulundu
Başkan Evcilmen’den Öğretmenler Günü Kutlaması
Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü öğretmenlere ...
 
 
Emlak Vergisi’nde Son Bir Hafta
Emlak Vergisi’nin 2. taksiti için ödeme süresi 30 Kasım’da sona eriyor. ...
Turgut Özakman’a Başöğretmen Atatük Onur Ödülü Verilecek
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, ...
Su Kanalı Sera ve Muz Bahçelerine Zarar Verdi
Alanya’da Devlet Su İşleri'nin (DSİ) sulama kanalı çökünce taşan seralara, ...
Minik Enver’in Organları 3 Kişide Yaşayacak
Antalya'da beyin kanamasından yaşamını yitiren 7 yaşındaki minik Enver ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya