Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/21 °C
 
 
    Muratpaşa'da ‘Büyük Zafer’ konvoyu  
 
    Başkan Adayı Tütüncü : Antalya’da Hakan Tütüncü, Kepez’de Rıza Sümer diyeceğiz.  
 
    2. Etap Konyaaltı Sahil Projesi Hizmete Giriyor  
 
    Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?  
Antalya'da Bir Günde Serkan Bayram la İki Buğday Tanesi Rüzgarı Esti
Antalya da Bir Günde Serkan Bayram la İki Buğday Tanesi Rüzgarı Esti
 
Byturco Medya Grubumuz sponsorluğunda gerçekleşen söyleşide yoğun ilgi gören AK Parti İstanbul Milletveili Av.Serkan Bayram gençlere tekrar gelicem sözü verdi..
 
31 Ocak 2023 Salı - 21:07

Filme konu olan bir azim hikayesi Her yerde İlgi Görüyor
Akdeniz Üniversitesi’nde AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın azmi ile engelleri aştığı yaşam hikayesinin anlatıldığı Buğday Tanesi filmi üzerine Antalyada BYTURCO MEDYA GRUBUMUZ sponsorluğunda Akdeniz Üniversitesinde  ve Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Ahmet Hamdi Aksekili Öğrenci yurdunda  Engelsiz Söyleşi gerçekleştirildi.
Her iki söyleyişiye gençler büyük büyük ilgi gösterdi..Milletvekilli Antalya'ya tekrar gelme sözü verdi.
ilk  söyleşi Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci toplulukları tarafından Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın katıldığı Buğday Tanesi Engelsiz Söyleşiye İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın yanı sıra Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler ,BYTURCO  MEDYA  Yayın Grubu Başkanı Mehmet Kesim,İş adamlarıı Lütfü Kesim,Yasin Tezcan ,Gazi Dağ, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.
Afro-Antalya Topluluğu, Engelsiz Akdeniz Topluluğu, Sinema Topluluğu, Uluslararası Öğrenciler Topluluğu, Antalya Üniak Topluluğu, Akdeniz Kalite Elçileri Topluluğu’nun BYTURCO MEDYA Grubunun ’un desteğiyle düzenlediği söyleşi İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram’ın hayatını konu alan filmin fragman gösterimi ile başladı.
YAŞAM HİKAYESİ DİNLEYENLERİ DUYGULANDIRDI
Küçük yaşlarda yaralandığı yangın faciasının izlerini taşıyan Av. Serkan Bayram’ın yaşam hikayesi dinleyenleri duygulandırdı. Hayatından ve yaşadığı olaylardan bahseden Av. Serkan Bayram, hayatı boyunca “Neden engelli kaldın?” sorularından bunalarak bir gençlik yaşadığını ve engellilere bu tarz soruların sorulmaması gerektiğini ifade etti. Ve sorulardan bunalan Bayram, “Sorma” diye bir tişört yaptırmayı bile düşündüğünü söyledi. Çocukken bayramlarda çektirdiği fotoğraflarda ise kimseler görmesin diye hep ellerinin cebinde olduğunu ve bunu o zaman fark etmeden yaptığını anlattı. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen kararlılık ve azim örneği sergileyerek eğitimine devam ettiğini belirten Serkan Bayram, Hukuk Fakültesi’ni bitirmesine ve Adalet Bakanlığı’nın hakimlik sınavını kazanmasına rağmen mülakatta engeli nedeniyle elendiğini söyledi. Avukat Serkan Bayram, bu karar sonrası bile yılmadığını, yaşamını engelli haklarına adadığını anlattı.
ARTIK ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ HÂKİM, SAVCI OLABİLECEK
Memleketi Erzincan’dan milletvekili seçildiğini anlatan Avukat Serkan Bayram, milletvekilliği sürecinde de engellilerin sesi olmaya devam ettiğini söyledi. Engellilerin hâkim ve savcı olmasını engelleyen yasanın değişmesi için verdiği mücadeleyi kazandığını anlatan Bayram, “Hakimlikle ilgili süreçte geçen sene 24 Kasım 2021’de Sayın Cumhurbaşkanımız da diğer parti milletvekillerimize de diğer partilerin genel başkanlarına da durumu anlattık. Nihayetin de bütün partilerin oy birliği ile engellilerin hâkim olmasını engelleyen maddeyi ortadan kaldırdık. Artık engelli kardeşlerimiz hâkim, savcı olacak. Mecliste Adalet Bakanımızla karşılaştığımızda hakimlik, savcılık sınavı yapıldığını ve mülakat süreçlerinin sürdüğünü söyleyerek engelli kardeşlerimizi dedi ortopedik engelli kardeşlerimizi alacağız hatta görme engelli kardeşlerimizi de idari hâkim yapmayı düşünüyoruz şeklinde ifade etti. Geldiğimiz nokta burası. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
KİMSE ENGELİNDEN DOLAYI GERİ KALMAMALI
Türkiye’nin son yıllarda engellilerle ilgili çok yol kat ettiğini söyleyen Bayram, “Ülkemizde bundan sonra mahkemelerimizde engelli hâkim göreceğiz. Dilerim engelli vali, büyükelçi, bakan, rektör, başhekim olması gerekiyor. Bu sessiz devrimin taçlanması gerekiyor. Kimse engelinden dolayı geri kalmamalı. Engelsiz bir dünya, engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir Antalya olmalı.” şeklinde konuştu. Engelliler ayrıcalık istemediğinin altını çizen Serkan Bayram, “Biz de herkes gibi eşit bir şekilde yaşamak istiyoruz. Engellilerin özgüvenini kırıcı durumlara dikkat ederek onların hayata daha özgüvenli bir şekilde alışmaları için yardımcı olunması gerekiyor.” dedi. Serkan Bayram, Buğday Tanesi Milyonların Hikayesi kitabının da çıktığını belirterek, katılımcılara kitabını tanıttı.
BUĞDAY TANESİ FİLMİ İNSANLARA ÇOK ÖNEMLİ MESAJLAR VERECEK
Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş ise Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın ortaya koyduğu kararlılıkla Akdeniz Üniversitesi’nin engelli öğrencilere yönelik çalışmalarda öncü olduğunu hatırlattı. Akdeniz Üniversitesi’nin 2021 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Türkiye Erişilebilirlik Ödülleri kapsamında Engelsiz Üniversite ödülünü aldığını hatırlatan Prof. Dr. Özçatalbaş, “Akdeniz Üniversitesi olarak engelsiz ve insan odaklı çalışmayı bilimi öne alarak bu kapsamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her yıl üç farklı birimimiz engelsiz hale geliyor. Hem öğrencilerimizi salonlara kolaylıkla ulaşılabilir hale geliyor. Hem ulaşımda engeli kaldırıyoruz. Hem de kültürel ve sosyal faaliyet alanlarına öğrencilerimizin rahatlıkla ulaşımını sağlayacak önlemler alıyoruz. Sayın Milletvekilimiz Serkan Bayram ortaya koymuş olduğu sorumluluk ve misyonla hayata geçirdiği Buğday Tanesi filmi ile hem Avrupa’da hem de diğer dünya ülkelerinde insanlara çok önemli mesajlar vereceğine inanıyorum.” dedi. Söyleşinin ardından Bayram’a teşekkür belgesi takdim edilerek fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

İKİNCİ SÖYLEŞİ VE FİLM GÖSTERİSİ  AHMET HAMDİ AKSEKİ ÖĞRENCİ YURDUNDA GERÇEKLEŞTİ

Kalabalık bir öğrenci topluluğu önce Buğday Tanesi Filmini seyretti sonra AK Parti İstanbulMilletvekili Av. Serkan Bayram’ın söyleşisi gerçekleşti,
Söyleş sonrası Milletveili Bayram Mikrofonu gençlere vererek soru cevap bölümünde çok güzel bir söyleş daha gerçekleşti..
Yurtda ev sahipliğini Antalya Gençlik ve Spor il Müdürü Yavuz Gürhan gerçekleştirirken Antalya İl Milli eğitim Müdürü Dr.Emre Çalışkan'da söyleşide hazır bulunurken 
Ahmet Hamdi Akseki Öğrenci yurdu müdürü Halil Akbıyık  misafirlere ikramda bulundu.
Yurdaki AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram söyleşiye Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, İletişim Başkanlığı Antalya Bölge Müdürü Esen Diler ,BYTURCO  MEDYA  Yayın Grubu Başkanı Mehmet Kesim,İş adamlarıı Lütfü Kesim,Yasin Tezcan ,Gazi Dağ, öğrenciler ve akademisyenlerde katıldı.
Her iki söyleşiden oldukça memnunluk duyan gördüğü ilgiden ve organizasyondan dolayı teşekkür eden AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram  Antalya'ya söyleşi için tekrar gelme sözü verdi.


 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
BARÜ'den bir yeni buluş daha : İHA’lar için Otomatik Batarya Değiştirme Sistemi
 
Başkan Böcek :Felsefecilerin Görüşlerini Önemsiyorum
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Yılın En Kısa Ayında Antalya DOB'da Dolu Dolu Konserler
Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2022’nin en kısa ayı olan Şubat’ta zengin ...
Av.Serkan Bayram Buğday Tanesi ,Engelsiz Söyleşiyle Akdenizli Gençlerle Buluşuyor
Buğday Tanesi Kitabı ve Filmiyle milyonlarca engelli bireye Umut olan ...
Antalya'da Kaleiçi surları gün yüzüne çıkıyor
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 20’nci yüzyılın başlarına kadar ayakta ...
Bu Türkü Ziyafeti Kaçırılmaz
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına ...
 
 
‘KANLI NİGAR’ Müzikalini Kaçıranlara Fırsat
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli ...
Puccini’nin ‘La Bohème’ operasını 14 Ocak Cumartesi akşamı
Antalya Devlet Opera ve Balesi, Kasım ayında prömiyerini gerçekleştirdiği ...
Kaçıranlara Fırsat,Kanlı Nigar ,Tekrar Sahneleniyor
“Kanlı Nigar” müzikalini Cem İdiz’in besteleri ile 10 Ocak Salı akşamı ...
Muratpaşa'da ​İlk sergi Cumhuriyet’in 100. Yılı için
“Cumhuriyetin 100. Yılında Bir Cumhuriyet Kadını” sergisi 6 Ocak’ta açılacak.
 
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'a Antalya'da Yoğun İlgi
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan Buğday ...
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram Filminin Antalya Gösterimi İçin Erasta AVM'de
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayatını konu alan Buğday ...
22. Uluslararası Antalya Piyano Festivalinde Muhteşem Gösteriler
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 22. Uluslararası ...
Akdeniz Su Havzası ve Suyun Geleceği Çalıştayına yoğun ilgi
Akdeniz Su Havzası ve Suyun Geleceği Çalıştayı Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşti.
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Doç. Dr. Yurdagül AtunYazdı:Doğru mu, Yalan mı?

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
​Doğu Akdeniz’de Temelden Değişiklikler
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya