Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/31 °C
 
 
    Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü  
 
    Tansiyon Hastalığında Suçlu Gen Deyil Yaşam Şekli  
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
Arınç: Bingazi’ye Hastane Yapıyoruz
Arınç: Bingazi’ye Hastane Yapıyoruz
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin Bingazi'de hastane yapacağını, Libya'da yardımların dağıtılmasında da BM talimatları doğrultusunda katkıda bulunacağını söyledi.
 
5 Nisan 2011 Salı - 09:58

Arınç, New York'ta BM Genel Merkezinde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştü.
Başında sadece görüntü alınmasına izin verilen görüşmede, Genel Sekreter Ban, Arınç'ın elini sıktı ve Türkiye'nin BM'ye destek veren ülkelerin başında geldiğini söyledi.
Görüşmeye Arınç ile TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, BM Daimi Temsilci Yardımcısı Elçi-Müsteşar Fazlı Çorman da katıldı.
Arınç, BM Genel Merkezinde TRT ile BM Televizyonu arasında imzalanan işbirliği protokolü töreninin ardından basını bilgilendirdi. Genel Sekreterle görüşmesinin çok samimi ve yapıcı geçtiğini belirten Arınç, ''Sayın Genel Sekreter, Türkiye'nin önemini, Sayın Başbakanımızın güçlü liderliğini takdir ediyorlar, Türkiye hakkında çok olumlu düşüncelere sahipler'' dedi.

KUR'AN-I KERİM'İN YAKILMASI

Türkiye ve İspanya'nın eşbaşkanlığını yaptığı Medeniyetler İttifakı'nın da BM'nin bir projesi olduğuna dikkati çeken Arınç, Türkiye'nin bu kapsamda yaptığı çalışmaların dünya barışı ve diyalog için ne kadar önemli olduğunu Genel Sekreterin de söylediğini ve Türkiye'ye teşekkür ettiğini kaydetti. 
Genel Sekreterin, bu kapsamda olumsuz bir örnek olarak, bir Amerikalı rahibin ABD'de Kur'an-ı Kerim'i yakması karşısında, İslam aleminde meydana gelen tepkiler ve bunların çok aşırılıkla devam ediyor olmasından duyduğu endişeyi ve yapılan işlerin yanlışlığını ifade ettiğini söyleyen Arınç, ''Biz de bu İttifak ve diyalog çerçevesinde İslam'ın daha iyi tanınması, anlaşılması, bütün dinlerin birlikte ve bir arada yaşamak, birbirlerine saygı göstermek, medeniyetlerin, kültürlerin birbirlerine düşman olmadıklarını, birbirlerini desteklediklerini ortaya koyan çalışmalar yapmak gerektiğini ifade ettik'' dedi.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER
Türkiye'nin kendi bölgesinde, Ortadoğu'da ve Kuzey Afrika'da yaşanan gelişmelerin de toplantıda gündeme geldiğini belirten Arınç, şunları kaydetti:
"Tabii Türkiye özellikle Libya konusunda NATO çerçevesinde alınan kararları hem uygulamaktadır, hem de insani yardım konusunda örnek bir çalışma sergilemektedir. Bildiğiniz gibi feribotlarımızı bile yüzer hastane durumuna getirdik ve geçtiğimiz günlerle beraber, sanıyorum sayısı 600-700'leri buldu, Libya'nın kendi vatandaşlarından, belki muhaliflerden, göstericilerden yüzlerce insanı tedavi amacıyla Türkiye'ye getirdik. (Genel Sekretere) Başka ülkelerin vatandaşlarıyla beraber yurttaşlarımızı oradan havayoluyla deniz yoluyla tahliye ettiğimizi anlattık. NATO çerçevesinde alınacak kararlara insani amaçlı olarak Türkiye'nin her şart altında uyacağını, Bingazi'de bir hastane yapacağımızı, orada insani yardımların dağıtılmasında da BM'nin talimatları çerçevesinde katkıda bulunacağımızı ifade ettik. (Görüşmede) Türkiye'nin bu ülkelerin yönetimleriyle muhaliflerle halkla oradaki kuruluşlarla çok yakın ilişki içinde olduğunu ve Türkiye'nin güvenilir bir ülke olarak, sözüne itimat edilen bir ülke olarak her yerde takdirle karşılandığını, çabalarımızı sürdürdüğümüzü ifade ettim. (Genel Sekreter) Kendileri de bunun farkında olduklarını ve bu çabalara takdirle baktıklarını ifade ettiler. 8-9 Mayıs'ta Türkiye'ye gelecekler.''

TRT İLE BM TELEVİZYONU ARASINDA İŞBİRLİĞİ
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, New York'ta, TRT ile BM Televizyonu arasında BM Genel Merkezinde düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine katıldı
TRT ile BM Televizyonu Basın İletişim Platformu arasındaki işbirliği protokolünü TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un iletişim ve enformasyondan sorumlu yardımcısı Kiyotaka Akasaka, BM'de ''Dag Hammorskjold Salonunda'' imzaladı.
Törene, Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan, Washington Büyükelçisi Namık Tan, BM Daimi Temsilci Yardımcısı Elçi-Müsteşar Fazlı Çorman, BM'nin Haber ve Medyadan Sorumlu Daire Başkanı Stephane Dujarric katıldı. 
BM'nin Haber ve Medya Dairesi Tanıtım Bölümü Başkanı Caroline Petit tarafından sunulan imza töreninde, TRT Genel Müdürü Şahin ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un iletişim ve enformasyondan sorumlu yardımcısı Kiyotaka Akasaka, işbirliği protokolünü imzalamalarının ardından el sıkışarak birbirlerini tebrik ettiler.
Arınç törende yaptığı konuşmada, TRT ile BM televizyonu arasında imzalanan işbirliği protokolünden büyük memnuniyet duyduklarını belirterek bu memnuniyetini bugün BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmede de ifade ettiğini, Genel Sekreterin de bu görüşü paylaştığını söyledi.
TRT'nin 40 yıldan beri, BM Televizyonunun da 60 yıla yakın bir zamandır yayın yaptığını belirten Arınç, şöyle konuştu:
''BM çok prestijli bir kurum, bütün dünya toplumlarının buluştuğu bir merkez, dünyanın barışının korunması, toplum meselelerinin çözülmesi için ideal bir platform, tam bir diyalog ve uzlaşma merkezi. Türkiye, BM'nin gücüne, önemine inanıyor ve BM ile aynı amaca hizmet etmekten büyük memnuniyet duyuyor. Bugün de yayıncılık alanında BM Televizyonu ile yaptığımız anlaşmanın TRT tarafından çok iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyorum.'' 
TRT'nin kamu yayıncılığında son dönemde çok büyük atılımlar yaptığını söyleyen Arınç, TRT'nin şu anda 15 kanala sahip olduğunu, çeşitlilik ve çoğulculuğa sahip olduğunu, dünyanın her bölgesine ulaşma imkanına sahip olduğunu ve TRT kanallarının eğitimden, habere, haberden turizme 2 anadilde yayına kadar çok geniş bir yelpazeye yayıldığını ifade etti.
Arınç, ''BM Televizyonuyla protokol yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz ve bunun başarılı sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Bu imzaladığımız protokol bizim açımızdan da bir ilktir, umarım zengin arşivlerimizde iki televizyon da birbirlerine yardımcı olacaklar. Biz bu işten karlı çıktığımızı düşünüyoruz, bize bu karlı alışveriş imkanını tanıdığı için Sayın Akasaka olmak üzere BM'ye teşekkür ediyorum'' dedi.
Akasaka da törende yaptığı konuşmada, kendisinin başında bulunduğu BM İletişim ve Enformasyon Dairesinin, TRT ile işbirliği protokolü imzalamasından dolayı son derece memnun olduğunu belirterek TRT'nin dünyadaki olayları ve BM'nin çalışmalarını izleyicilere yansıtmada son derece önemli bir rol oynadığını belirtti. İmzalanan protokolle TRT'nin BM Televizyonuna, Türkiye'de düzenlenecek başta 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı olmak üzere konferanslarla ilgili görüntü vereceğini söyleyen Akasaka, işbirliği protokolünün hem televizyon, hem de radyo alanında olacağını belirtti. 
''Türkiye, uluslararası arenada olağanüstü bir rol oynuyor'' diye konuşan Akasaka, Türkiye'nin BM'nin Medeniyetler İttifakı girişimine de eşbaşkanlık yaptığını hatırlattı.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin de yaptığı konuşmada, ''Bugün bizim için son derece önemli bir gün, umarım pek çok arşivden yararlanabiliriz, BM Televizyonunun arşivini kullanabileceğimiz için şanslıyız'' dedi. Geçen sene BM Genel Kurul toplantıları sırasında BM Medya ve Televizyon yetkilileriyle ilk görüşmelerini yaptıklarını anlatan Şahin, özellikle yoğun seçim dönemi sırasında New York'a BM imza törenine gelen ve kendilerine her zaman destek veren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'a ve BM Genel Sekreteri ile ekibine teşekkür etmek istediğini belirtti. Şahin konuşmasında BM Televizyonu'na her zaman teknik ekip desteği vermeye hazır olduklarını da ifade etti.
İmza töreninde, TRT Türk kanalı tarafından yayınlanan ve BM Televizyonu arşivlerinden yararlanarak hazırlanan Mısır'da 13 yaşındaki bir kız çocuğunun okula gitme hayalini gerçekleştirmesini anlatan 2 dakikalık Türkçe bir tv programı da gösterildi.
Arınç daha sonra aynı salonda bir basın toplantısı düzenledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Sarkozy, Uattara İle Görüştü
 
YGS'de Bir Şifre Daha Çıktı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Hakkari’de Olaylı Havai Fişek Gösterisi
Hakkari'de eş zamanlı havaifişek gösterisi yapıldı.
Acemi Sürücü Fren Yerine Gaza Basınca Merdivenlerden Uçtu
Kocaeli'de, acemi sürücü otomatik vites arabayı geri vitese aldığını sanınca merdivenlerden uçtu.
Hadım Cezası Komisyondan Geçti
“Tecavüz ve cinsel istismara ağır cezalar getiren” kanun teklifi, TBMM ...
LYS Başvuru Tarihi Değişti
ÖSYM, üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme ...
 
 
Çiçek: ÖSYM Başkanının Açıklaması Yeterli
Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, YGS'de ...
Alparslan Türkeş Kabri Başında Anıldı
Alparslan Türkeş, ölümünün 14. yılında Beştepe'deki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
'Seyyar Tayyar'a Tutuklama Şoku!
Çocuklar Duymasın adlı dizinin Seyyar Tayyar tiplemesiyle ünlenen Bursa ...
Rasmussen, Ankara'da Erdoğan’la Görüşüyor
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ...
 
 
Bu Kadarına Pes! Önce Darp Ettiler Sonra Tecavüz!
Ödemiş'in Kuvvetli Mahallesinde yalnız yaşadığı belirtilen 85 yaşındaki ...
Gül, Cakarta’da Çiçeklerle Karşılandı
Cumhurbaşkanı Gül'ü Cakarta Askeri Havaalanı'nda Endonezya Dışişleri Bakanı ...
Gül’den YGS’deki Gizli Şifre İddialarına İlişkin Açıklama
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YGS'deki ''gizli şifre'' iddialarıyla ilgili ...
Bakan Günay, ‘Çocuklar Duymasın’da Rol Aldı
Bakan Ertuğrul Günay, "Çocuklar Duymasın" adlı dizide müze kartı tanıtımı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya