Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/26 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Arınç: İdam Cezasının Gelmesi Mümkün Değil
Arınç: İdam Cezasının Gelmesi Mümkün Değil
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, HSYK'nın yaptığı değişiklikle Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların terfisi ile idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına değindi
 
1 Nisan 2011 Cuma - 09:38

''20. Yerel Medya Eğitim Seminerine'' katılan Bülent Arınç, Harran Oteli'nde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Arınç, ''idam cezasının geri getirilmesi'' tartışmalarına ilişkin sorusu üzerine, şahsi kanaatleri ve gönülden geçenleri söylemenin zamanı olmadığını söyledi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HSYK'nın son yaptığı değişikliklere ilişkin, ''Atamalardan birkaç savcının ismi tartışılıyor. Ergenekon ismi verilen bir terör örgütü ile ilgili soruşturma yapan, iddianame yazan ve bu davaları takip eden savcılardır. Bunlardan birkaç tanesi farklı görevlere terfi ederek atanmışlardır. Bu çıplak gözle baktığımız zaman HSYK'ya ait bir yetkinin kullanılmasıdır. Alınan bu karara bu kurulun yetkisi içinde kaldığından dolayı hiçbirimizin söyleyecek sözü yoktur. HSYK'nın tasarrufunu, anlayışla ve saygıyla karşılamak bence en doğru olanıdır. Ancak bu savcılardan bir veya birkaç tanesinin görevlerinden bir şekilde ayrılmış olmalarının belli bir çevrede sevinç meydana getirdiğini görmekteyiz. Yani filan gitti bu dava bitti şeklinde başlıklar atabilecek konuma geldiler. Doğrusu ayıplanacak, üzülecek bir davranıştır'' dedi.

İDAM CEZASININ GELMESİ MÜMKÜN DEĞİL
Arınç, gündemdeki ''idam'' cezası tartışmalarına ilişkin, ''10 sene sonra bu cezanın geri gelmesi mümkün değildir, doğru da değildir. Dolayısıyla bu tartışma sanal bir tartışma olmuştur. Matematik olarak şunu bileceğiz ki, Türkiye'de idam cezasının artık geriye gelmesi ve uygulanması mümkün değildir'' dedi.

BUNA ŞÜKRETMEK LAZIM
Arınç, son bir kaç gün içinde BDP'li milletvekillerinin aldıkları bir kararı uyguladıklarını ve bunun adının ''sivil itaatsizlik'' olarak adlandırıldığını belirterek, ''Demokratik yöntemlerden birisi olarak bunu görebiliriz ve şuna da şükredebiliriz; bu milletvekillerinden birisi giydiği Kandil kıyafetiyle eline bir taş alıyor, o taşla beraber koşuyor, araçlara veya önündekilere savurmaya çalışıyor. Bir başkası üstelik bayan milletvekili kendisini ikaz etmeye çalışan bir emniyet mensubuna hiç sıkılmadan ve utanmadan tokat vurabiliyor. Şimdi bunlardan vazgeçip de itaatsizliğe dönüştüyseler buna şükretmek lazım'' dedi.

SAVCI VE HAKİMLERİMİZİ KUTLAMAK İSTİYORUM
Cumhuriyet Savcılarının, kamu adına iddia eden kişiler olduğunu belirten Arınç, bağımsız yargının karar verirken hakimiyle savcısıyla ve savunma makamındaki avukatıyla karar verdiğini ifade etti.
Arınç, şöyle devam etti:
''Bu savcıların kişiliklerini ve kimliklerini bir tarafa bırakarak Türkiye'nin belkide son 10 yıl içerisinde karşılaştığı en önemli bir suç işleyen veya işlediği iddia edilen bir örgütle ilgili arama yapanlar, iddianame tanzim edenler, mahkeme önüne çıkaranlar, tutuklama talep edenler ve tutuklayanlarla yeri geldiğinde tahliye edenlerle bir bütün olarak görev yapan savcı ve hakimlerimizi kutlamak istiyorum. Tüm Türkiye'nin hatta tüm dünyanın dikkatle takip ettiği bir yargı süreci var. Bu yargı sürecinde çok müthiş iddialar var. İnsanın kanını donduracak bir takım kayıtlar, belgeler ve bilgiler var. Tüm bunların yargı süreci sonunda karara kavuşacak olmasını hepimiz özlemle bekliyoruz. Çünkü Türkiye'nin bu kararı görmesi, bu kararın arkasından da 'Türkiye'de hakimler var' demesi, en doğal hakkımızdır. Burada görev yapan tüm savcıları, ismi geçenler ve geçmeyenler dahil, yaptıkları çok önemli bir görevden dolayı şahsım adına kutluyorum.''

YEREL MEDYA EĞİTİM SEMİNERİ
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) Şanlıurfa'da
düzenlenen 20. Yerel Medya Eğitim Semineri'nin açılışında yaptığı konuşmada, son günlerde duruşmaları veya yargılanması devam eden Ergenekon soruşturmasıyla ilgili verilen yargı kararları sonucunda bir medya kuruluşunda aramalar yapıldığını hatırlattı.
Bazı gazetecilerin, çeşitli suçlamalar sebebiyle tutuklandığını belirten Arınç, şöyle devam etti:
''Türkiye'de bazı çevreler, bir vaveyla ile 'nasıl olur da bir medya kuruluşuna baskın yapılır' diye ortalığı ayağı kaldırmak istedi. Hatta bir siyasi parti lideri de o medya sahibi hakkında methiyeler dizdi. Sonra ortaya başka ilişkiler ağı, başka hesaplar, başka komplo hazırlıkları ve kimlerin bu oyunun içerisinde yer aldığı ortaya çıktı. Bunu bütün kamuoyu da gördü. Şimdi başka bir hesap, başka bir gürültü koparılmaktadır 'basılmamış kitaba baskın olur mu' diye. Bütün bunların faturası da Hükümete kesilmeye çalışılmaktadır. 
Biz, bu ülkeyi yöneten siyasetçiler olarak elbette kitapların toplatılmasına, basın mensuplarının gözaltına alınmasına sevinmeyiz, rıza göstermeyiz, bundan gerçekten üzülür ve endişe duyarız ama ortada tamamen bir yargısal tasarruf vardır. Savcıların, hakimlerin kararına bağlı. Hatta itirazları 10 gün içerisinde reddeden bir mahkeme kararı bulunmaktadır. Bize düşen, hükümet olarak ne başında ne sonunda hiçbir müdahalemiz olmayan bu konuda yasama organından öte, yürütme organından öte, söz söyleme imkanımızın olmadığını düşünüyoruz. Olaya üzülmek başka şeydir, yargının kararına karşı çıkmak veya onu alkışlamak başka şeydir.''

EKMEĞE PARASI YOK ARKA CEBİNE 2 TELEFONU KOYABİLİYOR
Medyanın, çağın en önemli kurumlarının başında geldiğini ifade eden Bülent Arınç, internet izleyicisi olarak Türkiye'nin dünyadaki ilk 3 devlet arasında olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
''Biz bazı konularda çok ilerdeyiz. Mesela cep telefonu kullanımında da bu böyledir. Nüfusumuz 72 milyon, sanıyorum 50 milyonun üstünde cep telefonu kullanıyoruz. Yiyecek parası olmayan, ekmeğe, simide para bulamayan arka cebine 2 tane cep telefonunu koyabiliyor. Bununla mesaj atmasını, bununla hatta ücretsiz arama imkanını çok çabuk öğrenebiliyor. Bu, bizim gelişmişliğimizin mi yoksa başka bir şeyin örneği mi bilemem... Ama bunlar çarpıcı örnekler. Televizyon başında 'RTÜK'ten de sorumlu olduğum için biliyorum' en çok vaktini geçiren de bizim milletimiz. Günde 4 ile 5 saat arasında o kutunun karşısındayız, televizyon izliyoruz, çocuklarımız, eşlerimiz bütün günlerini neredeyse bunun karşısında geçiriyorlar.
Şüphesiz öğrendikleri çok şeyler var. Eğleniyorlar, gülüyorlar hatta duygulanıyorlar ama bir insanın günlük yaşam süresinin belli bir ölçüde televizyon karşısında geçirmesi nelere yol açabiliyor, bunları da yeri geldiğinde ayrıca tartışacağız.''

BATILI ÜLKELERDE HÜKÜMET ŞİKAYET EDİLİYOR
Bülent Arınç, yargının bu konuda kısa sürede incelemelerini tamamlamasını ve bu konuyu dava haline getirmesini dilediklerini ifade etti.
Süratli bir yargılama sonucunda kararın, hep birlikte görüleceğini dile getiren Arınç, ''Türkiye 2 ay sonra genel seçimlere gidiyor, bu fırtınaların seçim öncesinde kopartılması Hükümete yönelik karalama kampanyalarının organize bir şekilde sürdürülmesi, batılı ülkelerde hükümeti şikayet edenlerin kuyruklar oluşturması oldukça manidardır. Ancak hiçkimse merak etmesin. Bu psikolojik harekat 13 Haziran günü bıçakla kesilmiş gibi sona erecektir'' dedi.

YEREL MEDYA, MEDYA SEKTÖRÜNÜN ANADOLU'DAKİ KILCAL DAMARLARI GİBİ
Medyanın ulusal ve yerel düzeyde gelişmiş olmasının, demokrasinin yerleşmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:
''Zaman zaman yaşadığınız şehrin sorunlarını sayfalarınıza, ekranlarınıza, mikrofonlarınıza taşıyorsunuz, bu sorunları tartışıyor ve olumlu bir zemin bulmaya çalışıyorsunuz. İnsanlarımızın haber ihtiyaçlarını gideriyor, onları olan bitenden haberdar ediyorsunuz. Sizler, yaşadığınız şehre sayfalarınızla, ekranlarınızla birer ayna tutuyorsunuz, yaşadığınız şehirdeki insanlar sizlerin gözüyle olaylara bakıyor, sizlerin sesinden gerçekleri duyuyor. Sizlerin mikrofonlarından meramlarını dertlerini ifade edebiliyorlar. Sizler, medya sektörünün Anadolu'daki kılcal damarları gibisiniz; büyük medya kuruluşlarının varlığı da sizlere bağlı, onların hiçbir zaman dolduramayacakları boşlukları dolduruyor, haber ihtiyacını gideriyorsunuz.''

MEVZUAT DEĞİŞİKLİĞİ
Arınç, Türk Ceza Kanunu'nda 6 maddelik değişik yapılacağını bu çalışmayla ''özel hayatın gizliliğinin korunması, soruşturmaların gizliliği ilkesinin ihlali ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs'' konularında yeni düzenlemeler getirileceğini söyledi
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Eski Eş Cinneti: 2 Ölü
 
Kanser Haftası Etkinliklerle Başladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Eski Eş Cinneti: 2 Ölü
Kırşehir'in Çiçekdağ ilçesinde cinnet geçiren eski koca, av tüfeği ile ...
Kırşehir’de İki Kişinin Cesedi Bulundu
Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde biri kadın iki kişinin cesedi bulundu.
Kula Emniyeti’nden Tarihi Eser Kaçakçılarına Darbe
Manisa'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 6 kişi ...
Sporda Şiddetin Önlenmesi Tasarısı Yasalaştı
Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik tasarı TBMM Genel Kurulunda ...
 
 
Başbakan Erdoğan İngiltere’den Ayrıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını tamamlamasının ardından İngiltere'den ayrıldı.
Yargı Hızlanacak İş Yükü Azalacak
''Yargıyı hızlandırmak'' amacıyla bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarı ...
Bugün 1 Nisan, Şakalara Dikkat!
1 Nisan'da kime ne şakası yapacağını düşünenler, dikkat. Şakazede karşınızdaki ...
‘Diyabeti Durduralım’ Proje Tanıtımı Çankaya’da Yapıldı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Diyabeti Durduralım ...
 
 
Hakkari'de 90 Kilo Esrar Ele Geçirildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polis ekipleri tarafından farklı tarihlerde ...
İstanbul'da Tecavüz Dehşeti!
7 genç, 16 yaşındaki kızı eve kapatıp bir hafta boyunca tecavüz etti
Ersin Özince Görevi Bırakıyor
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, bugün gerçekleştirilecek ...
Birlikte Yaşadığı Kadını Yol Ortasında Bıçakladı
Çorlu'da birlikte yaşadığı adam tarafından sokak ortasında 5 yerinden ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya