Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/22 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Aspendos Sevgisi Ünlü Rus Keman Ustasını Antalyalı Yaptı
Aspendos Sevgisi Ünlü Rus Keman Ustasını Antalyalı Yaptı
 
Aspendos sevgisi, Moskova'da yaşayan dünyaca ünlü Rus devlet sanatçısı kemancı Sergey Kravchenko'yu (64) Antalyalı yaptı.
 
19 Ağustos 2010 Perşembe - 11:53

Ünlü sanatçı kısa dönem dinlenme ve çalışmalarına daha çok yoğunlaşabilme amacıyla Antalya'nın Konyaaltı semtinde konut satın aldı.
Ünlü sanatçıyı yeni satın aldığı konutunda ailesiyle yerleşme çalışmalarını yürütürken Antalya’daki hayatı hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Kravchenko, neden Antalya'dan ev satın aldığını anlatırken, Aspendos antik tiyatro binasına vurgu yaptı ve dünyanın değişik ülkelerinde onca salonda verdiği konserlerin hiç birinde, Aspendos'ta 2006 yılında verdiği iki konser kadar etkilenmediğini söyledi.

Antalya'ya daha önceleri de geldiğini belirten Kravchenko, ''Kentin doğal güzelliklerini beğendim. Ama 2006 yılındaki müzik festivalinde Aspendos'ta verdiğim biri kapanış iki konser beni bu tarihi mekana bağladı'' dedi.

Kravchenko, Antalya'nın kendisi için özel bir yer olduğunu, çocukluk çağının geçtiği doğum yeri olan şu anda Ukrayna sınırları içindeki Odesa kentinin denizi ve dağlarını anımsattığı ve her şeyin doğal ortamında seyrettiği için Antalya'yı çok sevdiğini belirtti.
    
ANTALYA İLHAM KAYNAĞI OLACAK
    
Kravchenko, dünyanın beş kıtasında hemen her yere gittiğini bunlar içinde kendisini en çok etkileyen iki ülkeden birinin Brezilya birinin de Türkiye olduğunu bildirdi.

Brezilya çok uzak olduğu için o ülkeye yerleşmeyi düşünmediğini anlatan Kravchenko, Türkiye'yi hem doğal güzellikleri hem de insan ilişkileri ve sanat çalışmaları için yerleşme amacıyla tercih ettiğini ifade ederek şöyle devam etti:


''Esas olarak Moskova'da oturuyor ve yaşıyorum. Çok yoğun bir programım var. Dünyanın her yerinden davetler geliyor. Antalya benim için bir nefes, bir oksijen gibi. Tatil gibi bir lüksüm yok benim. Gittiğim her yerde çalışıyorum. Çalışmasam bile beni bırakmıyorlar. Şimdi Antalya'da ev aldığımı öğrenen değişik uluslardan burada bulunan bazı eski ve yeni öğrencilerim hemen kapıma geldiler. Antalya'da evim var ama dinlenmek için burada fazla zaman ayırabileceğimi sanmıyorum. Ama yine de bir ilham için, bir rahatlık için Antalya'nın atmosferi bana çok faydalı geliyor. Bizim için burası küçük bir ada, bir ev. Burada telefonumu fazla açmayacağım. Arayanlara cevap vermeyeceğim. Mümkün olduğu kadar dinlenmek, hem de çalışmalarıma burada konsantre olmaya çalışacağım. Benim için burası gerçekten güzel bir yer. Belki biraz beni denizi de çekti. Çünkü ben de deniz çocuğuyum. Odesa'da deniz kenarında büyüdüm. Dağlar, deniz orada da vardı burada da var.''

Kravchenko Moskova'daki işlerinin yoğunluğu ve dünyanın değişik yerlerinden aldığı konser davetleri yüzünden Antalya'ya daha çok birer hafta süreyle ailesiyle birlikte gelebileceğini belirtti.

Antalya'nın bugünkü gelişmişlik düzeyi ile dışarıdan aynı zamanda sanatçı çeken bir kent özelliğine de kavuştuğunu söyleyen Sergey Kravchenko, kentin sanat, kültür yaşamına katkıda bulunmak istediğini, bu katkının, istemese bile kendiliğinden oluşacağına işaret etti.
    
KENTİN SANAT YAŞAMINA KATKI
    
Kravchenko Antalya'ya tatil amaçlı dünyanın değişik yerlerinden gelen eski ve yeni öğrencileriyle öteki sanatçıların bir araya gelebildiklerine işaret ederek şöyle devam etti:
''Yavaş yavaş Antalya'da sanatçı arkadaşlarım da oluşuyor. Dünya küçük aslında. Mehpare Karamenderes Türkiye'nin ilk bayan orkestra şefi ve benim Moskova'dan arkadaşım. Moskova'da beraber eğitim gördük, şimdi Antalya'da yaşıyor. Japonya'dan Bulgaristan'dan birer öğrencim şimdi burada. Bunlar üst düzeyde keman ustası sanatçılar. Aslında Antalya bizim için sanatçıların bir buluşma noktası özeliği de gösteriyor. Mesela şu anda ünlü Rus sanatçılardan bazıları internette kendi sayfalarında Antalya'ya gidiyorum diye yazılar yazıyorlar. Yine Kemer'de bir Rus öğrencim ve İzmir'de de Japon bir öğrencim var tatil yapıyor. Burada yaşadığım sürece sanatsal ilişkilerim mutlaka artacak. Mesela Akdeniz Üniversitesini düşünüyorum. Orada yararlı olabilirim. Beni tanıyorlar, biliyorlar. Mutlaka onlar beni bulacaktır. Üç kere de Akdeniz Üniversitesi Konservatuvarı'nda derslere girdim. Uzmanlık eğitimini burada da başlatırsak buraya daha çok öğrenci gelir. Mesela ben Avusturya'da üst düzey keman eğitimi veriyorum ve burada bütün dünyadan 12 öğrencim var. Antalya'da bu eğitime başlarsak bütün dünyadan öğrencilerim buraya gelecektir. Bu öğrenciler kemanda yetenek olan usta olmuş kişiler. Mesela oğlum da tanınmış bir kemancı ve o da Antalya'ya gelmek istiyor.''
    
ALLEGRO
    
Sregey Kravchenko Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile de ''çok iyi ve özel ilişkileri'' olduğunu belirtti. Kravchenko, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası yönetici ve sanatçılarıyla zaman zaman görüştüklerini ve gelecek yıl şubat ayında birlikte konser vereceklerini de bildirdi. Kravchenko Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde de misafir öğretim görevlisi olarak derslere girdiğini anımsattı.

Yaşam temposuna ilişkin bir soruyu İtalyanca müzik terimiyle ''allegro'' olarak nitelendiren Kravchenko, Türk sanatçılardan Ayla Erduran'ı iyi tanıdığını ve takdir ettiğini belirtti. Kravchenko, Fazıl Say'ın da Rusya'da çok iyi bir müzisyen ve bestekar olarak tanındığını, kendisinin de Say'a hayranlık duyduğunu söyledi.

Kravchenko söyleşi sırasında kendisinin bir parçası kabul ettiği tarihi özelliği olan 1698 yılında, ünlü bir İtalyan keman yapımcısı aile olan Josef Guarneri Del Gesu tarafından yapılan kemanı hakkında da bilgi verdi ve kemanının ahşabının oluşturan ağacın Anadolu'dan geldiğini, bu ilişkinin bile kendisinin Türkiye'ye ilgi duymasında rolü olduğunu anlattı.

Kravchenko, söyleşide bir noktayı ısrarla vurgulamadan geçemeyeceğini belirterek, Türkiye'de kendisine çok iyi davranıldığını, gezdiği çok sayıdaki ülke arasında Türk polisinden gördüğü yakın ilgi ve güleryüzü aynı şekilde öteki ülkelerde göremediğini, Türk polisinin hiç bir sorun çıkarmadan pasaportunun Türkiye'deki vize süresini altı ay uzattığını sözlerine ekledi.
    
SERGEY KRAVCHENKO KİMDİR?
    
Sergey Kravchenko, 1947 yılında Odesa'da doğdu. 7 yaşında keman çalmaya başladı ve 18 yaşında Moskova Devlet Konservatuvarı'na girdi. Burada yine dünyaca ünlü, Leonid Kogan'dan keman dersleri alarak mezun oldu ve kemanda ustalaştı. 1972 yılında Moskova Çaykovski Konservatuvarı'nda Leonid Kogan'ın asistanı olarak çalışmaya başladı. Aynı okulda profesörlük ve Devlet Sanatçısı unvanını da alan Sergey Kravchenko halen ülkenin yaşayan efsaneleşmiş keman ustaları arasında kabul ediliyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Van'da Baş Arazideki Hayvanların Sahibi Aranıyor
 
Türk Sporcu Dünya Kickboks Şampiyonu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Nevzat Tuna'dan Metalname Sergisi
Kaş Kültür Evi'nde 27 Ağustosta gümüş ustası Nevzat Tuna'nın ''Metalname'' sergisi açılıyor.
Antalya’da Ziynet Sali Rüzgarı Esecek
Kıbrıslı sanatçı Ziynet Sali, 20 Ağustos tarihinde Antalyalı hayranları ile buluşuyor.
Deep Purple’ın Solisiti ve Akaydın Rock Festivali İçin Birarada
Deep Purple'ın efsanevi solisti Joe Lynn Turner, Antalya'da gerçekleştirmeyi ...
Kumlucalı Opramoas Tarihin En Hayırsever İnsanı!
Tarihte dünyanın en hayırsever insanı olarak bilinen, MS. 2. yüzyılda ...
 
 
''Yaratıcı Deli Kızlar''dan Örnek Proje
Kendilerine ''Yaratıcı Deli Kızlar'' adını veren Güzel Sanatlar Fakültesi ...
Rektör Kurtcephe Myra-Andriake Kazı Ekibini Ziyaret Etti
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Kültür ...
Antalya Denizcilik Tarihi Aydınlanıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Akdeniz Üniversitesi adına Demre'de sürdürülen ...
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Yıldızları Ağırlayacak
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), 15'inci sezonunda dünyaca ünlü ...
 
 
Yörük Düğünleri Belgesele Konu Oldu
Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Karadağ ve Dirgenler köylerinde 1940-1950'li ...
Kaş'ta Genç Arkeopark Projesi
Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD) ve DEGUWA (German Society for the Promotion ...
Ceceli, Karaalioğlu Parkı’nda
Ünlü pop sanatçısı Mustafa Ceceli, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Ferhat Göçer’den unutulmaz konser
Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslararası Ramazan Şenliği Ferhat Göçer konseri ile başladı
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya