Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
Babam Mezalimden Kaçmak İçin Rizeyi Terk Etti
Babam Mezalimden Kaçmak İçin Rizeyi Terk Etti
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TUSKON'un Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada CHP’ye yüklendi
 
3 Mayıs 2011 Salı - 16:45

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin inançlar noktasında en büyük zulmü CHP'nin iktidar olduğu zamanda yaşadığını belirterek, "İstedikleri kadar makyaj yapsınlar, CHP CHP'dir. Bunların fabrika ayarları değişmiyor. Ana muhalefet partisi CHP'nin artık yelpazenin neresinde durduğunu bilen anlayan var mı? Sağda deseniz değiller, solda deseniz hiç değiller. Bir taraftan çıkıp bu ülkede ezan CHP sayesinde okunuyor diyeceksin, senin adayın ilahi mesaja sinir bozucu diyecek. Allah'ın
mesajını, herhalde Kadir Topbaş'ın sözü sandı" dedi. 

Başbakan Erdoğan, Wow Otel'de düzenlenen Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da hazır bulunduğu toplantıda işadamlarına seslenen Erdoğan, özgüvenin önemine değindi. Erdoğan, "Özgüven her şeyin başıdır. Türkiye bu özgüvene kavuşmuştur. Her türlü yeniliğe rahatlıkla ulaşabileceğine inanmaktadır" dedi. 

Türkiye'nin IMF'ye olan borcunu önceki hükümetten 23.5 milyar dolar olarak devraldıklarını belirten Erdoğan, "Küresel kriz ortamına rağmen biz bu süre içinde bir stanby anlaşması yapmadık. Ödedik, ödedik şu anda 5.2 milyar dolar borcumuz var. Aslında biz bunu şu anda hemen ödeyebiliriz, öyle bir sıkıntımız yok ama zaten düşük oranda faiz olduğu için rahat rahat ödeniyor. Varsın öyle gitsin dedik. Yeni kredi almadığımız gibi, borçlarımızı da belirlenen takvim çerçevesinde ödemeye devam ediyoruz. Dün itibariyle bu borcumuz, bizim ne denli yere sağlam bastığımızı ifade ediyor. İnşallah 2012'de bu borcu tamamıyla kapatıyoruz ve IMF'ye Türkiye'nin borcu kalmıyor" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan, önceki iktidarların en ufak bir sıkıntıda IMF'nin kapısına gittiğini ifade ederek, o dönemlerde Türkiye'nin siyasi iradesinin söz konusu olmadığını söyledi. 

Bağımsız kurullara değinen Erdoğan, "Bağımsız kurul olduğu zaman siyasi müdahale olmaz diyorlar. Bağımsız kurul olmadığı zaman siyasi müdahale olur diyorlar. Bağımsız kurulun anlayışı; başarı olduğu zaman kendilerinindir, başarısızlık olduğu zaman siyasetindir. Çalışma mantığı böyledir. Niye bunun bedelini halkın karşısında biz ödeyelim" ifadelerini kullandı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümet akaryakıta zam yaptı diyorlar. Bizimle ne alakası var, piyasa belirliyor. Geliyor, faturayı sana kesiyor" dedi. 

Kanal İstanbul'a ilişkin eleştirilere de değinen Erdoğan, şunları söyledi:
"Aklı selim sahibi insanların hepsi bu projeye sahip çıktı. Avrupa'da da, dünyada da takdir beyanlarını alıyoruz. İstanbul'da Vatan Caddesi'nin açılışı, 1956-57 dönemlerinde Adnan Menderes tarafından yapıldı. Şu anda da Adnan Menderes bulvarı ismini taşıyor. Merhum Menderes bu caddeyi inşa ederken, tıpkı bugün olduğu gibi bu CHP zihniyeti o gün de çıktı 'bu kadar geniş caddeyi ne yapacaksınız, buraya uçak mı indireceksiniz' dedi. Bu zihniyet köprülerde de aynı şeyi yaptı. 'Üçüncü köprüyü istemezük' dediler. İsteseniz de, istemeseniz de halkım istiyor biz yapacağız. CHP 'burada insan yok' diyor. Herhalde bizim animasyona takıldılar. Animasyonda kanalda gemi gidiyor, arkadaşım 'keşke onun yerine insan yürütseydik' dedi. Böyle yapsak bu sefer de 'yüzmeyi bilmiyor' diyeceklerdi. Bu bir ufuk meselesi, bunların da ufku bu."

Erdoğan, konuşmasında, muhalefet partisi CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Muhalefetin ülkeye faydası olmadığını ve olmayacağını belirten Erdoğan, "Hangi reform için kollarımızı sıvadıysak, bu muhalefeti karşımızda bulduk. Bizi engellemek için, yavaşlatmak için her türlü yolu denediler. Engelleyemeyince soluğu Anayasa Mahkemesi'nde aldılar.
Seçim sandığını gördüler. 8.5 yıl boyunca bıkmadan karşı çıktıkları ne varsa vazgeçtiler, U dönüşü yaptılar. Karşı çıktıkları her şeyi savunmaya başladılar. Ana muhalefet partisi CHP'nin artık yelpazenin neresinde durduğunu bilen anlayan var mı? Sağda deseniz değiller, solda deseniz hiç değiller. Sosyal demokrasiyle alakaları kalmadı, bunu batılı da biliyor. Liberal değiller, Akşam söylediklerini ertesi gün inkar ederler" diye konuştu. 

Başörtüsü konusuna değinen Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı'nın bu konuda verdiği sözü tutmadığını söyledi. Erdoğan, "Başörtüsüne var mısınız' dediler. 'Sorunu çözelim' dedim. 'Nasıl çözeceğiz' dedi. E sen söz vermedin mi. Şimdi önüne yine bir çarşaflı kardeşim gelse, ona rozet takmaya kalkar. Al birini, vur öbürüne. Önceki de aynı şeyleri yapıyordu, bu da aynı şeyi yapıyor. Sonra da çarşaflıyı otobüsten atıyorlar. Bunların genlerine işlemiş. Ekonomide aynı anda hem liberal, hem devletçiler. Bir
yandan aile sigortası derler, öte yandan aile kurumunu çürütecek işlerin içine girerler. Bir yandan Ecevit derler, mirasına sahip çıkarlar, diğer yandan giderler Ecevit'e iş göremez raporu verenleri hem de Ecevit'in memleketinden aday yaparlar. Batman'da genel af diyorlar, KCK'ya sahip çıkıyorlar. Silivri'de Ergenekon'a avukatlık yapıyorlar. Demokrasiyle Ergenekon aynı kefede tartışılmaz. Çetelere sahip çıkarak demokrat olunmaz. Çetelerin talimatıyla liste hazırlayanlar Türkiye'nin hukukunu savunamazlar" açıklamasında bulundu. 

Kars'taki insanlık anıtının yıkımına ilişkin tepkilere de değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Kars'ta yapılan şeye karşı çıkmamızın sebebi var. kalkıp da bizim tarihi eserlerimizin üzerine bu tür bir eseri yapanları, bizler hoş karşılayamadığımız gibi yargı da zaten yıkım kararı vermiş, bunlar ortada. Uyarıma rağmen onu yaptıran belediye başkanı, şu anda CHP'nin adayı. Birileri bunu savunuyor. Savunursa savunur, biz olduğumuz gibi görüneceğiz, göründüğümüz gibi olacağız, gerçek bu. Karşıyaka Belediyesi 'ben bunu almaya hazırım' dedi. Al niye almıyorsun. CHP'nin bir bayan milletvekili adayı, bir televizyon programında 'önünden her gün binlerce insanın geçtiği mezarlığın kapısında 'Ruhuna El Fatiha yazardı, şimdi ise 'her canlı bir gün ölümü tadacaktır' yazıyor. Bu çok sinir bozucu bir şey' diyor. Bunu televizyon programında söylüyor. Bayan. Kendisinden böyle bir şey beklemezdim.  Bir taraftan çıkıp bu ülkede ezan CHP sayesinde okunuyor diyeceksin, senin adayın ilahi mesaja sinir bozucu diyecek. Allah'ın mesajını, herhalde Kadir Topbaş'ın sözü sandı.
İstedikleri kadar makyaj yapsınlar, CHP CHP'dir. Bunların fabrika ayarları değişmiyor. Millete ait hiçbir değere, hiçbir inanca saygı göstermediler, bundan sonra da saygı göstermeyeceklerini alenen ifşa ediyorlar. Bu millet inançlar noktasında en büyük zulmü CHP'nin iktidar olduğu zamanda yaşamıştır. Bunları rahmetli dedemden, babamdan çok dinledim. Nasıl Rize'yi terk ettiklerini anlatırdı babam, hep bu mezalimden kaçmak için."

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Rumlardan Çarpıcı İtiraf
 
Alex Türk Vatandaşı Oldu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kılıçdaroğlu'nun Yeğeni Kaçırıldı
Kocaeli'nde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ...
Erdoğan: Ülkenin Geleceği İçin Kaddafi Gitmeli
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da söz tükendi. Kaddafi derhal iktidarı ...
Askeri Mayından 'Pars' Koruyacak
Türk mühendisleri geliştirdikleri yüksek hareket kabiliyetli, son tasarım ...
Arınç: Anayasayı Halk Oylamasına Götüreceğiz
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa değişikliğine ...
 
 
Irak Sınırında Çatışma: 1 Asker Şehit
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri ...
Göçük Altında Bir Kişi Var!
Malatya'da çöken binada görgü tanıklarına göre 1 kişinin göçük altında ...
En Fazla Vergi Kaçağı Gayrimenkul'de
Gelir İdaresi Başkanlığının 2010 yılı Faaliyet Raporu, Türkiye'de en fazla ...
Malatya'da Az Önce 7 Katlı Bir Bina Çöktü
Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.
 
 
İşte Kanal İstanbul'a 30 Milyar Veren İş Adamı
Başbakan Erdoğan, 'Bir Türk iş adamı, Kanal İstanbul'a 30 milyar dolar ...
En Çok Kazanan Yazar Hanefi Avcı
Forbes Dergisi'nin 2010 yılı satış verileriyle oluşturduğu ''En Çok Kazanan ...
Avusturya Sarayı'nda Gül Onuruna Yemek
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ...
Kızının Çıplak Fotoğraflarını Çeken Şahsı Öldürdü
Fotoğrafları internette yayınlayan şahsı öldüren baba tutuklandı.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya