Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/23 °C
 
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
Bağış: Türkiyesiz ve Kuzey Kıbrıs’sız bir AB Topal Ördek Konumuna Düşecektir
Bağış: Türkiyesiz ve Kuzey Kıbrıs’sız bir AB Topal Ördek Konumuna Düşecektir
 
Türkiye’nin Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği’nin (AB) geleceğinde Kıbrıs’ın çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, AB’nin geleceğinin Kıbrıs’tan bağımsız olmadığını kaydetti.
 
27 Eylül 2011 Salı - 18:00

Türkiye AB Bakanı Bağış, AB’nin yeni dünya düzeninde sürdürülebilirliğini korumasının tamamen KKTC ve Türkiye’ye endeksli olduğunu belirterek, “Türkiyesiz ve Kuzey Kıbrıs’sız bir AB topal ördek konumuna düşecektir” dedi.
Bağış, bugün tartışılan konunun Türkiye’nin AB’ye ne zaman üye olacağının değil, AB’nin geleceği olduğuna dikkat çekerek, “AB’nin kendi geleceğini belirleme, kendi sorunlarını çözme aşamasında karşı karşıya kaldığı sorunlara baktığımız zaman gerek TC gerek KKTC’nin Avrupa’nın sorunlarını çözebilecek bütün birikimlere, bütün öğelere sahip olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 2011-2012 Akademik Yılı açılış törenine katılarak “Avrupa’nın Geleceği ve Kıbrıs’ın Rolü” konulu bir konuşma yaptı.
Lala Mustafa Paşa Spor Sarayı’nda yer alan törende, Bağış’ın konuşmasını Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner de dinledi.
Bağış, konuşmasında, tartışmaları noktalayacak olan konunun, KKTC ve Türkiye’nin AB’ye tam üye yapılarak AB’yi uluslararası barışın hoş görünün platformu haline getirmek olacağını söyledi.
“DÜNYAYA VERMEK İSTEDİĞİMİZ MESAJ: ÇÖZÜM…. ÇÖZÜM… ÇÖZÜM…”
“Bizim dünyaya vermek istediğimiz mesaj: çözüm… çözüm… çözüm…” diyen Bağış, Türkiye’de 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara geldiği günden bu yana, bir adım önde olmak adına, çözümü bulmak için gece gündüz demeden kıtalar arası mesai yaparak çalıştıklarını, kapsamlı görüşmelerin çok önemli bir noktaya geldiği bir dönemde önlerine yeni engellerin ve provokasyon çabalarının ortaya çıktığını kaydetti.
Bağış, her geçen gün güçlenen Türkiye’nin AB için bir opsiyon değil zaruriyet olduğunu belirterek, “Avrupa’da yaşanan endişe büyük lokmayı yutmak kolay değildir şeklindedir. Onun için o büyük lokmayı kolay kolay yutamazlar. Ama büyük lokma lezzetli olandır, Avrupa’yı zenginleştirecek olandır” şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE AB’YE MUHTAÇ DEĞİL”
Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk yarısında 10.2 büyüyerek dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Bağış, Türkiye’nin 2050 yılında Avrupa’nın en güçlü ikinci ekonomisi olacağını, Türkiye’nin artık AB’ye muhtaç olmadığını, üyeliğiyle yapacağı katkılarla Avrupa’nın yarınını şekillendireceğini vurguladı.
“AKDENİZ’İN PETROLÜ VE GAZI BİR YERE KAÇMIYOR… TEK TARAFLI İDDİA EDEN KARŞILIĞINI BULUR”
Enerji üzerinden provokasyon çabalarını artırmakta olan Rum kesimine bir kez daha mesaj gönderen Bağış, “Akdeniz’in ne petrolü ne gazı bir yere kaçmıyor. Nedir bu kapsamlı görüşmeler bu kadar yoğunlaşmışken görüşmeleri provoke etme çabaları.. Şundan hiç kimsenin endişesi olmasın Türkiye KKTC’nin yanındadır. Eğer bu güzel adanın doğal kaynakları varsa bu adanın bütün insanları bu kaynakların eşit sahibidir” dedi.
Bağış, kimsenin adanın ortak malı ve ortak zenginlikleri üzerinde tek taraflı hak iddia edemeyeceğini belirterek, “Hak iddia eder ve hatta bu doğrultuda tek taraflı harekette bulunursa da Türkiye’den karşılığıyla mislini görür” dedi.
“KIBRIS MİLLİ DAVAMIZDIR”
Bağış, Kıbrıs’ta çözüm istediklerini vurgulayarak, çözüm olduğunda bütün zenginliklerin adayı gerçekten refah merkezi haline getireceğine inandıklarına kaydetti.
Bağış, “Kıbrıs bizim milli davamızdır ve hiçbir şey milli davamızın üzerinde değildir” diye konuştu..
TC-KKTC Kıta Sahanlığı Sınırlandırma Antlaşması’nın imzalandığına dikkat çeken Bağış, TC’nin uluslararası haklarını korumasını bildiğini, KKTC’nin de Türkiye’nin garantörlüğünde kendi haklarını korumasını bildiğini vurguladı.
Başından beridir kazan-kazan düşüncesi üzerinde yapıcı olduklarını söyleyen Bağış, buna rağmen Rumların görüşmeleri provoke etme çabalarına girdiğini, AB’nin artık bunları düşünmesinin vaktinin geldiğini kaydetti.
Bağış, Rum tarafının üyeliğinden sonra verilen ve ancak yerine getirilmeyen sözlerin, atılmayan adımların bedelini KKTC’nin ödemeyeceğini herkesin anlaması gerektiğini dile getirdi.
“HÜR VE BAĞIMSIZ YAŞAMAK RUMLAR KADAR TÜRKLERİN DE HAKKIDIR”
Bağış, hür ve bağımsız yaşamanın Kıbrıs Rumları kadar Kıbrıs Türk halkının da hakkı olduğunu vurgulayarak, bu hakkı korumak için geçmişte Mehmetçik ve mücahit nasıl mücadele etiyse, bugün de diplomasi müzakerelerinde ve uluslararası ortamda aynı mücadeleyi ortaya koyduklarını söyledi.
AB KAMUOYUNA UYARI…
AB’nin Rumlar tarafından aldatıldığını ve AB kamuoyunu uyarmak istediğini söyleyen Bağış, “Tarih bir daha tekerrür etmesin, bir daha kanmayın. Gelin çözüm için birlikte çabalayalım” dedi.
Akdeniz’de tansiyonun artmasının tek sorumlusunun kapsamlı müzakereleri provoke eden Rum Yönetimi olduğunu kaydeden Bağış, “Adanın ne petrolü ne gazı bir yere kaçmıyor. Görüşmeler tamamlansın ondan sonra adanın zenginliklerini hep birlikte değerlendirelim” diye konuştu.
“KIBRIS’IN AÇIKLARINDA ARAMA YAPAN TÜRKİYE DEĞİL, KKTC”
Kıbrıs’ın açıklarında arama yapanın Türkiye değil, KKTC adına TPAO olduğunu vurgulayan Bağış, “Rum kesimi, İsrail’le başlattığı arama çabalarına ara verirse, son verirse, biz de aynı hassasiyeti gösteririz. Ama eğer onlar provokasyona devam ederlerse Türkiye’nin tavrının ne olacağını çok iyi bilirler” dedi.
“RUM TARAFI BUGÜNKÜ YAPISIYLA BİZİM İÇİN YOK HÜKMÜNDEDİR”
Güney Kıbrıs Rum kesiminin bugünkü yapısıyla Türkiye için yok hükmünde olduğunu söyleyen Bağış, Rum kesiminin AB dönem başkanlığıyla ilgili olarak, Türkiye’nin AB dönem başkanlığıyla ilişkilerinin fasıl açma kapama ekseninde olduğunu ifade ederek, “Belçika ve Macaristan dönem başkanlığında da fasıl açmadık, boyumuz kısalmadı. Rum kesimi dönem başkanlığı olunca da 6 ay fasıl açmayabiliriz” dedi.
“AYNI MASAYA OTURMAYIZ”
Bağış, Rum kesiminin dönem başkanlığı sürecinde de Türkiye’nin Avrupa’nın zihinlerini açmaya devam edeceğini, yoluna devam edeceğini, reformlarını sürdüreceğini, ancak Rum tarafıyla aynı masaya oturmayacağını kaydetti.
Bağış, “Çünkü Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bizim için yok hükmündedir. İlişkimizin olmadığı bir yapıyla ilişkiye girmemiz zaten söz konusu olmaz” dedi.
“ÇUKURLAR AÇARAK ÇÖZÜM BULUNMAZ”
Bağış, sorular bölümünde, Akdeniz’in tabanında çukurlar açarak Kıbrıs’ta çözüm bulunmayacağını belirterek, “Ancak o çukurları açanlar o çukurlara düşerler” ifadesini kullandı.
Bağış, Avrupalıların da bunu görerek Rum kesimine tavsiyelerde bulunacaklarına inandığını ifade etti.
Sürecin, Akdeniz’in tabanında çukur açma süreci değil, kapsamlı görüşmelerin süreci olduğunu söyleyen Bağış, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum lider Hristofyas’ın başarılı bir şekilde yürüttükleri görüşmelere destek vermenin herkesin görevi olduğunu kaydetti.
Bağış, görüşmeleri provoke etmenin, başarısızlığa yönlendirmenin bütün dünyanın takip etmesi gereken bir süreç olduğunu, Rum tarafının son provokasyonla AB’nin geleceğini ve çıkarlarını önemsemediğini, kendi çıkarlarını her şeyin sütünde tuttuğunu bir kez daha ortaya koyduğunu dile getirdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
İşte caninin cezası!
 
21. Yüzyılın Mucizesi Badem
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Hayvan Üreticileri Birliği’nden Süresiz Grev Kararı
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, üreticilerin sıkıntılarıyla ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Bağış’ı Kabul Etti
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi 2011-2012 Akademik ...
Egemen Bağış KKTC’de
Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış KKTC'ye geldi.
YDÜ’de 10 Yeni Bölüme Kayıtlar Başladı
Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) açılan 10 yeni bölüme öğrenci kayıtları başladı.
 
 
Cumhuriyet Meclisi Üç Karar Tasarısını Onayladı
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugünkü toplantısında, üç karar tasarısını ...
Mağusa Türk Genel İş Sendikası’nda Başkan Özcoşar
Gazimağusa Belediyesi’nde örgütlü Mağusa Türk Genel İş Sendikası’nın Olağan ...
KTÖS ve KTOEÖS Gazimağusa Kaymakamlığı’nı Protesto Etti
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler ...
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın Sağlık Durumunda Olumlu Gelişme
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın sağlık durumunun bugün daha iyi olduğu, ...
 
 
Bağış, Temaslarda Bulunmak Üzere KKTC’ye Geliyor
Türkiye’nin AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, resmi temaslarda ...
Özgürgün: Piri Reis'in Koordinatları Belirlendi
KKTC Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Piri Reis sismik araştırma gemisinin ...
Türkiye Bankacılar Birliği'nden, Kıbrıslı Türk Bankacılara Destek
Kuzey Kıbrıslı bankacılar için Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanan ...
Alayköy’de Ölümlü Trafik Kazası
Alayköy- Yılmazköy yolunda meydana gelen kazada Alayköy sakini 18 yaşındakii ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de

Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya