Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/25 °C
 
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
 
    Muratpaşa'da Dünya Çocuk Hakları Parkı tamamlandı  
 
    GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Kıbrıs’ın Sahibi Biziz  
Bahçeli: Anayasa Değişikliği, Yabancı Dayatmalara Teslimiyettir
Bahçeli: Anayasa Değişikliği, Yabancı Dayatmalara Teslimiyettir
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Son anayasa değişikliklerinin doğmasında kaynak, milletin ihtiyaçlarından öte yabancı dayatmalar karşısında AKP zihniyetinin teslimiyetidir." dedi.
 
13 Temmuz 2010 Salı - 14:58

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Eylül'de halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişiklikleri hakkında 'hayır' kampanyasını başlatma toplantısında konuştu. Toplantıdan çıkacak sonuç ve kazanılacak birikimin 12 Eylül'de yapılacak tarihi oylamayı 'hayır'a çevireceğine inandığını söyledi. Bahçeli, "Bu itibarla konu önemlidir. Önemi oranında da çalışmayı, ikna etmeyi, inandırmayı gerektirmektedir." dedi.

'Tanzimat ve Meşrutiyet yöneticilerinin yaptığı yanlışları tekrarlamanın anlamı olmadığını' söyleyen Bahçeli, "Ne de ısrarı halinde farklı bir sonuç karşımıza çıkacaktır. Geçen asırdaki sapma ve körlüğün bedelini Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına kadar çekilerek ödedik. Şimdiki hataların bedelini ödemek için neleri feda edeceğiz, nereleri vereceğiz, hangi insanımızdan, hangi toprağımızdan vaz geçeceğiz? Bir millet bu zillete bir kere düşer, bir devlet bu hatayı bir kere yapar ve aydın ise bu şuursuzluğu, şayet ders çıkarmışsa tekrarlamaz." diye konuştu.

12 Eylül 1980 darbesi ile hesaplaşıp, yapılanları unutmayacaklarını söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Çekilen çileleri hafızalarımızda taşıyacağız. Haklarımızı asla helal etmeyeceğiz. Bunlar bizim iki cihanda namusumuza emanettir. Ama bizim unutmayacaklarımız sadece bunlar mıdır? Bizim mağduriyetlerimiz sadece bu döneme mi aittir? Gencecik fidanlarımız toprağa verilirken, kim bu can verenler diye merak edip ardımızdan bir Fatiha'yı bile esirgeyenlerin tuzağına mı düşeceğiz? Hayır, yüreğinde millet sevgisi olan hiçbir arkadaşım buna kanmaz. Yedi buçuk yıldır milliyetçi kadrolara her görevde, en az ihtilal hükümeti kadar kan kusturan bu alçaklara inanmaz."

'Zemzemle zehiri birleştirip altın kâsede içirmeye çalışanlara' kanmayacaklarını belirten Bahçeli; devleti yıkan, zayıflatan, milleti bölen ve parçalayan bir anayasa teklifinin baştan yanlış olduğunu dile getirdi.

 

"MHP'NİN REFERANDUMDA KARARI HAYIR"

MHP'nin anayasanın değiştirilmesi gerektiğine samimiyetle inandığını dile getiren Bahçeli, partisinin bu konudaki tekliflerinin hiçbirine cevap dahi alamadıklarını söyledi. Bahçeli, "Tek taraflı olarak AKP tarafından tezgâh altında hazırlanan değişiklikler, çürükle sağlamın, kokmuş ile tazenin el çabukluğuyla ambalajlandığı bir paket içinde TBMM iradesine dayatılmıştır." dedi.

Anayasa değişikliğinin iptaline ilişkin CHP tarafından Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuruda, mahkemenin siyasi bir müdahaleyle yetkisini aşarak verdiği karar uyarınca, anayasa değişiklikleri konusunda 12 Eylül Pazar günü halk oyuna başvurulacağını hatırlatan Bahçeli, şunları dile getirdi: "Referandum takvimine uygun demokratik süreç başlamıştır. Bu tarihten itibaren, geride kalan tartışma alanları ve teferruatlar bir kenara bırakılarak önümüzdeki altmış günlük sürede milletimizin aydınlatılması kaçınılmaz bir görev haline gelmiştir. MHP, anayasa değişikliklerine karşı görüşünü ve gerekçelerini defalarca kamuoyu ile paylaşmıştır ve referandumda da kararı hayır olacaktır."

 

"ANAYASALAR KUTSAL METİNLER DEĞİL"

Bahçeli, almış oldukları 'hayır' kararının da gerekçelerini anlattı. Anayasa metinlerinin kutsal metinler olmadığını ve değişmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, 1982 Anayasası'nın da değişmek zorunda olduğunu söyledi. Bu değişimin toplumun iç dinamiklerinden doğması gerektiğini aktaran Bahçeli, "Oysa ki, son anayasa değişikliklerinin doğmasında kaynak, milletin ihtiyaçlarından öte yabancı dayatmalar karşısında AKP zihniyetinin teslimiyetidir." diye konuştu.

Geniş toplumsal mutabakatla hazırlanıp doğru zemine oturtulmadıkları zaman, anayasaların kalıcı, kapsayıcı ve etkili olamayacağını kaydeden Bahçeli, "Bugüne kadar toplumsal zemine dayanmayan anayasaların yaşadığı sorunlar da ortadadır. MHP, milletimizin önceliklerine ve taleplerine cevap vermeyen ve dışarıdan sipariş edilen anayasa değişikliklerine hayır oyu verecektir." dedi.

 

"ANAYASALAR TOPLUMSAL MUTABAKAT İLE HAZIRLANMALI"

Anayasaların, toplumsal mutabakatla, demokratik tartışma iklimi ve üslubu ile hazırlanması gerektiğini belirten Bahçeli, "Oysa, mevcut değişikliklerin hazırlığında partimizin ve diğer siyasal aktörlerin fikirlerine rağbet edilmemiştir. TBMM'de çoğunluğa sahip AKP grubunun gerek komisyonlarda ve gerekse Genel Kurul'da tek taraflı kararı, sonucu belirlemiştir. 'Tek başımıza bir metin hazırlayıp bunu herkesle paylaştık. Beğenen beğendi, beğenmeyen beğenmedi, ne yapalım...' yaklaşımı anayasa değişikliği konusundaki art niyeti ve kafalarda başka hesapların olduğunu göstermiştir. Partimizin önerileri de bu çerçevede kabul edilmemiştir." şeklinde konuştu.

Bahçeli, olgunlaşırken katkılarının sorulmadığı ve başkası tarafından dayatılmış kararlara katılmayacaklarını söyledi. Siyasi normalleşme süreci başlatılmadan ve bugünkü hükümete dayalı siyasi tablo değişmeden yeni anayasa hazırlanmasının doğru olmadığını belirten Bahçeli, "Anayasa değişikliklerinin 24. dönem TBMM'ne bırakılmasına yönelik haklı talebimizin gerekçesi de budur. Ülkemizin devlet ve millet olarak bu derece kargaşa yaşadığı bir dönemde sağlıklı bir karara varılması, uzun ömürlü bir sonuca ulaşılması için asgari huzur ve moral ortamı bulunmamaktadır. MHP, toplumun huzursuz, devletin gergin, anayasal kurumların kavgalı olduğu bu süreçte sağlıklı sonuç alınmayacağı için anayasa değişikliklerine hayır oyu verecektir." dedi.

Bahçeli, milletin yeni kutuplaşmalar içine girmesine engel olmak ve mevcutların derinleşmesini önlemek için, hayır oyu kullanacaklarını söyledi.

Anayasanın, 'sicili bozuk, sabıkası kabarık, lekelenmiş zihniyetlerin değiştireceği' bir metin olmadığını dile getiren Bahçeli; öngörülen değişikliğin toplumsal kırgınlığı ve farklılaşmayı daha da artıracağını savundu. Bahçeli, değişiklik talebinin gündemi değiştirmek ve siyasi çıkar sağlamak üzere şekillendiğini ileri sürdü.

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Gazimağusa'da yarın eylem var
 
Rus Casuslar Moskova'da Sorgulanıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan: Terör Şemdinli'den Muhalefet Akara'dan Vurdu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörden nemalanmakla eleştirdiği BDP ve ...
MHP "HAYIR" Kampanyası Başlattı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ülkeyi ve milleti bölünmeye doğru götüreceği ...
Peşmergeden şaka gibi PKK açıklaması
Kuzey Irak'taki Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Cabbar Yaver, Türkiye'nin iadesini ...
Terör Bölge İnsanına Zarar Vermeye Devam Ediyor
Bingöl'ün Genç ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen ...
 
 
Başbakan Erdoğan, MHP ve BDP'yi Millete Havale Etti
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup konuşmasında MHP ve CHP'ye ...
Erdoğan, Bizim Kitabımızda Erken Seçim Yok
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin normal zamanında yapılacağını ...
Erdoğan Ankara'ya Döndü
Sırbistan'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel ...
LOPEZ ÇARKETTİ
KKTC ile ilgili "İşgal altındaki topraklar" diye başlayan açıklamasıyla ...
 
 
Türkiye – Ab Siyasi Diyalog Toplantısı Yarın
Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Bakanlar Düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı ...
Protestonun Yankıları Uusal Basında Sürüyor
Jennifer Lopez’e protesto kampanyası başlatan BYTURCO.com’un kampanyasına ...
Ereğli'de kahreden kaza
Konya'nın Ereğli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Siirt Emniyet ...
Jammer'lı Hırsız Yakalandı
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, park edilen ve uzaktan kumandayla kilitlenen ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

GAÜ'de Türkan Şoray ile Ediz Hun Söyleşisi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya