Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
 
    KANTDER'de Antalya Usulü Hibeş Etkinliği  
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
Bakan Çavuşoğlu: Bu Onursal Doktora Ünvanını Ömür Boyu Taşımaktan Gurur Duyacağım
Bakan Çavuşoğlu: Bu Onursal Doktora Ünvanını Ömür Boyu Taşımaktan Gurur Duyacağım
 
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Senatosu’nun almış olduğu karar doğrultusunda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Onursal Doktora takdim edildi.
 
25 Ocak 2019 Cuma - 18:06



Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Senatosu’nun almış olduğu karar doğrultusunda,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Onursal Doktora takdim edildi.
GAÜ Millenium Senato Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanında, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kutret Özersay, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büykelçisi Ali Murat Başçeri ile GAÜ Akademik ve idari kadrosu katılım gösterdi.
Tören açılış konuşmasını gerçekleştiren GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, KKTC’de öğrenci sayılarının artık yüzbinler ile ifade edildiğini belirterek, bu rakamlar ile KKTC’nin bir eğitim adası olarak anılmaya başlandığını ifade etti. Akpınar, GAÜ’nün; KKTC’nin ilk üniversitesi olduğunu vurguladı konuşmasında, bu yıl üniversitenin 35’inci yılının kutlandığını söyledi. Akpınar konuşmasının devamında ise şunları söyledi;
“Eğitim kalitemiz ve sunduğumuz uluslararası akretide programlarımız ile dünyanını dört bir yanından gelen 110’un üzerinde ülkenin temsil edildiği bir üniversiteyiz. Bugün dünyanın her ülkesinde bir GAÜ mezunu bulabilirsiniz.
Akpınar: “Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesine büyük katkıları olan Çavuşoğlu’nun, Kıbrıs Türk halkı için de önemi büyüktür”
Üniveriste Senatomuzun aldığı karar doğrultusuda, Üniversitemiz her yıl bilim; iş dünyası, sanat, siyaset ve kültürümüze ve dolayısıla KKTC’ye değerli katkılarda bulşunmuş, üniversitemizin kuruluş misyonu doğrultusunda seçkin hizmet ve başarıları takdire layık kişilere Onursal Doktora Payesi takdim edilmektedir. Bu vesile ile, Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nu, üniversitemizde ağırlıyor olmaktan büyük şeref duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesine büyük katkıları olan Sayın Çavuşoğlu’nun, Kıbrıs Türk halkı için de önemi büyüktür. Kıbrıs Sorununun en kritik döneminde, özellikle de Kıbrıs Türk halkının kararlılıkla varolma mücadelesini en etkin ve etkili bir biçimde çeşitli platformlarda ve dünyanın çeşitli yerlerinde haklı davamızı bizlerle savunan Sayın Çavuşoğlu’nu ağırlıyoruz.
Crans Montana’da bir kırılma noktasına şahitlik etmiş, halkımızın her daim yanında bulunmuş ve özellikle AB Süreci konusu başta olmak üzere uğradığımız haksızlıkları, Anavatan Türkiye ile göğüslememizde önemli rol oynayan biri olarak, Kıbrıs Türk toplumuna da büyük hizmetlerde bulunmuştur. Başkan Yardımcılığı görevini üstlendiğim Uluslarası Diplomatlar Birliği adına hazır bulunduğum 72. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kapsamındaki toplantılar ve yine BM nezdinde New York’da gerçekleşen Sürdürülebilir Barış Zirvesinde devletin temsiliyetine de en üst düzeyde tanıklık etmiş biri olarak, Sayın Bakanımızın uluslarası mülteciler konusunda ve özellikle Suriyeli mülteciler konusunda gösterdiği insaniyet merkezli hassasiyet, emsal alınması gereken bir duruştur.
GAÜ olarak, KKTC için önderliğini üstlendiğimiz 2030 BM Sürdürülebilirlilik Hedefler İttifakı üyesi olarak ve yine Üniversite olarak İnsanlık ve Dünyamız ile paylaştığımız misyonlarımızın; paylaşım ve kitlelere bugünkü aktarımında, göstermiş olduğunuz ilgiye, şahsım, kurumum ve Senatomuz adına meteşekkirim.
Akpınar: “2018-2019 Akademik yılı Onursal Doktora Payesini; Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na takdim etmekten büyük mutluluk ve kıvanç duyuyoruz”
Sayın Dışişleri Bakanım;
Başarılarınızın kariyeriniz boyunca devam etmesi, tüm Türk dünyası ve KKTC için tüm çıktığınız yolların açık ve aydınlık olmasını temenni ediyorum.
Üniversite Senatomuzun oybirliği ile almış olduğu kararla, 2018-2019 Akademik yılı Onursal Doktora Payesini; Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na takdim etmekten büyük mutluluk ve kıvanç duyuyoruz.” dedi.
GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Erdal, GAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutsal Öztürk ve KAÜ Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Onursal Doktora Belgesi ve Onur Madalyası takdim etti. Ardından, Akpınar ve GAÜ Deniziclik ve Havacılık öğrencileri ile birlikte Bakan Çavuşoğlu’na, Türkiye ve KKTC bayrakları takdim edildi.
Çavuşoğlu: “Geçmiş Yıllarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a da Takdim Edilen Bu Onursal Doktora Ünvanını Ömür Boyu Taşımaktan Gurur Duyacağım”
Takdim töreninin ardından konuşma gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, GAÜ’de olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu belirterek, Fahri Doktora ünvanı için GAÜ Senatosuna ve Yöneticilerine teşekkürlerini sundu. Bakan Çavuşoğlu konuşmasının devamında;
“Almış olduğum GAÜ Fahri Doktora ünvanına layık olmaya çalışacağım. Geçmişte KKTC Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş’a ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a taktim edilen bu onursal doktora ünvanını ömür boyu taşımaktan da gurur duyacağım. Bugün bu tören vesilesiyle bizleri yalnız bırakmayan;  KKTC Başbakan Yardımcımız ve Dışişleri Bakanımız Kudret Özersay’a, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na ve Ulusal Birlik Partisi Başkanı Ersin Tatar’a da huzurlarınızda gönülden teşekkür ederim. Bugün KKTC’ye bir ziyaret gerçekleştiriyorum. Üniversitemizin önceden aldığı bu karar için davetini arkadaşlarımız bana iletti ama kısmet bugüneymiş. İkinci yarı akademik yılında hocalarımıza ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. 35. Yılımızı tebrik ediyorum. Nice başarılı yıllar diliyorum. Sağ olun var olun.” dedi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuşmasının devamında, Türkiye ve KKTC dış ilişkileri ve Kıbrıs Müzakereleri  hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, Crans-Montana’daki görüşme sürecinde Kıbrıs’ta Rum tarafıyla bir ortaklık kurulamayacağını hem Genel Sekreter’in, hem İngiltere’nin hem de gözlemci AB’nin görmüş olduğunu kaydetti.
Türk tarafının Kıbrıs sorunuyla kaybedecek daha fazla vakte ve enerjiye sahip olmadığını ifade eden Dışişleri Bakanı Çvuşoğlu, Kıbrıs davasında bundan sonraki süreçte de; TC ile KKTC’nin güçlü duracağını ve hem Adadaki hem de Akdeniz’deki haklarını korumaya devam edeceğini bildirdi.
Şubat’ta Sondaj Çalışmaları Başlayacak
Çavuşoğlu ayrıca, Akdeniz’de sismik arama döneminin bittiğini ve Şubat ayında ikinci platformun da gelmesiyle Türk münhasır ekonomik bölgesinde sondajın başlayacağını da belirtti.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Dışişleri Bakanı Çavuğoğlu KKTC'de
 
Vali Karaloğlu'dan Fırtına ve Hortum Açıklaması
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Yasası Gereği Kameralar İçin İzin Alınacak
Yasa kuralları uyarınca; meydan, kara yolları, cadde, park, ticaret, finans ...
Girne .Gazimağusa ve Güzelyurt'da Polis'den denetim uygulaması
Polis,Girne Gazimağusa, ve Güzelyurt Polis Müdürlüğü sorumluluk sahası ...
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş KKTC'de törenle anıldı
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 7’inci ölüm yıl dönümünde KKTC'de Türk ...
AKÜN’den anlamlı Bağış!
Akdeniz Karpaz Üniversitesi Demokrasi Ortaokulunu ziyaret ederek ihtiyaç ...
 
 
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi'nin hurda ihalesi 17 Ocak'ta
KKTC Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi, 17 Ocak’ta devlet dairelerinin teknik ...
Göz'ler İnşaat Mühendisleri Odasının 'Ciklos Raporun'da'
İnşaat Mühendisleri Odası, Ciklos'ta yaşanan su taşkını konusundaki raporunu açıklıyor
GAÜ Mimarlık Öğrencileriden, Mimari resim Sergisi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ...
GAÜ Kurucu Rektörü Akpınar'dan yeni Yıl Mesajı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Yükseköğretimde ...
 
 
GAÜ'lü Öğrencilerden Lefkoşa Türkiye Büyükelçiliğine Ziyaret
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Siyasal Bilimler ve Hukuk Fakültesi ...
KKTC'de Ayvasıl (Türkeli) Şehitlerine Anlamlı Tören
KKTC'de Ayvasıl (Türkeli) Şehitleri düzenlenen törenle anıldı.
Doç.Dr.Sarı'nın Siber Güvenlik Duvar Projesine Büyük İlgi
GAÜ Akademisyeni Doç.Dr.Arif Sarının ilk Türk Siber Güvenlik Projesi ''Sebdülbahir''e ...
Akpınar KKTC Hükümetini eleştirdi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar, Sosyal ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya