Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/24 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
Bakan Ergün’den KOBİ’lere Müjde
Bakan Ergün’den KOBİ’lere Müjde
 
Sanayi Bakanı Ergün, Borsaya açılan ve bağımsız denetim yaptırmak isteyen KOBİ'lere sağlayacakları destek miktarını açıkladı.
 
8 Nisan 2011 Cuma - 14:15

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yeni hazırladıkları ''Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı'' ile Borsa'ya açılan KOBİ'lere 100 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacaklarını bildirdi.
Deniz Ticaret Odası'nın (DTO) Meclis toplantısında konuşan Ergün, gerekli imkanlar sağlandığında, Türk özel sektörünün çok daha iyi bir performans göstereceğine inandıklarını kaydetti.
Ergün, daha önce, KOSGEB, İMKB ve SPK arasında bir protokol imzalandığını ve KOBİ'lerin borsaya açılmalarını kolaylaştıran, borsaya girme maliyetlerini büyük oranda azaltan düzenlemelere imza attıklarını anlattı.
KOSGEB'in şimdi de bu yeni şartlar altında borsaya girmek isteyen KOBİ'ler için yeni bir destek modeli oluşturduğunu dile getiren Ergün, borsaya açılmak isteyen bir firmanın, piyasa danışmanlık bedeli, Bağımsız denetim bedeli, SPK kayıt ücreti, İMKB Gelişen İşletmeler Piyasası Listesine kabul ücreti, Merkezi Kayıt Kuruluşu masrafı ve aracı kuruluşa ödenecek komisyon gibi maliyetlerle karşılaştığını belirtti.
Bakan Ergün, şunları söyledi:
''Yeni hazırladığımız 'Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı' ile Borsa'ya açılan her bir KOBİ'ye 100 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacağız. Ayrıca bağımsız denetim yaptırmak isteyen tüm KOBİ'lere de 10 bin lira geri ödemesiz destek vereceğiz. Bu Program kapsamında sağlanan desteğin toplam üst limiti 100.000 TL olup, destek unsurlarının üst limit ve oranları şöyle olacak:
Piyasa danışmanı danışmanlık hizmet bedeli 2 yıllık danışmanlık hizmeti için 60 bin lira hibe verilecek. Bağımsız denetim hizmeti bedeli 20 bin lira,  SPK kurul kaydına alma ücreti, İMKB Gelişen İşletmeler Piyasası Listesine kabul ücreti ve Merkezi Kayıt Kuruluşu masrafı için 10 bin lira ile  Aracı kuruluşa ödenecek aracılık komisyonu için de 10 bin lira hibe desteği verilecek. 
Söz konusu destek programı ile KOBİ'lerin sermaye piyasalarından kaynak temin etmenin yanında halka açılmak işletmelere; önemli büyüklükte kurumsal ve kalıcı finansman kaynağına ulaşma imkanı, ortaklarına ve yatırımcılara kendi hisse senetleri için bir piyasa yaratması, istikrarlı ve güven verici bir görünüm arz etmesi ve itibar artışı, Kamuyu aydınlatma yükümlülükleri ile birlikte ortaklıklar daha şeffaf olmaları ve daha yaygın tanıtım imkanları sağlanması, halka açık hale gelinmesi, aile şirketi yapısından çıkıp, mülkiyet ve yönetimin ayrılmasına ve bu suretle şirketin profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmesi sağlanmış olacaktır.''

KOBİ'LERE ÇİFTE MÜJDE
Ergün, ''Yeni hazırladığımız 'Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı' ile Borsa'ya açılan KOBİ'lere 100 bin lira kadar geri ödemesiz destek sağlayacağız. Ayrıca bağımsız denetim yaptırmak isteyen tüm KOBİ'lere de 10 bin lira geri ödemesiz destek vereceğiz. İster Borsaya açılsın, ister açılmasın'' dedi.
Bakan Ergün, bu yılın başında yasalaştırdıkları Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun, işletmelere kurumsallaşma adına çok önemli değişiklikler getireceğini belirtti.
Şeffaflığın temel ilke olduğu günümüzde, işletmeler için bağımsız denetim olgusunun çok büyük bir önem kazandığına işaret eden Ergün, yeni programla KOSGEB aracılığıyla, bağımsız denetim yaptırmak isteyen KOBİ'lere, 10 bin liraya kadar geri ödemesiz destek sağlayacaklarını vurguladı.
Ergün, bağımsız denetimin yapılması işletmelerin dış pazarlarda rekabet edebilir bir hale gelmesi için güçlü bir yapıya kavuşmalarını, vergi avantajlarından yararlanmalarını, bilançolarının daha şeffaf olmasını sağlayacağını dile getirdi.
Bu durumun şirketlerin karlılığını dolaylı olarak arttıracağını ve daha güçlü bir yapıya kavuşturacağını belirten Ergün, daha güçlü yapıya kavuşmuş olan işletmelerin finansmana erişiminin de kolaylaşacağını söyledi.
Ergün, ''Bu destek programı kapsamında işletmelere üst limit 10 bin lira olmak üzere bölgesine göre yüzde 50–60 arasında destek sağlanacaktır. Böylece kurumsallaşmasını sağlamış olan işletmeler, İMKB bünyesindeki tahvil bono piyasasında fon sağlama imkanına da kavuşabileceklerdir. Bu iki yeni Destek Programının da, KOBİ'lerimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.
Ergün, bugün açıklanan Şubat ayı sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre %13,9 oranında arttığını belirterek "Bunlar artık Türkiye gibi büyüme potansiyeli olan bir ülke için normal karşılanması gereken gelişmeler. Önemli olan bir yıl çok yüksek oranda büyümek değil, sürdürülebilir bir büyüme tablosu oluşturmaktır" dedi.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU
Bakan Ergün, 2 ay sonra, Türkiye'nin geleceğini yakından ilgilendiren bir genel seçim yaşanacağını hatırlatarak, uzun yıllardan sonra, Meclis'in normal süresini doldurduktan sonra bir seçim yapıyor olmasının bile Türkiye'nin geldiği seviyeyi gösterdiğini belirtti.
Seçim dönemlerinde ''vaatlerin havada uçuştuğunu'' belirten Ergün, ''Biz hükümet olarak önceki seçim dönemlerinde olduğu gibi ekonominin seçim atmosferinden zarar görmesine izin vermedik ve bundan sonra da asla izin vermeyeceğiz. Bunları yapmak için, bütçe dengelerini koruduk ve koruyacağız, geleceğe dönük sözlerimizde uçuk kaçık ve ayağı yere basmayan söylemlere girmeyeceğiz'' diye konuştu.
Bakan Ergün, ''Bu seçimden sonra ben Türkiye'nin kredi notunun 'Güvenli Yatırım Yapılabilir Ülke' seviyesine ulaşacağına inanıyorum'' dedi.
Denizcilik sektörünün strateji belgesinde yer almamasının daha sonra yer almayacağı anlamına gelmediğini, strateji belgesinin esnek bir yapıda bulunduğunu belirten Ergün, 2023 hedeflerine denizcilik sektörünün görmezden gelinerek ulaşılamayacağını söyledi.
Ergün, hedefler doğrultusunda yapılacak strateji çalışmasının denizcilik sektörü ile birlikte hayata geçirilebileceğini sözlerine ekledi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Türkiye’nin İlk Güvenli Şehri Kepez Oldu
 
Stephen Pearson Bursaspor Yolunda
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Şef, SGK Müdürünü Öldürdü
SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin, aynı kurumda şef olarak çalışan Hasan ...
Baba Karabulut’tan Şok İddia
Cem Garipoğlu'nun, liseli Münevver Karabulut'u öldürdüğü gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.
İhale 861 Milyon Dolara Tepe-Akfen’in
İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (İDO) yüzde 100 oranındaki ...
Muğla SGK İl Müdürüne Silahlı Saldırı!
SGK Muğla İl Müdürü Naci Şahin, il müdürlüğünde uğradığı silahlı saldırı ...
 
 
Gül: Dil Yarası Kılıç Yarasından Daha Derindir
Cumhurbaşkanı Gül, Endonezya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı
Cepten Kısa Mesaja İndirim
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), azami ücretlerde değişikliğe gitti.
Milyar Dolarlık İhale Bugün Yapılıyor
İDO'un özelleştirme ihalesi bugün yapılıyor. Açık artırma usulüyle yapılacak ...
Koç: İktidara Karşı Bir Eleştirim Yoktur
Bir gazetenin Wikileaks belgelerine dayanarak dün duyurduğu, “Koç: Seçimde ...
 
 
İki Servis Minibüsü Çarpıştı: 20 Yaralı
Kütahya'da kadın işçileri taşıyan servis minibüsü, bir başka şehiriçi ...
TBMM 23.Dönem Çalışmaları Sona Erdi
TBMM'nin 23. Dönem'i sona erdi; 24. Dönem çalışmaları 12 Haziran milletvekili ...
İşçi Partisi Seçimlere Katılmayacak
İşçi Partisi 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimine katılmayacak.
Süper Loto Çekildi
Süper Loto'da kazandıran numaralar, 10, 22, 27, 28, 30 ve 48 olarak belirlendi. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya