Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Bakan Güler Antalya'da
Bakan Güler Antalya da
 
İçişleri Bakanı Muammer Güler 'İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı'na katılmak üzere Antalya’ya geldi.
 
27 Şubat 2013 Çarşamba - 19:01

İçilşleri Bakanı Muammer Güler, Vali Dr. Ahmet Altıparmak ile birlikte Kemer’de düzenlenen İl Emniyet Müdürleri Bilgi Paylaşımı Toplantısı açılışına katıldı. Vali Altıparmak toplantı salonuna geçilirken Yaya Öncelikli Kent Antalya ve Polirobot gibi İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen projeler hakkında Bakan Muammer Güler'e bilgi verdi.
Bakan Güler toplantıda yaptığı konuşmada, görevlerinin başında vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamanın geldiğine vurgu yaparak, güvenlik kavramının insanlık tarihi kadar eski bir kavram olduğunu söyledi. Huzur ve güvenliğin olmadığı yerde devletin saygınlığından bahsetmenin mümkün olmayacağına işaret eden Bakan Muammer Güler, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda Emniyet Teşkilatı'nın ağır ve önemli rolü olduğunu kaydetti.
Bakanlık olarak güvenlik açısından uygulanan en önemli unsurlardan bir tanesinin suçla mücadele olduğunu dile getiren Bakan Muammer Güler, bu mücadelenin başarılı olabilmesi için suçun işlenmeden önlenmesi, toplumun katılımının, desteğinin sağlanması ve polisin soruşturma kapasitesinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Bakan Muammer Güler, suçu önleme hizmetleri alanında nitelikli ve kalifiye personel istihdam edilmesine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, bu doğrultuda tüm illerde faaliyete geçen Toplum Destekli Polis projesinden başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydetti.
Suçla mücadelede işlenen suçların aydınlatılmasının etkin rol üstlendiğini dile getiren Bakan Güler, Emniyet Teşkilatı'nın suç soruşturma teknik ve idari kapasitesinin artırıldığını, her türlü teknolojik imkâna sahip hale getirildiğini belirtti.
Suçla mücadele konusunda MOBESE sisteminin de etkin rol üstlendiğini söyleyen Muammer Güler, "MOBESE sistemi ilk olarak 2003 yılında İstanbul'da uygulanmaya başladı ve tüm illere yayıldı. Suçun işlenmeden önlenmesi konusunda güvenli okul, güven timleri, eğitim projelerine bu yıl da ağırlık verilecek. Adli makamlarla polis arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, güçlendirilmesi, problem varsa diyalogla giderilmesi gerekir" diye konuştu.
 “TERÖRLE MÜCADELE TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SORUNLARINDAN BİRİDİR ”
 İçişleri Bakanı Güler, toplantıda terör sorununa da değindi. Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin terörle mücadele olduğuna işaret eden Bakan Güler, terörün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla çok geniş bir yelpazede mücadele edilmesi gereken bir olgu olduğunu vurguladı.
Hükümet olarak bir taraftan terörle mücadelenin arka planını oluşturan ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi sorunlarla ilgili çözümler üretildiğini ve terör örgütlerine yönelik operasyonların aralıksız sürdürüldüğünü kaydeden Bakan Güler, terörle mücadele alanında geçmişte gösterilen çaba ve gayretlerin bu yıl da aynı kararlılıkla devam ettirileceğini bildirdi.
Bakan Güler, terörle mücadeleyi yurt içinde bütün boyutlarıyla sürdürürken dış ilişkiler alanında da çözüm odaklı, somut sonuçlar elde etmeye yönelik çalışmaları hızlandırdıklarını anlattı.
 Emniyet teşkilatının terörle mücadelesini hukuk devleti ilkeleri ve insan haklarına saygı çerçevesinde özgürlük ve güvenlik dengesini gözeterek ciddiyetle devam ettirileceğini vurgulayan Bakan Muammer Güler, son günlerde Türkiye'nin terörün bitirilmesine yönelik çabaların yürütüldüğü bir süreçten geçtiğini vurguladı.
 İçişleri Bakanı Muammer Güler kaçak sigara, alkol, uyuşturucu konularıyla da etkin mücadele edileceğini bildirdi.
 “ANTALYA’DA GÜVENLİK ALGISI YÜZDE 80’İN ÜZERİNDE”
 Vali Dr. Ahmet Altıparmak konuşmasına, toplantı başlarken tanıtım filmi gösterilen Antalya'da düzenlenecek 2016 EXPO hakkında bilgi vererek başladı. Vali Altıparmak, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 2016 EXPO Antalya’ya bizzat destek verdiğini dile getirdi.
Antalya’nın nüfusunun 2 milyonu geçtiğini, 11 milyonunun üzerinde yabancı ve 4-5 milyon yerli misafir geldiğini kaydeden Vali Altıparmak, Antalya’da güvenlik algısının yüzde 80’in üzerinde olduğunu söyledi.
İl Emniyet Müdürleri Bilgi paylaşım Toplantısı’nın çok önemli olduğunu belirten Vali Altıparmak, çağdaş donanımlara sahip olma ve çağdaş düşünceye ulaşma noktasında önemli bir dönem yaşandığını söyledi. Vali Ahmet Altıparmak suçun ortadan kaldırılması ve takibinde özellikle suçluların barındığı bölgelere sağlık, eğitim, belediyeler, özel idareler ile çok disiplinli, çok sektörlü yaklaşılması gerektiğine işaret etti.
Vali Altıparmak, taşra ile merkez arasında sistem teorisi açısından kanalların açık tutulması ve geri döngülerin çok iyi alınması gerektiğine değinerek, “Yukarıdan verilecek bir talimat, talimat olarak gelmeden önce aşağıda nasıl bir yankı yaratacağını almamız lazım. Bunun içinde karakolda görev yapan insanlara kadar düşüncelerin yukarıya yansıması lazım. Aksi takdirde çıkartacağımız yönetmelik, yasa istenilen sonucu verememektedir” şeklinde konuştu.
Emniyet personeline öfke kontrolü, turistle diyalog gibi konularda eğitim aldırdıklarını belirterek, fedakârlık edilerek öğrenileceklerin çok daha değerli olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, eğitimlerin mesai saatleri dışında, akşam saatleri ve hafta sonlarında yapılmasının daha verimli olacağına vurgu yaptı.
Vali Altıparmak bıçaklar ve sokak kavgaları gibi basit görünen sorunların üzerine gitmenin önemine işaret ederek, “Biliyorsunuz ki şeytan ayrıntıda gizlidir. Bu basit şeyleri çözemediğiniz zaman, çok daha önemlilerini çözme imkânımız olmuyor. Üzerinde özellikle durduğumuz için Antalya’da sadece 2012 yılının son döneminde 500, 2013’ün ilk 2 ayında 100 şahsa cezai işlem yapılmış. Adliyeye sevk edilmiş. Bunun en azından idari para cezası olsa, ciddi manada azaltmış oluruz” diye konuştu.
 Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise terörle mücadelenin hukuk devleti ilkelerine ve insan hak ile hürriyetlerine saygı içinde yürütülmesi gerektiğine işaret ederek, "Terörle mücadelenin özgürlük ve güvenlik dengesinde devam ettirilmesi, meydana gelen olayların aydınlatılması, provokasyonlara fırsat verilmemesi önemlidir" şeklinde konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Erdoğan'dan Viyana'da 28 Şubat Değerlendirmesi
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Toplanabilecek mi?
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Mehmet Akif Caddesi 10 Gün Trafiğe Kapanıyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün içme suyu yenileme ...
Yabancıların Tercihi Antalya
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Mütekabiliyet ...
AKEDAŞ'a Rüşvet Operasyonu
Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (AKEDAŞ) Manavgat İşletme Müdürü Mehmet ...
Side Çöplüğü Islah Ediliyor
Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ...
 
 
2B'cilerin Tepkisi Hala Sürüyor
Türkiye’de en fazla 2B’nin bulunduğu Antalya’da köylüler Antalya Isparta ...
Kemer, Bulgaristan ve Sırbistan'da Tanıtıldı
2013 yılı fuar sezonuna yoğun tempoda devam eden GATAB, Kemer’in tanıtımı ...
Antalya’da 24. Vergi Haftası Etkinlikleri
24'ncü Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan ...
Mahmutlar Belediyesi'ne Operasyon
Antalya'da Mahmutlar Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 20'den ...
 
 
Yaşlı Adamdan 4 Gündür Haber Alınamıyor
Antalya’da 4 gün önce evinden çıktıktan sonra bir daha geri dönmeyen 72 ...
Organ Bağışında Rekor Denemesi
Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'nün organ bağışında farkındalık oluşturmak ...
Sel Mağdurlarına Müjde
Antalya’nın Demre ilçesinde geçtiğimiz 22 Ocak Salı günü yaşanan sel felaketinin ...
Manavgat'ta Trafik Kazası: 15 Yaralı
Antalya’nın Manavgat ilçesi Ilıca beldesinde otomobilin servis otobüsüne ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya