Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/24 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Başbakan: 12 Eylül'de Fişlemeler son bulacak
Başbakan: 12 Eylül de Fişlemeler son bulacak
 
Erdoğan, Aydın ve Denizli'de yaptığı mitinglerde son gelişmeleri değerlendirdi...
 
5 Ağustos 2010 Perşembe - 19:22

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan Aydın ve çevresindeki ilçe ve beldelerin 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan İkizdere Barajı ve Adnan Menderes Kent Ormanı'nın da aralarında bulunduğu 20 tesisin açılışını yapacak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığa ait helikopterle Aydın Adnan Menderes Stadı'na iniş yaptı.

Başbakan Erdoğan; stadyumda Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Atilla Koç, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim Aktemur, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşıladı.

Başbakan Erdoğan tesis açılışlarında yaptığı konuşmada, "Açılışını yaptığımız muhteşem eserlerin Aydın'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Aydın bize demokrasi şehidi Adnan Menderes'in emaneti. 7,5 yıl boyunca sizlerin emanetini taşıyoruz demokrasiye 'evet' diyoruz, özgürlüklere 'evet' diyoruz. Güçlü Türkiye'ye evet diyoruz.Yeniden büyük Türkiye'ye 'evet' diyoruz. Yeter söz milletindir diyoruz" dedi. 

Başbakan Erdoğan, "Şimdi el ele vererek Adnan Menderes ve ülkemizi barış ve demokrasiye götüreceğiz. 12 Eylül Menderes'in vasiyetinin yerine getirileceği tarihtir. 12 Eylül statükocu milleti hor gören zihniyetin son bulacağı gündür" diyerek toplanan kalabalığa, "12 Eylül'de Aydın Menderes'in vasiyetini yerine getirecek misiniz? O ve onun arkadaşlarının ruhunu şad edece kimsiniz" diye sordu. 

Erdoğan, "Demokrasiye, özgürlüklere, milli iradeye evet diyeceğiz. Bir daha 27 Mayıslar ve 12 Eylüllerin yaşanmaması için evet diyeceğiz. Sevdamız millet kararımız evet ve oyumuz evet olacak" diye devam etti. 

Başbakan Erdoğan, "27 Mayıs 1960 öncesinde hükümeti yıpratmak ve ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenlere Menderes, 'Kurduğunuz oyun bozulacak. Her türlü hileyi ve desiseyi yapıyorsunuz' dedi. İşte o karanlık oyunlar milli iradeyi ortan kaldırmak için oynanıyor. Her türlü desise oynanıyor. Bugün de tıpkı 27 Mayıs öncesinde olduğu gibi aynı sinsi oyunlar oynanıyor. Nasıl ki Demokrat Parti sivil diktatörlükle suçladılarsa şimdi de aynı suçlamayı AK Parti'ye yaparak milli iradeye engel olmak istiyorlar. Şimdi de hükümeti zayıflatmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Şehirlerde huzuru bozan ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemek isteyenler şimdi de sahnede. O zaman da ülkeyi kaosa sürüklemekten çekinmeyip kardeş katliamına göz yumanlar şimdi de AK Parti'yi suçlamak için şuurlarını yitirmiş durumda. Yüce Divan'dan korkmuyoruz. Biz bu yola başımızı koyduk. Vatan dedik millet dedik bu yola çıktık. Demokrasi dedik bu yola öyle çıktık. Ruhumuzu ve bedenimizi bu yola adadık. Millet bize güvendiği için yetki verdi. 

Bu kutsal emanete asla ve asla gölge düşürmeyeceğiz. Sadece ve sadece milletin seçimiyle başına gelecek ve sadece ve sadece milletin iradesiyle emaneti teslim edeceğiz. Bu ülke artık kendini hukuktan üstün görenlerle değil hukukun üstünlüğü hakim olacak. Kim hangi partiye oy vermiş olursa olsun, gelecek seçimde hangi partiye atacak olursa olsun 12 Eylül'de partileri değil, kendinize ve kendi geleceğinize oy verin. Bu anayasa değişikliği bir partinin veya kişinin istediği değildir. Bu milletin projesidir. Ya korku anayasası diyeceğiz ya milletin anayasası diyeceğiz. Milletin anayasasına evet mi ben normal bir seçim mitingi yapmıyorum. Onların attıkları kuru iftiralara cevap vermiyorum. Muhalefet partilerinin bu anayasa değilşikliği maddeleri üzerinde konuştuğunu duydunuz mu. Milletimiz vicdanının sesini dinleyerek 'evet' diyecek diyor diye korkuyorlar. 

Hiçbir zaman bir araya gelemeyecek olanlar enterasan bir şekişlde bir araya geldi. Biz neye evet diyeceğinizi açıklıyoruz. Demokrasiye 'evet'ten başka bir şey denilebilir mi, özgürlüklere denilebilir mi, bir daha 12 Eylüller ve 27 Mayıslar olmaması için 'Evet' diyoruz. Halk oylamasını şahsi çıkarlara ve siyesi rantlarına alet etmek istiyorlar. Vereceğiz her 'evet' oyu Ak Parti'ye veya başka bir patiye değil kendinize ve millete. Çocuklarımız ve geleceğimiz için evet diyeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başöstülü kızlarımız için 411 oyla değişiklik yaptı. Bunun hazırlanmasına 'evet' diyenler şimdi hayır diyor. Şimdi çıkan anamuhalefetin lideri hayır diyin diyor. 411 oyla çıkan bu değişikliği kim anayasa mahkemesine götürdü. Bu oyların arasında MHP'nin oyları yok muydu. Dürüst ol, dürüst. Böyle demokrasi, böyle adelet ve böyle hukuk olur mu. 367 saçmalığını ortaya atanlar şimdi yine ortada. Siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz dediler. Özal ve Demirel öyle seçildi. Şimdi ne oldu. Biz de öyle olmazsa millet seçsin dedik. 

Başbakan Erdoğan, "Danıştay 1990'lı yıllarda Türk Telekom'un özellştirmesine izin vermediği için Türkiye 25 milyar dolar zarar etti. Bu bedeli aziz milletimize ödettiler" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemiz zaman zaman ağır bedeller ödedi. Bazı davalarda Danıştay'da 30 ay dönüştürdü. Milletim hep zarar ödedi. Aynı Danıştay, Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün Yasas'ını sudan bir bahaneyle 24 saatte onayladı. Vatandaşın zarar göreceğini 24 saatte onaylamadı, yararlı olanı 30 ay beklettiler. Böyle demokrasi olur mu. 12 Eylül'de tüm bunlara evet diyeceğiz. Avrupa'daki Anayasa Mahkemeleri nasıl ise, gelişmiş demokrasilerde anayasa mahkemeleri nasılsa, hukuk üstün olduğunda nasılsa bizde de o olacak. Hukuk artık hiç kimsenin arka bahçesi olmayacak olmayacak. Kendisini garanti altına almışlar kendisini millet iredesinin üzerinde göremeyecek. Demokrasi ve hukukun üstündeki kapalı sis de artık olamayacak. Buraya geldi mi bilmiyorum ama yarın buraya gelince incir toplarsa hiç şaşırmayın. Anayasa değişilkliği paketi içinde çerez arayanlar milletmize, çocuklarımıza, şehitlerimize, gazilerimize, dul ve yetimlerimize, yaşlılar, ve özürlülerimize getirilen hakları görmüyorlar. Çocuklarınmızın her türlü istismarı karşısında korunmalarını anayasayla koruma altına alıyoruz. Çocukarımız, şehitlerimiz, gazilerimiz ve onların emanetleri, yaşlılarımız ve özürlülerimiz halarına evet diyeceğiz.

Fişlemeye son vereceğiz. Vatandaşın özel, aile ve kendi kişisel verileri korma altına alınıyor. Kişi kendi hakkında oluşturulan verileri istediği gibi ulaşbilecek ve düzelmesini talep edebilecek. Bundan zonra kimsenin hayatı karartılamayacak, kimsenin geleceği ile oynanamayacak. 12 Eylül'de itibaren toplu sözleşme olacak. Artık toplu görüşme yok. Memuşlar emeklilere toplu sözleşme hakkına evet diyeceğiz. Sendikalar güçleniyor. Ekonomk sosyal konsey güçleniyor. Memur, işçi, emek ekonomik politilarında söz sahibi olacak. Kamu denetçiliği getiriyoruz. 12 Eylül'de Avrupa standartlarında bir sosyal ve ekonomik yaşam getirmeye evet diyeceğiz. 12 Eylül'de elinizi vicdanıza koyun. Kendiniz, geleceğiniz ve çocuklarınız istikbalini düşünerek oy verin."

Erdoğan Denizli'de  de konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’dan sonra geldiği Denizli’de , "MHP'nin bu anayasa değişikliğine karşı çıktığını ne gerekçeyle olduğunu bilen var mı? MHP'nin de 411 oyla kabul ettiği değişiklik CHP'nin itirazıyla Anayasa Mahkemesi'nden döndü. Bunları anlamak mümkün değil" dedi.
 
Erdoğan'ın gelişine 1 saat kala bastıran yağmur, vatandaşlara zaman zaman zor anlar yaşadı. Son bir haftada hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Denizli'de miting öncesi yağan yağmur havayı biraz serinletirken, vatandaşlara da rahat bir nefes aldırdı. 29 Ekim Özay Gönlüm Bulvarı'nda düzenlenen mitinge vatandaşlar ellerinde bayraklarla katılırken, Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulundular. Mitinge AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Tanrıverdi ve Nükhet Hotar, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici, Mehmet Salih Erdoğan, Mehmet Yüksel ile Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci katıldı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Atomium Heyecanı
 
Dolar milyonerleri servetlerinin yarısını bağışlıyor
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
'Evet' diyen CHP'li Erdem disipline
Referandumda 'evet' diyeceğini açıklayan CHP'li Eşref Erdem 1 yıl ihraç ...
Kılıçdaroğlu: Valiler ve Kaymakamlar Yeşil Kartla Korkutuyorlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümüşhane'de ...
Kılıçdaroğlu: Milletvekili Dokunulmazlıkları Kaldırılsın, Anayasa'ya 'EVET' Diyeyim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de yapılacak referandumda ...
Kılıçdaroğlu, Sarıkamış Allah-u Ekber Dağı Şehitliğini Ziyaret Etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıkamış ...
 
 
Kılıçdaroğlu: Ben Sizin Kemalinizim
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Referanduma ...
Bahçeli: Fethullah Gülen Türkiye'ye gelip Oy Kullansın
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Sayın Fethullah Gülen Bey, 12 Eylül'de ...
Ve Hoca Partisini Kuruyor..
Saadet Partisi’nde olağanüstü kongre isteyen il başkanı sayısı 10’u bulmadı, ...
Bu da Pijamalı 'HAYIR'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da, aralarında pijama giyen ...
 
 
EVET Provası
Başbakan Erdoğan'ın referandum mitingleri öncesi, katılımcılara koro halinde ...
Kararlarını Verdiler
Siyasetin iki önemli ismi REFERANDUM'da ne oy verecek?
Topçu: Cuntacılar EVET Mührünün Altında Ezilecekler
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Cuntacılar, 'evet' ...
Kurtulmuş: Kongreyi Makul Sürede Yapacağız
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin olağanüstü kongresinin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya