Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/26 °C
 
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
 
    Kırcami İmarında Müjdeli Haber İstinaf Mahkemesinden Geldi  
 
    ASFİM’de Parkinson Hastalarına özel egzersiz  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor  
Başbakan Erdoğan Lenin’in Sınıfını Gezdi
Başbakan Erdoğan Lenin’in Sınıfını Gezdi
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin, merkezinde bulunduğu coğrafya içinde, barıştan, demokrasiden ve hukuktan başka hiçbir gayesi yoktur'' dedi.
 
17 Mart 2011 Perşembe - 13:48

Erdoğan, Tataristan'da Kazan Privoljskiy Federal Üniversitesinde yaptığı konuşmada, kardeş Tataristan Cumhuriyetini ve üniversiteyi ziyaret ediyor olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Volga Nehri'nin incisi olan tarihi Kazan şehrini ilk kez bir Türk Başbakan olarak ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti vurgulayan Erdoğan, ''Bu ziyaret tarihi bir nitelik arzettiği kadar, aslında bir hasretin de sona ermesi, bir kucaklaşma, özlem giderme anlamına geliyor'' diye konuştu.
Erdoğan, geçen yılki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti ile bugün kendisinin gerçekleştirdiği ziyaretin, Türkiye ile Tataristan Cumhuriyeti arasındaki iletişimin farklı bir boyut kazanmasını, bir dönüm noktası teşkil etmesini sağlayacağına inandığını ve umduğunu dile getirdi.
Ocak ayında Erzurum'da düzenlenen Üniversite Kış Oyunları'na katılan Rus milli takımında yer alan Tatar sporcularını da, elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik eden Erdoğan, Üniversite Yaz Oyunları'nın 2013'te Kazan'da düzenleneceğini hatırlatarak, şöyle devam etti:
''Biz, İzmir ve Erzurum'da ÜNİVERSİAD'a başarıyla ev sahipliği yaptık. Gerek ÜNİVERSİAD organizasyonlarıyla, gerek diğer spor organizasyonlarıyla bu alanda ciddi bir tecrübe elde ettik.
2013'te burada ÜNİVERSİAD Yaz Oyunları yapılırken, aynı şekilde biz de Mersin'de 2013 Akdeniz Oyunları'nı organize ediyoruz. Açıkçası 2013 Yaz Oyunları için inşa edilecek tesislerde Türk müteahhitlerin yer alması bizleri sevindirecek, Kazanlı kardeşlerimizi de ziyadesiyle memnun edecektir.
Fırsatınız olursa, Erzurum'u ziyaret etmenizi, özellikle de kış aylarında giderek mutlaka kış sporlarını denemenizi sizlerden isterim.
Erdoğan, yaklaşık 500 milyon dolarlık bir yatırımla Erzurum'u artık büyük ulusal ve uluslararası organizasyonların adresi konumuna yükselttiklerini vurgulayarak, Kazan'ın da aynısını başaracağına, Yaz Oyunları noktasında çok önemli bir uluslararası adrese dönüşeceğine yürekten inandığını söyledi.
 
EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNDE FIRSATLAR

Türkiye ile Tataristan arasında ekonomik iş birliği noktasında çok büyük fırsatlar olduğuna inandığını dile getiren Başbakan Erdoğan, 2008'de ikili ticaret hacminin 3 milyar dolara ulaştığını, 2010'da, uluslararası finansal krizin etkisiyle ticaret hacminin 1,5 milyar doları biraz aştığını anlattı.
Rusya ile dış ticaret hacmini 2015 itibarıyla 100 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini, bu irade beyanını her iki tarafın liderlerinin de ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, ''Bu miktar içinde Tataristan'ın payının da bugünkünden çok yüksek olması gerektiğine inanıyoruz. Bunu başarabiliriz. Ancak Türkiye ile Tataristan arasındaki ticari ve ekonomik iş birliği, yalnızca birkaç ticari mal ile sınırlı kalmamalı ve bunu çeşitlendirmeliyiz'' diye konuştu.
Otomotiv, kimya, cam eşya, kereste işleme, işlenmiş gıda gibi pek çok alanda ortak projeler gerçekleştirilmesinin mümkün olduğuna işaret eden Erdoğan, ''Biz bu imkanları, bu fırsatları azami ölçüde değerlendirmek durumundayız'' dedi.
Rusya Federasyonu'na yaptıkları son ziyarete yedi bakanıyla geldiğini ifade eden Erdoğan, üst düzeyli istişare toplantısının başarıyla gerçekleştiğini ve bugün tüm bakan arkadaşlarıyla Kazan'da olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:
''Şunu samimiyetle belirtmek durumundayım: Biz, Türkiye Cumhuriyeti ile Tataristan Cumhuriyeti arasındaki, dış ticaret olsun, doğrudan yatırımlar, turizm olsun, mevcut seviyeyi asla yeterli görmüyoruz.
Çok daha yoğun çalışarak, daha fazla gayret göstererek, iki kardeşe yaraşır şekilde bir dayanışma ile, iletişimi, iş birliğini daha yukarı seviyelere çekmek zorunda olduğumuzun farkındayız.
İnşallah bunu başaracağız. Özellikle 2013 ÜNİVERSİAD tesisleri inşaatından başlayarak, inşallah her alanda çok daha farklı bir seviyeye birlikte ulaşacağız.''

 

SORUNLARI SAMİMİ ŞEKİLDE ÇÖZMENİN GAYRETİ İÇİNDEYİZ

Erdoğan, son 8 yılda Türkiye'nin, ekonomik, siyasi ve diplomatik alanda çok farklı bir sürece girdiğini ve dünyanın güçlü, itibarlı ülkeleri arasındaki konumunu daha da pekiştirdiğini ifade ederek, ''8 yılda, milli gelirimizi 3 kat artırarak, dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi konumuna yükseldik'' dedi.
Ekonomiyle birlikte, demokratikleşme yolunda da kararlı adımlar attıklarına ve köklü reformlar gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Erdoğan, aynı şekilde, barış, demokrasi, insan hakları ve uluslararası hukuk ilkeleri çerçevesinde aktif bir dış politika yürüttüklerini söyledi.
Erdoğan, 8 yıl önce, görevi devralırken, ''Komşularla Sıfır Sorun'' politikasını da derhal uygulama planına geçirmeye başladıklarını anımsatarak şöyle devam etti:
''Kısa sürede, komşu ülkelerle aramızdaki sorunları çözüm yoluna koyarken, merkezinde bulunduğumuz Kafkasya, Ortadoğu ve Balkanlar'da da barış ve istikrara katkı sağlamaya başladık.
Burada şunu altını çizerek bir kez daha ifade etmekte fayda görüyorum: Türkiye'nin, merkezinde bulunduğu coğrafya içinde, barıştan, demokrasiden ve hukuktan başka hiçbir gayesi yoktur. Nüfuz mücadelesi içinde değiliz; farklı niyetlerin, farklı gayelerin içinde değiliz.
Kardeş olduğumuz, ortak bir tarihi, ortak kültürü, ortak inançları paylaştığımız tüm bu coğrafya ile, dayanışma, iş birliği temelleri üzerinde bir ilişki geliştirmenin mücadelesi içindeyiz.
Kardeşlerimiz huzurlu olsun, biz de huzurlu oluruz. Kardeşlerimiz üzülürse, hiç tartışmasız biz de üzülürüz.
İşte onun için, hiç tereddüt etmeden, bir haksızlık gördüğümüzde, bir yanlış gördüğümüzde, bir hukuksuzluk gördüğümüzde cesaretle, kararlılıkla tavrımızı ortaya koyuyor, her zaman da insan haklarından ve hukuktan yana tavır alıyoruz.''
Kafkasya'nın, Ortadoğu'nun, Balkanlar'ın sorunları ne kadar çözüme kavuşursa, tüm bu bölgelerin o derecede refaha kavuşacağını ifade eden Erdoğan, bu anlayıştan yola çıkarak, sorunları samimi şekilde çözmenin ve ileriye bakmanın gayreti içinde olduklarını bildirdi.
Erdoğan, ''Rusya Federasyonu ile de bu hissiyatı paylaşıyor ve hatta bölgelerimizdeki sorunları çözmek noktasında örnek bir işbirliği de sergiliyoruz. Ben bu iş birliğinin artarak devam edeceğine inanıyorum'' dedi.
Moskova'da yaptıkları temasların da bu noktada sürece katkı sağlar nitelikte olduğunu ve ''Türkiye ile Rusya arasında yeni bir dönemin kapılarını böylece geliştirmiş olduklarını'' vurgulayan Erdoğan, ''Bu süreç içinde, Tataristan ile de artık farklı bir sürecin başladığına ben yürekten inanıyorum'' diye konuştu.

LENİN VE TOLSTOY'UN SINIFLARINI GEZDİ

Üniversiteye gelişinde Başbakan Erdoğan'a, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov eşlik etti.
Erdoğan'a Lenin ve Tolstoy'un eğitim gördükleri sınıf gezdirildi.  
Başbakan Erdoğan'a, konuşmasının ardından da üniversite teleskobunun fotoğrafı hediye edildi.

CAMİ VE KATEDRALİ ZİYARET ETTİ 

Erdoğan, Kul Şerif Camisinden ayrıldıktan sonra Katedral'de görevli din adamı tarafından Katedral girişinde karşılandı. Cami ile aynı kompleks içinde yer alan Katedral'de yetkililer Erdoğan'a bilgi verdi. 

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Büyükelçi Türkmen Türkiye’ye Dönüyor
 
İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü Tatlıses’i Ziyaret Etti
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
95 Oktan Benzinin Fiyatı İndirildi
Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan benzinin satış fiyatı bugünden geçerli olmak üzere indirildi.
Vali Mutlu: Uçmak İle İlgili Deliller Yeterli
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İbrahim Tatlıses'in vurulması olayının ...
‘Ergenekon’da Son Dalga: 9 İlde Arama Yapılıyor
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında incelenen Malatya Zirve Yayınevi'ndeki ...
Tutuklulara Cenaze İzni
Yargının hızlandırılmasını amaçlayan, birçok eylemi hapis cezası olmaktan ...
 
 
Kılıçdaroğlu: Nükleer Uzmanlığa Soyundu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yapılması planlanan nükleer ...
Belediyeye Silahlı Saldırı
Kayseri Büyükşehir Belediyesine gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi
Tatlıses Suikastinin Şifreleri Çözülüyor
20’nin üzerinde noktaya düzenlenen operasyonlarda, aralarında Abdullah ...
Asena, Gazetecilere Görünmeden Hastaneye Girdi
Uğradığı silahlı saldırı sonucu hastanede tedavi altında bulunan ünlü ...
 
 
Zam Farkları Ödeniyor
SGK, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına yapılacak Ocak ve Şubat aylarına ...
Orhan Aslıtürk İade Edildi
İş adamı Orhan Aslıtürk, İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesinin ...
CHP Seçim Otobüsüne Saldırı
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 19 Mart Cumartesi günü Gebze'de düzenleyeceği ...
Abdullah Uçmak ve Öndört Adamına Gözaltı
İbrahim Tatlıses’in vurulma olayı ile ilgili olarak İstanbul polisince ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki   Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

Manavgat Büyük Yangın Alanınındaki Bakım Çalışmaları Hızla Sürüyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya