Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar  
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
Başbakan Erdoğan Sincan'da Milyonlara Seslendi
Başbakan Erdoğan Sincan da Milyonlara Seslendi
 
AK Parti'nin Ankara'da ki "Milli İradeye Saygı Mitingi" nde başbakan Erdoğan miting alanında halka seslendi.
 
15 Haziran 2013 Cumartesi - 18:44

AK Parti'nin "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganıyla düzenlendiği miting sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu miting için sabah erken saatlerden itibaren partililer Sincan Pazar yerinde toplanmaya başladı.Partilileri selamlayan Başbakan Erdoğan konuşmasına meydanı ve partilileri selamlayarak başladı

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

Buradan Sincan'daki tüm kardeşlerimi, bütün Ankara'yı ve tüm dünyayı selamlıyorum. Bugün Ankara'da bu büyük başkentten bizim için mitingler yapan, bizimle birlikte olduklarını binlerce kilometre öteden duyuran Makedonyalı, Malezyalı kardeşlerime, Saraybosna'daki Boşnak kardeşlerime en kalbi selamlarımı, muhabbetlerimi gönderiyorum. Oralarda bizi bağrına basan kardeşlerime Ankara'dan gönül dolusu selam gönderiyorum. Londra'da, Viyana'da, Budapeşte'de ve daha birçok yerde bizi destekleyen tüm dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Bu manzarada gürültü yok, bu manzarada yakıp yıkmak yok, bu manzarada gönül insanları var. İşte Türkiye'nin gerçek fotoğrafı bu. Türkiye'yi anlamak isteyen varsa Ankara Sİncan'a gelsin, burayı görsün. Demokrasinin, hukukun, milli iradenin sesini duymak isteyen varsa Ankara'ya gelsin. Sessiz yığınların sesini duymak isteyen varsa işte buradan, Ankara'dan işitsin.
Öyle bir haykıralım ki ta Üsküp, ta Gazze'deki arkadaşlarımız bizi duysun.

Mesele işte bu kardeşlik, bu kardeşliği yakalamak, bu kardeşliği anlamak, bir ve beraber olmak.

Artık üç buçuk yaşındaki torunum bile sabah beni böyle kaldırıyor: "Dik dur eğilme, bu millet seninle" Hiç endişeniz olmasın biz bu yola kefenimizle çıktık. Bu millet hükümetine sahip çıkıyor. Bu millet partisi ne olursa olsun işte burada demokrasiye sahip çıkıyor. Bugün buradan dünyaya seslendiğimiz için tek tek teşekkür ediyorum.

Bu millet hükümetine sahip çıkıyor. Partisi, etnik kökeni mezhebi ne olursa olsun milli iradeye, ülkesine istikbaline sahip çıkıyor. Her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Bugün burada milli iradeye sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum.

Ben biliyorum ki 17 gün boyunca Türkiye'nin her köşesinde, dünyanın her köşesinde mi,lyarlarca kardeşim bütün kalbiyle bizlere dua etti.

Benim milletim Türkiye'nin aziz milleti, meselelere sadece gözüyle değil, kalp gözüyle de bakar. Siz oynanan oyunu gördünüz. Siz kurulan tuzağı hissettiniz. Yapılan saldırıların hedefini anladınız. İşte bu meydanda tek bir gönül olarak o çirkin oyunu, o alçak tuzağı, o haince saldırıları bozuyor, tüm dünyaya millet burada diye haykırıyorsunuz. 10.5 yıldır milletin tamamıyla Türkiye'yi ekonomide, demokraside, hak ve özgürlüklerde dünyanın en ileri ülkelerinden biri olma mücadelesini verdik. Hiçbir ayrım gözetmeksizin el uzattık. Ama birileri bize yumruk uzattı.

Yumruk uzatanla toka yapılabilir mi? Ne yazık ki bunun talihsizliği içinde bugün yola çıktık. Sincan'da başladık. Bu aynı zamanda Mart 2013 seçimlerinin ilk adımıdır.

Bu anlayışla hasreti çekilen birlik ve beraberliği tesis ettik. Milletimizin tamamı aynı hedeflere yöneldi. Kimsenin şu gördüğünüz tarihi birliği bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Kimsenin Türkiye'nin yeniden sokak sokak, bölge bölge ayrılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz birlikte Türkiyeyiz. Hepsinin hevesleri kursaklarında kalacak.

Bizim öyle bir direniş tarzımız vardır ki tüm direnişleri bastırır, tüm oyunları bozar, tüm tuzakları alt üst eder. Biz duada yakarış ile direniriz. Biz sabrederek Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler diyerek direniriz. Ama onlar bunları anlamaz. Biz 27 Mayısın, 12 Eylülün, 28 Şubatın, 27 Nisanın karanlığını böyle bir direnişle aştık. Birileri gibi sokaklara dökülenlerden, eline taş alanlardan olmadık. Birileri gibi kornalarına basarak gürültü kirliliği yapanlardan olmadık. Tencere tava çalıp komşusunu rahatsız edenlerden olmadık. Bunlar mi çevreci? Çevrecilikte gürültü kirliliği var.

 

Çapulcudan çok rahatsız olmuşlar. Bana gelenlere TDK'nın lügatından okudum. Düzeni bozma gayreti içinde olanlara çapulcu denir. Aynı zamanda kamu düzenini bozmaya çalışmak suçtur.

 

Eğer demokratik laik parlamenter bir hukuk devleti içindeysek bu kurallara uyacaksınz. Sen benim hakkıma zulmedemezsin.

Belediye otobüslerini yakan, insanların evlerine araçlarına zarar verenlerden olmadık. 12 tane parti teşkilatımız yakıp yıkıldı. Parti teşkilatı sana ne yaptı? Hani demokrasi diyordunuz?

Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Olayın aslı Gezi Parkı mı? Bunları sizlere belgelerle daha sonra açıklayacağız. Bu iş dışarıda ve içeride koordineli olarak yürüyen bir süreçtir. Bu ihanet şebekesini milletimize tanıtacağız. Biz bu ülkede AK Parti iktidarı olarak milletin kılık kıyafetine bakıp ağzındaki duaya alnındaki secde izine bakıp insanları horlayanlardan olmadık.

Bu nasıl özgürlükçülüktür. Bu nasıl adaletten haktan yana olmak. Bu topluluklar bu yanlışa bugüne kadar düşmedi. Şu toplulukta Türkiye'nin özeti var. Baş açık da burada başı kapalı da burada. Polisimize el uzattılar. Sabrettik. Polisimize başında maalesef milletvekili sıfatı bulunan bir CHP'li tarafından en ahlaksız şekilde dil uzattılar. Sabrettik. Başörtülü kızlarımıza el uzattılar. Sabrettik. Okullarımıza sokmadılar, eğitim öğretim özgürlüğünü ellerinden aldılar, sabrettik. Camilerimize ayakkabılarıyla girdiler, içki içtiler, sabrettik. Duvarlarımıza hakaretler yazdılar, küfrettiler, sabrettik. Niye? Çünkü biliyorduk ki kem söz sahibinindir.


Çocukları, yaşlıları, kadınları rahatsız ettiler. Bütün bunlara karşı sabrettik. Tüm bu vandallıkların hesabını yargıda soracağız.

Ayrıca 8 ay daha sabredeceğiz. Milletin önüne sandık gelince bunların hesabını işte orada soracağız.

İnşallah sandıkları patlatacağız AK Parti ile ben size inanıyoruz. İstediğimiz tarihe de bu şekilde kaydedilecek bir süreç yaşadık. Meselenin çıkış yeriyle geldiği nokta çok farklı. Her çevreden çok farklı insanlar geldiği halde dediler ki Gezi Parkı. Bunların çoğu Gezi Parkı bilmez. Yani biz Taksim'de Gezi Parkı'na gelen saf ve temiz kardeşlerimizi kabulleniyoruz. Fakat bunu anlıyorum da ortada henüz bir şey yokken bu genç kardeşlerimin orada birileriyle bulunmasını anlamıyorum. Ne ihale var, ne yapılan bir şey var. Acaba niye buraya geldiler? Çevre duyarlılığı olan kardeşlerimi anlıyorum. Bunu kaç kez ifade ettim. Ama iş daha ilk günden itibaren çok başka noktaya doğru götürüldü. Orada illegal örgütler vardı. Gezi Parkı gerisinde çok farklı hesaplar devereye sokuldu. Bu konuda ulusal medyanın bir kısmı iftira ile provokasyon ile her türlü ilkesizliği sergiledi. Uluslararası medya her türlü ikiyüzlülüğü sergiledi. Eylemcilere para vererek sokakta polisimize küfrederek bir mezhep çatışması çıkarmak için her türlü faaliyeti yaptılar. Sosyal medyada sahte hesaplar ile akıl almaz provokasyonlar sergilendi. Sokakta, çadırda milletin edebiyle örtüşmeyen görüntüler yaşandı.

Bunların hiçbirine aynı yöntemle mukabele etmedik. Biz yakıp yıkma ile bu yola koyulmadık. Biz emeğimizle alın terimizle sandıkla direniriz. Bize yani millete 27 Mayıs'ta bu oyunu oynadılar. Biz hukukla, demokrasi ile sandıkla hesabını sorduk.

12 Mart'ta, 12 Eylül'de, 28 Şubatta hesabımızı yine sandıkta sorduk. Ama hukuk içinde ahlak içinde hesabımızı sorduk. Yine 8 ay sonra demokrasi içinde, ahlak ve edebimizle sandıkta soracağız.

Sabredecek, bekleyecek böyle direneceğiz. Ve inşallah zaferi sandıkta alacağız.

Hafta başında bir başkaydınız. Bizleri havaalanında aldınız, yüzbinler yollarda bir başka götürdünüz. Sizin o sevdanız unutulur gibi değil.

Bize nasıl bir oyun oynadıklarını, 17 gündür bu medya , bu siyasetçiler, sosyal medya konuyu saptırmaya çalışıyor. Yapılan tahriki bu şekilde örtmek istediler. Çevre hassasiyetini amacından saptırarak büyük bir tertibin peşinde oldular. Hesap çok başka, tuzak çok başka.

Bütün bu olayların ne zaman çıktığına dikkat çekmek istiyorum. Mayıs ayında Türkiye çok güzel gelişmeler yaşadı. 10.5 yıl boyunca rekor üstüne rekorlar kıran bir iktidar var. 10.5 yıl boyunca çıtayı hep yükseğe çektik. Olmaz denilenler oldu, yapılamazlar yapıldı. Ulaşılamazlara ulaştık.

Ancak Mayıs ayı çok daha başka bir aydı. Bir, 46 milyar dolarlık İstanbul'a 3. havalimanı ihaleseni gerçekleştirdik.

İki Ankara'da Japonya Başbakanı'nı ağırladık. 22 milyar dolarlık bir yatırımla nükleer santralin kurulması için ilk adımları attık.

Üç, İstanbul Boğazına üçüncü köprünün temelini attık. 2015'te bitecek.

Bunların aklı bunları almaz. Dertleri yakıp yıkmak.

Dört, İstanbul borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kaydetti.

Beş, Merkez Bankası biz geldiğimizde 27.5 milyar dolar, Mayıs'ta 135 milyar dolara çıktı. 27.5 milyar dolar nere, 135 milyar dolar nere...

Bitmedi, altı, gösterge faizi yüzde 63'tü. Ne oldu? 4.61'e indi.

Sevgili Ankaralı kardeşlerim bu faiz işte bu milletin cebinden çıkıyordu, faiz lobisine gidiyordu. 642 milyar dolar gidiyordu. Biz bunu kestik. Bundan rahatsız oldular.

Yedi, tam dört tane kredi derecelendirme kuruluşu ard arda Mayıs ayı içinde artırdı.

Bitmedi... Sekiz, IMF ile ilişkilerimizde tarihi bir gelişme yaşandı. AK Parti iktidara geldiğinde 23.5 milyar dolar borç vardı. 14 Mayıs'ta son taksidi ödedik.

Dokuz... Enflasyonda, sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlar...

On, çözüm sürecinde çok güzel gelişmeler aldık. Artık acı haberler gelmiyor. Türkiye'nin her köşesinden kardeşliği egemen kıldık.

İşte bu gelişmeler yaşanırken bunlar önce Reyhanlı'da 53 kardeşimizi şehit ettiler. Bununla ilgili de ileride konuşacağım. Onun da saati gelecek.

CHP'nin milletvekilleri niye gittiler? Onları getirip götüren kim? Oyunun içinde kimler var? Hepsi yavaş yavaş çözülüyor. Büyüyen Türkiye'nin itibarını düşürmek için bu adımlar atıldı. İtibarı her geçen gün artan Türkiye'nin bu acıyı yaşamasını istediler. Reyhanlı saldırısının izini sürerken çok enterasan bir irtibatı ortaya çıkardık. Başka saldırılara hazırlanan CHP'li heyeti iki kez Şam'a götürüp Esed alçağı ile görüştüren heyet olduğunu öğrendik. O kaldıkça AK Parti çıtayı yükseltiyor. CHP Genel Başkanı sürekli söylüyor ya, yalancıdan başbakan olmaz... Evet olmaz. İşte onun için geldiğinden beri Başbakan olamadı ve olamayacak.

Pişkinler, inanç farklılıklarını kaşıyandan da bu ülkede başbakan olmaz. Biz bu yolda farklı yürüyeceğiz.

Reyhanlı saldırısının hemen ardından büyüyen Türkiye'ye hemen bir başka tuzak kurdular. Sözümona bir sanatçı bir tweet attı. Bunun kim olduğunu biliyorsunuz ki... Mesele sadece Gezi Parkı değil, sen hala anlamadın mi? Eğer bu ülkede hukuk varsa sana bunun hesabını soracağız.

Neymiş mesele AK Parti iktidarını devirmek. Bunların hiçbirinin meselesi Gezi Parkı değil. Ankara'da yakıp yıkanların Gezi Parkı ile ne alakası var? Durakları yakıp yıkanların Gezi Parkı ile ne alakası var? Kamu araçlarını yakıp yıkanların Gezi Parkı ile ne alakası var. Pek az insan dışında bunların hiçbirinin meselesi Gezi Parkı değil, büyüyen Türkiye ile hesaplaşmaktı. Bunların meselesi kendi ülkelerinin büyümesini, güçlenmesini istemiyorlardı.

Bunlar 17 gün boyunca tiyatro içinde töyatro sergilediler. Bir yanda Türk bayrağı ile dolaştılar bir yanda Türk bayrağı yaktılar. Her türlü pisliğin içinde güya çadırdan mescid yaptılar. Bir taraftan camide içki içtiler. Ulusalcıyız dediler, AKM üstündeki paçavralara göz yumdular.

MİTİNG ÖNCESİ BÜYÜK HAZIRLIK

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara hitap edeceği platform kurulurken, platfomun arka fonunda "Büyük Oyunu Bozmaya Hadi Tarih Yazmaya" sloganı yer aldı.

Alanın hakim noktasına büyük bir Türk bayragı, Atatürk ile Başbakan Erdoğan'ın posterleri yan yana asılırken, mitingi alanı da yoğun şeklide AK Parti bayraklarıyla süslendi.

Alana bakan binalara asılan "Bırak Tencereyi Tavayı Gel Gör Ankara'daki Havayı", "The World İs Wathcing The Realities Now"," İnönü'yü Park Yapalım Adını Çarşı Koyalım", "Son Sözü Çapulcular değil Aziz Milletimiz Söyler", "Kur'an, Bayrak ve Vatan, İşte Adam Gibi Adam" ve "Oy'un Büyük Türkiyem" afişleri dikkati çekti.

Yerli ve yabancı basının büyük ilgili gösterdiği mitingde yaklaşık 200 gazeteci görev alıyor.

Bu arada Ankara Emniyet Müdürlüğünün Sincan genelinde geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Alanda eğitimli köpekler eşliğinde bomba araması yapılırken, mitinge gelenlerin alana gireceği 3 yerde arama noktaları kuruldu.


YABANCILARA ÖZEL DAVETİYE

AK Parti İstanbul Tanıtım Medya Birim Başkanlığı Twitter hesabından yabancı basın mensupları ve diğer katılımcılar için İngilizce davetiye yayınladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
3D Gözlüklerdeki Tehlike Göz Sağlığını Tehdit Edecek Boyutta
 
Gezi Parkı'na Polis Müdahalesi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
"Süreli Sürücü Belgesi" Uygulaması Geliyor
İlk defa sürücü belgesi alanlar, en az bir yıl süre ile aday sürücü olarak kabul edilecek.
YÖK Eski Başkanı Gürüz İntihara Teşebbüs Etti
28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan YÖK eski Başkanı Prof. ...
28 Şubat Davasında Süpriz Gelişme
28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 75 tutuklu sanıktan 37'si tahliye edildi.
Türel:‘Türkiye Üzerinde Oynanan Oyunun Şekli Değişmiştir’
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Menderes Türel, ...
 
 
Vali Mutlu Eylemcilerle Görüştü
Twitter hesabından dün gece telefon numarasını paylaşan İstanbul Valisi ...
Hükümetten Gezi Parkı'na Pozitif Yaklaşım
Sanatçı Halit Ergenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, artık herkesin ...
17 Milyon Öğrencinin Tatil Sevinci
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 17 milyon öğrenci ...
Başbakan Erdoğan: " Ülke kazansın da biz kaybedelim"
Başbakan Tayyip Erdoğan, belde belediye başkanlarına hitaben bir konuşma yapıyor.
 
 
"Sistem Hatası" 4 bin 700 LYS Adayını Mağdur Etti
LYS sınavına girmek için başvuran bazı öğrencilerin sınava giriş bedellerini ...
Bakan Şahin:Biz Birlikte Türkiye'yiz
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gezi Parkı'nın referanduma ...
Van'da Deprem
Van’da meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu.
Çelik'ten Referandum Süprizi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Başbakan ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar

Sarı kodla uyarılan Antalya’da şiddetli rüzgar

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya