Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   14/25 °C
 
 
    Muratpaşa'da Sokak köpeklerin özel yaşam alanı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor  
 
    Telefirik Kazasıyla İlgili ,Başkan Mesut Kocagöz Dahil 5 Kişiye Tutuklama  
 
    Girne Belediye Başkanı Şenkul'un Çok Ses Getirecek Vicdani Paylaşımı  
Başbakan Küçük: Hizmet Hükümetiyiz
Başbakan Küçük: Hizmet Hükümetiyiz
 
Başbakan İrsen Küçük, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan olarak bakanlarıyla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve halkın daha mutlu yarınlara ulaşması için tek yumruk halinde, kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini; Hükümet"in gündeminde kurultay veya ona bağlı çalışmalar bulunmadığını belirterek, "Bizim gündemimiz milletimize hizmettir" dedi.
 
9 Ağustos 2012 Perşembe - 13:24

Başbakan İrsen Küçük, bugün, kabinesiyle birlikte Kalkınma Bankası Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek, Hükümet'in icraatlarını anlattı. Küçük basın toplantısında yazılı metni okumasının yönetilen sorular kendisi ve ilgili bakanlar tarafından yanıtlandı. Hükümet'in icraatlarına bakıldığında "hizmet hükümeti" unvanı almış olduklarına dikkat çeken Başbakan Küçük, Hükümet'in bir programı olduğunu, bu programa uyduğunu ve programlı çalışmanın meyvelerini de toplamaya başladıklarını vurguladı. Hükümet görevini üstlendikleri gün 1.6 milyon TL olan devlet gelirini yüzde 30 artırarak 2 milyon TL'nin üzerine çıkardıklarını; 623 milyon TL olan bütçe açığını önemli oranda aşağıya çekmeyi başardıklarını belirten Küçük, bu dönemde ülkeye gelen turist sayısının 1974 sonrası en yüksek sayıya ulaştığını belirtti. Küçük, iki yıldır süren Fiziki Plan çalışmalarının ve yeni ekonomik programın son aşamaya geldiğini, KKTC`nin kendine ait 2013-2015 programının tamamlanmasına ilişkin son çalışmaların yapılmakta olduğunu ifade etti.
 KURULTAY BİZİ İCRAAT VAZİFEMİZDEN UZAKLAŞTIRMADI
"Bilindiği gibi 21 Ekim'de yapılacak olan Ulusal Birlik Partisi kurultayı ülke gündemini yoğun bir şekilde meşgul etmektedir" diyen Başbakan İrsen Küçük, "Bu Ulusal Birlik Partisi'nin KKTC için ne kadar önemli, ülkemiz siyasi yaşamında ne kadar etkili ve büyük bir parti olduğunun göstergesi olması açısından Genel Başkan olarak beni ve Ulusal Birlik Partiliyim diyen herkesi son derece memnun etmektedir" dedi.Küçük şöyle devam etti: "Ancak siyasi sermayelerini tüketen bazı siyasi çevreler, İrsen Küçük Hükümeti'nin işi gücü bıraktığı, icraatı bir tarafa ittiği ve sadece parti içi bir mesele olan kurultaya kilitlendiği imajı yaratmaya çalışıyor. Üzüntümüz, icraatlarımız ile ilgili söyleyecek sözü olmayanlar, ya da bu görevlerde oldukları zaman ne yaptıkları hepimizin hafızasında olumsuz olarak iz bırakanlar, 1976'dan beri her iki yılda bir, büyük coşku ve demokratik olgunlukla yapılan UBP kurultayını istismar edilmek istenmesidir. Hükümet icraatları ile parti faaliyetlerini karıştırmaya çalışmak suretiyle siyasi prim elde etmeye çalışıyor olmaları aslında kendilerini de zaman zaman gülünç duruma düşürmektedir. Bugün, UBP Kurultayı'nın bizi haliyle heyecanlandırdığı ancak Hükümet olarak üstlendiğimiz icraat vazifemizden bizi bir santimetre bile uzaklaştırmadığını, aksine daha da yoğunlaştırdığını belirtmek için buradayız."
 HİZMET HÜKÜMETİ
 Başkanlığını yürüttüğü İrsen Küçük Hükümeti'nin başka hükümetlere benzemediğini belirten Küçük, Hükümet'in sürpriz icraatlarla, plansız işlerle kimseyi zor durumda bırakmadığını, günü birlik politikalarla ülkeyi yönetmediğini ifade etti. Küçük, Hükümet'in bir programı bulunduğunu, bu programa uyulduğunu ve planlı programlı çalışmanın meyvelerini toplamaya başladıklarını belirtti."Yaptığımız ve yapacağımız icraatlara bakıldığı zaman Ulusal Birlik Partisi Hükümeti doğal olarak 'Hizmet Hükümeti' unvanını da almış oluyor" diyen Başbakan Küçük, "Sizinle işte bu hizmet Hükümeti'nin Kıbrıs Türk halkına olan sevgisi ve devlete olan inancı dürtüsüyle, hayalden gerçeğe dönüştürdüğü bazı projelerden bahsetmek istiyorum" ifadesini kullandı.
DEVLET GELİRLERİNDE YÜZDE 30 ARTIŞ
İcraatlarını anlatmaya devlet gelirindeki artışa dikkat çekerek başlayan Küçük, Hükümet görevini üstlendikleri gün 1.6 milyon TL olan devlet gelirini yüzde 30 arttırarak 2 milyon TL`nin üzerine çıkardıklarını kaydetti. İrsen Küçük, "623 milyon TL olan bütçe açığını da önemli oranda aşağıya çekmeyi başardık" dedi. Tasfiye kararı ile işsiz kalan 304 Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanına istihdam olanağı sağladıklarını; 2 yıllık dönemde 108 yasa önerisini Meclis'e sevk ederken 168 tüzük, 58 kararname ve 12 nizamnameyi de onaylayarak uygulamaya sunduklarını anlatan Başbakan İrsen Küçük, "Sadece ülkemiz için değil adamız için bir mega proje olan Anavatan Türkiye`den su getirilmesi bu dönemde hayat bulmuş Türkiye`de ve ülkemizde 2 büyük ihale ile çalışmalar hızlandırılmıştır" diye konuştu. TURİST SAYISINDA ARTIŞ Küçük, son 2 yılda doğrudan gelir desteği kapsamında çiftçilere 200 milyon TL`nin üzerinde ödeme yapıldığına dikkat çekerek, bu dönemde ülkeye gelen turist sayısının 1974 sonrası en yüksek sayıya ulaştığını vurguladı. "2011 yılında ülkemize gelen yolcu sayısında yüzde 20, konaklayan turist sayısında yüzde 10 artış olurken bu yılın ilk 6 ayında gelen yolcu sayısında yüzde 19; konaklayan turist sayısında yüzde 20 artış gerçekleşmiştir" diyen Küçük, charter uçuşların başlamasıyla turizmde hareketlenme olduğunu, daha önce boş olan 3 ve 4 yıldızlı otellerde yer bulunmadığını geceleme sürecinin 3.6 oranından 8'lere yükseldiğini ifade etti. Küçük, turizmdeki hareketlenmenin piyasaya yansımasının görülmeye başlandığını kaydetti.
 VERGİ ADALETİ TARTIŞMASI
Vergi adaletinin sağlanması ve bu konudaki tartışmalara son verilmesinde önemli olan e-devlet ile gümrük ve vergi otomasyon çalışmalarının ilk basamağı kapsamında hazırlanan Gelir ve Vergi Dairesi binası inşaatının devam ettiğini anlatan Başbakan İrsen Küçük şöyle devam etti: "Yine hükümetim döneminde toplam 42 köyde iki bine yakın hak sahibine kırsal kesim arsası dağıtılmıştır. Gençlerimizin konut sahibi yapılması çalışmalarımız devam edecektir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren ve sorunlarını önemli ölçüde gideren askerlik değişiklik yasası yine hükümetimizce hayata geçirilmiştir. Bin 200'ün üzerinde kobi`ye düşük ve sıfır faizli kredi yanında hibe kullanımı sağlanmıştır. Özellikle yüksek enflasyon dönemlerinde yüksek faizlerle borçlanan vatandaşlarımızın rahatlaması ve ekonominin iyileştirilmesi için yoğun çalışmalar sonunda 'Tahsili geciken ve veya tahsil edilemez hale gelen borçların yeniden yapılandırılması yasası' hayata geçirilmiş, birçok borçlu ve bankamız rahatlatılarak ekonominin önü açılmıştır. KT. Petrolleri Ltd`deki kamu hisselerinin büyük bir kısmı özele satışa sunularak, örnek, şeffaf bir özelleştirme gerçekleştirilmiştir. Özelleştirme yasasının yasallaşmasından sonra Ercan Havaalanının işletme hakkı devri yöntemiyle ihalesi yapılmış Ağustos sonunda sonuçlanacak ihale ile 3 yıl içerisinde 5 milyon yolcuya hitap eden 2 piste sahip körüklü modern bir havaalanına kavuşacağız. Önümüzdeki ay içerisinde ILS sisteminin de devreye girmesi ile sisli havalarda bile uçaklar Ercan havaalanına güvenli bir şekilde inebilecek. Ülkemize gelen uçak seferlerinde 2011 yılında yüzde 11 artış olurken bu yılın ilk 6 ayında ki artış oranı yüzde 19' a yükselmiştir.
YABANCILAR VE MUHACERET DEĞİŞİKLİK YASASI
 Yabancılar ve Muhaceret Değişiklik Yasası'nın yürürlüğe girişiyle birlikte 9 bin 543 kişi bu yasadan yararlandığını ifade eden Başbakan Küçük, bu dönemde Dikmen Çöplüğü'nün tarihe karışarak Güngör Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin faaliyete geçirildiğini belirtti.
FİZİKİ PLAN ÇALIŞMALARI SON AŞAMADA
Küçük, AB uzman desteğiyle şehir planlama dairesi koordinasyonunda kurumlar arası işbirliği ile ülkesel fiziki plan çalışmalarının başlatıldığını; Lefkoşa İmar Planı değişiklik çalışmalarının sonuçlandırıldığını anlatarak, iki yıldır süren ülke Fiziki Plan çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi. Küçük, Devlet Laboratuarı'nın Türk akreditasyon kurumu tarafından akredite edildiğini, bundan böyle devlet laboratuarının raporlarının uluslararası geçerliliğe sahip olacağına dikkat çekti.
YÜKSEK ÖĞRENİMDE HEDEFE ULAŞILDI
"Yüksek öğrenimde hükümet hedefine ulaştı" diyen Başbakan İrsen Küçük, "Ekonomimizin öncü sektörlerinden biri olan yüksek öğrenimde bu yıl öğrenci sayısı 43 binden 47 bine çıktı" dedi. Güzelyurt, Lefke ve Gazimağusa bölgesinde ikamet eden 18 yaş üstü engelli gençlere hizmet veren 2 engelli rehabilitasyon merkezinin   hizmete girdiğine işaret eden Küçük, "Yine karayollarımızla ilgili 4`ü Ankara`da 4`ü de ülkemizde olmak üzere toplam 8 yeni proje ihalesi çıkılma noktasına gelmiştir. Metehan projesi ile ihale sayısı 9'dur" ifadelerini kullandı.
YENİ EKONOMİK PROGRAMIN SON AŞAMAYA GELDİ
 Yeni ekonomik programın son aşamaya geldiğini belirten Başbakan İrsen Küçük, "Başarı ile uyguladığımız ve sonuna geldiğimiz 2010-2013 ekonomik programını tamamlarken ilk kez kendi sivil toplum örgütlerimiz, üniversitelerimiz ve ekonomistlerimiz ile birlikte oluşturduğumuz KKTC`nin kendine ait 2013-2015 programının tamamlanmasına ilişkin son çalışmalar yapılmaktadır. Bu programda yatırım ortamını iyileştirecek yeni yatırım ortamlarının oluşmasını sağlayacak kamunun etkin çalışmasını sağlayacak enerji verimliliğini, istihdam ve milli geliri arttıracak unsurlara öncelik verilecektir" dedi.
HÜKÜMETİN HİZMET ANLAYIŞI
 Başbakan Küçük sözlerini şöyle tamamladı: "Bizler, hükümetimizin hizmet anlayışını, ülkemize, bayrağımıza, halkımıza, sahip olduğumuz tüm değerlere duyduğumuz sevda ve Anavatanımıza olan bağlılığımız ekseninde oluşturduk bizim yüreğimizdeki hizmet anlayışının öznesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`dir. Var olma adına yıllarca bu topraklarda her türlü baskı ve insanlık dışı zulme karşı direnerek Anavatanımızın da desteği ile ulaştığımız özgür ortamdır. Devletimizdir. Onu korumak geliştirmek ve yüceltmek vazgeçilmez andımızdır. Bu anlayışla sürdürdüğümüz kararlı ve inançlı duruşumuz bizleri mutlaka aydınlık günlere ulaştıracaktır. Bu geçiş döneminde alınan tedbirlerden rahatsızlıklar duymuş olabiliriz. Ancak sizleri temin ederim ki bu çalışmalarımızın semeresi mutlaka Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin kazanımları hanesine yazılacak. Tüm sektörlerimiz ve halkımız ama daha da önemlisi gençlerimiz, çocuklarımız bundan payına düşeni alacaktır. Ben ve huzurlarınızdaki çalışma arkadaşlarım göreve başladıkları ilk günün heyecanı ve dinamizmi ile görevlerini karşılıklı güven duyguları içinde başarı ile yürütmektedirler. Yeri gelmişken huzurlarınızda kendilerine teşekkürlerimi sunarım. İcraatlarımızın gereği yasaların Meclis'ten geçirilmesinde özverili hizmetlerinden dolayı tüm milletvekili arkadaşlarıma da teşekkürlerimi sunarım. Değerli basın yayın mensupları sizlerin aracılığı ile halkıma bir kez daha seslenmek isterim. Ulusal Birlik Partisi genel başkanı ve başbakan olarak arkadaşlarımla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin ve halkımın daha mutlu yarınlara ulaşması için tek yumruk halinde ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hükümetimizin gündeminde partimizin olağan etkinliği olan kurultay veya ona bağlı çalışmalar yoktur. Bizim gündemimiz milletimize hizmettir. Bu nedenledir ki 'Ülkemiz ve hükümetimiz için esas olan istikrar ve gelişimdir' diyoruz. Hepinizi sevgi, saygı ve hürmetle selamlarım."

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nden İskele Belediyesi'ne Ziyaret
 
AESOB Başkanı Sevimçok’tan Sigarasız Ailem Projesine Destek
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Avrupa Birliği Bilgi Merkezi'nden İskele Belediyesi'ne Ziyaret
Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (ABMM) İskele Belediyesi’ni ziyaret etti.
DAÜ Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi’nden Side’de Sualtı Araştırmaları
Doğu Akdeniz Üniversitesi Sualtı Görüntüleme ve Araştırma Merkezi tarafından ...
Türk-Sen'den Hükümete İstifa Çağrısı
Kıbrıs Türk İşçi Sendikalara Federasyonu (Türk-Sen), Hükümet’in halkına ...
Mağusa Kale Lions Kulübü'nden Yardım Amaçlı İftar Yemeği
Mağusa Kale Lions Kulübü Semazen eşliğinde yardım amaçlı iftar yemeği verdi.
 
 
Karpaz Bölgesinde 4 Saatlik Elektrik Kesintisi
Karpaz bölgesinde, 132 kV havai hatlarda yapılacak çalışmalar nedeniyle ...
KTÖS Genel Sekreteri Elcil: Trafik Kamerası Uygulamasından Vazgeçilmeli
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTOS) Genel Sekreteri Şener Elcil, ...
Lefkoşa Kaymakamı Dana'dan Basın Toplantısı
Anayasa Mahkemesi'nin Lefkoşa Türk Belediyesi ile ligili aldığı kararın ...
Başbakan Küçük, Kontaktörler'in Sorunlarını Dinledi
Başbakan İrsen Küçük, Kontaktörler Birliği üyelerini kabul etti.
 
 
Hayvancılar Birliği'nden Eylem Kararı
Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğluları, ...
Lefkoşa’da Ekinokok Kontrolü Başlıyor
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’nin Veteriner Dairesi işbirliğiyle düzenlediği ...
Maliye Bakanı Tatar, Sendikalarla Bir Araya Geldi
Maliye Bakanı Ersin Tatar, bugün, protokol görüşmelerinin başlatılması ...
Anayasa Mahkemesi'nin LTB Kararına Değerlendirmeler
Anayasa Mahkemesi, LTB ile ilgili Yasa Gücünde Kararname'yi, Anayasa'nın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya