Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Başkan Akaydın, Dört Yıllık Hizmetlerini Anlattı
Başkan Akaydın, Dört Yıllık Hizmetlerini Anlattı
 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, dört yıllık hizmetini anlattığı toplantıda, 2023 vizyonunu ‘Her dünyalının ömrü boyunca en az bir kez görmeyi hayal ettiği bir kent oluşturmak’ olarak açıkladı.
 
16 Nisan 2013 Salı - 21:48

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, dört yıllık hizmetini Antalya Kültür Merkezi(AKM) Aspendos Salonu'nda düzenlenen Hizmette 4. Yıl Toplantısı'nda anlattı. Toplantının sunuculuğunu tiyatro sanatçısı Altan Gördüm yaptı. Gördüm’ün, Türkiye Cumhuriyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi şeklindeki sunumu dikkat çekti. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti ve kısaltması T.C. sinevizyonla toplantının gerçekleştirildiği salonda yansıtıldı.
‘Gelin Geleceği Konuşalım’ sloganıyla yapılan toplantıya CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve çok sayıda vatandaş takip etti. AKM Aspendos Salonu’nun 850 kişilik koltukları dolarken yüzlerce kişi toplantıyı ayakta takip etti. Ayrıca, toplantı dört farklı noktadan canlı yayınla vatandaşlara ulaştırıldı. Belediyenin hizmetlerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.
‘Antalya’nın Gururu Akaydın Hoca’ sloganları ve alkışlarla sahneye çıkan Başkan Akaydın, belediye başkanlığında dört yıl geçtiğini verilen oyların onuru olduğunu söyledi.
Temel hedeflerinin insan odaklı hizmet olduğunu söyleyen Akaydın, dört yıl önce alışılagelmiş belediyecilik anlayışını değiştirmek için yola çıktıklarını vurguladı. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız için çalıştıklarını belirten Akaydın, şöyle konuştu: “Borç yüküyle aldığımız belediyeyi yatırım yapabilir hale getirdik. 1 milyar dolar olan borcumuz 700 milyon dolara düştü. Belediyeyi borçla devraldım ama enkaz edebiyatı yapmadım. Borçları sıfırlarız diyemedim. Ama hizmet yaparım dedim. 350 milyon dolarlık yatırım yaptık. Kredibilitesi sıfır olan belediyeyi, borçlanabilir ve yatırım yapabilir hale getirdik.”
 
600 MİLYONLUK YATIRIM
Dört yılda 600 milyonluk yatırım yaptıklarını hatırlatan Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yatırımların içinde 300 proje var. Dört yıl önce Antalya’nın yüzde 30’u kanalizasyon sistemine bağlıyken bugün bu sayı yüzde 90’a ulaştı. Kapasitesi üç katına çıkarılan Hurma İleri Atık Su Tesisi ile 2040 yılına kadar Antalya’nın kanalizasyon sorununu çözdük. Dört yılda 244.2 kilometre kanalizasyon, 804 kilometre içme suyu, 28.1 kilometre yağmur suyu drenaj hattı yaptık. İnsanımızın güvenliği ve konforu için dört yılda 450 bin ton asfalt dökerek, Antalya tarihinde bir rekora imza attık.”
Cadde düzenlemeleriyle vatandaşın desteğini aldıklarını kaydeden Başkan Akaydın, şunları söyledi: “6 önemli caddemizin tematik öğelerle yeniden peyzajını yaptık. Engellilere yönelik caddeler oluşturduk. Hasan Subaşı ve Ali Çetinkaya Caddesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. Çok yakında Kepez ilçesindeki Mithatpaşa Caddesi’ne gireceğiz”
 
ÇOCUK VE GENÇLER İÇİN ÇALIŞTIK
Türkiye’nin geleceği için çocuklara ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Başkan Akaydın, şöyle konuştu: “Geleceğimiz çocukların gülüşünde saklı. Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile 56 bin çocuğa ulaştık. Kültür merkezleri, oyun otobüsleri, masal ve yaz okuluyla çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz. 2-12 yaş arası çocuklarımıza süt ve kahvaltı desteğinde bulunuyoruz. Geçen yıl 33 bin çocuğumuza 135 bin litre süt, ana sınıfına giden 5 bin 500 çocuğumuza kahvaltı ve süt verdik." Gençleri unutmadıklarını belirten Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: "300 yataklı gençlik merkezini açıyoruz.Sanayide barınma ve çırak sorununu çözmek için Akdeniz Sanayi Çıraklık Gençlik Merkezi’ni açtık. Gençlik kampları ile deniz görmeyen gençlerimizi denizle buluşturduk. Üniversite öğrencilerine her sabah sıcak çorba ikramımız devam ediyor.”
 
KADINLARI UNUTMADI
Antalya’nın kadın dostu bir şehir olduğunu ifade eden Akaydın, şunları söyledi: “Kepez, Aksu ilçeleri, Varsak bölgesi ve Üçgen mahallesinde 4 kadın spor merkezi kurduk. Kadın sığınma evleri açtık. Kadınlarımızın sorunlarını Kadın Danışma Merkezi’miz aracılığıyla dinledik. Kadınlar için acil yardım hattı kurduk. Kibelya Bebek Proje ile kadınlarımızın üretime teşvik ettik. Kadınlarımızın sorunlarını düzenlediğimiz ‘Kadın Zirvesi’ programında gündeme getirdik.”
 
ENGELLİLER VE SAĞLIK HİZMETİ
Engelsiz bir Antalya için çalıştıklarını kaydeden Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: “Aldığımız 40 otobüsü engelsiz hale getirdik. Engelsiz taksi, engelli
danışma merkezi, engelsiz cadde, görme engelliler için sesli kütüphane ile engellerimize destek olmaya çalıştık. Türkiye’nin en büyük engelli rehabilitasyon merkezini Çıplaklı’da hizmete sunduk.Bu dönem merkezimizde 250 öğrenci eğitim alırken, 100 engellimiz mesleki eğitim kursları alıyor. Evde bakım hizmeti ile 32 bin ziyaret geliştirdik. Ücretsiz ambulans, hastaneye ulaşım imkanı sağladık”
Üretim ve istihdamda halkçı anlayış dönemi geldiğini anlatan Akaydın, şunları söyledi: “Biz aldığımızda harabe olan Boğaçayı Tesisleri’ni fabrikaya çevirdik. Bu döküm fabrikasında üretilen ürünlerle yüzde 70’e varan tasarruf sağladık. Piyasaya para vermedik. Gürsu'da atölyemizde kapasitemizi 3 katına çıkardık, bugün orada 20 milyonluk bir servet var. Antalya’nın 5 milyon çiçeğini 27 bin ağacını ürettik. Asfalt işletmemizden üretilen asfaltı özel sektöre satarak 6 milyon liralık gelir kazandık”
 
İMAR
Yat Limanı’na yaptıkları düzenlemeyle limanın cazibe merkezi olduğunu belirten Akaydın, yatırımları anlatmaya şöyle devam etti: “Liman yakında hayata geçecek olan panaromik asansörler daha da turist çekecek. Antalya Akvaryum’u 8 ayda 350 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Öğündüğüm bir projedir. Yap işlet devret modelli bir projedir.İmar sorununa katılımcı çözümler getirdik. Biz ‘Kentsel dönüşüm alanı ilan ettik’ demedik. Vatandaşımıza, ‘Gelin görüşelim sizin istediğinizi yapalım’ dedik. Halkta tepki uyandırdığı için kentsel dönüm değil, yerinde yeniden değişim diyoruz. Kırcami ile ilgili üç yıldır hükümetle yazışıyoruz. Siyasetten sorunu çözmüyorlar. Buraya konsept projeler geliştirdik. Şu an bu hükümet 3 yıldır yazışmalarımızı karara bağlasın. Kırcami’nin tematik projesi hazır.
Bakanlarla görüştüm. Sorun çözülmedi. Engelleri kaldırın, engel koymayın. Konyaaltı sahili bunlardan biridir. İhale süreci bitti. Şu an sefilleşen bir Konyaaltı sahili var. Neden yapmıyorsunuz iktidar milletvekilleri.”
Son dört yılda 8 milyon çiçek kullanarak 6 milyon 750 bin metrekare alanı güzelleştirdiklerini dile getiren Akaydın, “110 bin metrekarelik Düden Park’ı Akdeniz’in en güzel parkı oldı. Minicity arkasına yapılan Akdeniz Kent Parkı’nın çalışmaları devam ediyor” dedi.
ULAŞIM
Antalya’da ilk kez ulaşım master planını hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akaydın, şu bilgileri verdi: “Bu plan ile Antalya’yı 2023’e hazırlıyoruz. Aldığımız 40 kırmızı otobüs ulaşıma kalite getirdi. 325 milyon lira değerindeki raylı sistem günde 40 bin yolcu taşırken, 11 milyon liraya malolan kırmızı otobüsler günde 38 bin yolcu taşıyor. Açtığımız yeni cadde ve akıllı trafik sitemleriyle trafiği rahatlattık”
Antalya’da festivali ve kültürü 12 aya yaydıklarını açıklayan Akaydın, gerçekleştirdikleri etkinliklerle kenti sanatta öncü yaptıklarını belirtti.
Başkan Akaydın sunumunu, “Özgür, mutlu refah, barış ve mutluluk içinde Atatürk’ün izinde yaşayan bir Antalya diliyorum” diyerek tamamladı.
 
VİZYONU
Akaydın, konuşmasında 2023 vizyonunu şöyle açıkladı: “Her dünyalının ömrü boyunca en az bir kez görmeyi hayal ettiği bir kent oluşturmak. Vizyonumuz bu. Bunun için bütünleşik şehir anlamında ilçelerimizle birlikte çalışacağız. Onlarla birlikte turizmi çeşitlendirme, barış ve kültür kenti için şenlikler yapacağız. İlçelerde halk gezileri, akıl ve bilim ışığında dokunmalar olacak. Kent ekonomisinde özellikle tarım alanında sinerjik yetiştirmeler, bütün ilçelerimizde prestij caddeleri olacak. 19 ilçemizde peyzaj üretim merkezi kurup bu merkezlerde hem istihdam hem de Elmalı ve Korkuteli gibi ilçelerimizde lale soğanının üretimi gibi vizyonumuz var."
1500 turistin sağlık turizmi için Antalya’ya geldiğini söyleyen Başkan Akaydın, şunları söyledi: “Antalya öte yandan üniversite kendi olma adına önemli adımlar atıyor. Şu an iki üniversitemiz var. İki üniversite yolda. Diğer üniversiteler şube açmak için birbirleriyle yarışıyorlar.”
 
EXPO AÇIKLAMASI
Belediye Başkanı Akaydın’a, ‘Expo 2016 Antalya’ organizasyonu ile ilgili görüşleri soruldu.
EXPO 2016 Antalya’nın Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olduğunun altını çizen Akaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Antalya’ya bir hediyedir. Ama yerel güçlerden yeteri kadar yararlanılmamaktadır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker iyi niyetli. Seçilen bölgenin ciddi anlamda alt yapı sorunları vardır. Sorunun çözümü için kaynağa ihtiyaç vardır. Bu destek hükümetten olacak. Yeterli desteği alamıyoruz. 700 milyon bu konuda büyük bir para değildir. Bizdekinin yarısı kadar bir organizasyona Güney Kore 11 milyar dolar gelir ayırıyor. Türk milleti organizasyon yeteneğini çok geliştirdi. Bugün gelinen noktada bunu altından başarıyla kalkacağımıza inanıyorum”
"Taşeronlaşma hakkında düşünceleriniz nedir" sorusuna Başkan Akaydın, şöyle karşılık verdi: “Taşeronlaşma neoliberalizmin 1980’den sonra yeni ideolojisinin ürünüdür. Belediye başkanı bir şey yapamaz. İktidar yapabilir. Son 30 yılda sendikalı işçi sayısı yüzde 25’e düşmüştür. Bunun siyasi nedenleri var”
Akaydın, "Deniz ulaşımı hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusuna şöyle cevap verdi: “Antalya küçük çapta deniz işletmesi için uygun bir il değil. Üç deniz otobüsü var. Satın almak zorunda kaldık. 3 milyon lira harcadık çalışmıyor. Teknelerin Kemer’e gidip gelirken 45 liradan yolcu taşımazsanız çalışması çok zor. O nedenle gemi ulaşımı iç hatlarda zor. Denizcilik işletmesi şehirlerarası yapabilir. Bu konuda belediyeler çokta bir şey yapamaz”
Konuşmasına son veren Akaydın, kendisine destek olan ekibine teşekkür etti. Toplantı Başkan Akaydın, protokol üyeleri ve gençlerle toplu fotoğraf çektirilmesiyle son buldu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Bursaspor'da Antalya Mesaisi Sürüyor
 
KKTC'de Dev Organizasyon
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Milletvekili Enç, Kadın Gazetecilerle Buluştu
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, kadın gazetecilerle ...
Kepez’de 9. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 9. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerine katıldı.
Muratpaşa'da Öldüren Manevra
Antalya’da geri manevra yapan komşusunun kullandığı kamyonetin altında ...
Minik Zeynep Nur Ağlattı
Antalya’da üzerine televizyon düşen 4 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti.
 
 
29 Ekim Davasına Beraat
Antalya’da, geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ndan bir gün önce Cumhuriyet ...
Tamyürek'ten Akaydın'a Eleştiri Yağmuru
Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında Büyükşehir ...
Büyükşehir Belediyesi'nden Engelli Öğrenciye Hasta Yatağı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, üniversite ...
Emekliliğine Sadece 5 Ay Kalmıştı
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, bekçiliğini yaptığı apartman inşaatının ...
 
 
Hurdalık Yangını Korkuttu
Antalya’da bir geri dönüşüm ve hurdacılık yapılan işyerinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.
Küçük Hasan’ın Acı Sonu
Antalya'da, Cuma günü akşam saatlerinden beri kendisinden haber alınamayan ...
Vali Altıparmak, Kaymakam Özener’in Oğluna Nikah Şahitliği Yaptı
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak Aksu Kaymakamı Raif Özener’in oğlu Ufuk ...
Manavgat’ta Çiftçilere Bir İlk
Manavgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Antalya'nın Manavgat ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya