Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/22 °C
 
 
    İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!  
 
    UBP Milletvekili Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj  
 
    AKDÜ Ziraat Fakültesi Yeni Satış Yerine Açılış  
 
    Antalya AdliyePersoneli İçin 40 Adet Daha Yeni Lojman  
Bilal Kısa: A Milli Olma Mutluluğuna Eriştim
Bilal Kısa:  A Milli Olma Mutluluğuna Eriştim
 
Akhisar Belediyespor ve A Milli Takım futbolcusu Bilal Kısa, psikolojik açıdan en rahat günlerini Akhisar’da geçirdiğini, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun kendilerine hiç baskı yapmadığını söyledi.
 
1 Ocak 2014 Çarşamba - 14:08

Türkiye Futbol Federasyonu’nun aylık yayın organı olan Tam Saha Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Bilal Kısa, Fenerbahçe altyapısından yetiştiğini hatırlatarak, “Son yıllarda Fenerbahçe’de Semih Şentürk dışında altyapıdan çıkıp da düzenli oynama şansı bulan bir futbolcu yok. Beşiktaş ve Galatasaray’ın bu konuda daha başarılı olduğunu söylemek mümkün. Bu takımların altyapısından yetişip A Milli Takım’a yükselen oyuncular bulunmakta. Bunun sıkıntılarını ben de yaşadım. Tabi ki o dönemde yeterli tecrübeye sahip değildik. Şu anki durumumla o zamanki durumum çok farklı. Genç futbolculara daha fazla destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki o dönemde bana daha çok fırsat verilseydi, uzun yıllar Fenerbahçe’de top koşturma şansım olurdu. Fırsat çok fazla gelmeyince ben de oynayabilmek için kulüpten ayrılmak durumunda kaldım” dedi.
 
“AYKUT KOCAMAN BANA ÇOK ŞEY KATTI”
Düzenli olarak forma giymeye başladığı takımın İzmirspor olduğunu belirten Kısa, “Profesyonel futbol hayatıma asıl burada başladım diyebilirim. 2003-2004 sezonunda bu kulüpte forma giydim. Benim için çıkış noktası o sezon oldu aslında. Orada beklediğim desteği bulunca iyi bir sezon geçirdim ve sezon sonunda Süper Lig’de mücadele eden Malatyaspor’a transfer oldum. Malatyaspor’a transfer olduğum zaman takımın başında Aykut Kocaman vardı. Aykut Hocanın gençlere önem veren bir teknik direktör olduğunu biliyordum. Burada geçirdiğim dönemde de Aykut Kocaman’ın bana çok şey kattığını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.
 
“A MİLLİ OLMA MUTLULUĞUNA ERİŞTİM”
A Milli Takıma seçilme sürecini anlatan Bilal Kısa, daha öncesinde Ümit Milli Takım’da oynadığını ifade ederek, “Ümit Milli Takım’ın başında Reha Kapsal vardı o dönem. Fatih Hocanın Ümit Milli Takım’dan A Milli Takım’a alınacak oyuncular listesinde ben de vardım. Aslında daha önce de çağrılacaktım ama Reha Hoca, Ümit Milli Takım’ın da o dönemde önemli maçları olduğundan ötürü bir süre daha burada kalmamı istemişti. Bunun ardından sezon sonunda Almanya’daki 15 günlük hazırlık kampına çağrıldım. Estonya maçında da sonradan oyuna dahil olarak ilk kez A milli olma mutluluğuna eriştim” diye konuştu.
 
“KARDEMİR KARABÜKSPOR BENİM İÇİN YENİDEN BİR ÇIKIŞ OLDU”
Kısa, Karşıyaka forması altında PTT 1. Lig’de mücadele ettiğini hatırlatarak, “İzmirspor’a gittiğimde 20 yaşındaydım ve önümde kocaman bir gelecek vardı ancak Karşıyaka’ya geçiş yaptığımda 28’indeydim ve bu açıdan bakılınca tekrar Süper Lig’e dönmem çok zordu. Üstelik Karşıyaka’da kötü bir sezon geçirmiştim. Ama Kardemir Karabükspor da Süper Lig’e bir sezon önce yükselmişti ve transferdeki hedefleri Süper Lig tecrübesi olan, maliyeti uygun oyuncuları kadrosuna katmaktı. Ben de onlardan biriydim. Transfer olduğumda takımın başında Yücel İldiz vardı. Ben transfer olmadan önce Kardemir Karabükspor’da Cernat forvet arkası oynuyordu. Onun da arkasında Hakan Özmert vardı. Benim transfer olduğum dönemde Hakan Özmert takımdan ayrılmıştı. O pozisyonda da doğal olarak bir boşluk oluşmuştu. Bu nedenle Kardemir Karabükspor bana transfer teklifinde bulunmuştu. Ben de bu fırsatı kaçırmak istemedim tabi ki. Kardemir Karabükspor’un o yüzden bende ayrı bir yeri vardır. Düşüşte olsam bile yeteneklerime inanıp tekrar Süper Lig sahnesine çıkma şansı verdiler bana. Kardemir Karabükspor’da 1,5 sezon oynadım. Burası benim için tekrardan bir çıkış oldu diyebilirim” ifadelerini kullandı.
 
“AKHİSAR BELEDİYESPOR’A GELİRKEN TAKIMIN DURUMUNU ÖNEMSEMEDİM”
Akhisar Belediyespor’a transfer olduğu dönemde takımın durumunun son derece kötü olduğuna değinen Kısa, “Takıma herkes düştü gözüyle bakıyordu. Ben de Karabükspor’da Mesut Bakkal'ın göreve gelişinden sonra fazla şans bulamıyordum. Yaşım da belli bir seviyeye gelmişti. Akhisar’a transfer olurken ligdeki durumunu bu yüzden hiç önemsemedim. Bana takımın durumundan ötürü ‘gitme’ diyenler de oldu ama ben, ‘Ne olursa olsun çıkıp mücadele edeceğim’ dedim. Bir Süper Lig takımında düzenli olarak forma giymek istiyordum. Sezon sonunda da ne kadar doğru bir karar verdiğimi görmüş oldum” açıklamasında bulundu.
 
“AKHİSAR BELEDİYESPOR’UN YAPISI ÇOK DÜZENLİ”
Kısa, Akhisar Belediyespor’un Süper Lig’e ilk çıktığında, PTT 1. Lig’deki kadrosuyla oynamaya devam ettiğini vurgulayarak, “Başta herkes şaşırıyordu tabi, ‘Bu takım bu kadroyla nasıl ligde kalacak’ diye. Ancak başarının sırrı o düzenin ve takım yapısının hiç bozulmaması. Ben takıma dahil olduktan sonra anlayabildim bunu. Bu anlamda baktığınızda, ilk yarının sonunda alınmış 12 puanın üzerine sadece 2-3 transfer yapıldı. Başka bir takım olsa hem hocayı değiştirir hem de takımın çoğunu yenilerdi muhtemelen. Hamza Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor’un başına geldiği zaman takım 1. Lig’den bir alt lige düşmemek için mücadele ediyordu. Daha sonra Hamza Hocanın gelişiyle bir çıkış yakalandı ve takım 1. Lig’de kaldı. Ardından da 1 sezon sonra Süper Lig’e yükselmeyi başardılar. Bu noktadan bakınca, Akhisar Kulübü geldiği noktayı çok iyi kavramış durumda aslında. Yapılanları ve verilen emekleri bir anda silemezsiniz. İşte kulüp de bunları çok iyi bildiği için zamanında Hamza Hoca ile devam etti. Alınan tüm kötü sonuçlara rağmen, ikinci yarıda ‘Sabrın sonu selamettir’ oldu. İlk yarı 12 puan toplamışken, ikinci yarı 30 puan toplandı ve ligde kalındı. Bu açıdan kulübün bu davranış ve tutumunun diğer takımlar için de örnek teşkil etmesi lazım. Kulübün yapısının çok düzenli olduğunu söyleyebilirim. Yani kulüp küme bile düşse, yapacakları belli. ‘Ligden düştük, çok borcumuz var’ gibi bir durum söz konusu bile olmaz mesela. Ödemeler her zaman düzenli olarak yapılır. Bu anlamda da örnek alınması gereken bir kulüp Akhisar Belediyespor” şeklinde konuştu.
 
“HAMZA HOCA ABİ GİBİDİR”
Hamza Hamzaoğlu’nun futbolcular üzerinde baskı oluşturmadığını dile getiren Kısa, “Hamza Hoca bir teknik direktör gibi değil, abi gibidir bizim için. Dikkat ederseniz eskiden başarılı olan ancak sonra düşüşe girmiş futbolcular, Hamza Hoca ile birlikte tekrardan çıkış yakalamıştır. Aynen benim gibi. Bunun bir sebebi olması lazım. Hoca o rahatlığı ve güveni oyuncusuna veriyor. Zaten belirli bir kalitesi olan deneyimli futbolcu, yeteneklerini bu ortam sayesinde sahaya en iyi şekilde yansıtmaya başlıyor” dedi.
 
“DÜNYADAKİ HER OYUNCU MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTER”
A Milli Takım’a ilk seçildiğinde 23 yaşında olduğunu belirten Bilal Kısa, şunları söyledi:
“Devamlılığı sağlayamadım ve bunun sonucunda da bir daha seçilemedim. A Milli Takım’a çağrıldıktan sonra bir daha ulaşamamak insanı üzüyor tabi ki. O nedenle 7 yıl sonra tekrar ulaştığım bu seviyeden yine aşağı düşmek istemiyorum. Çünkü tekrar bu noktalara ulaşmak kelimelerle anlatabileceğim bir duygu değil. Belki büyük takımda oynayabilirsiniz, o da her futbolcunun hayalidir. Ama A Milli Takım’da oynamadıktan sonra istediğiniz kadar büyük takımda oynayın, burada yaşadığınız o farklı duyguyu hissedemezsiniz. Dünyadaki her oyuncu milli takımda oynamak ister. Sonuçta kendi ülkenizin formasını giyiyorsunuz. Bunun üstüne gurur duyabileceğiniz bir şey yok. Ne şöhretle ne de parayla kıyaslanabilir bu duygu ve gurur. Benim amacım, kulübümde düzenli oynamayı sürdürerek bu gururu yaşamaya devam etmek ve bu noktadan bir daha aşağıya düşmemek. Akhisar’da da hem düzenli olarak oynadığım için hem de bahsettiğim gibi kulüpteki aile ortamından ötürü son derece mutlu ve huzurluyum.”
 
“EN BEĞENDİĞİM FUTBOLCU ZIDANE’DI”
Kendi oynadığı bölgede Emre Belözoğlu’nun çok genç yaşta harika bir performans sergilediğini ifade eden Kısa, “Kendisi benden 3-4 yaş büyüktür. Ben de o dönemde onun oyununu çok beğenirdim. Zaten sol ayaklı olduğu için de dikkat ederdim sahada yaptıklarına. Dünya futbolunda ise en beğendiğim ve örnek aldığım futbolcu Zidane’dı” diye konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Trabzonspor, Yeni Yılda Yeni Transferler İçin Bastırıyor
 
Beykoz’dan Başkan İnceayan’a Yanıt Gecikmedi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Trabzonspor, Yeni Yılda Yeni Transferler İçin Bastırıyor
Trabzonspor, 2013 yılında Malouda ve Bosingwa gibi yıldız oyuncuları kadrosuna ...
Kasımpaşalı Futbolcu Malki’den Açıklamalar
Kasımpaşa’nın golcü futbolcusu Malki, 15 yaşına kadar futbolu sokakta oynadığını söyledi.
Galatasaray’ın 2013-2014 Sezonu İlk Yarı Karnesi
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısını topladığı 33 puanla 2. ...
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan: Tarık Hocasına ve Takıma İhanet Etmiştir
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan, son Olağan Genel Kurul toplantısında ...
 
 
Bursaspor’un Kamp Programı Belli Oldu
Bursaspor’un Antalya’da yapacağı devre arası kampının programı belli oldu.
Torku Konyaspor Tatile Çıktı
Torku Konyaspor’da futbolculara 1 hafta izin verildi.
Tekden Denizlispor’un İlk Yarı Karnesi Zayıf
PTT 1. Lig'de mücadele eden Tekden Denizlispor, ligin ilk yarısındaki ...
Medical Park Antalyaspor Başkanı Gencer'den Samimi Açıklamalar
Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gençer oyuncuların sezonun ilk ...
 
 
Spor Toto Süper Lig’de İlk Yarı Karnesi
Spor Toto Süper Lig’de 2013-2014 sezonunun ilk yarısı dün oynanan Fenerbahçe ...
Orduspor’da Hedef Süper Lig
PTT 1. Lig takımlarından Orduspor, 2013-2014 sezonunun ilk devresini 36 puanla 3. sırada tamamladı.
Beşiktaş’ın Devre Arası Kamp Programı Belli Oldu
Beşiktaş’ta, Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında deplasmanda oynanan ...
Bursaspor'un İlk Yarı Karnesi
Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 17 haftalık periyotunda istikrarsız ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

İbrahim Tatlıses: Reddi miras yapacağım!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya