Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   16/23 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Bin 444 Türk Tahliye Edildi
Bin 444 Türk Tahliye Edildi
 
Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e karşı gösterilerin sürdüğü Mısır'dan dün bin 444 Türk vatandaşı tahliye edildi
 
31 Ocak 2011 Pazartesi - 10:34

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, Mısır'dan Türkiye'ye getirilen vatandaşların sayısının bin 444'e ulaştığını bildirdi.  
Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, dün Kahire'ye 3, İskenderiye'deki El Nozha ve Borg al-Arab havaalanlarına da birer olmak üzere THY'na ait toplam 5 uçak gönderildiğini kaydetti. Ersoy, Kahire Havaalanı'ndan kalkan uçaklardan 289, 278 ve 273, İskenderiye El Nozha Havaalanı'ndan 101, Borg al-Arab Havaalanı'ndan kalkan uçakla da 173 Türk vatandaşının ülkeye döndüğünü vurguladı.
Tahliye uçakları ile Kahire Büyükelçiliğinde görevlendirilmek üzere 4, İskenderiye Başkonsolosluğunda görevlendirilmek üzere 3 güvenlik görevlisi ile bir Dışişleri Bakanlığı temsilcisinin Mısır'a gönderildiğini vurgulayan Ersoy, tahliye amacıyla görevlendirilen uçakların tamamımın Türkiye'ye döndüğünü bildirdi. Ersoy, gün boyunca THY görevlileri ile Kahire ve İskenderiye'de bulunan diplomatik misyon koordinasyonunda uçaklara alınan toplam bin 114 vatandaşın İstanbul Atatürk Havaalanı'na getirildiğini ifade etti. 
29 Ocak'ta THY tarifeli uçağı ile 93, 30 Ocak'ta ise THY tarifeli uçağı ile 237 olmak üzere toplam 330 Türk vatandaşının daha Türkiye'ye döndüğünü kaydeden Ersoy, böylece görevlendirilen ve tarifeli uçaklarla Türkiye'ye getirilen vatandaşların sayısının toplamda bin 444'e ulaştığını bildirdi.
Ersoy, ayrıca dün saat 23.50'de İstanbul'dan kalkan THY tarifeli uçağıyla havaalanında bekleyen vatandaşlar için 500 kişilik kumanya ile diplomatik misyonda görevli personelin acil gıda ihtiyacını karşılamak üzere 750 kilogramdan oluşan gıda kolisinin Kahire'ye gönderildiğini belirtti.

YOLCULARI YAKINLARI KARŞILADI
Yolcular, Atatürk Havalimanı'nda bekleyen yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı. 
Kahire'ye 2 yıl önce öğrenim görmek için gittiğini belirten Ayşe Yılmaz, olaylar çıktığında Türk Büyükelçiliği'nin ve konsolosluk görevlilerinin kendileriyle irtibata geçtiğini söyledi. 
Yılmaz, çatışmaların sokaklarda devam ettiğini ancak Türk vatandaşları açısından hiçbir sorun yaşanmadan Türkiye'ye döndüğünü ifade etti.
Mısır'da inşaat işçiliği yapan Ali İhsan Yıldız da çatışmalar yaşandığında kaldıkları eve 2 kurşunun isabet ettiğini ancak herhangi bir yaralanmanın söz konusu olmadığını belirtti.
Türk Büyükelçiliğinin organizasyonu ile Türkiye'ye dönmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Yıldız, sokak aralarında polis ve askerler arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

TÜRK KIZILAYI YARDIM MALZEMESİ GÖNDERECEK

Türk Kızılayı, Mısır'da tahliye edilmeyi bekleyen Türk vatandaşları ve Türkiye Büyükelçiliği çalışanları için insani yardım malzemesi gönderecek.
Türk Kızılayından yapılan açıklamada, Mısır'da 6 gündür devam eden olaylar nedeniyle Türk vatandaşlarının da bulunduğu birçok yabancı ülke vatandaşının bu ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.  
Açıklamada, Kahire'den Türkiye'ye dönmek üzere bekleyen Türk vatandaşları ve Türk Büyükelçiliği çalışanlarının çoğu alışveriş merkezlerinin kapalı olması nedeniyle mağdur duruma düştükleri ifade edildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: 
''Türk Kızılayı, Marmara Afet Operasyon Merkezindeki depolardan temin edilen 500 kişilik kumanya, 300 adet konserve ton balığı, 100 adet konserve barbunya, 100 adet konserve yaprak sarması, 516 adet eritme peynir, 392 adet tereyağı, 4 koli çocuk bezi, 300 adet kek, 216 adet meyve suyu, 108 adet meyveli süt, 250 adet büyük ekmek, bin adet içme suyu, 16 adet gıda kolisi, bin adet bisküvi, bin adet plastik çatal-kaşık ve bıçaktan oluşan 1 tonluk insani yardım malzemesi Türk Hava Yollarının gece saatlerinde Kahire'ye hareket edecek olan tarifeli uçağı ile bölgeye gönderilecektir.''

GELENLER DURUMU DEĞERLENDİRDİ

Mısır'dan İstanbul'a olan tarifeli uçak seferleri, gecikmeli olarak gerçekleşiyor. Mısır Havayolları'nın MS 737 sefer sayılı Kahire-İstanbul uçağı yaklaşık 3,5 saatlik bir gecikmeyle saat 15.00'te İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi. 
Kahire'de bir tekstil firmasında çalışan Volkan Eriş adlı yolcu Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Mısır'da olayların dün oldukça azaldığını ve hayatın normale dönmeye başladığını belirterek, havaalanında ülkelerine dönmek isteyenlerin oluşturduğu bir yoğunluk yaşandığını kaydetti.
Kahire'de Rehap bölgesinde yaşadığını belirten Eriş, bu bölgenin kent merkezine uzak olduğunu, gösterilerin daha çok kent merkezlerinde yoğunlaştığını söyledi. Eriş, ''Olayları biz de televizyonlardan izledik. Sokağa çıkma yasağı olduğu için biz dışarı çıkmadık. Mısırlılar genelde yasağa uymuyor, ancak biz yabancılar yasağa uyduk, evlerinden ayrılmayanlar için fazla bir problem görünmüyor. Şehir merkezinde de zaman zaman gösteriler oluyor'' diye konuştu.
Volkan Eriş, Mısır'da hayatın normal akışında sürdüğünü, hastanelerin, eczanelerin açık olduğunu, marketlerin ve iş yerlerinin de çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Türkiye'ye dönmelerinin ise bir tercih olduğunu, zaten işleri gereği belli aralıklarla ülkeye gelmek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.
Tekstilci Murat Melayim de eşi ve çocuğuyla birlikte Türkiye'ye döndüklerini belirterek, Mısır'daki durumun belirsizliğini koruduğunu söyledi. Melayim, ülkede sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen buna uyulmadığını ifade ederek, ''Hava karardıktan sonra sokağa çıkan elleri sopalı bazı gruplar nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Onun dışında sıkıntı yok'' diye konuştu.
Havaalanındaki durumun sorulması üzerine Melayim, ''Havaalanında büyük bir kalabalık var. Havaalanı tıklım tıklım, ana baba günü. Saat 05.30'dan saat 13.00'e kadar Kahire Havaalanı'nda bekledik. Türkiye'ye geldiğimiz için çok mutluyuz'' dedi.
Turistlerin yanı sıra ülke vatandaşlarından da Kahire'den başka ülkelere gidişler yaşandığını anlatan Melayim, olayların durulmaya başlamasıyla birlikte bu durumun tersine döneceğini düşündüğünü söyledi. 

ANKARA VE İSTANBUL'DA PROTESTOLAR

Bazı sivil toplum örgütü üyeleri, geceyarısına doğru Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanarak Mısır hükümetini protesto etti.
Aralarında İnsani Yardım vakfı (İHH) ve İnsan Hakları Ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) üyelerinin de bulunduğu bir grup, Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önüne gelerek Mısır hükümetinin halka yönelik tavrını protesto etti. 
Mısır devletinin bu gece halka yönelik ''katliam'' yapacağını öne süren grup üyeleri, tüm dünyanın bu duruma tepki göstermesi talebinde bulundu. Protesto gösterisi yaklaşık 1 saat sürerken, grup tekbir ve duaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde de geceyarısına doğru toplanan bir grup, Mübarek'i protesto etti.
Mısır'ın 4. Levent'teki Başkonsolosluk binası önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, ''Diktatörlük ve zulme karşı Mısır halkının direnişinin yanındayız'', ''Mısır halkı yalnız değildir'', ''Mübarek şaşırma sabrımızı taşırma'' şeklinde sloganlar attı
Havanın soğuk olması nedeniyle, battaniye ve ısıtıcılarını da yanında getiren grup üyeleri, sık sık tekbir getirdi.
İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın da destek verdiği grup, yaklaşık 1 saat sonra polisin güvenlik tedbirleri almasının ardından olaysız dağıldı.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kepez Personeline Ödeme Yapıldı
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi Muammer Aksoy’u Andı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Bolivya’da Nehir Taşkını: 30 Ölü
Bolivya'da, bir otobüs ile kamyonun yoğun dolu yağışı nedeniyle taşan ...
Salihi Resmen Dışişleri Bakanı
İran Parlamentosu, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Dışişleri Bakanı ...
Obama Mübarek'i Uyardı ..
Amerika mısırdaki ayaklanmayı izlemeye alarak dikkatli bir şekilde takip ...
Mısır’da İsyan Büyüyor
Mısır'ın başkenti Kahire başta olmak üzere ülke genelinde cuma namazı ...
 
 
Baradey Mısır’a Geldi
Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması beklenen Uluslararası ...
İtalyanları Korkutan Balina
İtalya'da sahile vuran dev balina görenleri şaşırttı
Asansör Düştü, 10 Kişi Öldü
Filipinler'in Manila kentinde, bir şantiyedeki servis asansörünün 25 kat ...
Dünya İnternet Nüfusu 2 Milyar Oldu
Beklenen oldu, dünyada 'internet nüfusu' 2 milyarı geçti
 
 
Kolombiya'da Göçük: 14 Madenci Öldü
Kolombiya'nın kuzeydoğusundaki Sardinata'da meydana gelen kömür madeni ...
Almanya'dan Vizesiz Türk'e 3 Ay Kalma İzni
Hannover Sulh Mahkemesi, Almanya'ya vize almadan geldiği için sınır dışı ...
Toyota 1.7 Milyon Aracı Geri Çağırıyor
Japon otomotiv şirketi Toyota, yakıt sızıntısı sebebiyle çoğu Japonya'da ...
41. Davos Zirvesi’nde Babacan Rüzgarı
Davos Zirvesi olarak da bilinen Dünya Ekonomik Forumu'nun 41. yıllık toplantısı, ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya