Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/24 °C
 
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
Bozdağ'dan Muhalefete Eleştiri
Bozdağ dan Muhalefete Eleştiri
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İmralı tutanaklarının basına sızdırılmasına ilişkin olarak, "Türkiye olarak bu işi bitirmek için uğraştığımıza göre başkaları ve bundan beslenen yapılar da elbette o işi bitirmemek için kendilerince bir şeyler yapacaktır" dedi.
 
2 Mart 2013 Cumartesi - 13:31

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bugüne kadar bu süreçler içerisinde bizden önceki hükümetler döneminde de bazı devlet görevlilerinin İmralı ile görüşmeler yaptığını bütün Türkiye kamuoyu biliyor. Şimdi MHP karşı çıkıyor ama DSP, ANAP ve MHP koalisyonları döneminde görüşmeler olduğunu da herkes biliyor” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk Dünyası Belediyeler Birliği İşbirliği Toplantısı’na katıldı. Programın sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya SDP Genel Başkanı ile birlikte gerçekleştirdiği çalışma yemeğinden sonra yaptığı İmralı tutanaklarının basına sızması ile ilgili açıklamaları değerlendirdi. Bozdağ, “Her zaman ifade ettik; çözüm süreci, terörün sona erdirilmesi, terörün silah bırakması ve Türkiye’nin 30 yılı aşkın bir süredir mücadele ettiği terör belasının Türkiye’nin gündeminden çıkartılmasına dönük bir iradenin sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bizim bütün derdimiz milli birliğimizi, beraberliğimizi daha güçlü hale getirmek. İnsanımız arasındaki kardeşlik hukukunu daha da güçlü kılmaktır, terörü sona erdirmektir. Bu çerçevede çözüm sürecine bakıyoruz ve bunu da ifade ettik daha önce” diye konuştu.
 
MUHALEFETE ELEŞTİRİ
Terörün bitmesi durumunda Türkiye’nin kazanacağını söyleyen Bozdağ, CHP, MHP ve BDP’nin de bundan kazançlı çıkacağını ifade etti. Terörün olmadığı bir Türkiye’nin daha güçlü bir Türkiye olacağını söyleyen Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine ilişkin kamuoyunda haberlerin ilk yansıdığı zaman ‘Biz hükümete kredi veriyoruz’ demişti. Bizde o zaman şunu söylemiştik, ‘Sayın Kılıçdaroğlu samimiyse ‘destek veriyorum’ demesi lazımdı. Terörü bitirecek, kardeşlik hukukunu güçlendirecek, milli birliği daha iyi bir nokta getirecek, kanı durduracak çalışmalara destek veriyorum’ demesi lazımdı. ‘Kredi veriyorum’ demek esasında ‘belli bir süre eleştirmeyeceğim’ anlamına gelir. Ama Sayın Kılıçdaroğlu o zaman bu sürece destek verdiğini ifade etmek için bu cümleleri kullandığını, CHP’nin yandaş yazarları ve medyası da bu anlamda acıkmalar yaptılar. Ama şimdi Sayın Kılıçdaroğlu çözüm süreci başladığında o zaman İmralı’da görüşmelerin kimler tarafından yapıldığını bilerek bu açıklamayı yapmıştı. Şimdi değişen bir şey yok, ama şimdi yaptığı açıklamaya baktığınız zaman Kılıçdaroğlu sürecin başında yaptığını tekzip ediyor. Ben buradan sormak istiyorum, o zaman sürecin başladığında ‘kredi veriyorum’ diyen Kılıçdaroğlu, İmralı’da görüşmelerin kiminle yapıldığını bilmiyor muydu? Biliyordu. Bilerek bunu yaptı, şimdi başka bir açıklama yapıyor. O zaman hangisi doğru, bize açıklama yaparsa biz memnun oluruz. Yani kısa bir sürede bir önceki görüşünden çark etmiş olması bizim açımızdan yadırgayıcı değil. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu sürekli görüş değiştiren yaklaşımları ortaya koyan birisi. Medya maalesef bunu da pek yazmıyor. İşte şimdi bu konuda da sürecin başında yaptığı açıklama ile gelinen noktada yaptığı açıklama başka bir çarkı gösteriyor” şeklinde konuştu.
 
"GÖRÜŞMELERİ MİT YAPTI"
Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun devletin teröristleri muhatap almasıyla ilgili yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine ise, “Şimdi İmralı’da görüşmeler MİT tarafından yapıldı. Bütün Türkiye bu konuyu biliyor. MİT’in görevi Türkiye’nin güvenliğine ilişkin çalışmalar yapmak ve bu konuda kendisine verilen vazifeleri yerine getirmektir. Yani siz terörle 30 yılı aşkın süredir mücadele ediyorsunuz ve mücadele sırasında terörün kurucusu, yöneticisi olan kişiyi yakalamışsınız, yargılamışsınız, hüküm kesinleşmiş, şuanda cezaevinde infaz yapılıyor. Bu güne kadar herhangi bir devlet teması olmadığını söylemek ciddilik midir, samimi yaklaşım mıdır? Yargılarken hakimler görüştüğü zaman, iddialar hakkında görüşlerini sorduğunda, savunmasını aldığında bu bir temas olmuyor mu? Cezaevinde yatarken orada gardiyanlar, temizlik görevlileri olsun, oradaki sorumlular olsun, başkaları olsun bir temas yok mu? Yani şimdi baktığınızda izole bir şey, devlete ait hiç kimse bir temas içerisine girmiyor, o zaman yargılamanın yapılması ve cezanın infazı fiilen mümkün değil. Herkes eğri otursa bile doğru konuşması lazım. Bugüne kadar bu süreçler içerisinde bizden önceki hükümetler döneminde de bazı devlet görevlilerinin İmralı ile görüşmeler yaptığını bütün Türkiye kamuoyu biliyor. Şimdi MHP karşı çıkıyor ama DSP, ANAP ve MHP koalisyonları döneminde görüşmeler olduğunu da herkes biliyor. Onun için de bunu gündelik siyasetin konusu yapmak, gündelik siyasi rekabette ön almak için bunları konuşup değerlendirmek Türkiye’nin birliğine, kardeşliğine ve Türkiye’nin atmak istediği adımlara zarar vermekten başka bir sonuç doğurmaz. Sayın Kılıçdaroğlu’na da bir fayda sağlamaz, CHP’nin de MHP’nin de seçmenlerinin önemli bir kısmı terörün sona erdirecek çözüm sürecine destek vermektedir” ifadelerini kullandı.
 
SORULARA YANIT VERDİ
Bozdağ, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı. Bozdağ, bir gazetecinin, "(BDP’li Altan Tan’ın sızdırdığı iddiası) İmralı tutanaklarının basına sızdırılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Birtakım iddialar üzerine değerlendirme yapmayı işin doğrusu doğru görmüyorum. Çözüm sürecinin hedefi çok açıktır. Terörü sona erdirmek, kanı durdurmak, gözyaşını dindirmek, insanımız arasındaki milli birlik ve beraberliği kuvvetlendirmek, kardeşliğimizi tesis etmek ve Türkiye’nin gündeminden terör belasını ortadan kaldırmaktır. Bugüne kadar Türkiye’nin başına terörü bela edenler, terörden nemalananlar, çevreler terörün devam etmesi için uğraştılar. Bundan sonra da uğraşacaklardır. Türkiye olarak bu işi bitirmek için uğraştığımıza göre başkaları ve bundan beslenen yapılar da elbette o işi bitirmemek için kendilerince bir şeyler yapacaktır" cevabını verdi.
 
"MİLLETİN DESTEĞİ VAR"
Milletin çözüm sürecine verdiği desteğin ve seçimlerde sandıktan siyaset kurumuna ilettiği talebin çok açık olduğunu belirten Bozdağ, bu talebin ’terörü bitirme talebi’ olduğunu söyledi. MHP, CHP, BDP ve AK Parti’ye de milletin bu talebi ilettiğini vurgulayan Bozdağ, "Biz, milletimizden aldığımız talebi talimat olarak görüyoruz ve bunun gereğini yapıyoruz. Terörü bitirirsek Türkiye kazanacaktır. Milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz daha da güçlü olacaktır. Bizim derdimiz budur. Biz, bu hedefi gerçekleştirmek için çaba veriyoruz. Milletimizin çözüme verdiği destek, bu süreçte atılan adımlara verdiği destek ortadadır. Bunun aksine yapılan çalışmaların, bu irade karşısında fazla bir kıymet arz etmeyeceğini düşünüyorum" dedi.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Deniz Seki'ye Kötü Haber
 
Başkan Akaydın:Çözümcü Bir Belediyeyiz
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
NATO Heyeti Gazi Kışlası'nda
Amerika, Almanya ve Hollandalı generallerden oluşan bir grup NATO heyeti ...
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Anıtkabir'de
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu.
Davutoğlu: İsrail Tutumunu Gözden Geçirmeli
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'li meslektaşı John Kerry ile düzenlediği ...
Müslüm Baba'dan Son Haber Sezen Aksu'dan
Müslüm Gürsesi hastanede ziyaret eden ve ziyaret sonrası kısa bir açıklama ...
 
 
ABD Dışişleri Bakanı Kerry Ankara'da
ABD'nin yeni Dışişleri Bakanı John Kerry, Avrupa ve Ortadoğu'yu kapsayan ...
Ölmedi Ama Durumu Kritik
Dört aydır tedavisi süren ünlü sanatçı Müslüm Gürses’in sağlık durumunun ...
Müslüm Baba'dan Kötü Haber
Arabesk müziğin ünlü ismi Müslüm Gürses'in 4 aydır tadavi gördüğü yoğun ...
''Türkiye 780 bin Kilometrekaresiyle Birdir
Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ''Türkiye 780 bin kilometrekaresiyle ...
 
 
Başbakan: BDP'liler Çok Konuştu
Başbakan Erdoğan, İmralı görüşmeleri konusunda BDP'ye uyarılarda bulundu. ...
Artık Halkalı-Kazlıçeşme Arası Tren Yok
İstanbul'da banliyö hatlarının altyapısı Marmaray çalışmalarına uyumlu ...
Başbakan'a Suikast Son Anda Engellendi
Son anda önlendiği bildirilen Başbakan Erdoğan’a yönelik suikast girişimi ...
Melih Gökçek Yaşadıklarını Ağlayarak Anlattı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, katıldığı canlı yayında ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya