Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/27 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Bu Hafta Vizyona Giren Filmler
Bu Hafta Vizyona Giren Filmler
 
Türkiye sinemalarında bu hafta 3'ü yerli 9 film vizyona girdi.
 
6 Mart 2015 Cuma - 15:16





Bir Varmış Bir Yokmuş

Anaokulu öğretmeni olan Nehir, bir gün tesadüfen bir şarkı dinler ve dinlediği şarkı genç kadını derinden etkiler. Nehir şarkıyı o kadar çok beğenir ki notaların ardından, şarkıyı yapan müzisyenin peşine düşmeye karar verir... Yolun sonundaysa şarkının sahibi olan Ozan'ı bulur. Ama Ozan hayatında yaşadığı derin bir travma yüzünden ve adeta çıkmaz bir sokak gibidir... Bir tarafın kararlılığı ile diğer tarafın bocalamaları arasında sıkışıp kalan bu ilginç aşk hikayesi, acaba mutlu sonlu bir masala bağlanbilecek midir...

Filmin yönetmenliğini İlksen Başarır üstlenirken, daha önceki projelerde olduğu gibi senaryo yine Mert Fırat ve Başarır ikilisine ait. Başrollerde Mert Fırat ve Melisa Sözen yer alırken kadroda onlara Hare Sürel, Mustafa Uzunyılmaz, Judith Lieberman, Onur Şirin, Anıl Altınöz ve Göktay Tosun isimleri eşlik ediyor.


Lazarus Etkisi

Bir grup araştırmacı, ölen insanları yeniden diriltmeyi başaran bir proje üzerinde çalışmaktadırlar. Bu projelerini tüm dünyaya duyurmaya çalışan ekibin hevesi, bulundukları üniversitenin dekanının, gizli deneylerini öğrenmesiyle birlikte kursaklarında kalır. Proje sona erdirilirken, projeye dair tüm kayıtlar da ellerinden alınır.

Fakat ekip üyeleri kolay kolay pes etmeye niyetli değildir ve deneyi yeniden uygulamaya karar verirler. Ne yazık ki bu uygulama sırasında işler ters gider. Araştırmacılardan biri olan Zoe ölür ve tüm ekip yıkılır. Bu ölümü kabullenemeyen ekip üyeleri, Frank'in de kendilerini zormalasıyla birlikte deneyi gerçek bir insan üzerinde uygulama kararı alırlar. Bu defa denek Zoe olur ve deney sayede genç kadın yeniden hayata döner fakat karakteri tamamen değişen genç kadın, tüm ekip üyelerinin kabusu olmaya başlar!

Yönetmenliğini David Gelb'in üstlendiği gerilim filminin senaryosu ise Luke Dawson ve Jeremy Slater ikilisine ait. Oyuncu kadrosunda ise Evan Peters, Olivia Wilde, Mark Duplass, Sarah Bolger ve Donald Glover gibi önemli isimler yer alıyor!


Çekmeceler

Deniz 32. yaşını kutladığı doğum gününün gecesinde kanlar içerisinde hastaneye kaldırılır. Hayati tehlikeyi atlatan Deniz’i yoğun bir psikolojik süreç beklemektedir. Rehabilitasyon evresinde sık sık geçmişe döner ve ruhunda, çok derinde kilitli kalmış çekmeceleri açar. Kız çocuğuna nasıl davranacağını tam kestiremeyen bir anne-babanın evinde ergen cinselliğini yaşamaya çalışan Deniz’in ruhunda o günlerden gelen yaralar bir bir ortaya çıkacaktır.

M.Caner Alper'in, gerçek karakter ve hikayelerden esinlenerek kaleme aldığı film; oyuncu bir anne-babanın kızı olan Deniz’in etkileyici öyküsünü “oyun” motiflerinin yardımıyla beyazperdeye aktarıyor. 25 yıllık bir hayat hikayesini geriye dönüşlerle anlatan Çekmeceler, seyircisine; 70’lerden günümüze uzanan farklı dönemleri dans, dekor, kostüm ve makyajı harmanlayan görsel bir şölenle sunuyor.

Yönetmenliğini Zenne filmiyle yurt içi ve yurt dışında pek çok ödül almış olan M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın beraber üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Ece Dizdar Tilbe Saran, Taner Birsel ve Nilüfer Açıkalın, Pınar Töre, Tuğrul Tülek, Burak Altay, Gizem Erdem, Yekta Kopan ve Cengiz Coşkun gibi isimler yer alıyor.


Chappie

Yakın gelecekte, baskıcı mekanik robotlardan oluşan polis güçleri sistemi ele geçirmiş ve insanları da baskı altına almaya başlamışlardır. Ancak, insanlar yavaş yavaş bu baskıcı robot kuvvetlerine karşı koymaya başlarlar. Bu robot polislerden birisi nihayet insanların eline geçtiğindeyse işin seyiri değişir. İnsanlar, ele geçirdikleri bu robota yeni bir program yüklerler. Bu sayede ilk kez kendisi adına düşünen ve hisseden "Chappie" adlı robot ortaya çıkar. Ancak, kısa zamanda Chappie düzene ve insanlığa karşı tehdit olarak görülmeye başlar ve yetkililer onu durudurmak için herşeyi göze alırlar.

Bilimkurgu ve komedi türlerlerini harmanlayan filmin yönetmen koltuğunda, 'District 9' adlı düşük bütçeli yapıtıyla bilimkurgu türüne bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra 'Elysium' filmiyle kendi bilimkurgu dilini oluşturan Neill Blomkamp oturuyor. Filmin başrollerindeyse Hugh Jackman, Sigourney Weaver ve Sharlto Copley gibi isimler yer alıyor.


Yeni Dünya

Soner ve ailesi, taşranın kalbinden koparak metropole, İstanbul'a göç etme kararı alır. Köyü sevmelerine rağmen, down sendromlu olan Soner'in eğitimi için mecburen İstanbul'a gelirler. Bu kurtlar sofrasında yegane umutları devletin Soner'e bağlayacağı maaştır. Her şeyin daha iyi olacağı umuduyla taşındıkları İstanbul'un Fikirtepe semti ise kentsel dönüşüm projelerinin başladığı bölge olarak her an diken üstünde bir mahalledir... Aile için, metropoldeki hayat koşulları taptaze bir umuttan git gide uzaklaşır...

'Mar/ Yılan' filmiyle dikkatleri üzerine çeken yönetmen Caner Erzincanlı'nın imza attığı ikinci uzun metrajlı yapımda başrolleri televizyon mecrasından tanıdığımız Erkan Petekkaya,  Şükran Ovalı ve Soner Erzincan paylaşıyor. Ayrıca kadroda bu isimlere Volga Sorgu, Cenan Çamyurdu, Sinem Soner, Sennur Nogaylar, Bahar Türker, Yılmaz Erzincan, Yunus Erdem ve Ersin Erzincan gibi önemli isimler de eşlik ediyor. 


Asabiyim Ben

Öfkenin iliklere işlediği, dengenin her daim hassas olduğu bir toplumda, aşkların, nefretin ve intikam duygusunun hüküm sürdüğü birbirinden bağımsız bireylerin öykülerini taşıyor perdeye Asabiyim Ben...

Satın alınan şereflerin gölgesinde, insanlar kanunlar karşısında çaresiz ve öfkeli olduğu bir dünyaya ait altı farklı hayat hikayesi dikiyor karşımıza. Yolsuzluğun ve yozlaşmışlığın hüküm sürdüğü bir ülkede,kana bulanan muhteşem düğünler, ölüme yürüyen danslar,telleri iyiden iyiye gevşeyen sinirler ve buyoldan çıkmışlığı tasvir eden "eğlenceli" öyküler! Arjantin yapımı "Hermanos y Detectives" dizisiyle tanınan Damian Szifron, tam 8 yıl aradan sonra Relatos Salvajes (Wild Tales) ile bu kez sinema dünyasına dönüş yapıyor. Film, Buenos Aires ve çevresinde yaşanan altı farklı hayat hikayesini beyazperdeye taşınıyor. 


Murat Kaptan UK2911

Albatros uzay istasyonundan Savarona uzay mekiğiyle yola çıkan Murat Kaptan ve mürettebatının uzayın derinliklerinde giriştikler ölüm kalım mücadelesiyle dolu maceralarını izlediğimiz filmde, Murat Kaptan'ın komutasında bulunan ve bilim adamlarından oluşan mürettebat, uzayın tehlikeli ve henüz keşfedilmemiş ve dokuzuncu sektör olarak bilinen bölümüne doğru yola çıkarlar. Yolculuğun amacı, dokuzuncu sektörde bulunan bir nebuladan partikül ve gaz örnekleri toplamaktır. Ancak bu görev hiç de göründüğü kadar kolay olmayacaktır. Murat Kaptan ve komutasındaki mürettebatı, oldukça çetin bir yolculuk beklemektedir. Evrenin kaderi Murat Kaptan ve mürettebatının yolculuğuna ve araştırmasını sağ salim tamamlayarak geri dönebilmesine bağlıdır. 

3D animasyon tekniğiyle perdeye taşınan bu bilimkurgu filminin yönetmenliğini Şahin Derun üstleniyor.


Büyük Gözler

1950’li yıllarda çizdiği kendine has iri gözlü çocuk tablolarıyla tanınan Amerikalı ressam Margaret Keane’in, eşi Walter Keane ile yaşadığı güç mücadelesini beyazperdeye taşıyan film, Keane çiftinin aralarındaki iktidar gerginliğini konu alan biyografik bir uyarlama. Karısının göze çarpan yeteneğini ve ortaya koymuş olduğu orijinal eserleri satış stratejisi adına sahiplenen Walter Keane, para ve şöhreti yakaladıktan sonra eşi Margaret'ı gölgede bırakır. Yaptığı tabloların birisi için bile "Benim tablom!" diyemeyen Margaret, kocasının baskına karşı çetin bir savaş verecektir. 

Tim Burton' ‘Ed Wood’dan sonraki en kişisel filmi” olarak yorumlanan filmin başrollerini Amy Adams ve Christopher Waltz paylaşırken, senaryo Scott Alexander ve Larry Karaszewski'ye ait. Filmin müziklerinde Danny Elfman imzası var.


Havana’ya Dönüş

Amadeo hayatının tam 16 yılını  Madrid’de sürgünde geçirmiştir. Aradan geçen bunca zamandan sonra yeniden Havana’ya dönmeyi başaran Amadeo bir gün batımı sırasında uzun zamandır görüşmediği 4 eski arkadaşıyla buluşur. Arkadaşlar bir taraftamn hasret giderirken diğer taraftan da bu süreç içerisinde başlarından geçen olayları birbirleriyle paylaşmaya başlarlar. Bu karşılaşma, hayatın bir yerlere sürüklediği bu beş adamın samimi bir hesaplaşmasına dönşmeye başlayacaktır ne de olsa Amadeo ve eski dostlarının şafak sökene kadar konuşacak çok şeyleri vardı.

Kübalı edebiyatçı Leonardo Padura’nın sevilen romanından beyazperdeye uyarlanan filmin yönetmenliğini Altın Palmiye’li yetenekli sinemacı Laurent Cantet üstlenirken, senaryoya Cantet ile birlikte François Crozade imza atıyor. Havana'ya Dönüş; hem samimi bir hesaplaşma hem de beş eski dostun hayatının önemli dönüm noktalarını izleyiciyle paylaşıyor.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Körfez Ülkelerinde İran Endişesi
 
Şarkıcı Atilla Taş İfade Verdi
 
 
Etiketler :
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
İşte Bu Hafta Vizyona Giren Filmler
Bu hafta vizyona giren 8 yeni film sinemaseverleri bekliyor
İKSV Sinema Onur Ödülleri'nin Sahiplerini Açıkladı
34. İstanbul Film Festivali kapsamındaki "Sinema Onur Ödülleri"nin, yönetmen ...
Figüran Filminin Yeni Fragmanı Yayınlandı
Merakla beklenen Figüran filminden yepyeni bir fragman yayınlandı!
Sultanahmet Camisi'nin Minaresinde Kayma Var
İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camii'ni inceleyen ...
 
 
Seyfi Doğanay Hayatını Kaybetti
Halk müziği ve arabesk müzik sanatçısı Seyfi Doğanay geçirdiği rahatsızlık ...
Yeşilçam'ın Emektarı Hakkı Kıvanç Hayatını Kaybetti
Yeşilçam'ın karakter oyuncusu olarak tanıdığımız Hakkı Kıvanç'ın yaşamını yitirdiği haberi geldi.
Sezonun İlgi Çeken Oyunu 'SONRA'
Tiyatro Yanetki'nin ses getiren oyunlarına son eklenen halka “Sonra” bu ...
Kaçış 1950 Filminin İlk Fragmanı Yayınlandı
Yönetmenliğini İbrahim Biçer'in üstlendiği filmden ilk fragman görücüye çıktı.
 
 
Kabe'nin İlk Fragmanı Görücüye Çıktı
Yönetmenliğini Levent Akçay'ın üstlendiği aksiyon filmi Kabe'nin ilk fragmanı görücüye çıktı.
İtalyanların Divası Ornella Vanoni Türkiye'ye Geliyor
İtalyanlar’ın gelmiş geçmiş en önemli şarkıcılarından biri olan Ornella ...
Mucize Filmi Seyirciden Tam Not Aldı
1 Ocak’ta rekor bir sayı ile tam 930 salonda Türkiye, Avrupa ve Azerbaycan'da ...
Son Umut Cuma Günü Vizyona Giriyor
Sinemaseverlerin dört gözle beklediği; yönetmenliğini, Oscar ödüllü aktör ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya