Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
CTP-BG'den Eğitim Sistemi İle İlgili Basın Toplantısı
CTP-BG den Eğitim Sistemi İle İlgili Basın Toplantısı
 
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülkedeki eğitim sistemini “partizan, vizyonsuz ve iş bilmez icraatları” ile Lefkoşa Türk Belediyesi’nden beter bir hale getirdiğini iddia etti.
 
4 Temmuz 2012 Çarşamba - 15:45

CTP-BG, UBP hükümetinin göreve geldiği yıldan itibaren “ayrılıkçı, yasakçı, ırkçı ve gerici politikalarla dünyadan kopuk, itaatkâr ve edilgen insanlar yetiştirmeye çalıştığını” da ileri sürdü.
CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, bugün Genel Sekreter Asım Akansoy ve CTP-BG Milletvekili, Eğitim Komitesi Başkanı Mehmet Çağlar’la birlikte basın toplantısı düzenleyerek, ülkedeki eğitim sistemini eleştirdi ve eğitim sisteminin “yalan, belirsizlik ve perişanlık” üzerine kurulduğunu savundu.
YORGANCIOĞLU: “ÜLKE YANGIN YERİ”
Basın toplantısında ilk sözü alan Genel Başkan Yorgancıoğlu, UBP’yi “ülkeyi yangın yerine çevirmekle” suçlayarak, toplumsal tüm kesimlerin dolaylı olarak zarar gördüğünü ifade etti.
Yorgancıoğlı, ülkede yaşamın gerçekten zorlaştığını, 2 yıldır hiçbir maaş artışı yapılmadığını, ancak ekonominin “uçtuğunun” söylendiğini ifade ederek, halkın birikimlerini harcadığını ve günden güne fakirleştiğini savundu.
Bu durumun, ülkenin geleceği çocukların eğitim sisteminde de aynı olduğunu belirten Yorgancıoğlu, eğitimde Şırnak’ın gerisine düşüldüğünü, çünkü eğitim sistemine gerekli yatırımın yapılmadığını iddia etti.
ÇAĞLAR: “LTB’DEN DE BETER”
CTP-BG Güzelyurt Milletvekili, Eğitim Komitesi Başkanı Mehmet Çağlar da, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın eğitim sistemini; “partizan, vizyonsuz ve iş bilmez icraatlarıyla Lefkoşa Türk Belediyesi'nin batık durumundan da beter bir hale getirdiğini” ileri sürdü.
Eğitim Bakanlığı’nın 2011-2012 Öğretim Yılı’nda eğitim sistemine en kötü dönemini yaşattığını ileri süren Çağlar, “gerçekleştirilmeyen, boş sözler ve hayali vaatler” üzerine kurgulandığını ileri sürdüğü eğitim sisteminin “duvara tosladığını ve söylenen yalanların gün yüzüne çıktığını” söyledi.
Çağlar, eğitim sisteminin, çocukları birer yarış atı gibi yarıştırdığını, ezbere dayalı, plansız, programız, eğitim bilimi ilkelerinden çok uzakta anlayışlarla yönetildiğini savunarak, eğitimin, adeta bir “sınavlar sistemi” haline dönüştüğünü öne sürdü.
“Akademik sınıflar, yönlendirme sınavı yerine yerleştirme sınavı, SBS ve Kolej Giriş Sınavı, tam gün eğitim, Girne’ye ortaokul sözü, ilahiyat bölümü ve külliye, 4+4+4 sisteminin uygulanması” konusunda yalanlar söylendiğini savunan ve bunları örnekler vererek basına anlatan Çağlar, şu görüşlerini savundu:
 “Sonuç olarak, UBP hükümetinin Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı icraatları, yalanlar ve boş vaatler üzerine kurgulanmıştır. Ancak bu anlayış eğitim sistemimizi bitirmiş, başta da vurgulandığı gibi Lefkoşa Türk Belediyesi'nden beter hale getirmiştir.
UBP hükümeti, göreve geldiği 2009 yılından itibaren, ayrılıkçı, yasakçı, ırkçı ve gerici politikalarla dünyadan kopuk, itaatkâr/edilgen insanlar yetiştirmeye çalışıyor. UBP’nin üç yıllık hükümeti döneminde iki eğitim bakanı değişikliği olmasına rağmen, eğitim politikalarında UBP’nin genel anlayışı ve dünya görüşü nedeniyle hiçbir değişiklik olmamıştır.
UBP’nin dini yaklaşımları yanı sıra ayrılıkçı ve yasakçı politikaları da, hem yüksek öğretimde hem de yükseköğretim öncesi eğitimde ağır hasarlara neden olmuştur.
UBP, geleneksel gerici, ırkçı ve yasakçı anlayışını tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da uygulamaya koyuyor. 2004- 2008 döneminde AB kurumları ile kurulan diyaloglar, bir bir ortadan kaldırılıyor. 2009-2010 ders yılında AB ajandalarının okullara dağıtılmasını yasaklayan Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2011 yılında da Bakanlık bünyesinde kurulmuş olan AB Ofisini de kapatmış, okullarımızın ve öğretmenlerimizin AB olanaklarından yararlanmalarına son vermiştir.
UBP'nin, Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu konusundaki yaklaşımları da hiç değişmemiştir. 2004 öncesinde Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu taşıyanlara ceza vermeyi öngören UBP, bugün de bu pasaportla yurt dışında kursa, eğitime veya herhangi bir etkinliğe katılacak olanlara devlet katkısı vermeme kararı almıştır.”
Çağlar, UB’nin, CTP hükümeti döneminde, üniversitelerdeki öğretim elemanı açığının giderilmesi, çağdaş, farklı kültürlerle yoğrulmuş, nitelikli, yabancı dile haiz insan yetiştirilmesi amacıyla üçüncü ülkelerde master ve doktora eğitimi almaları teşvik edilen ve karşılıksız bursla desteklenen gençleri “aykırı gençler” olarak gördüğünü ve olanaklarını kısıtlamaya çalıştığını iddia ederek, şu görüşleri ifade etti:
“Bununla da kalmayarak TC kurumlarına şikâyet etmektedir. Bu anlayışın, üçüncü ülkelerden mezun olan birçok gencimizin Türkiye’deki iş olanaklarına da olumsuz yansıyacağı unutulmamalıdır. Gençlerimizin üçüncü ülkelerde eğitim almalarını uygun bulmayan bu anlayış, üçüncü ülkelerle öğrenci ve öğretmen değişim programlarına da karşı çıkacaktır.
UBP, ırkçı ve yasakçı yaklaşımlarını Güney Kıbrıs’ta eğitim alan gençlerimiz için de ortaya koymakta, GCE A Level sahibi öğrencilerin TC Üniversitelerine kabul edilmemelerini 14.10.2010 tarihli, bir önceki Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu imzalı yazı ile talep etmekte, bu talep de ilgili kurumlarca uygun bulunduğundan söz konusu başarılı gençlerimizin Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde eğitim almaları engellenmektedir. Bu engel karşısında üçüncü ülkelere yönelen gençlerimiz ise ‘aykırı gençler’ olarak tanımlanmakta, gerek KKTC’de gerekse Türkiye’de dışlanmaya çalışılmaktadır.”

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Vadili Köy Kadın Kursu Sergisi Açıldı
 
Erzurum'u dolu vurdu
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Ada Turizmindeki Rehavet
Yavru vatan KKTC’de Bayramda doluluk oranı bir hayli yüksek. Casinolara ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu, Konya'da
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs'ta barış içerisinde, yan yana yaşayan ...
Din Görevlileri Yeniden Başbakanlık Önünde
Din görevlileri sorunlarının çözümü için Başbakanlık önünde 4. kez cübbeli ...
TOKİ KKTC'de Markasını Tescil Ettirdi
TOKİ'nin, markasının Türkiye'de ve uluslararası alanda kötü niyetli veya ...
 
 
KKTC Turizm Sezonuna Hazır mı?
Havası, doğal ve kültürel güzellikleri, uçsuz bucaksız kumsalları ile ...
Uzlaşı ve Sağduyu Çağrısı
Hükümetin Cumhuriyet Meclisi’ne sevk ettiği özelleştirmeyle ilgili hazırladığı ...
Acımız Büyük
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, ...
Müzakereler Kaldığı Yerden Devam Edecek
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, ...
 
 
Mutlu Yıllar KKTC
2011 yılında Dipkarpaz’dan Güzelyurt’a, Girne’den Gazimağusa’ya, Kuzey ...
KKTC 28 Yaşında
15 Kasım 1983’de kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 28. Kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutluyor.
KKTC’de Kritik Hafta
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hükümet, Türkiye Büyükelçisi Halil İbrahim ...
Liderler Vatandaşlık, Göç ve Yabancılar Konularını Görüşüyor
Kıbrıs Müzakereleri kapsamında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Kıbrıs ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya