Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   19/24 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Çalımbay: Hedefte 4 Maç Var
Çalımbay: Hedefte 4 Maç Var
 
Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Antalyaspor Tesislerinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, “Her şey Antalyaspor’un başarısı için. Şimdi hedefte oynayacağımız 4 maç var” dedi.
 
29 Kasım 2016 Salı - 14:40

Antalyaspor’un üst üste aldığı 4 galibiyetiyle şehirde büyük bir motivasyon yüksekliği gerçekleştiren kırmızı beyazlı ekibin teknik direktörü Rıza Çalımbay Antalyaspor’un birince devrede kalan 4 maçı ve ligin ikinci yarısındaki başarısına kilitlendiğini söyledi.
 
 Antalyaspor olarak çok iyi bir grafik çizdiklerini belirten Çalımbay, “Özellikle bu son 4 maçımız ama bu 4 maçı almakla lig bitmiyor, şimdi bizi bekleyen final olarak değerlendirebileceğimiz önümüzde 4 tane daha lig maçımız var ve bunları da çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ben takımımdan çok memnunum, mücadeleden olsun, sahadaki bütünleşmeden olsun, tamamından çok memnunum .
Özellikle de taraftarımızın da diğer maçlarımıza göre daha fazla olması, daha coşkulu bir şekilde takıma destek vermesi ile güzel bir hava yakalandı. Buna yönetim de dahil. Daha önce de söylediğimiz gibi bu zorlu ortamdan çıkmak istiyorsak grubun kesinlikle birleşmesi gerekiyordu. Bütünleşmesi gerekiyordu. Buna basınımız da dahil. Bunu şu ana kadar gerçekleştirdik. Ama önemli olan bundan sonraki maçlarımıza bakmamız gerekiyor. Başakşehir Fenerbahçe, Bursa ve Kasımpaşa maçlarını çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor” dedi.
 
ÇALMIBAY: KORKULU RÜYA GÖRMEK İSTEMİYORUZ
 
Korkulu rüyalar görmemek için maçları en iyi şekilde sonuçlandırmaları gerektiğine değinen Çalımbay, “Zor olduğunu biliyoruz. Çünkü dördü de iyi takım. Çok mücadele etmemiz gerekiyor. Bu süreçte tüm arkadaşlarımızın da hazır olması gerekiyor. Bugüne kadar takımın gösterdiği performanstan, mücadeleden, istekten, arzudan çok memnunum. İnşallah bunu ilk yarının sonuna kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Zaten devre arasında gerekli şeyleri de inşallah yapacağız. O zaman da bambaşka bir Antalyaspor olacak. Bu hafta oynayacağımız Başakşehir maçı çok zor geçecek. Çünkü, Başakşehir bu sene çok iyi giden, istikrarlı bir grafik çizen bir takım. Yıllardan beri hemen hemen aynı takım. Sadece bir iki tane oyuncu dışında kadroyu koruyan bir takım. Onun için bizim de yakından tanıdığımız bir takım. Çok zorlu bir maç bizi bekliyor. Ama ben takımıma güveniyorum. Orada iyi şeyler yapacağımızı biliyorum. Bu maçta, bundan önceki maçların en az iki katı kadar mücadele etmemiz gerekiyor ki, oradan istediğimiz şekilde ayrılalım. Ama bizim hep söylediğimiz gibi, takım ayıracak durumda değil. Bizim mutlaka hangi takım olursa olsun puan ya da puanlar alarak dönmemiz gerekiyor. Çok ihtiyacımız var. Biz takım olarak bu 4 maça hazırız. Takımımızda şu anda Serdar yok. Annesi yoğun bakımda. Acil şifalar diliyoruz. İnşallah en kısa zamanda iyileşir. Serdar’dan bir türlü yararlanamadık. O da gayet normal. Emre zaten uzun süreden beri sakat. Eto’o yüzde yüz antrenmanlara katılıyor. Şu anda takım olarak bir sıkıntımız yok. Tek amacımız, bundan önce oynadığımız 4 maçı unutup, bunlar geçti. Önümüzdeki maçlara bakacağız.” dedi.
 
ETO’O’NUN PERFORMANS FARKI
 
Eto’o’nun performans farkı ile ilgili soruya Çalımbay şu cevabı verdi;
 
“Benim dışarıdan görüşüm; biraz da Eto’o ile görüştüğüm için söylüyorum Eto’o bu sene lige net bir şekilde hazırlanmamış. Sezon başında Beşiktaş olayı çıkınca kendisi gitmek istediğini net bir dille söylemişti, kariyerinde bir şampiyonlar ligi oynamak istiyordu bu da gayet normal. Beşiktaş olayı olmayınca bir sürüncemede kalınca takımına döndü yani sezon başı antrenmanlarını istediği gibi yapmadı. Sonra kadro dışı kaldı. Kadro dışı kalınca da takımdan ayrı olarak çalışıyor. Her ne kadar tek başına çalışsa da takımdakı performansı yakalaması çok zor. Bence kopukluk bunlardan kaynaklandı başka bir sebep görmüyorum çünkü. Çünkü, biz buraya geldiğimiz günden beri Eto’o çok iyi çalışıyor. İyi bir profesyonel, lider, takımına sahip çıkıyor. O yüzden bizim açımızdan bir sıkıntımız yok. Ama dediğim gibi sezon başı kendini belki o konulardan dolayı iyi hazırlamadığı için ve de düşünün bir takım kaptanısınız, kadro dışı kalıyorsunuz, bu işi bir şey değil. Oyuncu bir hafta 10 gün çalışmadığı zaman mutlaka geriye götürür. Biz geldikten sonra çok iyi çalıştı. 3 hafta sonra da bu sefer iki adalesinde de belki de bir an önce oynama ve eski formuna kavuşma arzusundan dolayı yırtık çıktı. Şanssız bir dönem geçirdi. Ama şimdi daha iyi çalışması gerekiyor. Çalışıyor da bir sıkıntı yok.”
 
ÇALIMBAY: İYİ TAKIMLARLA KARŞILAŞACAĞIZ
 
Puan hedefi koymadığını belirten teknik adam Çalımbay, “Önümüzdeki 4 maçı çok iyi bir şekilde  bitirmemiz gerekiyor. Ama bu 4 maç öyle sıradan bir maç değil, iyi takımlarla oynayacağız; Başakşehir, Fenerbahçe, Bursa deplasmanı daha sonra bizim yakından tanıdığımız hatta benim kurduğum bir takım Kasımpaşa’ya karşı oynayacağız. Bunların 4’ü de zor maç ama biz iç saha dış saha diye kesinlikle ayırmıyoruz. Dışarıda da içeride de galibiyete oynuyoruz. Bu 4 maça baktığımız zaman çok iyi maçlarımız vardı. Bana göre en iyi oynadığımız maçlardan bir tanesi Beşiktaş maçının ilk yarısıydı, çok iyi oynadık en az 3-4 tane net pozisyonumuz vardı.  Dışarıdan bakıldığı zaman 1-0’lık skorlarla kazanıyormuşuz gibi gözüksek de biz çok gol kaçırıyoruz, çok pozisyona giriyoruz. Onun için bu sevindirici bir şey bizim kazanmamız, puan almamız gerekiyor. Şu anda da hala öyle ligde 2 maç kazandığın zaman yukarıya çıkıyor, 2 maç kaybettiğin zaman aşağıya inebiliyorsun. Bu yüzden bizim oyun disiplinimizden, şu havamızdan taviz vermememiz gerekiyor, hatta hatta üstüne koymamız gerekiyor. Bu 4 maç da bizim için final maçı. Puan olarak da oynayacağımız maçlar özellikle dışarıda oynayacağımız maçlar 3 ihtimalli maçlar. Başakşehir, Bursa, Fenerbahçe hatta Kasımpaşa maçı da bu şekilde ama dediğimiz gibi alabileceğimiz en yüksek puanları almaya çalışacağız bu maçlarda. Takımıma güveniyorum, iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
 
Haber: Mesut İnci

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'dan İsrail'e Ezan Uyarısı
 
Kamu İhalelerinde Türk Lirası Dönemi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Antalyaspor Ritmik Jimnastikte Turnuva Şampiyonu
Antalyaspor Kulübü Derneği amatör branşlarında faaliyet gösteren jimnastik ...
Antalyaspor 4 Haftada 12 Puan Topladı
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında sahasında Adanaspor’u 1-0 yenen ...
Antalya'da 3 Puan Sevinci
Trabzon deplasmanında 1-0'lık galibiyetle 3 puan alan Antalyaspor'un bu ...
TFF'den Antalya'ya Teşekkür
Türkiye Futbol Federasyon (TFF) resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı ...
 
 
Millilerimiz Antalya'da Kosava ile Karşılaşacak
Millilerimiz 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubundaki 4. maçında bugün ...
Kepez'de Güreşe Milli Takviye
Spor alanında yapmış olduğu yatırım ve atılımlarla adından sıkça söz ettiren ...
Çalımbay, Antalyaspor İçin İddialı Konuştu
Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Antalyaspor’un Türkiye’nin ...
Antalyaspor Şeytanın Bacağını Kırdı
Spor Toto Süper Lig 9. hafta maçında Antalyaspor deplasmanda Kayserispor'u ...
 
 
Gültekin Gencer, Ali Şafak Öztürk'ü Bombaladı
ATİK’te gündeme dair değerlendirmelerde bulunmak için basın mensuplarıyla ...
Kendi Türkiye Rekorunu Kırdı
Serbest Dalış Dünya Rekortmeni Şahika Ercümen, kendisine ait bir yıldır ...
Türkiye Rusya Hazırlık Maçında Dostluk Rüzgarları Esti
A Milli Futbol Takımımız, Dünya Kupası Elemeleri öncesi Antalya'da Rusya ...
A Milli Takımımız Antalya'da Rusya ile Karşılaşacak
A Milli Futbol Takımı, yarın Antalya'da ağırlayacağı Rusya ile 18 yılı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya