Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/27 °C
 
 
    Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü  
 
    Tansiyon Hastalığında Suçlu Gen Deyil Yaşam Şekli  
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
Çalımbay’dan Sürpriz Karar
Çalımbay’dan Sürpriz Karar
 
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında Sanica Boru Elazığspor maçı sonrasında görevi bırakacağını açıkladı.
 
16 Mayıs 2013 Perşembe - 20:22

Sivasspor’da 3 yıldır teknik direktörlük görevini yürüten Rıza Çalımbay, düzenlediği basın toplantısında ayrılık vaktinin geldiği belirterek, Sanica Boru Elazığspor maçının ardından görevi bıraktığını açıkladı.
"SİVASSSPOR’DA ÇALIŞMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"
Sivasspor'da çalışmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Çalımbay, “Doğduğum, büyüdüğüm bir yerdi beni burada göreve çağırdıklarında gerçekten çok heyecanlandım. İlk bu heyecanımı da Bülent hoca ile paylaştım. Çünkü doğduğum, büyüdüğüm topraklara, mahalleye, stada, köyüme gelip burada görev yapmak benim için hakikaten inanılmaz derecede bana heyecan verdi ve buraya geldiğimde ben Cengiz hoca ile geldik be benimle konuşmaları anlaşmaları beş dakikayı geçmedi ne yönetim kurulu ile görüştüm sadece beş dakika görüştük olay bitti. Çünkü geldiğimizde Sivas takımı çok zor bir yerdeydi başkanın bana söylediği laf 'İste tam zamanı takımın sana ihtiyacı var.' Bende 'tamam' dedim ne para konusunda bir problemimiz çıktı nede başka bir şey için problemimiz çıktı. Bizim tek hedefimiz Sivas’ı o durumdan kurtarmaktı” dedi.
"GEÇEN SENE ÇOK SIKINTILI DÖNEMLER GEÇİRDİK"
Zor şartlar altında takımı terk etmediğini belirten Çalımbay, “En sıkıntılı dönemimizi geçen sene geçirdik. Hiçbir zaman takımımızı terk etmedik bu zor şartlara rağmen sabah uyandığımızda ne olacağını bilmediğimiz günler yaşadık geçen sene yabancı arkadaşlarımızın korkuları yüzlerinden okunuyordu. Takıma bir şey olacak bizde ülkemize döneceğiz diye ve biz o şartlarda çok iyi mücadele ettik. Çok iyi işler yaptık dediğim gibi de Play-off’a girdik orada mücadele ettik. Bizim hedeflerimizden biriside oydu, onu da başardık. Bu sene ise en büyük hedefimiz Türkiye Kupası gidebilmekti. Türkiye Kupası’nda biz istediğimiz şekilde yarı finale kadar geldik. Hedefimiz final oynamaktı ama benim bile ummadığımız bir şekilde bir mağlubiyet aldık kesinlikle böyle bir mağlubiyeti beklemiyordum. Futbolun içinde olan şeyler hata yaptın mı konsantrasyonun düştün mü maalesef oluyor. Ama bizim bu seneki en büyük aksiliklerden bir tanesi hakemlerin yaptıkları bariz hatalar, inanılmaz derecede bariz hatalara maruz kaldık” diye konuştu.
 
"AYRILIK VAKTİ GELDİ"
Sivas’tan iyi bir şekilde ayrılmak istediğinin altını çizene başarılı teknik adam, “Teknik ekibim ve biz Sivas’ta ne hedeflediysek onu gerçekleştirdik ve üç sezona yakında burada görev yaptık. Artık bence ayrılma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Çünkü biz Sivas’tan çok iyi şeyler ile ayrılmak istiyoruz. Ben burada çalışırken ekibimle beraber çok mutluyduk aile gibi çalıştık, hiçbir zaman çalışmamızı aksatan bize karışan hiç kimseyle problemimiz olmadı. Gerçekten yönetim kurulumuz olsun, taraftarımız olsun her zaman sonuna kadar desteğini verdiler. Biz buradan çarşıya çıktığımız aman ve nereye gidersek gidelim her zaman taraftarlardan çok iyi şekilde destek gördük. Bana göre sıkıntılarımız oldu sevinçlerimiz oldu çok güzel günlerimizde oldu zaman zaman stresli, sıkıntılı günler yaşadık son maçlarımıza baktığınız zaman ama hiçbir zamanda bunları ne gündeme getirdik nede başka bir şey düşündük” şeklinde konuştu.
 
"SİVASSPOR’U İYİ BİR ŞEKİLDE TESLİM EDİYORUZ"
Sivasspor’u iyi bir şekilde teslim ettiklerini kaydeden Çalımbay, “Lig bitti sayılır, son maçımızı oynayacağız o yüzden bugünden açıklamak istiyoruz. Biz teknik ekip olarak Sivas’tan görevimizden ayrılıyoruz. Bu ayrılık karşılıksız değil oturduk konuştuk. Ben maçtan sonra başkan ve yönetim kurulumuzla konuştum. Biz devam etmek istemiyoruz ama çok memnunuz ama belli bir süre sonra ayrılmanın iki tarafa da büyük faydası olacağına inanıyoruz dedik ve o şekilde ayrıldık. Ben yönetim kuruluna teşekkür ediyorum bizden kesinlikle ayrılmamızı falan istemediler. Onlar devam etmek istediler ama bizim belli bir süre devam etmeme kararı aldık. Arkadaşlarımızla konuşup böyle bir karar verdik buradaki amaç tabi ki beni en çok sevindiren şey iyi bir şekilde ayrılmamız ligi de iyi bir şekilde bitirip Sivasspor takımını iyi bir şekilde teslim ediyoruz. İnşallah bundan sonra Sivasspor takımı çok çok iyi yerlere gelir ben daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Ben ve ekibim her zaman Sivaslıyız, her zaman Sivasspor ile beraberiz ne zaman isterlerse biz burada göreve hazırız. Geliriz belki bu çok kısa sürede de olabilir, belki yıllar sonra olabilir ama bizim her şeyimiz Sivas benim için burası bambaşka bir yer” diye konuştu.
 
"GEÇEN SENE ÇOK TEKLİF ALDIK"
En çok istediği yerden teklif almasına rağmen reddettiğini açıklayan Çalımbay, “Geçen sene biz mükemmel bir teklif aldık, inanılmaz bir teklif aldık. Biz kendi istikbalimizi arkadaşlarımdan da özür diliyorum. Çünkü biz burada görevdeyken bize çok büyük bir teklif geldi ama ben hiçbir zaman Sivasspor’u yarı yolda bırakmak istemediğimden dolayı o teklifi kabul etmedim ve burada görevimize devam ettik. Sonra çok çok iyi bir teklif daha geldi sevdiğim çok istediğim bir yerden teklif geldi ama yine biz Sivasspor’la mukavelemiz devam ettiği için ayrılmayı düşünmediğimiz için yönetim kurulumuza da söyledik. Hatta izin verirseniz gidebiliriz dedik onlarda kesinlikle bırakmadılar. Biz Sivas için her türlü fedakarlığı yaptık, tüm ekip arkadaşlarım olarak ama hiçbir zamanda kesinlikle bundan dolayı da pişman olmadık. Bize yakışan bana ve ekibime yakışan buydu bizde onu yaptık” dedi.
 
"BEŞİKTAŞ’I HERKES ÇALIŞTIRMAK İSTER"
Teklif gelmesi halinde Beşiktaş'ı çalıştırıp çalıştırmayacağı yönündeki sorulara ise Çalımbay, "Beşiktaş’ı herkes çalıştırmak ister. Ama ben böyle bir cevap verdiğim zaman hemen 'Rıza hocanın gönlü Beşiktaş’ta, Beşiktaş’ı istiyor' diyorlar. Şuanda bizim büyüğümüz, ağabeyimiz, takımın kaptanlığını aldığım Samet hocamız var o oradayken bizim böyle bir şey yapmamız yanlış olur. Böyle bir teklif gelirse herkes seve seve çalışır ama ben illa Beşiktaş’ı istiyorum gibi bir şey söz konusu değil. Orada çok saygı duyduğumuz bir arkadaşımız var bana göre başarılı bir şekilde bu seneyi devam ettiriyor. İyi bir teklif olursa her yerde çalışırım” şeklinde cevap verdi.
Çalımbay, kupada alınan Trabzonspor mağlubiyetinin görevi bırakmasında etkisi olmadığını da sözlerine ekledi.
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Beşiktaş’ta Kayserispor Maçı Hazırlıkları Sürüyor
 
Bucaspor’da Hedef Üç Puan
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Beşiktaş’ta Kayserispor Maçı Hazırlıkları Sürüyor
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda oynayacağı ...
Tolunay Kafkas’tan Önemli Açıklamalar
Trabzonspor teknik direktörü Tolunay Kafkas, sezon sonu takımdan gidecek ...
Ünal Aysal’dan Bursaspor’a Taziye Ziyareti
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı’nın cenaze törenine gelemeyen ...
Eskişehirspor’da Medical Park Antalyaspor Maçı Hazırlıkları
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor, pazar günü kendi evinde ...
 
 
Trabzonspor’da Hedef Türkiye Kupası
Trabzonspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, beklenen ve özlenen Trabzonspor’un ...
Bursaspor'da Olağanüstü Genel Kurula Doğru
Kulüp başkanı İbrahim Yazıcı’nın vefatı sebebiyle 30 gün içerisinde olağanüstü ...
Fenerbahçeli Futbolculardan Anlamlı Ziyaret
Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Topal’ın eşi Selda Topal tarafından planlanan ...
Akhisar Belediyespor'da Gekas Farkı
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında küme düşmeme mücadelesi veren Akhisar ...
 
 
Sivas'ta Üç Puan Keyfi
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Sivasspor sahasında Kardemir D.Ç ...
Trabzon'da Gol Yağmuru
Süper Toto Süper Ligin 33. haftasında Trabzonspor kendi sahasında İstanbul ...
Bursa'da Gol Sesi Çıkmadı
Bursaspor, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Eskişehirspor’u ...
Bursaspor Siyah Forma İle Sahada
Bursaspor, bugün oynayacağı Eskişehirspor karşılaşmasında özel izin alınarak ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

Cumhurbaşkanı Tatar :Kıbrıs Türk halkı her zaman Atatürk’ün yolunda yürüdü

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya