Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/26 °C
 
 
    Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi  
 
    Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında  
 
    AKDÜ Rektörlüğü koltuğunda Çocuklar Oturdu  
 
    Prof. Dr Ata Atun Yazdı :Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?  
Camille Şişlililere Seslendi
Camille Şişlililere Seslendi
 
Şişli Belediyesi, ünlü Fransız heykeltraş Rodin’in hem sevgilisi, hem asistanı, hem de ilham perisi olan Camille Claudel’in gerçek hikayesini, İstanbul galasında Şişli’de sanatseverlerle buluşturdu.
 
30 Kasım 2010 Salı - 15:49

Hayatını, toplumun bir kadın olarak kendisine biçtiği rolü redderek karşısındaki engellere karşı mücadeleyle geçiren dünyaca ünlü Fransız heykeltraş Camille Claudel’in içindeki fırtınaları anlatan oyun, Şişli Belediyesi öncülüğünde geçtiğimiz günlerde Şişli Haldun Dormen Tiyatrosu’nda izleyicilerle buluştu. Eda Erdem’in yazdığı, Kaan Basmacıoğlu’nun yönettiği tek kişilik oyunda Camille Claudel’i Ebru Sağay canlandırdı.
 
Herşeye rağmen Rodin’in aşkını isteyen, karşısında bambaşka bir Rodin’i görünce ona ait olmayı reddeden bir kadının dramını anlatan “Camille”, Şişlili sanatseverler tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Oyuncu Ebru Sağay, oyunun İstanbul’da sergilenmesi konusunda Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’den büyük destek gördüklerini belirterek, Şişlili sanatseverkere yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
 
Şişli Haldun Dormen Tiyatrosu’nda “Camille” oyununun sahnelendiği iki gün boyunca Ethem Onur Parlar’ın fotoğraf sergisi sergilendi. Sergi, Camille’i simgeleyen 11 adet fotoğraftan oluşurken, Şişlililer tarafından yoğun ilgi gördü.
 
“Camille”, 3 Aralık 2010 tarihinden itibaren Cuma günleri saat 20.30’da İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.
 
Camille Claudel hakkında bilgi: 8 Aralık 1864’de dünyaya gelen Camille Claudel, çocukluğunda başlayan heykel tutkusunu abasının desteğiyle devam ettirmiş ve kadınların eğitim görmesinin imkansız olduğu bir dönemde Paris Güzel Sanat Akademisi’inde heykeltraşlık eğitimini tamamlayarak bir grup genç kadınla içerisinde hayatına yön verecek olayların başlangıcının gerçekleşeceği bir atölye kiraladı. 1883 yılında genç kadınlara eğitim veren Auguste Rodin ile tanıştı ve 1884’de Rodin’in atölyesinde çalışmaya başladı. Rodin’le çalıştıkları süre içinde onun ilham kaynağı, modeli, arkadaşı ve giderek sevgilisi oldu. 1903 yılında ilk eserlerini sergiledi ve aynı hızla çalışmaya, yontmaya, şekil vermeye devam etti. Rodin’le yaşadığı aşk ve belirsizlik onu darmadağın etti. 1905 yılında Camille’de akıl hastalığı baş gösterdi. Eserlerinin bir çoğunu histerik krizler sırasında kırdı. Düşüncelerini saran par­anoya, Rodin’i fikirlerini çalmakla ve kendisini öldürmeyi planlamakla suçlamasına neden oldu. Hayatı boyunca ona destek olan erkek kardeşi Fransız Şair ve Diplomat Paul Claudel’in evlenerek Çin’e yerleşmesinden sonra atölyesine kapandı. Annesinden hiçbir zaman destek görmeyen Camille’in, her zaman kariyerini destekleyen ve maddi yardımda bulunan babası, 1913 yılında öldüğünde haberi olmadı. Babasının ölümünden sekiz gün sonra kardeşi, annesi ve Rodin’in girişimleriyle Neuil­ly-sur-Marne’daki Ville-Evrard Akıl Hastanesi’ne yatırıldı. 30 yıl akıl hastanesinde kalan Camille akıl hastanesinde kaldığı yıllar boyunca terkedilmişlik duygusuyla savaştı, ama gerçekleştiremediği tutkusundan asla vazgeç­medi. Ve gerçekleştiremediği heykel tutkusu yüzünden asla iyileşemedi.1943 yılında öldüğünde birkaç eseri ve Paul’e yazdığı mektuplarından başka hiçbir şeyi yoktu. Yok ettiği eskizleri, çizimleri ve yaklaşık doksan adet heykeli bugün var olsaydı belki de birçok ünlü heykeltraşın önüne geçebilecek dehasını herkes biliyor olacaktı.
 
Ebru Sağay hakkında bilgi: Ebru Sağay 6 Nisan 1974’de Denizli’de doğmuştur. 5 yaşında bale ile başladığı sanat hayatına Sahne Tozu Tiyatrosu’nda oyuncu olarak devam etmektedir. 31 Ağustos - 4 Eylül 2009 tarihleri arasında, Volkan Severcan Tiyatro Topluluğu’nun verdiği “Tiyatro Oyunculuğu Workshop” eğitimine katılmıştır. Emre Kavuk’un “Uzaklarda Bir Yerde” isimli kısa metrajlı filminde, savaşın ortasında kalmış bir kadını canlandırmıştır. Beledi­ye Tiyatroları’nda çalıştıktan sonra iki sene profesyonel olarak Karşıyaka Belediye Tiya­trosu Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar’ın sahnelediği “Domuz Ahırı” isimli ti­yatro oyununda başrol oynamıştır. Athol Fugard’ın ırkçılığa karşı yazdığı oyunlarındaki özgürlük olgusunu yansıttığı, 2. Dünya Savaşı’nın Sovyetler’inde geçen sıra dışı bir öykülemeyle kaleme aldığı oyunda “Praskovya” karakterini canlandırmıştır.
 
Eda Erdem hakkında bilgi: Eda Erdem 04 Haziran 1979’da Isparta’da doğmuştur. 1995 yılında tiyatro oyunları yazmaya başlayan Eda Erdem halen Sahne Tozu Tiyatrosu’nda oyun yazarı, Ege Sanat Merkezi’nde oyun yazarı ve tiyatro & drama öğretmeni, olarak çalışmalarını sürdürme­ktedir. 7 sene İzmir Özel Türk Koleji’nde Kütüphaneci olarak çalışmış aynı zamanda metin ve tiyatro oyun yazarı olarak da görev almıştır. Bu süre içinde kaleme aldığı oyunların dekor, kostüm, ses, ışık, efekt ve yönetmenliğini üstlenerek sahnelemiştir.
 
Kaan Basmacıoğlu hakkında bilgi: Kaan Basmacıoğlı 1965 yılında İstanbul’da doğmuştur.1982 yılında Üsküdar “Bizim Tiyatro” topluluğunda profesyonel olmuştur. Kükreyen Fare (Weberlu-Diper), Al Gülüm Ver Gülüm, Tarzan, Cüce Dev, Nasreddin Hoca isimli oyunlarda oynamıştır. Kaan Basmacıoğlu bütün rolleri değişik zamanlarda oyna­yarak oyunculuk perspektifini repertuar oyuncusu olarak şekillendirmiştir.1985 yılında “Bizim Tiyatro” topluluğunda kurulan amatör grup “Genç Oyuncular” yarı profesyonel bir yapı kurulunca bu grupta görev almaya başlamıştır. Müsahipzade Celal’in oyunlarından oluşan “Müsahipzade” Bertolt Brecht’in “Kuralla Kural Dışı” ve “Kafkas Tebeşir Dairesi”, Wolfgang Borhart’ın “Kapıların Dışında” oynadığı oyunlar ve “Karanlıklar Ülkesi” yönettiği oyun olmuştur. 1989-1990 yıllarında Dormenler Tiyatro Topluluğu’nda; “Uşak Ne Gördü” oyununda Nedim Saban’ın “Karmakarışık” isimli oyunda Haldun Dormen’in yardımcılığını ya­parken Devlet Tiyatroları’nda “Dün Gece” isimli müzikal komedide misafir oyuncu olarak rol almıştır. 1995 yılında Tiyatro Kare’de “Üç Kadın Bir Çapkın” isimli oyunda Tunç Yalman’ın yardımcılığını yapmıştır. Aynı zamanda Tiyatro Kare’nin Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Aynı zamanda Kent Fm ve Fenerbahçe Fm’de radyo programcılığı yapmıştır.2010 yılında ise Tiyatro Nienor isimli toplulukta Eda Erdem’in yazdığı, Ebru Sağay’ın oynayacağı, Fransız heykeltıraş Camille Claudel’in tek kişilik oyununun yönetmenliğini yapmaktadır.
 
 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Başkan Evcilmen’den Uluslararası Kadınlar Derneği’ne Destek
 
CHP Lideri: Tatmin Edici Açıklama Bekliyoruz
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Camille Claudel’in Ruhu Şişli’de Canlanıyor
Kariyeri, hocası Rodin’in gölgesinde kalan ünlü Fransız heykeltraş Camille ...
Aynı Başarıya Ulaşacak mı?
Çağan Irmak'ın son filmi 'Prensesin Uykusu' ilk 3 günde 39.871 kişi tarafından ...
Hababam Sınıfı 24 Kasım’da Açılıyor
Rıfat Ilgaz'ın en önemli eseri ''Hababam Sınıfı''nın çekildiği Adile Sultan ...
Dünya Yıldızlarına Şeb-i Arus Daveti
Konya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası ...
 
 
Türkiye’nin ‘SULTANI’ Şam Yolcusu
Türk sinemasında 'Sultan' lakabıyla anılan Türkan Şoray, 18. Şam Uluslararası ...
Sibel Kekilli’nin Yabancı’sı Büyük Ödül Aldı
Sibel Kekilli'nin başrolde oynadığı "Yabancı" (Die Fremde) Belçika'da ...
Rumlar’dan ‘Başka Dilde Aşk’a 4 Ödül
Pek çok uluslararası festivalden ödülle ayrılan ''Başka Dilde Aşk'' adlı ...
Rum Kesmi'nde bir Türk filmi
Pek çok uluslararası festivalde Türkiye'ye ödülle dönen "Başka Dilde Aşk" ...
 
 
Ustayı duygulandıran jest
Türk tiyatrosunun duayenleri arasında yer alan Müşfik Kenter, önceki akşam ...
İnanır: Kusturica büyük sanatçı ama hatalı
47. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Jüri Başkanı ...
Scorpions Bu Akşam İstanbul'da
Efsane Alman Rock grubu "Scorpions" müzik kariyerlerine veda konserleri ...
Ozzy’den İzleyicilere Köpük Şakası
Dünyanın ve Türkiye’nin yıldızlarını ağırlayan Turkcell Kuruçeşme Arena ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Türk Yıldızları Antalyalıları  büyüledi

Türk Yıldızları Antalyalıları büyüledi

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye mi AB’ye, AB mi Türkiye’ye muhtaç?
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya