Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   18/23 °C
 
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
 
    Workshopta bir araya gelen 400 acenteciye Kemer tanıtımı  
 
    Giresunspor Başkanlığı İçin Gözler İş Adamı İsmail Demir 'de  
 
    Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık  
Çanakkale'den Tüm Dünyaya Dostluk Mesajı
Çanakkale den Tüm Dünyaya Dostluk Mesajı
 
Çanakkale Kara Savaşları'nın 96. yıl dönümü sebebiyle Şehitler Abidesi'nde düzenlenen uluslararası törene katılan ülke temsilcileri, atalarının savaştığı topraklardan tüm dünyaya dostluk mesajları verdi.
 
24 Nisan 2011 Pazar - 14:44

Törene Türk Dışışleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Avustralya Gazi İşleri Bakanı ve Anzak 100. Yıl Anma Törenlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Warren Snowdon, Avustralya Senato Başkanı Senatör John Hogg, Avustralya Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mark Binskin AO, Yeni Zelanda’nın Türkiye Büyükelçisi Tony Browne, Yeni Zelanda Genelkurmay Başkanı Rhys Jones ile birlikte çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.
11 ÜLKENİN BAYRAKLARI GÖNDERE ÇEKİLDİ
Törenler, sabah saat 09.00'da Çanakkale Savaşı'na katılan Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, İngiltere, Kanada, Pakistan, Almanya, Fransa, İrlanda ve Hindistan adına Şehitler Abidesi'ne çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı atışı ve saygı duruşunun ardından 11 ülkenin milli marşları eşliğinde abide önündeki bayrakları göndere çekildi.
Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen törenlere katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmasına, “Dedelerimizi bizden alan ve şehadet mertebesinde ebediyete kavuşturan bu savaş, dünyanın coğrafi açıdan en uzak ülkelerini, Türkiye ile Avustralya ve Yeni Zelanda halklarını birbirlerine adeta ruhen kenetlemiş ve günümüze kadar uzanan güçlü bir dostluğun temellerini atmıştır.” diyerek başladı.
"BİZ BU DESTANI KINALI KUZU DESTANI OLARAK DA BİLİRİZ"
Çanakkale’nin sadece savaşlardan ibaret olmadığını Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yürek atışlarının duyulduğu yer olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, “Nitekim olabilecek en zor şartlarda dahi umudunu kaybetmeyen ve vatanını savunmak uğruna canını feda etmekten çekinmeyen genç yüreklerin cesareti ve kararlılığı sayesindedir ki, modern Türkiye Cumhuriyeti bir felaketin külleri arasından, Anka kuşu misali yeniden ve daha güçlü bir şekilde doğabilmiştir. Yurdun dört bir yanından gelen gençler insanüstü bir mücadele sergilemişler ve kelimelerin anlatmaya kifayet etmediği bir destanı tarihe altın harflerle işlemişlerdir. Biz bu destanı kınalı kuzu destanı olarak da biliriz. Zira anacıkları canlarından çok sevdikleri çocuklarını, o körpecik delikanlıları cepheye gönderirken Allah’a kurban edilen kuzular gibi kınalayıp da uğurlamışlardır. İşte Türk genci bu inanç ve saflıkla Çanakkale geçilmez sözünü dağlara, ovalara kazımış ve bugün dahi hepimizin vatan sevgisine meşale olmuştur.” dedi.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ 'YURTTA SULH, CİHANDA SULH' İLKESİ ÜZERİNE BİNA EDİLMİŞTİR"
Bugün, savaşın karanlık ve acı verici yüzünü en açık şekilde gösteren bu mücadeleden çıkardıkları dersleri hatırlamak için burada bulunduklarını hatırlatan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Nitekim Çanakkale’de devamındaki Kurtuluş Savaşı Türk insanını kendisini savunma amacı dışındaki bütün savaşların bir cinayet olduğu fikrini aşılamıştır. Bu sebepledir ki genç Türkiye Cumhuriyeti 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesi üzerine bina edilmiştir. Yine bu sebepledir ki Türkiye 88 yıldır dünyanın en istikrarsız bölgelerinden birinde bir istikrar adası olmuştur. Bugün Türkiye’nin bölgesinde ve ötesinde sorunları çözme, işbirliğini arttırma ve istikrar üretime dayanan yapıcı, çok boyutlu, vizyoner ve barışçı dış politikasının temelinde de işte bu ilke ve anlayış yatmaktadır. Bugün ülkemiz farklı kültürler arasında daha fazla diyalog ve işbirliği sağlanması, karşılıklı anlayışın geliştirilmesi, küreselleşme olgusunun bizi birbirimizden ayıran ve zayıflatan değil, daha fazla kaynaştıran ve güçlendiren bir karakter kazandırması için uğraş veriyorsa bu köklü tarihimizin bize sağladığı birikimin bir sonucudur. Bunlar arasında belki de en önemlisi Çanakkale’de bir yandan kıyasıya savaşırken, diğer yandan insanlığın temel değerlerini ve barışın anlam ve önemini bütün çıplaklığı ile görebilmemizdir.”
"ACI BİR SAVAŞI BİRLİKTE ANABİLİYORUZ"
Çanakkale Savaşları’nın esasen, Türk ve Anzak askerlerinin birbirlerine yardım ettikleri bir savaş olduğunu hatırlatan Bakan Ahmet Davutoğlu, “Hayatını kaybedenlerin siperlerin gerisine birlikte taşındığı, verilen aralarda birbirlerine yiyecek ve sigara attıkları, sularını paylaştıkları pek çok hatıraya ve başka hiçbir savaşta örneği görülmeyen hareketlere sahne olmuştur. Bu ve buna benzer birçok tecrübe, Anzak gençlerine Çanakkale’de gerçekte nasıl bir halkla karşı karşıya olduklarını en çarpıcı şekilde göstermiştir. Çanakkale’de pek çok hayatın kaybedilmesi ile kazanılan bu değerin saygı ve anlayış, savaşa katılan taraflar arasında bugüne dek uzanan sağlam dostluk köprüsünün de temelini oluşturmuştur. Bugün Çanakkale Savaşları’ndan aldığımız dersler sayesinde atalarımızın açtığı yolda karşılıklı saygı ve sevgi içinde yürüyor, acı bir savaşı birlikte anabiliyor ve birbirimizin yüzüne samimiyetle dostça bakabiliyoruz. Bunun insanın ruhuna dokunan çok değerli bir tecrübe olduğuna inanıyorum. Bu anlayışı benimseyen Türk halkı da, savaşın en acı yüzünü kendisiyle birlikte yaşayan ve bu topraklarda şehit düşen Anzakları derin bir saygıyla bağrına basmış ve kendi evladı saymıştır. ” diye konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yapan 2’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı 18’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen, Mehmetçiğin savaştaki üstün özelliklerinden bahsetti. Özgen, “Çanakkale muharebelerinde tarihte eşine az rastlanır çok uluslu bir güce kanı ve canı pahasına dur diyen ve tüm dünyada ‘Çanakkale geçilmez' dedirten Mehmetçik, Çanakkale’de kazandığı zafer ile vatan söz konusu olduğunda neleri göze alabileceğini göstermiştir. ” dedi.
"BU GECE SABAHA KARŞI SAYGI DURUŞUNDA BULUNACAĞIZ"
Avustralya Gazi İşleri Bakanı ve Anzak 100. Yıl Anma Törenlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Warren Snowdon, 96 yıl önce savaşta canlarını feda edenlerin onuruna burada bulunduklarını belirtti. 96 yıl önce birçok milletten askerin Gelibolu Yarımadası’nda zor ve zahmetli şartlar altında üstün bir cesaret ve gayretle savaştığını kaydeden Bakan Snowdon, “Her biri, hangi milletten olursa olsun, ülkeleri istediği için burada savaşıyordu. Çok büyük sıkıntılar altında savaştılar. Çektikleri zahmet ve eziyete rağmen, birbirlerine saygı gösterdiler. 1915’ten beri Avustralya ve Türkiye güçlü bir dostluk bağı kurdular. Bu dostluk, Türk Komutanı Yarbay Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının savaşta karsılaştığı Avustralyalılara duydukları saygıda temelini bulmuştur. Buna karşılık Avustralyalılar da onlara saygı ile karşılık vermişlerdir." şeklinde konuştu. Avustralya Gazi İşleri Bakanı Warren Snowdon, bu gece sabaha karşı saat 05.30’da Avustralya’nın milli anma günü olan Anzak Günü’nde, Avustralya ordusunda görev yapmış olanların fedakârlıklarını hatırlamak için saygı duruşunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
TÖRENDE NELER YAPILDI?
Mehteran bölüğü gösterisinin ardından, onur kıtası, dost ülkeler askeri birlikleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyeleri ve izcilerin katılımıyla resmi geçit töreni yapıldı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı gemileri ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve helikopterleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları boğazdan geçiş yaptı. Türk Yıldızları da şehitlikler üzerinde gösteri sergiledi. Anma töreni, ülke temsilcilerinin şehitlik defterini imzalaması ve sembolik Türk şehitliğini ziyaret edip karanfil bırakmasıyla sona erdi.
Şehitlik ziyaretinde hayata veda eden en son gazi Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu, Bakan Davutoğlu'na babası ile çekilmiş fotoğrafını hediye edildi. Şehitlikte el açıp şehitler için fatiha okuyan Davutoğlu, daha sonra, yurt dışından törenlere gelen izcilerle sohbet ederek onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
47.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İlk Etabı Tamamlandı
 
Mehmet Gedik Toprağa Verildi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Hac Kayıtları Yarın Başlıyor
2011 yılı hac kayıtları yarın başlıyor. İlk kez bu yıl elektronik ortamda ...
Sayısal Loto Çekildi
Milli Piyango İdaresince düzenlenen Sayısal Loto'nun bu haftaki çekilişi ...
Milletvekilinin Katil Zanlısı Tutuklandı
Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir lokantada silahlı saldırı sonucu öldürülen ...
Şahin 23 Nisan Resepsiyonu Verdi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ...
 
 
Karabük'te Trafik Kazası: 1 Ölü, 6 Yaralı
Karabük'te şehir içi ulaşım yapan bir yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı. ...
20 Kg Altını Zırhlı Araçtan Çaldılar
Fatih'te kırmızı ışıkta bekleyen zırhlı aracın tekerleğini bıçakla patlatarak ...
Erdoğan'dan YSK Açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 23 Nisan özel oturumundan sonra yaptığı ...
Erdoğan: Çılgın Proje İstanbul Projesidir
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çocukların sorusu üzerine "çılgın" projesine ...
 
 
Başbakan Aday Gösterilmeyen Vekillerle Bir Araya Geldi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinde AK Parti listesinde ...
İstanbul'da Yarın Trafiğe Çıkacaklara Uyarı!
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun yarın İstanbul'da yapılacak ...
23 Nisan Liderleri Bir Araya Getirdi
Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu 23 Nisan töreni bir araya getirdi
ÖSYM Başkanı'ndan Savcıya Kritik Soru
ÖSYM Başkanı Ali Demir’in 19 Nisan’da Başsavcıvekili Şadan Sakınan’a YGS’nin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya