Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   16/24 °C
 
 
    Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”  
 
    Antalya Büyükşehir Zabıtası’ndan çöp ev tahliyesi  
 
    TODEV' den Mum Atölyesi Açılışı  
 
    Av.Turgay Karaca'nın En Mutlu Günü  
Çelik: Wikileaks Çalışmaları Tamamlandı
Çelik: Wikileaks Çalışmaları Tamamlandı
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Wikileaks sitesinde yayımlanan iddialarla ilgili partide kurulan komisyonun çalışmalarını tamamladığını belirtti
 
28 Aralık 2010 Salı - 09:25

Çelik, 3 saat süren AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Hüseyin Çelik, ''Wikileaks'teki iddialarla ilgili AK Parti'nin yürüttüğü çalışmanın tamamlanıp tamamlanmadığına'' ilişkin soruya, ''O çalışma tamamlanmıştır, önümüzdeki MYK'ya getirilecektir. Genel Başkan Yardımcımız Abdulkadir Aksu başkanlığında yürütülen bir çalışmaydı. Hükümetten diğer bazı arkadaşlarla da görüşmeler yapılarak bir sonraki MYK toplantısına nihai bir rapor sunulacaktır'' karşılığını verdi.
Çelik, bir soru üzerine BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını değerlendirirken, ''Bu malum parti bir mağduriyet havası oluşturarak, bölgede daha avantajlı bir hale gelmeye çalışıyor'' dedi.
Hüseyin Çelik, Demirtaş'ın sözlerinin ''şık olmadığını, kaba düştüğünü'' ifade ederek, şöyle konuştu:
''Sayın Başbakanımız, vahdetin de tevhidin de şirkin de Türkiye'de en iyi bilenlerden birisidir. İnsanlar farklı farklı insanlar olarak yaratıldığı gibi kavimler olarak da yaratılmıştır. Sayın Başbakan önceki gün konuşmasında çok net bir şekilde vurguladı. Farklı kavimlerin varlığını kabul etmek ve onlara saygı duymak, insanlığın da inancımızın da gereğidir.
Elbette insanlar birey olarak farklı olduğu gibi etnisite olarak da farklıdırlar. Tüm bu farklılıklara saygı duymak, onları olduğu gibi kabul etmek, onların örf ve adetlerine saygı duymak onların kültürüne saygı duymak, onların kendileri olarak ve kendileri kalarak hayatlarını sürdürmelerini sağlamak, elbette insani bir görevdir, devletlerin de görevidir. Biz çokluk içinde birliği savunuyoruz. Buna tarihi geçmişimiz için de kesret için de 'vahdet' deniyor. Çokluk içinde birlik, en demokratik olan duruştur. Farklılıklar olacaktır.''
Gökkuşağında renklerin olacağını, renklerin biribirine dönüşme mecburiyeti olmayacağını ifade eden Çelik, ''Halıdaki renkler ayrı ayrı olacaktır ama kimse halıyı makası alıp parçalayamayacaktır'' dedi.
Başbakan Erdoğan'ın önceki günkü söyleminden ''Türkçülerin'' ve ''Kürtçülerin'' rahatsız olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti:
''Sayın Başbakan, 'Türkçü' ve 'Kürtçü' diye karşı olduğunu net bir dille ifade etmiştir ama Türkler ve Kürtler, Kürtçüler ve Türkçüler değil, Sayın Başbakanın bu söyleminden hoşnut olmuşlardır, memnun olmuşlardır. Esas ülkemizde kardeşliğimizi, barışı farklılıklara rağmen ülkede huzur içinde bir arada yaşamayı temin edecek olan da budur. Farklılıklar elbette kabul edilmelidir ama farklılıkları ön plana çıkararak farklı emeller beslemek demokratiklik olarak ifade edilemez.
Doğu ve Güneydoğu ile ilgili hükümetimizin yaptıklarını ve tabu olan meselelere neşter atmasını kamuoyu takdir ve destekle izliyor. OHAL'i bizim hükümetimiz kaldırmıştır. Faili meçhul cinayetlerle anılan bölgemizde bunlar olmadığı gibi, eski faili meçhullerin aydınlanması sağlanmaktadır. Memlekette hakim olan derin devlet, onların uzantısı çeteler çökertilmiştir, onlardan hesap sorulmaktadır. Aslında demokrasi gibi kaygısı olan bütün halkların kardeşliği gibi kaygısı olan bütün insanların Sayın Başbakan'a ve hükümetine bu manada teşekkür etmesi gerekiyor. Kötü muamele ve işkence Türkiye'nin gündeminden çıkmıştır.''
Kürtçe kanal açıldığını, üniversitelerde Kürtçe lisans ve lisansüstü eğitim konusundaki çalışmaları da anlatan Çelik, bunlardan rahatsızlık duyanların olduğunu kaydetti. 

MALUM PARTİ

Kürtçenin tabu olduğu bir dönemden bugünlere gelindiğini anlatan Çelik, bu adımları atan hükümetin Başbakanına teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi.   Çelik, şöyle devam etti: ''Ama bu tartışmaların temel iki sebebi var. Birincisi bu özellikle malum parti, bir mağduriyet havası oluşturarak bölgede daha avantajlı hale gelmeye çalışıyor.   
Çok masum talepler ileri sürdükleri halde bunların yansıma bulmadığını, karşılık bulmadığını iddia ederek halka gideceklerdir. Bu aşırı söylemler, bu marjinal çıkışlarla bir taraftan da diğer uçtaki siyasi parti, barajın altından kurtarılmaya çalışılıyor. Bunun özellikle halkımız tarafından çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Başbakanımız niyetler ve varılmak istenen hedeflerle ilgili çok aydınlatıcı bilgileri önceki gün verdi.'' 


İZMİR İLE İLGİLİ SÖZLERİ

İzmir'deki konuşmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Çelik, ESİAD'ın davetlisi olarak gittiği İzmir'de bir konferansa katıldığını, burada bir soruyu verdiği yanıtta kullandığı ifadelerin ''birileri tarafından sağa-sola çekildiğini'' kaydetti.
Çelik, ''Şunun altını çizmek isterim; İzmirliler ile ilgili olarak İzmir halkına söylenmiş bir ifadem asla yoktur. İzmir'in hak ettiği mahalli yönetime kavuşamamasından dolayı eleştirilerim özellikle CHP'li belediyelere ve onların yöneticilerine yönelik söylenmiş olan sözlerdir'' dedi. 
Çelik, şöyle devam etti:
''İzmir için 'nur topu gibi çocuk' ifadesini kullandım. Bunu bakımlı olması, iyi giyimli olması gerektiğini, İzmirli'ye de yakışanın bu olduğunu söyledim. Bunu sağa sola çekerek, oradaki yönetim zaafını, oradaki kusur ve eksiklikleri birileri örtmeye çalıştı ve çok büyük bir sahil ve deniz potansiyeline sahip olmasına rağmen denizden yararlanamayan İzmir'i kamufle etmeye çalıştılar.''
Kayseri Büyükşehir Belediyesiyle ilgili önceki gün yeni bir iddia daha ortaya atıldığını anımsatan Çelik, şöyle konuştu:
''Şu anda içeride olan müfteri, güya demiş ki 'şuradaki binaya, şuradaki LPG istasyonuna kirli ilişkilerle ruhsat verildi, yanında da 9 katlı bir bina var, orada da bir market, düğün salonu ve restoran var' demiş. CHP'li bir milletvekili de bununla ilgili bir basın toplantısı yaptı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bunu da net bir dille yalanladı. Orada 9 katlı dedikleri bina, bodrum ve iki kattan ibaret olan bir market binasıdır, arkadaki binayla birlikte 9 katlı göründü galiba. Bu da fos çıktı, yalan çıktı.
Yalan üzerine bina inşa etmek, bu iddianın sahibini kesinlikle utandırır. Birisiyle ilgili bir iddia ortaya atacaksanız sağlam bir delilinizin olması lazım. Malesef CHP bu Kayseri meselesinde çakmıştır, çuvallamıştır. Bu iddiaları gündeme getiren milletvekillinin de Mecliste onlarca dosyası vardır. Karşılıksız çek keşide etmekten ve onun bunun hakkını yemekten dosyaları vardır ama bu konu bir kere ortaya atıldı. Yenilen pehlivan yenilgiye doymaz şeklinde bu mesele kaşınmaya devam ediyor.''

 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Erdoğan: Safahat’ı Yastık Altı Kitabı Yapın
 
Balyoz Davasında İkinci Duruşma Başladı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan: Safahat’ı Yastık Altı Kitabı Yapın
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gençlere, Mehmet Akif Ersoy'un ''Safahat'' ...
Benzine Yine Zam Geldi!
Benzin fiyatlarına bugünden geçerli olmak üzere 7 kuruş zam yapıldı.Buna ...
‘Çocuğum Ölüyor, Paraları Ver’
Edirne'de girdiği büfede 'Kızım hasta, ölüyor paraları ver' diyerek bütün ...
Wikileaks Raporu AK Parti MYK Toplantısında...
Wikileaks belgeleri ile ilgili kurulan komisyon raporunu AK Parti MYK ...
 
 
Yeşil Kartı Suistimal Dönemi Bitiyor
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, yeni yıldan ...
Çekirdek Yediği İçin Öldürüldü!
Konya'da bir çocuğun bıçaklanarak beyin ölümünün gerçekleşmesine neden ...
10 Bin Lira Bulunamazsa Ölecek
Fethiye’de yaşayan 3 yaşındaki kan kanseri hastası çocuk, Amerika’da bulunan ...
Başbakan Erdoğan Irak’a Gidecek
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok kısa süre içinde önce Dışişleri Bakanı ...
 
 
Gemi Kayalıklara Çarptı
Bodrum'un Turgutreis Beldesinin Yassıada açıklarında bir kuru yük gemisi kayalıklara çarptı
70 Bin Yeni Memur Alınacak
Bütçe maratonu bitti. Büyüme odaklı hazırlanan bütçeden 2011'de 70 bin ...
Ördek Yerine Arkadaşını Öldürdü
Ava çıkan gençlerden biri ördek vurmak isterken arkadaşını vurarak öldürdü
Reddi Hakim Kabul Edilmedi
"Balyoz Planı" iddialarına ilişkin davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Erhürman: “KKTC Hükümeti zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Kıbrıs’ın Sahibi Biziz
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya