Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   21/25 °C
 
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
 
    KKTC Yüksek Mahkeme Başkanlığına atanan Özerdağ, Cumhurbaşkanı Tatar huzurunda yemin etti  
 
    Özel çocuklar kırmızı halıda alkışlandı  
 
    CTP Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”  
Çocuk Bayramı Tüm Yurtta Çoşkuyla Kutlanıyor
Çocuk Bayramı Tüm Yurtta Çoşkuyla Kutlanıyor
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta ve yurt dışı temsilciliklerde, KKTC'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
 
23 Nisan 2011 Cumartesi - 09:02

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye'nin bugününü ve yarınını temsil eden TBMM, ülkemizin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağı kurumdur'' dedi.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, vatandaşlara ve çocuklara seslenen Gül, ülkenin her köşesinde, TBMM'nin açılışının 91. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın gururla kutlandığını belirtti. Herkesi sevgiyle muhabbetle selamladığını ifade eden Gül, yarının büyükleri çocukların sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu vurguladı. 23 Nisan 1920'nin, aziz millet için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade ettiğine dikkati çeken Gül, 23 Nisan 1920'nin Türkiye'yi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelediğini kaydetti.
Büyük Atatürk'ün önderliğinde ''Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır'' parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesinin, TBMM'nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaştığına işaret eden Gül, olağanüstü şartlar altında görev yapan Meclis'in, üstlendiği ağır sorumluluğu milletin iradesine uygun bir şekilde yerine getirdiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'nin Atatürk'ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı'nı yönettiğini, Cumhuriyet'i kurduğunu, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletin mukadderatını değiştirdiğini, Türkiye'nin yarınlarını şekillendirdiğini, bu yönüyle TBMM'nin demokrasinin ve ulusal egemenliğin sembolü haline geldiğini ifade etti.
TBMM'nin millet için daima hayırlı ve verimli çalışmalara imza attığına dikkati çeken Gül, şunları kaydetti:
''Muasır medeniyet hedefinin taşıyıcısı olan TBMM, Türkiye'nin modern dünyayla bütünleşmesi, demokrasimizin olgunlaşması ve çoğulcu demokratik normların ülkemizde geçerli kılınması sürecinde önemli rol üstlenmiştir.  Dolayısıyla millet egemenliğinin tecelligahı TBMM, demokratik rejimimizin kalbidir. Türkiye'nin bugününü ve yarınını temsil eden TBMM, ülkemizin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağı kurumdur. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturmaktadır.
Cumhuriyet tarihimiz, bu gücün daha da yaygınlaştığı, yapıcı hamlelerle devletin ve milletin yücelmesine hizmet ettiği bir sürece işaret etmektedir. TBMM'nin açılışının 91. yılında gururla ifade edebilirim ki Türkiye, sürekli dinamizm içinde gelişmekte ve değişmektedir.
Halkımız yaşananlar ne olursa olsun daima ileriye bakmakta, demokrasimiz derinleşmekte, ekonomimiz istikrar içinde büyümektedir. Kabul edilmelidir ki; Türkiye'nin artan siyasi ve ekonomik gücü, yükselen dış politikası ile ilerleyen demokratik standartlarına paralel olarak, uluslararası alandaki ağırlığı ve etkisi de giderek artmaktadır. İçte sorunlarını çözmüş güçlü bir devlet, dışta saygın bir ülke olma hedefiyle yolumuza devam ediyoruz. Yegane amacımız, gelecek nesillere daha güzel bir ülke bırakabilmektir.''

''ÇOCUKLARIMIZ VE GENÇLERİMİZ, EN BÜYÜK TEMİNATIMIZ''
Cumhurbaşkanı Gül, yarınların müreffeh Türkiye'sini inşa etmek, Türkiye'yi birinci sınıf bir demokrasi haline getirmek, halkı daha mutlu ve daha zengin yapmak amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, Türkiye'yi Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine taşımak için, toplumsal dönüşüm ve yenilenme yolunda reformları sürdürmek, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü tam manasıyla hayata geçirmek ve uygulamak mecburiyetinde olduklarını vurguladı. Gül, ''Hiç şüphem yoktur ki Türkiye, çeşitli vesilelerle konuşulan veya tartışma konusu yapılan sorunlarını geride bırakarak, bugünkünden daha da ileriye gidecektir. Ülkemizin son yıllardaki performansı, imkan ve kaynaklarımız, tecrübe ve birikimimiz, bu doğrultudaki inancımı daha da kuvvetlendirmektedir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı oluşturmaktadır'' ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA SESLENDİ
Cumhurbaşkanı Gül, mesajında çocuklara da seslenerek, Atatürk'ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı günün, milletin gurur ve coşku günü olduğunu belirtti. Dünya çocuklarının da katımıyla bir şenlik atmosferinde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Atatürk'ün ve milletimizin çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en güzel şekilde ortaya koyduğunu ifade eden Gül, mesajında şunları kaydetti:
''Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız.
Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Nitelikli bir eğitim almanız, kendinizi geliştirmeniz, hayatın tüm güzelliklerini yaşayabilmeniz ve her zaman gülebilmeniz için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bugünün çocukları olarak, bir taraftan çocukluğunuzu yaşarken, diğer taraftan da aileleriniz ve devletimiz tarafından sağlanan imkan ve fırsatların kıymetini bileceğinize, kendinizi en iyi şekilde yetiştirebilmek için daha çok gayret göstereceğinize eminiz. Sizlerin, Türkiye'yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancım tamdır.
Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır. Hepinizi çok sevdiğimizi ve güvendiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Başarılarınız ve mutluluğunuzun daim olması, en büyük dileğimizdir.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.''

TBMM BAŞKANI ŞAHİN
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yayımladığı mesajında milletin ortak iradesinin eseri olan TBMM'nin açılışının 91. yıl dönümünün tüm yurtta büyük bir coşku ve gururla kutlandığını kaydetti.
23 Nisan 1920'nin, milletin kurtuluşunu, bağımsızlığını, özgürlüğünü sembolleştiren bir tarih olduğunu belirten Şahin, ''Yine bu tarih, milli egemenliğin, Cumhuriyetin ve demokrasinin temellerinin atıldığı gündür'' dedi.
Milleti hazin bir yıkılıştan destansı bir yeniden doğuşa, esaretin gölgesinden bağımsızlığın zirvesine taşıyan Meclisin, ülkenin önünde yepyeni ufuklar açtığını vurgulayan TBMM Başkanı Şahin, şöyle devam etti:
''Aziz Atatürk'ün ve kahraman milletvekillerimizin devletimizin temeline koyduğu milli irade harcı, ülkemizi birbirinden çetin badirelerden geçirerek bugünlere getirmiştir.
Bağımsızlık mücadelesini zafere taşıyan Meclisimiz, aradan geçen 91 yıl içerisinde hayata geçirdiği atılımlarla Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmıştır. Dünyada hiçbir parlamento, böylesine görkemli ve eşsiz sayılabilecek geçmişi yaşamamış ve üstün başarılara imza atmamıştır.
Kurtuluş Savaşımızı yöneten ve 'Gazi' unvanı alan, milletimizin çağdaşlaşma özleminin ifadesi Meclisimizle her zaman gurur duyuyoruz. Büyük bir birikime sahip Meclisimiz, millet iradesinden aldığı güçle, dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti'nin temel güvencesi, sorunların çözüm adresi ve zeminidir. Şanlı bir maziyi güçlü bir geleceğe bağlayan yegane kurum olan Meclisimiz, hem Cumhuriyetimizin ideallerinin hem de demokrasinin evrensel değerlerinin her zaman taşıyıcısı olmayı sürdürecektir. Bu anlayışla demokrasimizi güçlendirmeye, özgürlüklerimizi genişletmeye, hukuk sistemimizin standartlarını yükseltmeye, ekonomimizi daha da büyütmeye çalışıyoruz. Milletimizin 91 yılda aldığı mesafe ve kazandığı başarıların temelinde, milli iradesinin en üstün güç olarak, devlet yönetiminde hayata geçirilmesi yatmaktadır. Milli egemenlik ilkesi, demokrasinin temel araçlarından biri olan seçimler yoluyla devlet ve millet hayatına daima yön vermektedir.''
Milletin 12 Haziran'da yeniden sandık başına giderek 24. Dönem Meclisi oluşturacağına işaret eden Şahin, ''Demokrasimize güç ve hayat veren seçimlerin büyük bir olgunluk ve sağduyu içerisinde gerçekleştirileceğine inancımız tamdır'' dedi.
Şahin, büyük bir özveriyle çalışan ve ülkenin ihtiyacı olan düzenlemeleri yapan 23. Dönem milletvekillerinin, millet tarafından her zaman hayırla anılacağını belirterek, 23. dönem milletvekillerini kutladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Alanya'da Hırsızlık İddiası
 
Fiat Chrysler'in Yüzde 16'sını Daha Satın Aldı
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Ergenekon Davasında Tahliye
Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi, (İP) ...
Başbakan Erdoğan Ankara'ya Geldi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "DAP" uçağı ile saat 21.15'te Ankara'ya geldi.
İzmir Karayolunda Feci Ölüm
İzmir-Aydın otoyolunun Torbalı gişelerinde çalışan Hüseyin Erdinç, bir ...
Hac Başvuruları Başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı, 2011 yılı hac organizasyonuna katılmak isteyenler ...
 
 
Erdoğan, Bayburt'ta Toplu Açılış Yaptı
Seçim startını Bayburt'tan veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt ...
Erdoğan: Sen Bozkurtlarla Ben İnsanlarla Dolaşıyorum
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Haziran seçim startını Bayburt'ta düzenlediği ...
Hayrunnisa Gül Bedri Baykam'ı Ziyaret Etti
Cumhurbaşkanı Gül'ün bıçaklı saldırıya uğrayan ünlü ressamı telefonla ...
CHP'nin Seçim Programını Kılıçdaroğlu Açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Seçim Bildirgesini açıkladı.
 
 
İzmir Valisi Şu An da İfade Veriyor
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1993 ile 1995 yılları arasında işlenen 20 faili ...
Aynı Hastanedeki 3 Doktorun Sır Ölümü
Erzurum'da bir doktor, hastanedeki odasında ölü bulundu.
İstanbulluların İmdadına Deniz Yolları Yetişti
Sabah saatlerinde TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde seyir ...
Babacan'dan Çalışanlara İyi Haber
Forum İstanbul 2011’in açılışında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
	 Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Bölgesel Dengeler Hızla Değişiyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya