Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, baş başa gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından, heyetler arası görüşmelere de başkanlık etti; ardından ortak basın toplantısı düzenledi.
 
26 Ocak 2020 Pazar - 20:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Türkiye, Cezayir’in müreffeh geleceğine yürekten inanmaktadır. Cezayir’in güvenliğini, huzurunu ve bekasını kendimizinkinden ayrı tutmuyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile Cezayir Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi.
Konuşmasına, “Kahramanlar ve şehitler diyarı” ifadelerini kullandığı Cezayir'de 2018 yılındaki ziyaretinin ardından bir kez daha bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ev sahipliği ve misafirperverlikleri için mevkidaşına şükranlarını sundu.
“TÜRKİYE, CEZAYİR’İN MÜREFFEH GELECEĞİNE YÜREKTEN İNANMAKTADIR”
Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'u görevine seçilmesi dolayısıyla tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göreve başlamasının ardından devlet başkanı düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştiriyor olmaktan da ayrıca onur duyuyorum” dedi.
Türkiye'nin Cezayir'in müreffeh geleceğine yürekten inandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cezayir'in güvenliğini, huzurunu ve bekasını bizimkinden ayrı asla düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.
İkili ve heyetler arası görüşmelerinde geleceğe yönelik bölge sorunlarının neler olduğunu, bunlara nasıl ortak çözüm bulacaklarını konuşma fırsatı bulduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz ve Cezayir arasındaki geçmişi 5 asra dayanan ortak tarih, derin kardeşlik ve dostluk bağlarından güç alarak ikili ilişkilerimizi ve iş birliğimizi her alanda daha ileriye taşımak inancındayız” diye konuştu.
Görüşmelerinde siyasi, askerî, güvenlik, ticari, kültürel, turizm gibi konuları ele alma fırsatı bulduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ortak irademizin bir tezahürü olarak bugün ülkelerimiz arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyini tesis etmek üzere huzurlarınızda az önce malum imzaları atmış bulunuyoruz, hayırlı olsun. Aziz kardeşim Cumhurbaşkanı Tebbun'u konseyimizin ilk toplantısını bu yıl içerisinde gerçekleştirmek maksadıyla Türkiye'ye davet ettim. Öyle zannediyorum ki en kısa zamanda bu toplantıyı ülkemizde yapmayı planladık” dedi.
“İŞ ADAMLARINI YENİ ORTAKLIKLAR KURMALARI İÇİN TEŞVİK EDİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Afrika kıtasındaki en büyük ikinci ortağı Cezayir ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmayı değerlendirdiklerini belirterek, “Cezayir'deki yatırımlarımızın tutarı 3,5 milyar doları bulmuştur. Bu rakam girişimcilerimizin Cezayir'e olan güveninin ifadesidir. İş adamlarımızın karşılıklı yatırımlarının ve birlikte daha fazla iş yapmalarının önündeki engelleri kaldırma yönünde ortak irademizi de ortaya koyduk. Biz Cezayir’i bir pazar olarak değil, bölgedeki en önemli ticaret ve üretim ortaklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu nedenle Türk ve Cezayirli iş adamlarını yeni ortaklıklar kurmaları ve gençlerimize yeni istihdamlar sağlamaları doğrultusunda teşvik ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Cezayir genelinde yeni vize merkezleri açarak Cezayir vatandaşlarının Türkiye'ye seyahatlerini kolaylaştıracaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük umuma mahsus pasaport hamili Cezayir vatandaşlarına vizeyi ahiren kaldırdıklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla savunma sanayi alanındaki iş birliğinin derinleştirilmesi imkânlarını araştırmaya devam etme kararı aldıklarını söyledi.
Ziyareti vesilesiyle Millet Konseyi ve Ulusal Halk Meclisi Başkanlarıyla da bir araya geleceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, parlamentolar arasında karşılıklı ziyaret ve temasların sıklaştırılmasının da faydalı olacağını değerlendirdiklerini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığımız sırasında 2018 yılı Haziran ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen Filistinlilerin korunması konulu karar ülkemiz ve Cezayir'in ortak girişimiyle vücut bulmuştur. Bu karar ülkelerimizin uluslararası alandaki dayanışmasının somut bir örneğidir” şeklinde konuştu.
“KRİZİN BAŞINDAN BERİ LİBYA’DA ASKERÎ ÇÖZÜMLERLE SONUÇ ALINAMAYACAĞINI VURGULUYORUZ”
Görüşmelerinde bölgesel meseleler hakkında kapsamlı ve verimli fikir teatisinde bulunduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizin içinden geçtiği bu zorlu dönemde Cezayir istikrar ve barış unsuru olmaya devam ediyor. Ancak Libya'daki gelişmeler komşu Cezayir'i de doğrudan etkiliyor. Gerek göç yükü gerekse güvenlik noktasında Cezayir'in karşılaştığı sıkıntıların farkındayız. Biz krizin başından beri Libya'da askerî çözümlerle sonuç alınamayacağını vurguluyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Libya'da ateşkesin kalıcı olarak tesisi ve siyasi diyalog sürecine geri dönülebilmesi için hem bölge ülkeleriyle hem uluslararası aktörlerle yoğun temaslarda bulunduklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede müşterek yaratabilecekleri adımlar ve yürütebilecekleri iş birliği imkânları üzerinde durduklarını dile getirdi.
“LİBYA, TERÖR ÖRGÜTLERİ VE SAVAŞ BARONLARININ OYUN SAHASI HÂLİNE GELMEMELİ”
Kalıcı istikrarın teminindeki anahtar unsurların diyalog, uzlaşı ve kapsayıcılık olduğuna inandıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Cezayir'in Berlin sürecine dâhil olmasından memnuniyet duyuyoruz. Libya'da istikrarın sağlanması yönündeki çabalara Cezayir'in çok değerli ve yapıcı katkıları olacağı şüphesizdir. Biz de Libya'da akan kanın durması için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. 9 yıldır Suriye kaynaklı sorunlara mazur kalan bir ülke olarak, Libya'nın terör örgütlerinin ve savaş baronlarının oyun sahası hâline gelmesine izin verilmemelidir. Özellikle saldırgan tarafı ödüllendiren uzlaşı ve barıştan yana olanları cezalandıran bir yaklaşım Libya'nın felaketi olacaktır. Maalesef uluslararası toplum ne Suriye'de ne Libya'da iyi bir imtihan verebilmiştir. Libya krizinin bu kadar derinleşmesinde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere sergilenen atalet ve ikircikli tavrın çok büyük bir payı vardır. Geldiğimiz aşamada Berlin Konferansı'nda alınan kararların takibi ve sahada uygulamaya geçirilmesi önem taşıyor. Türkiye olarak elimizdeki tüm imkânlarla Libyalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Ortak basın toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Kurulması Hakkında Anlaşma'yı imzaladı.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Antalyaspor Denizli Deplasmanından 3 Altın Puanla Dönüyor
 
KKTC Başbakanı Tatar Gazimağusa’da Birlik Beraberlik Mesajı Verdi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Erdoğan, Berlin'de düzenlenen Libya konulu zirveye katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, ...
Libya'da Darbeci Hafter ateşkese uymuyor
Darbeci Hafter, kalıcı ateşkes anlaşmasını imzalamadan Moskova'da ayrılmıştı.
ABD Başkanı Trump'dan İran saldırısıyla ilgili Açıklama
İran'ın Irak'taki ABD üslerine füze saldırısı düzenlemesinin ardından ...
Irak Başbakanlık Ofisi :Saldırı Öncesi Bilgilendirildik
​Irak: İran saldırı öncesi resmi yoldan Başbakan'ı bilgilendirdi, ...
 
 
ABD Başkanı Trump'tan Saldırı Sonrası İlk Açıklama: 'Her Şey Yolunda'
ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın Irak'ta ABD askerlerinin de bulunduğu ...
İran'dan ABD'ye Misilleme Füze Saldırısı
İran Irak'da bulunan ABD üSlerini füze saldırısıyla vurdu
Kasım Süleymaninin Öldürülmesi ABD Basınında Geniş Yer Aldı
Amerikan basını, ABD'nin Bağdat'ta düzenlediği saldırı sonucu İran Devrim ...
Pentagon açıkladı : İranlı komutan Kasım Süleymani Trump'ın talimatıyla öldürüldü
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı ...
 
 
Erdoğan'dan , Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said İle Ortak Basın Toplantısı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile ...
Erdoğan Malezya'da ülke liderlerine ve heyetlerine hitap etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya’da düzenlenen Kuala Lumpur ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Malezya’da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuala Lumpur Zirvesi'ne katılmak üzere ...
En Genç Başbakan Finlandiya'da Göreve Başlıyor
34 yaşındaki Sanna Marin'in liderliğini üstlendiği Sosyal Demokratlar,Finlandiya'da ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya