Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/21 °C
 
 
    Meteorolojik uyarı üzerine ekipler Antalya'da teyakkuzda  
 
    BATEM'de 91. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliği  
 
    KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı  
 
    Trafik Kazası Geçiren KKTC Maliye Bakanı Berova'dan ''iyi ki varsiniz 'açıklaması  
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Derdimiz Koltuk Değil Tam Aksine Huzur ve Refahtır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Derdimiz Koltuk Değil Tam Aksine Huzur ve Refahtır
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline; siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır." dedi
 
27 Nisan 2018 Cuma - 16:13

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda milletvekillerine hitap etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

AK Parti Merkez Yürütme Kurulumuzun kıymetli üyeleri, değerli il başkanları, kadın ve gençlik kollarımızın kıymetli il başkanları değerli il genel meclis ve il belediye başkanlarımız sevgili yol ve dava arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum.

Nisan ayı genişletilmiş il başkanları toplantımızın ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

Bu toplantımızı erken seçim kararından çok önce il başkanlarımızla her ay düzenli olarak yaptığımız buluşmalardan biri olarak takvimimize kaydetmiştik.

"Bizim siyasetimizin temelinde ortak akıl, demokrasi vardır"

AK Parti malum, meclis grubundan merkez yürütme kurulu ve merkez karar yönetim kuruluna kadar il başkanlarından belediye başkanları toplantılarına, milletvekilleriyle gerçekleştirdiği kamplarına kadar tüm kurumsal istişare mekanizmalarını hassasiyetle işleten bir partidir. Çünkü bizim siyasetimizin temelinde ortak akıl vardır. Demokrasi vardır. Her türlü görüşe teklife tenkide açık olma vardır. Partimizde ülkemizde ve milletimize yönelik hizmet yolunda bir bayrak yarışı olarak kabul ettiğimiz görev değişimleri de bu anlayışla yapılır. Genel başkan olarak konusuna göre hangi yetkili kurulumuzda değerlendireceksek oradaki arkadaşlarımı dinlemeden müzakere etmeden herhangi bir karar aldığımız vaki değildir. Bu toplantılarda tam bir özgürlük içinde herkes fikrini söyler. Tabi tüm bu değerlendirmelerin sonunda alınan karar ise şahsım başta olmak üzere herkes için bağlayıcıdır. Mesela erken seçim kararında o dar zamanda tüm bu istişare kanallarını harekete geçirdik. Grup konuşmamın hemen ardından başlayarak seçim tarihini açıkladığımız ana kadar sayın başbakanla grup başkanvekillerimizle genel başkan yardımcılarımızla hukukçu arkadaşlarımızla sürekli istişare halinde olduk.

 "Diktatör görmek isteyen zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır"

Siyasette kimse layüsel değildir. Şayet siyaset tek kişilik bir oyun olsaydı o zaman ne partiye ne teşkilata ne bunca insana ve bunca emeğe ihtiyaç kalırdı. Genel Başkan olarak görevim partimizin ve milletimizin ortak beklentilerine ortak çıkarlarına en uygun çözümü bulmak ve formüle etmektir. Siz bakmayın bazılarının AK Partiyi tek adamlıkla suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen bir gecede 15 milletvekiline partisine, milletimize hiçbir gerekçe göstermeden siyaset mühendisliği ürünlerle zorla parti değiştirenlere bakmalıdır. AK Parti'deki kendi teşkilatının ve milletimizin tercihlerine saygıya dayalı siyaset tarzının yanından bile geçemeyecek olanların Allah göstermesin bu ülkenin yönetimine gelmesi halinde neler yapabileceğini düşünmek bile istemiyoruz. Herşey ortada, 15 milletvekili bunları sen seçmedin. Bunları kim seçti? Millet seçti. Sen bunları ağlatarak kendi evinden kabul edemeyeceği bir yere ihraç ediyorsun gönderiyorsun. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ama diktatörler bunu yapar. İşte milletimiz bu durumu gördüğü için ülkeyi yönetme emanetini 15 yılı aşkın süredir AK Parti dışında kimseye vermiyor. 

"24 Haziran seçimleri durduk yere ortaya çıkmış değildir"

Sadece 7 Haziran seçimlerinde kısa bir belirsizlik dönemi yaşandı. Bunun faturasının ağırlığını da hep birlikte gördük. Henüz hükümeti kurmayı bile becerememiş olanların ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik dinamiklerine nasıl sinsice saldırdıklarını hep beraber takip ettik. Yaklaşık 4 ay sonra milletimiz yeniden emaneti ehline teslim ederek bu haramzadelere dersini vermiştir. 24 Haziran seçimleri durduk yere ortaya çıkmış değildir. Türkiye bu noktaya gerçekten çok hayati gerçekten tarihi hadiselerin ardından ulaşmıştır. 2014 yılı Ağustos ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya çıkan tablo ülkemizde yönetim sistemi değişikliğinin kaçınılmaz hale geldiğini zaten göstermişti. 2015 yılında ardı ardına yaşadığımız 2 seçim sistemin zaafiyetlerini bir kez daha milletimizin önüne serdi. Terör olaylarının ve sınırlarımız ötesinden gelen tehditlerin yoğunlaşması sebebiyle dikkatimizi ve enerjimizi milletimizin ve devletimizin bekası mücadelesine verdiğimiz için bu sistem tartışmasını gündemimizin alt sıralarına itmek zorunda kaldık. Biz terör örgütleriyle mücadele ederken birilerinin de başka hesaplar içinde olduğunu 15 Temmuz darbe girişimi ile hep birlikte müşade ettik. Milletimiz büyük bir kahramanlık destanı yazarak FETÖ ihanet çetesinin başlattığı darbe girişimini püskürtürken bize de çok önemli sorumluluklar yükledi. Bu süreçte MHP ile yakın ve verimli bir işbirliği yapma fırsatı bulduk. Böylece yönetim sistemi değişikliği için mecliste ihtiyacımız olan desteğe de kavuşmuş olduk. 15 Nisan halkolyaması ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçme kararımız milletimiz tarafından da onaylanmıştır. Hatta bununla kalmadık. Seçim ittifaklarını hukuki zemine kavuşturarak milletimizin karşısına gizli kapaklı anlaşmalarla değil şeffaf bir şekilde çıkılabilmesine imkan da sağladık.

 "Derdimiz koltuk değil tam aksine huzur ve refahtır"

Bu süreçte anamuhalefet partisi ve artık onun tabii müttefiki haline gelmiş bölücü örgütün güdümündeki partiyle, onlara sonradan eklemlenen bir başka partinin örtülü ittifakıyla da karşılaştık. Biz milletimizin gözü önünde ittifak yaparken onlar kapalı kapılar ardında yürüttükleri kirli pazarlıklarla bu süreci sürdürmeyi tercih ettiler. Anamuhalefet partisinin eskiden beri sergilediği hadi seçime gidelim tarzındaki kurusıkı efelenmelerini yenilen pehlivan güreşe doymazmış hesabı biz ciddiye almıyorduk. Ancak MHP'nin yaptığı erken seçim çağrısı ülkede üzerinde önemle durmamız ve dikkatle değerlendirmemiz gereken farklı bir iklimin oluşmasına yol açtı. Esasen Cumhurbaşkanı ve hükümet olarak bizim önümüzdeki veya önümüzde milletimizden aldığımız yetki ile kullanabileceğimiz daha 1,5 yılımız vardı. 1,5 yıl daha koltuğumuzda oturabilirdik. Ama dert koltuk değil. Dert tam aksine ülkede huzur, refah nasıl olacak bu. Hodri meydan mı diyorsun. İşte meydan çık. Erken seçim demek bu 1,5 yıldan vazgeçmek anlamına gelmiyordu. Üstelik bizim her fırsatta milletimize seçimleri zamanında yapma taahhüdümüz vardı. İşte yapamama da nereden kaynaklanıyor? Bu sistemden kaynaklanıyor. Siyasetin bir idealleri bir de mümkünleri, imkanları olduğunu biliyoruz. 

"17 Nisan'da yapılan çağrıya 18 Nisan'da cevabımızı verdik"

Bizim idealimiz, seçimleri vaktinde yapmaktı. Ama şartlar bizi erken seçim çağrılarını daha fazla karşılıksız bırakamayacağımız bir noktaya getirdi. Uzun süreli erken seçim havasının ülkemiz ve milletimize çok ağır maliyetleri olacağı için bu gündemi Türkiye'nin önünden süratle kaldırmaya karar verdik. Böylece 17 Nisan'da yapılan çağrıya 18 Nisan'da cevabımızı tarihi ile birlikte vererek ülkemizi bu önemli tartışmadan çıkarmış olduk. Bir kez daha 24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

"AK Parti seçimden seçime milleti hatırlayan bir parti olmamıştır"

AK Parti tarihinin hiçbir döneminde milletimize müraacat etmekten kaçınmamıştır. Üstelik AK Parti diğer partiler gibi seçimden seçime milleti hatırlayan bir parti de asla olmamıştır. Bizler teşkilatlarımızla belediye başkanlarımızla milletvekillerimizle, bakanlarımızla bizzat şahsımla sürekli milletimizin içindeyiz. Sadece son 5 ayda il kongrelerimiz vesilesiyle şahsımın 49 ilimizi sayın başbakanın da 29 ilimizi ziyaret etmiş olması bu durumun müşahas örneğidir.

Sadece geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi milletimize, kimlerin kendisi için çalıştığını, kimlerin sürekli kumpas, tezgah, oyun peşinde koştuğunu göstermiştir. Herhalde bunların isimlerini vesaire açıklamaya gerek yok. Her şey zaten meydanda, hiç gerek yok. Bunun en güzel cevabını, 24 Haziran'da benim vatandaşım, halkım, milletim kimi görürse bu meydanda onlara gerekli dersi sandıkta demokratik şekilde verecektir. Hikmetini kendilerinden başka kimsenin çözemediği dalaverelerle güya siyaset yapanların durumunu benim milletim ibretle izliyor. Bizim için önemli olan karşımızda kimlerin olduğu değildir. Bunu sakın gündeminizde bile tutmayın. Kim olursa olsun hiç önemli değil, asıl önemlisi bizim milletimize ne diyeceğimiz, milletimizle nasıl kucaklaşacağımızdır. Biz, AK Parti olarak buna göre kendi takvimimizi belirledik. Şu anda bütün birimlerimiz, yoğun bir çalışmayla yolumuza devam ediyoruz.

"Muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur"

Türkiye'de sosyal fay hatlarını derinleştirmek için uğraştılar. Dikkat edin başaramadılar. Türkiye'yi bölücü terör örgütünü kullanarak çukurlara mahkum etmek istediler. Yine başaramadılar. Türkiye'yi FETÖ ihanet çetesi ile teslim almak istediler bunun için yüzlerce vatandaşımızın kanını dahi döktüler. Her seferinde başarısızlığa uğradılar. Türkiye'yi güney sınırları boyunca bir terör koridoru ile kuşatmaya çalıştılar. Yaptığımız hamlelerle bu oyunu da kökünden kazıyarak bozduk. Türkiye'yi her fırsatta ekonomi üzerinden vurmak için uğraştılar. Milletimizle ve iş dünyamızla bir olup buna da fırsat vermedik. 

Ellerinin, ayaklarının birbirine dolaşmasından anladığımız kadarıyla şimdi tüm umutlarını 24 Haziran'a bağladılar. Şunu unutmayın; muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur ve bunlar sadece içeriden değil, aynı zamanda dışarıdan destekli Soroslardır. Bunların kim olduğunu, hangi kaynaklardan beslendiğini de gayet iyi biliyoruz. Gün ola harman ola. Tüm güçlerini Türkiye'yi yönetmeye talip olmak üzere değil sadece ve sadece şahsıma ve AK Parti'ye olan husumetlerini ortaya dökmek için seferber etmiş durumdalar ama işte buradan ilan ediyorum, yine başaramayacaksınız. Allah'ın izniyle yine başaramayacaksınız. Hangi kumpasları kurarlarsa kursunlar, şunu bilmeleri lazım ki en büyük tezgah, Rabbimin onlar üzerindeki oyunudur.

 "Türkiye'yi her fırsatta ekonomi üzerinden vurmak için uğraştılar"

Tüm güçlerini, Türkiye'yi yönetmeye talip olmak üzere değil, sadece ve sadece şahsıma ve AK Parti'ye olan husumetlerini ortaya dökmek için seferber etmiş durumdalar. Buradan ilan ediyorum, yine başaramayacaksınız. 

"Senden daha iyisi olur mu? Sen bu tanımın ta kendisisin"

Bakıyorsunuz anamuhalefetin başındaki zat, kendilerine göre cumhurbaşkanı tanımı yapıyor. Ya sen bu tanıma en uyan insansın. Niye olmadın? Senden daha iyisi olur mu? Sen bu tanımın ta kendisisin. Yumuşaksın, ekonomiyi iyi biliyorsun. Gel aday ol, niye olmadın? Halen arayıştasın. Bulamadın mı bir tane? Bulamazsın çünkü senden daha iyisi yok. Sende her numara var, akşam başkasın, sabah başkasın. SSK'yi ne hale getirdiğini bilmeyen yok. Asabiyet, sinirlenmek buysa nurun ala nur sende var. Rahatlıkla grup toplantından bütün partililerini kovup dışarı atabiliyorsun. Çok yumuşaksın. Herhalde bir tane bulacaktır. Bunların ne projeleri ne vizyonları ne de renkleri var.

Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için yaptıkları mesainin yarısını, 'Bu kişi milletin karşısına çıktığında ne söyleyecek, cumhurbaşkanı olduğunda ne yapacak' sorularının cevaplarına hasretseler, belki daha çok mesafe katedecekler ama öyle bir derde, niyete, vizyona kesinlikle bunlar sahip değiller. Türkiye'ye hizmet etmek için değil sadece ve sadece bir kişinin önünü kesmek için siyaset yaparsanız, milletimiz de sizi işte o kadar ciddiye alır, o kadar destek verir.

"24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacak"

Türkiye'nin yeni döneminin; yürütmenin daha etkin, yasamanın bu noktada daha itibarlı, yargının daha bağımsız çalıştığı bir dönem olacağını özellikle hatırlatmak isterim. 24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacaktır, hiç endişe etmeyin.

"Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı"

Senin ortaya çıkaracağın aday ne diyecek? 'Biz şu kadar büyüttük.' mü diyecek? 'Büyüteceğim.' mi diyecek? Bu işler biliyorsunuz yaşanmadan olacak şeyler değil ama bir tarafta benim milletim yaşadıklarını görüyor, uygulamayı görüyor.

AK Parti iktidarlarında milli gelirimizi, 3 bin 400 dolardan 11 bin dolar seviyesine çıkardık. Biz yaptığımızı konuşuyoruz, yaptıklarımızı konuşacağız. Peki senin çıkaracağın aday neyi konuşacak? Sadece senin yaptığın gibi kuru kuru vaatler yapacaksın. 'Millet belki uyar veya kanar.' diyeceksin ama artık benim milletim bu dümenlere gelmiyor. Önümüzdeki dönemde inşallah bunu da 25 bin dolara kadar ulaştırmayı hedefliyoruz.

"Yaptıkları hiçbir şey yok ki yapacakları olsun"

Peki senin çıkaracağın aday veya anamuhalefet, ben buradan milletime sesleniyorum; bunlar eğitimle ilgili ne diyecekler? Sağlıkla ilgili ne diyecekler? Kılıçdaroğlu'nun o çökerttiği SSK'yi mı anlatacaklar? Benim halkımı SSK'nin kapılarının önünde hatta ölülerimizi bile rehin aldıkları dönemi mi anlatacak? Peki bunlar ulaşımda, tarımda, adalette, emniyette, enerjide ne yaptık diyecekler? Yaptıkları hiçbir şey yok ki yapacakları olsun.

"Bay Kemal, ülkemize gelen Suriyeli mültecilere burayı dar etti"

AK Parti iktidarlarında ülkemizde, bölgemizde ve dünyada ne kadar mazlum, mağdur, garip varsa hepsine de sahip çıkmaya çalıştık ama Bay Kemal, ülkemize gelen Suriyeli mültecilere burayı dar etti. Hatırlayın, seçim kampanyalarında ne dedi? 'Ne işi var bunların burada. Biz, gelir gelmez bunları geri göndereceğiz.' dedi. Bunlarda vicdan yok. Bunlar da o ensar anlayışı yok. Bunlarda ecdadımızdan devraldığımız o merhamet duygusu yok. Niye? Çünkü bunların karakterinde de bu var.

"Önümüzdeki dönemde daha çok 'özgürlük' diyoruz"

Bütün bunlar için önümüzdeki dönemde 'daha çok demokrasi' diyoruz, 'daha çok özgürlük' diyoruz, 'daha geniş haklar' diyoruz. İşte bunun için önümüzdeki dönemde 'daha fazla refah' diyoruz, 'daha fazla zenginlik' diyoruz, 'daha büyük, ileri atılımlar' diyoruz. İşte bunun için önümüzdeki dönemde 'daha çok huzur, daha çok güven, daha çok yatırım' diyoruz. Türkiye'nin yeni döneminin; yürütmenin daha etkin, yasamanın bu noktada daha itibarlı, yargının daha bağımsız çalıştığı bir dönem olacağını da özellikle hatırlatmak isterim.

Geçtiğimiz 15 yılda Türkiye'yi nasıl Cumhuriyet döneminin tamamında yapılanlara denk hizmetlerle donatmışsak, önümüzdeki süreçte bu güçlü alt yapı üzerinde çok daha fazla icraatlara imza atacağız.

"Meclis'te birbirlerine milletvekili ikram ederek mi milli iradeyi yüceltecekler?"

Biz, milletimize bunları taahhüt ediyoruz. Seçim bildirgemiz ve beyannamemizde çok daha fazlasını manifestomuzla birlikte milletimizle paylaşacağız. Peki diğerleri milletimize ne vadediyorlar? Ecdadımıza hakaret ederek mi milletimize hizmet edecekler? Terör örgütleriyle kol kola gezerek mi ülkemizi güçlendirecekler? Her türlü karanlık oyunun başrolüne talip olarak mı devletimizin önünü açacaklar? Meclis'te birbirlerine milletvekili ikram ederek mi milli iradeyi yüceltecekler? Türkiye'yi buldukları her fırsatta yabancılara şikayet ederek mi karşı karşıya bulunduğumuz iç ve dış tehditlerin üstesinden gelecekler?

Hep söylüyorum, bunlara kalsa İstanbul Boğazı'nda bir inci gibi dizili köprüleri yıkarlar. Bunlara yine Allah göstermesin kalsa Marmaray'ı, Avrasya'yı imha ederler. Bunlar böyle. Çünkü bunların dikili ağacı yok. Dikili olanı da ne yaparlar? Yıkarlar. Bunlara kalsa ekonomimizi IMF'ye yeniden teslim ederler, döviz rezervini tamamıyla yeniden sıfırlarlar, maharetleri bu olanı tüketmek. Biz, tekrar 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyerek, yolumuza devam edeceğiz. Milletimiz, bir kez daha bunlara gerekli olan dersi inşallah verecek. Ben milletime inanıyorum, milletime güveniyorum. 24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacaktır, hiç endişe etmeyin.

Toplantıya AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti MYK üyeleri, il başkanları, kadın ve gençlik kollarının il başkanları, il genel meclis ve il belediye başkanları katıldı.

Kaynak: TRT Haber


 

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kuzey Kore ve Güney Kore Liderlerinden Tarihi Adım
 
Koreli Liderlerin Zirvesi Hakkında Trump'tan İlk Yorum
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CHP'de Süpriz İstifalar
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'den 15 vekilin ...
YSK Başkanı Güven: Seçim için her türlü hazırlığımız tamam, takvim başladı
Türkiye 24 Haziran 2018 Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimine ...
AB 2018 Türkiye İlerleme Raporu Yayımlandı
Avrupa Birliği, Türkiye hakkında hazırladığı B-bu yılki ilerleme raporunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin İle Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü.
 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye 15 Yılda Daha Önce Hiç Olmadığı Kadar İleri Seviyelere Ulaştı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi üzerinde oyun oynandığını ...
Rektör Gönen İstifa Etti
4 Akademisyenin Öldüğü Saldırı Sonrası Tepkilere neden olan Rektör Gönen İstifasını Açıkladı
Hürriyet Gazetesin'de Devir Teslim Bugün
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, satışı gerçekleşen ...
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Tarihi Üçlü Zirve
Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı ...
 
 
Erdoğan ve Putin'den Sıcak Mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir ...
Mehmet Kesim Yazdı :Her Şey Güvenle Başlar
Yazmış olduğu köşe yazıları İlgi ve büyük beğeni ile okunan Gazeteci Yazar ...
Sanat ve Sporcularımız'dan Anlamlı Ziyaret
Milletle birlikte sanatçıların ve sporcuların da bu başarıdan gurur duyduğunu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a Tepki
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

KKTC'de Meteoroloji Fırtına İçin Uyardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya