Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   17/24 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Cumhurbaşkanı Erdoğan :“Kültür ve Medeniyetini Sürekli İleriye Taşıyan Bir Milletin Mensuplarıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan :“Kültür ve Medeniyetini  Sürekli  İleriye Taşıyan Bir Milletin Mensuplarıyız
 
Erdoğan “Biz sadece bir coğrafyadan bir başkasına gitmekle kalmamış, aynı zamanda yerleştiğimiz her yeri abat etmiş bir milletiz”
 
8 Kasım 2018 Perşembe - 23:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “Mimarinin ihtişamıyla manevi derinliğin ve tevazuunun aynı anda buluştuğu şehirlerimize yeterince sahip çıkamamış olmamız en büyük kaybımızdır. Medeniyetin maddi unsuru olan mekân ve kültür üretimi konusunda sahip olduğumuz kadim mirasın hâlâ tam olarak farkında olmadığımızı, olamadığımızı düşünüyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Kasım Dünya Çevre Günü münasebetiyle AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim ve istişare toplantısına katıldı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tür toplantıların önemine işaret ederek, yapılan istişare ve bilgilendirmelerin dalga dalga tüm il, ilçe ve mahallelere yayılacağına inandığını söyledi.
“KÜLTÜR VE MEDENİYETİNİ SÜREKLİ İLERİYE TAŞIYAN BİR MİLLETİN MENSUPLARIYIZ”
Konuşmasında, “Biz dünyanın her yerinde kendine vatan yaptığı coğrafyaları imar ve inşa eden, kültürünü ve medeniyetini sürekli ileriye taşıyan bir milletin mensuplarıyız” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazıları göçebe kavramı üzerinden milletimizi iğnelemeye kalkar. Hâlbuki biz sadece bir coğrafyadan bir başkasına gitmekle kalmamış, aynı zamanda yerleştiğimiz her yeri abat etmiş bir milletiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Orta Asya’dan, Güney Asya’ya Kafkasya’dan, Balkanlar’a, Akdeniz ve Karadeniz havzalarına kadar geniş bir coğrafyada ecdadımızın bıraktığı izlere rastlanacağını belirterek şöyle devam etti: “Üstelik ecdadımız sadece şehirler inşa etmekle kalmamış, onlara kendi ruhunu da üfleyerek hepsini de bize ait hâle getirmiştir. Mesela Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethettiğinde bazıları bu şehrin kimliğinin, kültürel yapısının bozulacağını öne sürdü. Hâlbuki tam tersi oldu. Biz İstanbul’u kendi kimliğimizle daha da geliştirdik, İstanbul da bizi aynı şekilde zenginleştirdi.”
Buhara, Semerkand, Tebriz, Kudüs, Medine, Bağdat, Şam, Kurtuba gibi medeniyetimizin sembol şehirlerine bakıldığında atalarımızın inşa değil adeta ibadet ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mimarinin ihtişamıyla manevi derinliğin ve tevazuunun aynı anda buluştuğu şehirlerimize yeterince sahip çıkamamış olmamız en büyük kaybımızdır. Medeniyetin maddi unsuru olan mekân ve kültür üretimi konusunda sahip olduğumuz kadim mirasın hâlâ tam olarak farkında olmadığımızı, olamadığımızı düşünüyorum” değerlendirmelerini yaptı.
“İNSANLARIN HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN PEK ÇOK HİZMETİ HAYATA GEÇİRDİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son iki asırda sadece siyasi ve askerî üstünlüğü değil, aynı zamanda medeniyetimizin kâinat tasavvurunu, kültürümüzün mayasını, şehirlerimizin ruhunu da kaybettiğimizi belirterek, şunları söyledi: “Batı medeniyetinin insan fıtratı yerine bireysel hırsı esas alan anlayışı üstelik de her türlü zevkten, estetikten, güzellikten mahrum bir şekilde ülkemizi işgal ettiğini görüyoruz. Edebiyattan müziğe, sinemadan mimariye kadar her alanda küresel düzeyde yaşanan tekdüzeleşme, gücünü farklılıklarımızdan alan zenginliğimizi önemli ölçüde ne yazık ki ortadan kaldırdı. Eskiden her biri diğerinden güzel eserlerimizle donatarak içinde ruhumuzu özgür bıraktığımız yerler daha sonra çirkinliklerin kuşatması altında sadece ruhumuzun değil, bedenimizin de maalesef zindanlarına dönüştü. Binalar yükseldi, yollar büyüdü, araçlar modernleşti, altyapılar gelişti ve fakat gönüllerimiz çoraklaştı, çölleşti, karardı.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında son 16 yılda insanların hayat kalitesini yükseltmek için pek çok hizmeti hayata geçirdiklerini belirterek, “Ama maalesef bu gönül çoraklaşmasının önüne geçmekte henüz tam başarılı olamadık. Önümüzdeki dönemde gücümüzü ve imkânlarımızı, gönüllerimizi zenginleştirmek, medeniyetimizi yükseltmek, kültürümüzü hızlandırmak için daha çok kullanacağız” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet’in “Hüner bir şehr bünyâd etmektir; reâyâ kalbin âbâd etmektir” sözünün hem hükûmetteki hem belediyelerdeki çalışmalarında rehberleri olacağını sözlerine ekledi.
“SELÇUKLU, OSMANLI VE MODERN MİMARİ SENTEZİ YENİ PROJELER GELİŞTİRDİK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidara geldiklerinde karşılarında her alanda olduğu gibi çevre, şehir ve kültür konusunda da sorunlu bir ülke bulduklarını ve bu sorunların çözümü için hemen çalışmalara başladıklarını dile getirdi.
TOKİ vasıtasıyla 837 bin konut inşa ederek, özel sektöre de örnek teşkil eden bir şehircilik hamlesi başlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu süreçte ülkemize en büyük katkılarımızdan biri de Selçuklu, Osmanlı ve modern mimari yaklaşımının sentezi yeni projeler geliştirmiş olmamızdır. Genel merkez binamızdan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesine kadar projesinde söz sahibi olduğumuz tüm binaların bu mimariye göre inşa edilmesini sağladık. Şimdi aynı anlayışı TOKİ’nin tüm projelerine yansıtıyor, yerel mimariyle modern ihtiyaçları bütünleştiren projelerle şehirlerimizi donatıyoruz.”
“TARİHÎ YATIRIMLARA İMZA ATTIK”
Çevrenin korunması konusunda da çok önemli icraatlar gerçekleştirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Verdiğimiz destekler ve uyguladığımız teşviklerle nüfusumuzun dörtte üçünün katı atık depolama hizmetinden faydalanabilmesini temin ettik. Atık su hizmeti verilen belediyelerin nüfusa oranı da yüzde 85’i geride bıraktı. Mavi bayraklı plajlarımızın sayısı 459’u buldu. Sıfır atık projesi hızla yaygınlaşıyor. Doğal gazın yaygınlaşmasıyla şehirlerimizin hava kirliliği sorunu önemli ölçüde çözüldü. Şu anda üç vilayetimiz kaldı, büyük ihtimalle yılsonuna kadar onu da bitireceğiz. Aynı şekilde yeşilin, ağacın, ormanın, suyun korunması hususunda da tarihî yatırımlara imza attık” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bereketli ovaları da koruma altına aldıklarını belirterek, “Bugüne kadar toprak büyüklüğü 69 milyon dekarı bulan 243 ovamızı bu kapsama dâhil ettik. Orman varlığımızı 1,5 milyon hektar arttırarak 22,3 milyon hektara çıkardık. İktidarlarımız döneminde, bakın bu rakam çok önemli, küsuratı söylemeyeceğim, 4 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Fidan üretimimizi yılda 350 milyona yükselttik, böylece topraklarımızın erozyonla sulara karışıp gitmesinin önüne geçiyoruz” açıklamalarını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin icraat listesinin daha uzun olduğunu belirterek, partililerden bunları millete anlatmalarını istedi. “Her bir icraatımızı milletimizin zihnine ve gönlüne nakış nakış işlemeliyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle gençlerimize ve kadınlarımıza bunları çok iyi anlatmalıyız. Milletimiz nereden nereye geldiğini iyi bilmeli ki, hedeflerimizin ne mana ifade ettiğini daha iyi görebilsin. 31 Mart 2019 seçimleri hem genelde, hem de yerelde yapılan hizmetleri vatandaşlarımıza tekrar tekrar anlatabilmemiz için önemli bir fırsattır” şeklinde konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Büyükşehir’den Ata’ya saygı gecesi
 
Türel Ailesi Liseli Gençlerle Yunus Gösterisi İzledi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Tivnikli’nin cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Eksim Yatırım Holding Yönetim ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Tivnikli’nin cenaze törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Eksim Yatırım Holding Yönetim ...
Eskişehir Ocaklar ve Erenler Buluşmasına Büyük İlgi
Horasan'dan Anadolu'ya Hacı Bektaşi Veliden Şücaaddin Veliye Eskişehir ...
Emine Erdoğan: “Gelecek nesillere, kaynakları tükenmiş bir dünya bırakamayız”
Emine Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Çevre ve Şehircilik ...
 
 
Mehmet Kesim Yazdı :Menderes Türel AK Partinin İstanbul Adayı Olabilir mi ?
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Yaklaşan Mahalli Seçimler öncesi Partiler ...
Eskişehir Ocaklar ve Erenler Buluşması 3 Kasımda
Horasan'dan Anadolu'ya Hacı Bektaşi Veliden Şücaaddin Veliye Eskişehir ...
İstanbul Havalimanın'da Çifte Kutlama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan İstanbul Havalimanı’nın ...
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde tebrikleri kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. ...
 
 
Erdoğan;dan Dörtlü Zirve Sonrası Açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ...
39 İlin Valisi Değişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında ...
Yerel Seçimin Tarihi Resmi Gazete'de Yayınmlandı
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yerel seçimler 31 Mart 2019'da yapılacak
Erdoğan :Türkiye Bu Meselenin Sonuna Kadar Takipçisi Olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya