Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri  
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Rusya İle Hemfikiriz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Rusya İle Hemfikiriz”
 
Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile ortak basın toplantısı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek Irak’ın, gerekse Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz” dedi
 
29 Eylül 2017 Cuma - 15:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdikleri çalışma yemeği, heyetler arası ve baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda yaptıkları görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ve heyetini bir kez daha Türkiye’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek açıklamasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl içerisinde beşinci kez bir araya geldiklerini, gündemlerindeki konuları da sık sık telefonda istişare ettiklerini ve ilgili bakanların da Rus mevkidaşları ile ilişkileri sürdürdüklerini hatırlattı.
 
“ÜLKELER ARASINDAKİ MÜNASEBETLER DEVAM EDİYOR”
Ortak gayretleri neticesinde iki ülke arasındaki münasebetlerin güçlenerek devam ediyor olmasının kendileri için memnuniyet verici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah önümüzdeki dönemde bunu çok daha geliştirerek devam ettireceğiz. Bu kararlılık her iki tarafta da var” diye konuştu. Bugünkü görüşmelerde Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel gelişmeleri değerlendirme fırsatı yakaladıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üst Düzey İşbirliği Konseyinin yedinci toplantısına ve konsey çatısı altında siyasi, ekonomik, kültürel-toplumsal faaliyetlerin hazırlıklarına şimdiden başlanması konusunda mutabık kaldıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke olarak konsey toplantılarına büyük önem verdiklerini dile getirerek, önümüzdeki yıl konsey toplantısı vesileyle Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’i Türkiye’de tekrar ağırlayacaklarını açıkladı. Ekonomi ve ticaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin bel kemiği olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdikleri heyetler arası toplantıda ekonomi ve ticarette bazı istisnaların da giderilmesi hususunda ilgili bakanların karşılıklı olarak bu konuları ele fırsatını bulduklarını söyledi.
 
“100 MİLYAR DOLAR HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ”
İkili ticaret hacminde bu yılın ilk 7 ayında yakalanan yüzde 22 oranındaki artıştan memnun olduklarını dile getiren ve Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının da geçtiğimiz yıla oranla ciddi artış gösterdiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm ekonomik rakamları daha da yükseltebileceğimiz konusunda hemfikiriz. Daha önce bildiğiniz gibi 100 milyar dolar gibi bir hedef kendimize belirlemiştik. Temennim odur ki, bu hedefe ulaşacağız” açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki ay düzenlenmesi planlanan Karma Ekonomik Komisyon toplantısında, ikili ekonomik ilişkilerdeki kritik konuların neticeye bağlanacağını ümit ettiklerini ifade etti ve şunları ekledi: “İkili ilişkilerimizde önemli yere sahip alanlardan biri de enerji. Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri şu an devam ediyor. Bunların süratle hayata geçirilmesine büyük önem veriyoruz. Bugünkü görüşmemizde bazı aksamaların olduğunu gördük, bunları da süratle telafi edeceğiz.”
 
“IKBY’NİN HATA YAPMASININ ÖNÜNE GEÇMEMİZ GEREKİYOR”
Yaptıkları görüşmelerde ayrıca Irak ve Suriye dâhil, bölgesel konuları da mütalaa ettiklerini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerek Irak’ın, gerekse Suriye’nin toprak bütünlüğü konusunda hemfikiriz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son dönemde maalesef bölgemiz çok daha kırılgan hâle geliyor. Referandumun Irak Anayasası ve uluslararası hukuk bakımından hiçbir meşruiyeti yoktur. Maalesef Bölgesel Yönetim tüm dostça ikazlara rağmen referandumu düzenlemekle çok büyük bir yanlış yapmıştır. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, kişisel kısa vadeli çıkarlar uğruna hiç kimsenin bölgemizi ateşe atmaya, gerilimi tırmandırmaya hakkı yoktur. Mevcut tablo karşısında ülkemizin bazı önlemleri hayata geçireceği hususunda da bunu zaten dünya kamuoyuyla paylaşmış durumdayız. Referandum sonrası hassas dönemde özellikle Irak Bölgesel Yönetiminin daha vahim hatalar yapmasının önüne geçmemiz gerekiyor. Uluslararası toplumun Irak’ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinden yana tavır alması büyük önem arz ediyor.”
 
“İŞ BİRLİĞİMİZİ SÜRDÜRME KARARLILIĞIMIZI TEYİT ETTİK”
Görüşmelerinde Suriye’ye ilişkin güncel gelişmeleri ve son Astana toplantısının sonuçlarını da ele aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kapsamda İdlib çatışmasızlık bölgesine işlerlik kazandırılmasına yönelik çalışmalarımızın seyrini bundan sonraki süreçte de ilgili arkadaşlarımızın bu işi çok daha yoğun bir şekilde sürdürmelerini karara bağladık. Astana toplantılarının ateşkes rejimini güçlendirici niteliğinden ve bu yönüyle Cenevre’de Birleşmiş Milletler arabuluculuğunda sürdürülen siyasi sürece katkılarından memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Bir süredir Astana toplantıları gündeminde olan güven arttırıcı önlemler konusuna daha fazla odaklanmanın gereği hususunda mutabık kaldıklarını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye ve Rusya olarak Suriye ihtilafının siyasi yoldan çözümüne yönelik ortak irade ve yakın iş birliğimizi sürdürme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha teyit ettik” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdikleri görüşmelerin her açıdan verimli geçtiğine inandığını kaydetti ve açıklamalarını, “Bundan sonraki süreci de yine ilgili arkadaşlarımız ve bizler daha sık gerek telefon diplomasisi, gerek özel temsilcilerimiz vasıtasıyla sürdürmekte kararlıyız” sözleriyle tamamladı.
 
“ERDOĞAN'IN İRADESİYLE ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin de açıklamasında; görüşmelerde ikili konularda ve Suriye krizinin çözümü konusunda, atacakları ortak adımların koordine edilmesini samimi ve yapıcı bir şekilde değerlendirdiklerini kaydetti. Suriye’de mutabakata varılan çatışmasızlık bölgesi insiyatifinin, geçtiğimiz Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Soçi’de yaptıkları görüşmede ortaya çıktığını açıklayan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, devamında şunları söyledi: “Bu çatışmasızlık bölgelerinin yerine getirilmesi çalışmaları gerçekten zor oldu. Gerek Suriye ihtilafının tarafları için, gerekse de Astana sürecinin garantör ülkesi olan Rusya, Türkiye ve İran bakımından zordu. Ancak bütün zorluklara rağmen önemli bir başarıya imza attık. Bu da özellikle Sayın Erdoğan’ın, değerli dostumuzun girişimleri ve iradesi sayesinde mümkün oldu.”

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Beyaz Eşya, Mobilya, Konutta Vergi İndirimi Sona Eriyor
 
Emine Erdoğan: Mertebemizin Hakkını Verelim
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Bahçeli: 5 Bin Ülkücü Kerkük İçin Hazır!
MHP lideri Devlet Bahçeli, “Kerkük'e gitmek için en az 5 bin ülkücü hazır. ...
Erdoğan: Yoga İle Bu İşi Geçiştiremezsiniz
Myanmar’da yaşanan Budist terörü ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Kılıçdaroğlu'nun Avukatı FETÖ'den Gözaltına Alındı
Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı
Erdoğan'dan Heykel Yorumu; 'Çok Üzüldüm'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazı belediyelerimiz şahsımın heykel ...
 
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan Ahtem Çiygöz Açıklaması
Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Kırım ...
HUDER Genel Başkanı Kaya Yazdı: Adli Yıl Üzerine
Yazmış olduğu köşe yazıları ile okuyucularından büyük ilgi gören HUDER ...
Erdoğan: Terörle Mücadelede İşbirliği Artacak
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile düzenlediği basın toplantısında ...
Erdoğan ABD'nin Dava Açmasını Eleştirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu ABD'nin düştüğü aciziyettir. Bunu kendilerine de söyledik" dedi
 
 
Erdoğan: Uymayanı Kenara Koymamız Lazım
AK Parti teşkilatlarındaki değişimin süreceğine işaret eden Erdoğan, "Bu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kurban Bayramı Mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınlamış olduğu Kurban Bayramı mesajında, “Kurban ...
Erdoğan: “2023 Azminden Taviz Vermeyeceğiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2023 Hedeflerini Yakalama Azminden Taviz Vermeyeceğiz” dedi
HUDER Genel Başkanı Kaya Yazdı: Şüpheden Beyyineye
Av. Hüseyin Kaya'nın kaleminden gündemi hakikate bağlayan bir yazı; Şüpheden Beyyineye
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

KKTC'de 18 polis mensubuna yeni görev yeri

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya