Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   15/20 °C
 
 
    Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol  
 
    Seçim Günü Engelli, Hasta, Yaşlı ve Yatağa Bağımlı Muratpaşa sakinlerine Ulaşım Desdeği  
 
    KKTC'de CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı  
 
    “Veda” oyunundaki başarısıyla Leyla Feray’a “Vasfi Rıza Zobu Ödülü”  
Cumhurbaşkanı Eroğlu: 18 Nisan Akşamına Kadar Masadayım
Cumhurbaşkanı Eroğlu: 18 Nisan Akşamına Kadar Masadayım
 
Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, “Halkın çıkarlarını, halkın görüşlerini, isteklerini masada savunduğunu ve savunmaya devam edeceğini” söyledi.
 
11 Şubat 2015 Çarşamba - 13:28

Eroğlu, benim için öncelikli önem verilmesi gereken şey halkımın bugünleri ve yarınlarının güven ve rehaf içinde olmasıdır.”
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu, dün Gazimağusa ilçesine bağlı Mutluyaka, Yeniboğaziçi, Mormenekşe ve Alaniçi köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle ve sevgisiyle karşılanan Eroğlu’na ziyaretleri esnasında UBP Genel Sekreteri ve Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun, UBP Gazimağusa Milletvekilleri, Dr. Ahmet Kaşif, Hamza Ersan Saner ve Dursun Oğuz, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı ve DPUG Milletvekili Dr. Hakan Dinçyürek, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, UBP Gazimağusa İlçe Başkanı Resmiye Canaltay ile UBP ve DPUG’nin örgüt başkanları da eşlik etti.
 
“HEDEF BİRİNCİ TUR”
 
19 Nisan seçimlerini birinci turdan bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen Eroğlu, “birinci turdan seçimi kazanmak dünyaya verilecek mesajın daha net ve güçlü olması  için önemlidir. Kıbrıs Türk Halkı’nın bunu yapacağına, seçimi birinci turdan sonuçlandıracağına inanıyor, güveniyorum ” dedi
5 yıllık görev süresince, Hristofyas ve Anastasiadis ile müzakereleri sürdürdüğünü anımsatan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “ne birinin anlaşma niyeti vardı ne ötekinin”  diyerek şöyle devam etti:
“Müzakere masasında, zamana oynama taktiğini yıllardan beridir devam ettiriyorlar. Bunu en açık şekilde Kleridis ifade etmiştir. Yıllarca anlaşma ister gibi masada oturduk, hiçbir anlaşmaya evet demedik diye yazmıştır. İşte böyle bir düşünce içerisinde olan Rum liderle yıllardır masadayız. Hristofyas ile de bir yere varamadık. Bazı başlıklarda yakınlaşmalar sağladık. Ama ana konularda ilerleyemedik. Mülkiyette takas, tazminat ve iade konusunda anlaştık. Bizim en fazla üzerinde durduğumuz tazminattır. Yani kuzeyde mal bırakan Rum’a tazminat vermektir. Buradaki amacımız, insanlarımızı bir kez daha göç etme durumuna düşürmemektir.”
 
“18 NİSAN AKŞAMINA KADAR MASADAYIM”
 
Her seçimde olduğu gibi 19 Nisan seçimlerinde de başka adaylar olduğunu ve bunun da demokrasinin gereği olduğunu ifade eden Eroğlu, “bu adaylardan bir tanesi bir televizyon programında, masadan Anastasiadis kaçtı ama bizim Cumhurbaşkanımız sesini dünyaya duyurmuş olsaydı suçlanan Anastasiadis olacaktı  şeklinde konuşma yaptı” dedi.
Devletlerin nasıl yönetildiği iyi bildiğine dikkat çeken Derviş Eroğlu, müzakere masasından kaçanın her zaman suçlu olduğunu ve bunu başka devletlerin de bildiğini söyledi.
18 Nisan akşamına kadar müzakere masasında olacağını ve bunu BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Eide’ye söylediğine vurgu yapan Eroğlu şöyle devam etti:
 
“OTURAN MI SUÇLU KAÇAN MI?”
 
“Müzakere masasından kaçan taraf kendince bir gerekçe bulur. Anastasiadis’in gerekçesi de Akdeniz’de bizim adımıza araştırma yapan Barbaros Hayrettin Paşa gemisidir. Hristofyas döneminde denizde araştırma yapan Piri Reis gemisi varken, Hristofyas masadan kaçmamıştı. Anastasiadis de, karşılıklı pazarlıkların yapılacağı aşamaya geçmek için aldığımız karardan kurtulmak için bahane yarattı ve masadan kaçtı. Hrisofyas’ı o dönem uyarmıştım; adım atarsanız biz de atacağız demiştik. Neticede adım attılar ve biz de Anavatan ile anlaşma yaparak bizim adımıza denizde araştırma yapma yetkisi verdik. Masadan kaçan mı çözüm istemez, yoksa oturan mı? Sadece bu soruya cevap verildiği zaman Rum liderliğinin anlaşma istemediği ortaya çıkar.”
 
“ÖN ŞART ANLAŞMAMA NİYETİDİR”
 
Rum liderin, masadan kaçması bir yana tekrar masaya dönmek için ön şartlar ortaya koyduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “bir kişi ne kadar ön  şart ortaya koyarsa, o kadar anlaşmama niyeti var demektir” dedi.
Rum’un uzlaşmazlığını gölgelemeye çalışanın da CTP’nin adayı olduğunu belirten Derviş Eroğlu, “kendi kendimizi suçlama kurtulmadık, kurtulamayacağız” diye konuştu.
İkinci Cumhurbaşkanı Talat’ın 5 yıl görev yaptığın ve masada anlaşma niyeti göstermeyenin Rum tarafı olduğuna dikkat çeken Eroğlu şöyle devam etti:
“Yoldaşım dediği Hristofyas ile anlaşmaya varamadığına göre demek ki uzlaşmaz Rum tarafıdır. Hatırlayacaksınız; Talat Bey Rumlar nefes almamızı bile istemez. Daha ne yapayım. Atatürk Meydanı’nda kendimi asayım mı demişti. Bu lafları söyleyen bugün Eroğlu uzlaşma istemez diyor. Bütün dünyaya, masada halk adına oturan kişiyi uzlaşmaz gösteriyor. Rumların, Eroğlu uzlaşmak istemez doğal değil mi? Benden önce masaya oturup anlaşamayan, kendisini nerdeyse asma noktasına getiren Rum tarafı şimdi Eroğlu gelince uzlaşmacı oluyor da uzlaşmaz biz oluyoruz. Biz KKTC adına masaya oturduğumuzun bilinci içerisindeyiz. Masada KKTC’nin sesi olduk. Anlaşma arzusunu masaya taşıdık. Ama anlaşma olsun da nasıl olursa olsun demedik. Sizin sesinizi masaya taşıdım. Halkı huzur ve güven içerisinde yaşatacak, 1974 öncesine döndürmeyecek, bugün var olan gerçekleri bilecek ve yarınları daha güzel yapacak bir anlaşma arayışındayız. Bu benim KKTC halkına verdiğim sözdür. Yeminimiz, KKTC’nin egemenliğini korumaktır. 11 Şubat ortak açıklamasında egemenliğin her iki halktan oluşacağını kayıt altında aldık. Egemenliği olmayan bir halk elbette bağımsız olamaz.” 
 
89 KEZ MÜZAKERE MASASINA OTURULDU
 
5 yılda, 89 kez müzakere masasına oturduğunu bunların 5’inin Kıbrıs zirvesi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu zirve önerisinin kendi fikri olduğunu anlattı.
Bir çok kez Brüksel’e gittiğini, bunun yanında da 9 kez New York’ta çeşitli devletlerin yetkilileriyle görüşerek Kıbrıs Türk tarafının pozisyonunu anlattığına dikkat çeken Eroğlu, “her yıl Eylül ayında New York’a gezmeye gittiğimizi sanıyorlar. BM Genel Kurul çalışmalarında bir çok kıtadan değişik ülke yetkilileriyle görüşme şansımız oldu” dedi.
Eroğlu açıklamalarına şöyle devam etti:
“CTP’nin adayı 1 kez parlamentol ararası birlik toplantısına gitti ve 50 kişiyle görüştü. Ben 40 yıldan beridir binlerce kişiyle görüştüm. Güney Kıbrıs’taki elçilerle defalarca görüştük. Bir toplantıya gidip başka ülkelerin Meclis Başkanlarının elini sıktıysan bu görüşme değildir. Biz onların nasıl olduğunu biliyoruz. Gerçek olan şudur ki; biz masada KKTC halkı adına oturuyoruz ve halkın ne istediğini biliyoruz.
 
HALKIN İSTEDİKLERİNİ VE GÖRÜŞLERİNİ SAVUNUYORUM
 
Yapılan kamuoyu yoklamalarında halkın görüşleri ortaya çıkıyor. Hep halkımın içindeyim ve nasıl bir çözüm, nasıl bir gelecek istendiğini biliyorum.Ben halkın çıkarlarını, halkın görüşlerini, isteklerini masada savunuyorum ve savunacağım, Benim için öncelikli önem verilmesi gereken şey halkımın bugünleri ve yarınlarının güven ve rehaf içinde olmasıdır. Mesela Annan Planı gibi bir plan çıkarsa, yüzde 60 gibi bir oran ‘hayır’ diyor. Garantörlüğün devamını yüzde 70’in üzerinde isteyen var. Halkımızın yüzde 90 üzerinde bir oranla, Karpaz’a Rumların gelmesini istemiyor. Biz bu veriler ışığında politikalarımızı geliştiriyoruz. Kendi halkının ne istediğini bilmeden politika yapmak başkadır, bilerek yapmak başkadır. Biz masada sizin güvendiğiniz kişi olduğumuzu biliyoruz. Size güven duyan halk olmazsa, başarılı olamazsınız. Masada halkın istekleri doğrultusunda müzakereleri sürdürürken, arkanızdan Eroğlu anlaşma istemez sözleri söyleniyorsa, hele bu zaman zaman iktidara da gelen bir partinin ileri gelenleri söylerse, hele cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi bunu söylerse, dışarıdan bakanlar farklı düşünür. Kendi devletlerini benimsemeyenler, 19 Nisan’da özgürlük geleceğini söylüyorlar. Benim 2010’da seçilmemle halk özgüvenini yitirmiş diyorlar.”

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun Seçim Amblemi Açıklandı
 
Zincirleme Kazalar İstanbul'u Kilitledi
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Rekabet Kurulu Eleştirdi
Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Gazimağusa – Lefkoşa güzergahında ...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar'dan Gençlere ve Esnaflara Müjde
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gençlere ve esnafa yönelik 2 yeni proje başlatıyor.
İçişleri Bakanlığı'ndan Muhaceret Affı Açıklaması
İçişleri Bakanlığı, Muhaceret Affı olarak da bilinen Yabancılar ve Muhaceret ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın saat 10.00’da toplanacak.
 
 
Milli Eğitim Bakanı Berova'dan Çalıştay Açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Berova, YÖDAK ve üniversite rektör veya temsilcileriyle ...
HAZİNE-SEN: Yanlış Hesap Bağdat’tan Döner
Hazine Çalışanları Sendikası (Hazine-Sen), “halkın hilafına zengin zümre ...
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası'ndan Şok Eylem
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Cumhuriyet Meclisi önünde “şok” eylem yaptı.
İskele Kaza Mahkemesi Hizmete Girdi
İskele Kaza Mahkemesi bugün düzenlenen açılış töreniyle hizmet vermeye başladı.
 
 
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda Nisap Sorunu
İskele Kaza Mahkeme binası açılışı nedeniyle saat 10.00 yerine bugün saat ...
Cumhurbaşkanı Eroğlu: Ülkenin Her Yerinde İmzamız Var
Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Dr. Derviş Eroğlu, Rum lider ...
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu Yarın Toplanacak
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın yoğun bir gündemle toplanacak.
GKK'dan Beyköy'deki Tatbikatla İlgili Açıklama
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, 4 Şubat’ta Beyköy’de atış ve tatbikat ...
 
 
uysal banner
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden iki önemli protokol

Reklam2
  Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
  Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz İyimisiniz Özgür Özel Bey
 
Mehmet Kesim
 
 
Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
Byturco Medya Yayın Grubunda Özümüz Aynı ,Yenileniyoruz..
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya