Türkçe En İyi İnternet Gazetesi
Günün Haberleri Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Künye İletişim Son Dakika Ekle RSS
 
 
ANA SAYFA ANTALYA KKTC TÜRKİYE DÜNYA SPOR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
ANTALYA   20/27 °C
 
 
    KKTC'de 19 Mayıs Coşkusu  
 
    Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı  
 
    Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Otur Oturduğun Yerde!  
 
    Akdeniz Üniversitesi Türkiye’deki genç devlet üniversiteleri arasında ilk sırada  
DP Genel Başkanı Denktaş'tan Güzelyurt Çıkartması
DP Genel Başkanı Denktaş tan Güzelyurt Çıkartması
 
Demokrat Parti (DP), Güzelyurtta 15 Aralık’ta gerçekleştireceği halka açık toplantıya yönelik başlattığı ziyaretlerine sivil toplum örgütleriyle devam ediyor.
 
11 Aralık 2012 Salı - 14:27

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ve beraberindeki heyet, bu bağlamda dün Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği, Bağıntısız Kamyoncular Birliği, Kıbrıs Nar Üreticileri Birliği, Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği, Güneyliler Sönmez Kamyoncular Birliği ve Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti.
Gün boyu süren ziyaretlerde üreticilerin, nakliyecilerin ve esnafın sıkıntı ve taleplerini dinleyen heyet, “DP İktidarında Güzelyurt”u anlatacakları toplantıya tüm üretici, nakliyeci ve esnafı davet etti.
Ziyaretler sırasında yaptığı konuşmalarda, yapacakları toplantıda DP İktidarında Güzelyurt’un ekonomik kurtuluşunu anlatan belgeyi dağıtacaklarını kaydeden DP Genel Başkanı Denktaş, dağıtılacak olan belgeyi herkesin okumasını istedi.
Serdar Denktaş, “Yazdığımız söylediğimiz hiçbir şeyi değişmez kabul etmiyoruz. Varsa bir aksaklık ilgili kesimlerle konuşarak, karşılıklı anlaşarak adım atacağımızı sizlere söyleyebilirim. Eleştiriye her zaman açığız. Bu devleti sil baştan yeniden organize etmek zorundayız” şeklinde konuştu.
“HÜKÜMETİ KURMAYA TALİBİZ”
Konuşmalarında, Güzelyurt’un varlık içerisinde en çok yokluk çeken bölge haline geldiğine vurgu yapan Serdar Denktaş, “Çarşı kımıldamaz. Üretici ürettiğini satamıyor. Geçtiğimiz gün sanayi bölgesini dolaştık bir makine sesi duyamadık” diyerek, bütün bunların değişmesinin mümkün olduğunu kaydetti.
Serdar Denktaş, hükümeti kurmaya talip olduklarını da dile getirerek, şöyle konuştu:
“Hükümeti kurmaya talibiz. 2-3 yıl içerisinde cari bütçe için yardım istemeyecek hale gelebileceğimizi bilerek biz yürüyoruz. Hem fikir hem günü geldiğinde oy açısından destek verirseniz işlerimiz daha da kolaylaşabilecek. Ekibime güveniyorum. Halkımızın doğru icraatı gördüğünde bir anda toparlanacağına da, çok daha sıkı işlerine sarılacağına da inanıyorum. Ümit ediyorum ki, evet önümüzdeki ilk 3 yıl zorluk çekeceğiz ama bugünkü sorunları da artık konuşur olmaktan kurtulacağız.”
KUZEY KIBRIS NARENCİYE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ…
Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, Serdar Denktaş ve beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmasında, üreticinin yaşadığı sıkıntılara değindi ve sorunlarına acil çözüm çağrısı yaptı.
Üretimin bir ülkenin kalkınmasının ön şartı olduğunu kaydeden Akçın, hükümetin üreten insanlara pazar yaratmak için çalışma yapması gerektiğini kaydetti.
Şu anda böyle bir çalışmanın olmadığının altını çizen Akçın, üreticinin durumunun iç açıcı olmadığına dikkati çekti.
BAĞINTISIZ KAMYONCULAR BİRLİĞİ…
Bağıntısız Kamyoncular Birliği Başkanı Ümit Balkay da heyetin ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında, Re’sen vergi yüzünden geçinemeyecek duruma geldiklerini vurguladı.
Hükümet tarafından verilen sözlerin tutulmadığını, işlerinin günden güne düştüğünü anlatan Balkay,nakliyecilikle ilgili yasanın uygulanmasının birçok sorunu çözeceğini söyledi.
Nakliye lisansı olmayanların yük taşımasına göz yumulduğu için kamyoncuların iş yapamadığına da dikkati çeken Ümit Balkay, Türkiye hükümetinin kamyonculara akaryakıtta yarı yarıya süspansiyon vermesi nedeniyle yerli taşımacının haksız rekabetle karşı karşıya kaldığının altını çizdi.
KIBRIS NAR ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ…
Kıbrıs Nar Üreticileri Birliği ziyareti sırasında ise Serdar Denktaş, Birlik Başkanı Erdinç Bilgin, Alnar Yönetim Kurulu Başkanı, Birlik Yönetim Kurulu üyesi Ramadan Kandulu ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile görüşerek, birliğin ve şirketin kuruluşu, çalışmaları ve sorunları hakkında bilgi aldı.
Ziyaret sırasında konuşan Ramadan Kandulu, Devletten hiçbir destek almadan nar üretimini gerçekleştirdiklerini kaydetti ve “Biz hep kendi yağımızla kavrulmaya çalıştık” dedi.
Şu anda Alnar Narcılık Ltd.’in Avrupa’da ismi olduğuna işaret ederek, bunun nedeninin ürettikleri ve ihraç ettikleri narın kaliteli olmasından kaynaklandığını dile getiren Ramadan Kandulu, “Pazarlama ağımızın olmaması ve sistemin tam yerleşmemesi nedeniyle tüccar gider ve Amerika’nın ürettiğini alır. İnşallah ileride bunlar tamamıyla yerine oturur ve güzel bir şeyler olur” dedi.
İktidara gelecek olan parti veya partilerden beklentilerine de değinen Kandulu, şöyle konuştu:
“Çıkınız bizi eziniz, ama bizi güzelliğe götürünüz. Çünkü sistem katiyetle değişmek ister. Bizim istediğimiz yapılacak işlerin toplumsal olarak yapılmasıdır. Ferdi değil.”
GÜZELYURT ESNAF VE ZANAATKARLAR BİRLİĞİ…
Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese ise kabuldeki konuşmasında, esnafın yaşamak için kana ihtiyacı olduğunu, ancak kendilerine kan verenin olmadığını söyledi.
Bölgede bulunan üniversitelerden ekonomik anlamda yarar sağlanamadığını, bunun yanında re’sen verginin de sıkıntılara yol açtığını belirten Ese, bunun işletmecilerde moral bozukluğuna yol açtığını ve üretimin düşmesine neden olduğunu vurguladı.
Durmadan borçlanarak hayatlarını sürdürdüklerinin de altını çizen Ese, “hepimiz bankalara rehin haldeyiz” diye konuştu.
Bu olumsuzlukların göçü de beraberinde getirdiğine işaret eden Ese, Lefkoşa, Girne ve Mağusa’da yapıldığı gibi, Güzelyurt’a da yatırım yapılması gerektiğini, bu sayede işsizliğin azalacağını, göçün da duracağını söyledi.
GÜNEYLİLER SÖNMEZ KAMYONCULAR BİRLİĞİ…
Güneyliler Sönmez Kamyoncular Birliği ziyaretinde konuşan Birlik Başkanı Savaş Aydın da Re’sen vergiden dert yanarak, var olan sorunların çözüleceğinden ümitli olmadıklarını ifade etti.
Eskiden “T” izni almak için çok uğraş verildiğine, ancak şu anda “T” izninin çok kolay verildiğine de değinen Aydın, “T” izni olmayan araçların Mağusa Limanı’ndan yük taşımalarına olan tepkilerini de dile getirdi.
Taksiciye, otobüsçüye “T” iznini satma şansı verilirken, kamyoncuya izin verilmediği gibi çocuklarına devretmesine dahi izin verilmediği de eleştiren Savaş Aydın, yaşanan bu sıkıntılardan duydukları üzüntüyü anlattı.
KIBRIS TÜRK NARENCİYE ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ
Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği BaşkanıAli Alioğlu ise, tüm siyasi partileri eleştirerek, üreticiye verilen sözlerin hiçbirinin yerine getirilmediğini kaydetti.
Narenciyenin, Güzelyurt’tan Yeşilırmak’a kadar 30 bin insanın belki direk olarak, değilse bile geçim kaynaklarından bir tanesi, en büyük da ihraç kalemi olduğunu her zaman söylediklerini de sözlerine ekleyen Alioğlu, “Hükümete gelen bütün siyasilerin ve siyasi partilerin maalesef hükümete geldiği andan itibaren Güzelyurt’a olan bakış açıları hiçbir zaman değişmedi. Üreticinin hükümetini hiçbir zaman yanında hissetmediği bir ortamda, işlerin ahbap çavuş ilişkileri ile yürütüldüğü bir ortamda bu üretici nasıl üretim yapacak? Pazarlama konusu da önemli. Bu bürokrasi engelinin aşılması için de çalışma yapılması lazım. Üretici batma noktasında. Batan da çok” şeklinde konuştu.

Arkadaşına Gönder   Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
 
 
Kıbrıs'ta Tarihi Buluşma
 
Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nden Ek Süre
 
 
FACEBOOK YORUM Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YORUMLAR     Onay bekleyen yorum yok.
 

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
 
 
 
   
 
Bu haber henüz yorumlanmamış...

 
DİĞER HABERLER
 
CTP Genel Sektereri Akansoy'dan Çarpıcı Açıklamalar
CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.
DP Genel Başkanı Denktaş'ın Köy Ziyaretleri Devam Ediyor
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, dün gerçekleştirdiği ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı: Erken Seçim Kaçınılmaz
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Ulusal Birlik ...
TDP Genel Sekreteri Özyiğit'ten Ekonomik Pakete Sert Eleştiri
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Türkiye ...
 
 
CHP Heyeti, DP Genel Başkanı Denktaş İle Görüştü
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Avrupa Gazeteciler Derneği’nin ...
Yorgancıoğlu: İyi İlişkiler Her Söylenenin Yapılması Olarak Algılanmamalı
Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Özkan ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı, CHP Heyetiyle Görüştü
Türkiye’deki ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ...
TDP Genel Sekreteri Özyiğit: Halk, Hükümeti Paketleyecek
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Başbakan ...
 
 
TDP Genel Başkanı Çakıcı'dan Başbakan Küçük'e Eleştiri
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, yeni ekonomik ...
TDP Genel Başkanı Çakıcı, Hamitköy Göçmen Evleri Sakinleriyle Görüştü
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı hükümet ve ...
DP Genel Sekreteri Şonya, LTB UBP'li Meclis Üyelerine Tepki
Demokrat Parti (DP) DP Genel Sekreteri Bengü Şonya, “Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki ...
CTP-BG Gazimağusa Gençlik Örgütü Başkanlığında Seçim Heyecanı
CTP-BG Gazimağusa Gençlik Örgütü’nün önceki gün yapılan 14. Olağan İlçe ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Antalya’yı 19 Mayıs  coşkusu sardı

Antalya’yı 19 Mayıs coşkusu sardı

  ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
  Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
  ÇOK OKUNANLAR
www.buyukantalya.com
  YAZARLAR
 
 
Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
 
Mehmet Kesim
 
 
Otur Oturduğun Yerde!
 
Prof.Dr.Ata Atun
 
 
İnsanlık Hali
 
Hüseyin Kaya
 
 
KKTC'DE YEREL SEÇİM HEYECANI
 
Reşit KESİM
 
 
ANTALYA,Mehmet Kesim'in SİZ ANTALYAYI HAK EDİYOR MUSUNUZ ? Köşe yazısını Konuşuyor
 
Byturco diyor ki...
   
  Alkışlar Turgül Tomgüsehan İçin  
   
  Yılmaz Erdoğan  
  FOTO GALERİ
Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

Güzeller Güzeli Rus Spor Spikeri, Sosyal Medyaya Damga Vuruyor

magazinekibi
   
  BONNE VIE Dergisi  
   
  ​Mehmet Akif Alakurt  
  ÇOK YORUMLANANLAR
 
  Bak Sen Sıla'ya!
  FACEBOOK'TA BYTURCO
  TWITTER'DA BYTURCO
  ANKET
     
 
Düzenli Olarak Spor Yapabiliyor Musunuz?

Evet
Hayır

Sonuçlar Anket arşivi
 
     
 
 
 
  •Künye
  •İletişim
  •Reklam
  •Sitene EKle
 
 
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya
  •Spor
  •Özel Röportaj
 
 
  •Siyasiler
  •Yaşam
  •Çeşitli
 
 
  •Spor
  •Magazin
  •Antalya
  •KKTC
  •Türkiye
  •Dünya